Schokkend: islamitische stichting laat haatimam Amaouch jonge moslims indoctrineren met radicale islam

De stichting Taubah huurt een klein pand dat tussen de A12 en een woonwijk ligt, op een industrieterrein. De stichting stelt dat het jonge moslims adviseert met betrekking tot “hun rol in de maatschappij.” Ze krijgen er hulp met huiswerk… en worden geïndoctrineerd door radicaal-islamitische predikers die van de stichting alle ruimte krijgen om hun haat te spuien.

Het Algemeen Dagblad is langsgegaan bij de stichting om met het bestuur te spreken. Dat weigert echter commentaar te geven. Want stel je voor dat je openheid van zaken geeft over je praktijken. Dat moet je natuurlijk niet willen, zeker niet als het je doel is om jonge moslims stiekem te indoctrineren.

Dit is de stichting waar haatimam El Alami Amaouch regelmatig langskomt. Zijn doel: zoveel mogelijke tere zieltjes voor de fundamentalistische islam winnen — de islam die hijzelf aanhangt en die zijn 17-jarige zoontje aanzette om eerder dit jaar te roepen dat moslims alle christenen moeten vermoorden.

En Amaouch is niet de enige haatimam die regelmatig langskomt bij Taubah. Het is bekend dat Suhayb Salam van de fundamentalistische alFitrah-moskee uit Utrecht er ook bijzonder welkom is. Datzelfde geldt voor verschillende predikers van de As Soennah-moskee. Je weet wel, dat is die extremistische moskee in Den Haag.

Zoals altijd als dit soort feiten bekend worden zijn er verschillende politici die geschokt en boos reageren. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg zegt bijvoorbeeld tegen het AD dat het onacceptabel is dat “deze haatimam kan doorgaan met het verheerlijken van geweld.” Ahmed Marcouch van de PvdA is het daarmee eens en voegt daar aan toe dat het OM goed moet uitzoeken of Amaouch niet al de wet overtreden heeft.

Dat klinkt allemaal goed en leuk, maar het zal niets veranderen. Het OM roept gewoon dat Amaouch zich nog steeds aan de wet houdt, en dat is het dan. Voor de rest kunnen hij en stichting Taubah doen en laten wat ze willen. Er komt wellicht wat kritiek uit Den Haag, er wordt met een vingertje gezwaaid, er wordt geroepen dat dit toch niet zomaar kan… en daar blijft het bij. Geen enkele islamitische haatzaaier die daarvan onder de indruk is.

Maar ondertussen wordt Geert Wilders wél vervolgd omdat hij wil dat er “minder, minder, minder” Marokkanen in ons land zijn. Zo’n uitspraak wordt keihard aangepakt, maar extremistische moslims kunnen roepen wat ze willen. Vermoord de ongelovigen, jaag ze uit hun huizen, vernietig de joden. Wat maakt het uit. Zij zijn een minderheid en dus zielig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. poldi

  Maar Geert Wilders vervolgen dan zijn ze er als de kippen bij. Over deze haatprediker hoor je de vertegenwoordigers van de Marokkanen niet. Hoe zou dat nu toch komen? Laten we hopen dat de volgende verkiezingen een aardverschuiving betekenen want dit land zakt steeds verder af.

 2. Wachteres

  En onze ‘elite’ is vast stomverbaasd en vooral ‘geschokt’ als zal blijken dat IS in de EU duizenden aanhangers heeft. Vooral als die het niet bij woorden zal laten, maar tot daden zal overgaan.

  Hoe is dat nu toch mogelijk? We zijn zo goed voor hen geweest. Enfin, Er is in Nederland nog altijd de mogelijkheid om Wilders de schuld te geven.

  Jammer dat dit niet opgaat voor de andere Europese landen.

 3. Peter Selie

  Nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid Dhr. “Dick” Schoof zit er toch bovenop, dan komt alles wel in order, geen probleem verder lijkt mij. Ach dat radicaliseren loopt zo’n vaart niet, deze jihadisten in spé moeten toch wat om handen hebben, op straat rond zwerven is niet goed voor hen (Kuch)…

 4. Ni28

  Voor moslim haatzaaiers wordt de vrijheid van meningsuiting desnoods verruimd. Cabaretiers e.d. moeten daarentegen uitkijken met wat zij zeggen. Dat krijg je als je islamisering van Europa promoot zoals onze machtshebbers het doen.

 5. van Urk

  Met de islam wordt het nooit wat. Op tv zei een moslim op oudere leeftijd rondlopend tussen de puinhopen in Syrie al uit zichzelf dat de islam aan verandering toe is m.a.w. niet vasthouden aan die oude traditie uit de 7 e eeuw maar compleet verlicht moet gaan worden. En met dit soort imams zal dat never nooit gebeuren.

 6. Wachteres

  “Als minderheden de sharia willen, dan adviseren wij hen om naar die landen te gaan waar dit recht heerst. Rusland heeft geen minderheden nodig. Minderheden hebben Rusland nodig. Wij zullen hen geen privileges toestaan, hoe hard ze ook ´discriminatie´ schreeuwen!”

  Een uitspraak van Poetin, die blijkbaar toch veel verstandiger is dan onze ‘elite’.

  Zij verkwanselt ons zonder enig schuldgevoel aan de islam.

  1. toetssteen

   @Wachteres
   Vanavond een tijdje onversneden (lees niet gecensureerde) tv zitten kijken. Zou in Nederland ook eens gedaan moeten worden. Pal erachteraan de bombardementen van de VS in Afghanistan op burgerdoelen. Collateral damage noemde de Jan Hen het!

   1. Wachteres

    Ook/zelfs in Duitsland is het nieuws nog ongecensureerder dan in Nederland, Toets.

    En dan bedoel ik vooral de ‘achter het nieuws’ praatprogramma’s.

    Men laat andersdenkenden nog beleefd uitpraten en geeft Peter RRR de Vries typetjes niet alle gelegenheid om tussendoor hun gal te spugen.

 7. Sniper666

  Beukie c.s. kom er maar weer in om alles recht te praten!

 8. Sniper666

  Waar zijn ze nou die tomaat trollen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.