Hypocriete Asscher gaat los op Samsom: ‘Met hem als leider is de PvdA geen factor in de campagne!’

Lodewijk Asscher is in het eerste lijsttrekkersdebat met Diederik Samsom behoorlijk losgegaan op zijn rivaal. En dat is goed om eindelijk te zien.

Wat mij betreft is Asscher dé grote favoriet voor het lijsttrekkerschap van de PvdA. De vice-premier is een socialist pur sang, dus we hebben er niets aan, maar de kans dat hij Samsom verslaat is erg groot. De voornaamste reden? De peilingen. Met Samsom aan het roer van de PvdA heeft die partij gewoon geen enkele kans op een goed resultaat.

Asscher weet dat ook, wat dan ook de reden is dat hij gisteren tijdens het eerste debat tussen de kandidaat-lijsttrekkers van de PvdA — dat zijn er twee, hij en Samsom — losging. Hij trok van leer tegen zijn rivaal en beschuldigde hem er in zoveel woorden van dat hij de PvdA kapot aan het maken is.

Vooral een zo nu en dan felle Asscher probeerde het verschil met de huidige partijleider bloot te leggen. ,,Er is behoefte aan een ander soort leiderschap.” Volgens hem willen mensen ,,principes en waarden zien die niet onderhandelbaar zijn”. Hij tekende Samsom als een leider af die geen verandering wil en onvoldoende van het verleden heeft geleerd.

Daarom concludeerde hij dat de PvdA geen factor in de verkiezingen zal zijn als Samsom aan het roer blijft staan van zijn partij. “Dan gaan Wilders en Rutte het uitmaken,” aldus de vice-premier.

Dat klopt natuurlijk honderd procent, maar ergens is het ook wel bijzonder hypocriet van Asscher. Het kabinet Rutte II heeft immers een tweede naam: het kabinet Rutte-Asscher. Ja, de PvdA is minder populair dan ooit, maar daar hebben de sociaaldemocraten niet alleen Samsom voor te danken, maar ook Asscher. Die steunde het kabinetsbeleid immers niet alleen bij belangrijke stemmen in de Kamer, hij vormde en vormt er een belangrijk deel van. Hij is het kabinet… en dus ook het kabinetsbeleid.

Het meest aparte aan bovenstaande is dat iedereen met ook maar een beetje gezond verstand dat kan volgen, maar dat de mainstream media geen moment hun best doen om dit uit te leggen aan de nieuwsconsument (die dus ook een kiezer is). Kijk zelfs maar naar De Telegraaf. Daar berichten ze weliswaar over de kritiek van Asscher op Samsom, maar ze leggen niet uit dat Asscher buitengewoon hypocriet bezig is. Is dat luiheid of pure onwil omdat zo’n krant zelf voordeel heeft van de mythe van ‘verandering’ in de politiek?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. poldi

  Een pure publiciteitsstunt van de PvdA.
  Ze proberen het politieke nieuws te overheersen, maar ze vergeten dat inmiddels bijna heel Nederland in de gaten heeft dat het doorgestoken kaart is.
  Vlees noch vis.
  Ik ben geen Samson fan maar hij is wel eerlijk en dat kan je niet van die met gluipsaus overgoten Asscher zeggen.

 2. zomaar

  “Lodewijk Asscher is in het eerste lijsttrekkersdebat met Diederik Samsom behoorlijk losgegaan op zijn rivaal. En dat is goed om eindelijk te zien.”

  tja wat zien wij ?, twee linkse gekkies die de ogen echt niet willen openen voor de problemen , die hier binnen gehaald zijn en nog worden !.

  mede door het verdrag in 1950 ondertekent, krijgen wij de werkende Nederlanders dit op ons bord geponeerd , weer moeten wij afrekenen bij ieder die geld van ons wil hebben .

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/11/groningse-binnenstad-overspoeld-door-zakenrollende-marokkanen-400719/

  en weer staat de Nederlander in de kou!! , omwille van de linkse sociaal democratische droom !, die jaren terug een door hen veelkleurige samenleving wilde creëren, nooit is ons iets gevraagd , nooit hebben zij naar ons willen luisteren!.

  denken deze partijen nu vlak voor de verkiezingen , dat het volk deze slappe piassen ambieert als volksvertegenwoordigers !.

  laat ik hopen van niet , en het volk straks het oude politieke stelsel negeert bij de verkiezingen , door tegen te stemmen .

  1. Wachteres

   http://www.rtlnieuws.nl/nederland/burgemeester-groningen-stuur-stelende-asielzoekers-versneld-het-land-uit

   Burgemeester Groningen: ‘Stuur stelende asielzoekers versneld het land uit’

   En ook dit gaat niet gebeuren, zomaar. Het zou me niet verbazen als dit tuig uiteindelijk hier mag blijven.

   Waarom kunnen ze iet stante pede het land uit worden gezet?

   Wat de gevolgen zijn voor de autochtonen, daar maakt niemand zich druk om. Onze ‘elite’ alvast niet.

   1. Wim

    Merkel fordert nach Wahl Trumps ein „offenes Deutschland“
    Veröffentlicht: 15.11.16 01:49 Uhr

    Bundeskanzlerin Merkel fordert von den Deutschen mehr Verständnis für Flüchtlinge und Migranten.

   2. zomaar

    tja iedereen die het belieft , kan onder dit verdrag hier binnen wandelen .

    http://www.echr.coe.int/Documents/Convention_NLD.pdf

    en van onze samenleving(en) profiteren , door oude uit de tijd zijnde verdragen , is onze westerse samenleving onleefbaar en onbetaalbaar geworden .

    het vreemde aan dit verdrag is , dat geen enkel islamitisch land het mede ondertekent heeft , voor hen gelden deze afspraken dus niet !!.

  2. Gustaafff

   @zomaar, @wachteres, @wim, die asielzoekers hebben geen bal met de lijsttrekkersverkiezing van de aloude PvdA te maken.

   1. Wim

    Het was een reactie op.
    De PVDA zou trouwens dat van Merkel blindelings volgen.

   2. zomaar

    ik persoonlijk heb het niet alleen over de linkse gekkies van de PvdA, helaas vanaf de jaren 80 , zijn wij geregeerd geworden door deze gekkies met hun linkse Multi gedachten .

    elke partij zelfs het CU , wil met duivelsgeweld mensen uit islamitische samenlevingen opnemen in onze samenleving , het lijkt of juist de christelijke partijen van god los geraakt zijn , om hun mede christenen dit aan te doen .

    kennen deze nieuwe christenen de geschiedenis niet ?.

 3. Gustaafff

  “Kijk zelfs maar naar De Telegraaf. Daar berichten ze weliswaar over de kritiek van Asscher op Samsom, maar ze leggen niet uit dat Asscher buitengewoon hypocriet bezig is.”

  Volgens mij is de taak van een krant nieuws brengen en niet aangeven of een kabinetslid hypocriet bezig is. Daar is DDS toch voor?

  Het zou een mooie boel zijn als iedere krant zo subjectief was.

 4. werkloze generaal

  Zowel Samson als Asscher zullen we na de verkiezingen niet meer zien. Want de 10 zetels die hun partijtje gaat halen waarborgt dat deze twee kotskoppen uit de media geweerd zullen worden danwel naar de achtergrond verdrongen verdwijnen. Daar sterven ze een stille dood.

  Geef toe : wie is deze twee sukkeltjes nou niet moe ?

 5. Ni28

  Twee hypocrieten bestrijden elkaar voor de bühne. De pot verwijt de ketel.

 6. ko vadis

  Het is net alsof je mag kiezen tussen de pest en de cholera!

 7. nienke

  Geen van die twee zou mijn voorkeur hebben maar de grootste hypocriet, lafaard, en bangerik is Asscher.
  Deze man heeft ons land verraden, voelt niets voor de Nederlandse burgers en is op weg om de democratie om zeep te helpen.
  Levensgevaarlijk dit mannetje, eerlijkheid is hem totaal vreemd, liegen is z’n hobby.

 8. henk vintage

  Wie er ook aan dit dood paard gaat trekken, het maakt helemaal niets uit.

 9. Beukman

  Samsom is eigenlijk te integer voor de politiek. Asscher is een opportunist, een praatjesmaker, en zoals Trump de afgelopen maanden heeft laten zien dat verbale agressie loont, ook als dat onder de gordel is, zo heeft Asscher dit gisteravond ook getoond, want hij gedroeg zich regelmatig als een ongelikte beer.

  “Nu wordt het nasty”, zei Samsom tijdens het debat. En nasty was Asscher. Een nasty man is nodig om de PvdA er weer een beetje bovenop kan helpen. Asscher zal hierbij schaamteloos gebruik gaan maken van de berichten over de aantrekkende economie en de teruglopende werkloosheid:

  http://www.nu.nl/economie/4350988/nederlandse-economie-groeit-verder-in-derde-kwartaal.html

 10. Bibi-Isa

  Van Lodewijk Asscher is niets goed te verwachten. Behalve dat het een mooie jongen is met gladde praatjes, laat Asscher van Amsterdam tot Den Haag een spoor van mislukkingen na. Vaststaat dat Asscher samen met staatssecretaris Wiebes onder het mom van het bestrijden van schijnzelfstandigheid meer dan een miljoen ZZP-ers aan de bedelstaf brengt dankzij de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Over hypocrisie gesproken! Asscher kondigt aan dat één van zijn belangrijkste speerpunten als leider van de Partij van de Arbeid zal zijn het opkomen voor ZZP-ers! Rob de Laat, voorzitter van de brancheorganisatie voor intermediairs en brokers (Bovib) adviseert opdrachtgevers om contracten met ZZP-ers te beëindigen indien werkgevers de Belastingdienst niet duidelijk kunnen maken dat de ZZP-er als zelfstandige werkt. Vandaag raken de ZZP-ers hun werk kwijt bij Bakker Bart. Asscher vindt het kennelijk best dat de ZZP-ers zich massaal zullen moeten melden bij de voedselbank en eventueel hun huis gedwongen zullen moeten verkopen. Uit zijn koker kwam ook de Wet Werk en Zekerheid (Flexwet in opdracht van Brussel) en het mislukte banenplan dat de belastingbetaler 600 miljoen euro kostte. In Amsterdam gaf Asscher als wethouder van Financiën toe dat juristen niet kunnen rekenen. Asscher verliet Amsterdam en liet een financiële chaos achter. Met Asscher als wethouder maakte Amsterdam jaarlijks meer schulden, en boekte veronderstelde toekomstige inkomsten uit vastgoed alvast in.
  http://www.elsevier.nl/nederland/article/2016/10/asschers-spoor-van-mislukkingen-2726798W/ Ondernemers met een vergunning voor raamprostitutie werden door Asscher uitgekocht voor € 105 miljoen. Ook vastgoedvriendjes van de PvdA hebben dankzij Asscher over de ruggen van de Amsterdammers hun portemonnee goed gespekt. In Amsterdam wilde Asscher een islamitische zuil creëren. Asscher wil een sterke overheid die burgers aanstuurt. Welke burger wil aangestuurd worden door de overheid? De gemiddelde burger weet inmiddels waartoe collectivisme leidt. De slachtoffers van zijn grootvader keren zich om in hun graf! De kiezers die denken het systeem te kunnen veranderen door te stemmen, zullen wederom na alle verkiezingsretoriek van een koude kermis thuiskomen!

  1. Beukman

   Bibi biept:
   “De slachtoffers van zijn grootvader keren zich om in hun graf! ”

   Laat me eens raden. Lodewijks opa was een seriemoordenaar? Waarom zouden diens slachtoffers zich in hun graf omdraaien voor het politieke (wan)beleid van de kleinzoon?

 11. Sniper666

  Ohh ik hoop toch zo dat Samsom het gaat worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.