Schokkend: islamitische stichting laat haatimam Amaouch jonge moslims indoctrineren met radicale islam

Geen categorienov 03 2016, 13:00
De stichting Taubah huurt een klein pand dat tussen de A12 en een woonwijk ligt, op een industrieterrein. De stichting stelt dat het jonge moslims adviseert met betrekking tot "hun rol in de maatschappij." Ze krijgen er hulp met huiswerk... en worden geïndoctrineerd door radicaal-islamitische predikers die van de stichting alle ruimte krijgen om hun haat te spuien.
Het Algemeen Dagblad is langsgegaan bij de stichting om met het bestuur te spreken. Dat weigert echter commentaar te geven. Want stel je voor dat je openheid van zaken geeft over je praktijken. Dat moet je natuurlijk niet willen, zeker niet als het je doel is om jonge moslims stiekem te indoctrineren.
Dit is de stichting waar haatimam El Alami Amaouch regelmatig langskomt. Zijn doel: zoveel mogelijke tere zieltjes voor de fundamentalistische islam winnen -- de islam die hijzelf aanhangt en die zijn 17-jarige zoontje aanzette om eerder dit jaar te roepen dat moslims alle christenen moeten vermoorden.
En Amaouch is niet de enige haatimam die regelmatig langskomt bij Taubah. Het is bekend dat Suhayb Salam van de fundamentalistische alFitrah-moskee uit Utrecht er ook bijzonder welkom is. Datzelfde geldt voor verschillende predikers van de As Soennah-moskee. Je weet wel, dat is die extremistische moskee in Den Haag.
Zoals altijd als dit soort feiten bekend worden zijn er verschillende politici die geschokt en boos reageren. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg zegt bijvoorbeeld tegen het AD dat het onacceptabel is dat "deze haatimam kan doorgaan met het verheerlijken van geweld." Ahmed Marcouch van de PvdA is het daarmee eens en voegt daar aan toe dat het OM goed moet uitzoeken of Amaouch niet al de wet overtreden heeft.
Dat klinkt allemaal goed en leuk, maar het zal niets veranderen. Het OM roept gewoon dat Amaouch zich nog steeds aan de wet houdt, en dat is het dan. Voor de rest kunnen hij en stichting Taubah doen en laten wat ze willen. Er komt wellicht wat kritiek uit Den Haag, er wordt met een vingertje gezwaaid, er wordt geroepen dat dit toch niet zomaar kan... en daar blijft het bij. Geen enkele islamitische haatzaaier die daarvan onder de indruk is.
Maar ondertussen wordt Geert Wilders wél vervolgd omdat hij wil dat er "minder, minder, minder" Marokkanen in ons land zijn. Zo'n uitspraak wordt keihard aangepakt, maar extremistische moslims kunnen roepen wat ze willen. Vermoord de ongelovigen, jaag ze uit hun huizen, vernietig de joden. Wat maakt het uit. Zij zijn een minderheid en dus zielig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten