Terwijl bejaarden verpieteren jaagt Maxima Nederlands belastinggeld erdoor in dure Australische winkel

Geen categorienov 03 2016, 9:00
Gelukkig is een koningshuis 'goed voor ons imago' en mag het daarom 'best wat kosten.' Toch? Juist.
Het heeft er alle schijn van dat koningin Maxima en haar echtgenoot koning Willem-Alexander het geweldig naar hun zin hebben in Australië. Met name Maxima is dolblij. Ze kan er namelijk relatief anoniem over straat. Daar komt bij -- en voor haar is dit ongetwijfeld veel belangrijker -- dat er allerlei leuke, mooie winkels zijn; winkels die ze normaal niet ziet in Nederland (of Argentinië).
En dus gaat ze he-le-maal los:

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een winkeltje in het Australische Perth de beste omzet van de week bezorgd. Volgens de krant The West Australian heeft het paar omgerekend ruim 2400 euro uitgegeven aan onder meer badkleding.

Onze hooggeëerde koning keek de hele tijd vanaf een bankje toe terwijl zijn vrouw het ene na het andere kledingstuk paste. Vond hij iets prima dan liet hij dat met een "yeah" weten. "Nah" betekende dat hij het maar niets vond. Volgens De Telegraaf trok Maxima zich niet altijd iets aan van de mening van haar man; zij bepaalde wat wel en niet mooi vond. Uiteindelijk liep ze de winkel uit met meer dan 2400 euro aan kleding: een sarong, een zijden blouche en "Italiaans zwemgoed."
Je zou denken dat de koninklijke familie het wat rustig aan zou doen nu de kritiek op de (toekomstige) miljoenensubsidie van hun oudste dochter groot is en ouderen letterlijk verpieteren in verpleeghuizen, maar nee hoor, niets is minder waar. Mevrouw de koningin wil lekker van haar luxe leventje kunnen genieten. Altijd, en ongeacht wat wij als belastingbetalers daarvan vinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten