Nederland blundert erop los: verdachte zaak Femke en Sam vrijgelaten door vormfout

Hoe dom kun je zijn? Waar het de Nederlandse autoriteiten betreft is het antwoord elke keer weer: dommer dan jij voor mogelijk houdt.

De Nedermarokkaanse man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van de twee tieners Femke en Sam, uit Bergen op Zoom, is weer vrijgelaten. De reden? Het aanhoudingsverzoek van Nederland aan Portugal voldoet niet aan de Europese normen. Daarom was de lokale rechtbank in Portugal gedwongen om de man te laten gaan.

Natuurlijk blijft deze figuur nog wel officieel aangemerkt als verdachte, alleen is hij in de tussentijd wel vrijgelaten. Zo’n vormfout kan dus enorme gevolgen hebben. We moeten hopen dat de man niet besluit om er maar snel vandoor te gaan. Doet hij dat wel, dan wordt het natuurlijk vreselijk lastig om hem nog eens op te sporen.

Maar goed, laten we hem vooral geen ideeën geven. Het is al zorgwekkend genoeg dat hij nu weer vrij rondloopt.

Om de man nu opnieuw op te pakken en uitgeleverd te krijgen moet Nederland een nieuw verzoek indienen. Ik stel voor dat deze administratieve kwestie dit keer wordt overgelaten aan iemand die weet hoe dit werkt, en niet aan de één of andere stagiair. Heel Nederland leeft immers mee met deze zaak, wat niet zo gek is; Femke en Sam zullen jouw kinderen maar zijn. Dat ze vermist zijn en vervolgens rondhangen met veel oudere mannen is natuurlijk een waar nachtmerriescenario.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. hans-e-pans

  Waarom ben ik niet hooglijk verbaast?

 2. denktenk

  Natuurlijk wordt er geblunderd.
  Als je eenmaal in het ambtenerencircuit zit, is het toch “ambtenaren onder elkaar”, nietwaar.
  Dan mag je blunderen, want er is toch niemand die er wat aan doet. Het is een zooitje bij de politie, het OM, De belastingdienst…………………………….enz. enz.
  Het hele ambtenaren zooitje is corrupt. Kijk maar naar de belastingdienst , daar zijn de bestuurders voor 770 miljoen de zaak aan het flessen en het ergste is, dat deze gasten, die aan het staatsinfuus hangen, een veel te riante aanwezigheidsvergoeding ontvangen. Krijgen wachtgeld en mogen dan de rest van hun leven van hun “welverdiende pensioen” genieten. Deze criminelen zijn ook nog niet opgepakt.
  Wat dacht je van de OR van de politie. Dit zijn de echte criminelen, maar lopen nog steeds vrij rond.
  Terwijl ze zich bij het OM bezig zouden moeten houden met het aanstellen van vakkundig personeel, laten ze een clubje hobbyisten de goede naam van het OM verpesten.

 3. Ni28

  Ik dacht al, die meiden zijn niet zomaar van huis gegaan. Welke jeugd laat de telefoon achter tegenwoordig? Wat fouten bij het OM betreft, die maken zij vaak en ook als zij iemand onnodig aanklagen.

 4. Sniper666

  Het is toch een raar verhaal dat 2 jonge meiden “zomaar” het vliegtuig nemen om een veel oudere man op te zoeken in Portugal helemaal zonder dat de ouders of wie dan ook er wat van af weten.

 5. Peacepipe

  Justitie vindt ook dat er minder Marokkanen in Nederland moeten zijn en zij hebben met deze “stunt” Wilders een steuntje in de rug gegeven. In ieder geval voorlopig 1 Marokkaan minder in Nederland.

 6. ikweetwatikwil

  Wat weer een domme zet van die Ambtenaar. Voor die ouders is het fijn dat ze hun kinderen terug hebben.
  Die meisjes!!!! Die waren met hun kont op de loop. Ik weet het , het staat er grof. Maar wat zij hun ouders hebben aangedaan ,is nog erger dan grof.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.