Terwijl bejaarden verpieteren jaagt Maxima Nederlands belastinggeld erdoor in dure Australische winkel

Gelukkig is een koningshuis ‘goed voor ons imago’ en mag het daarom ‘best wat kosten.’ Toch? Juist.

Het heeft er alle schijn van dat koningin Maxima en haar echtgenoot koning Willem-Alexander het geweldig naar hun zin hebben in Australië. Met name Maxima is dolblij. Ze kan er namelijk relatief anoniem over straat. Daar komt bij — en voor haar is dit ongetwijfeld veel belangrijker — dat er allerlei leuke, mooie winkels zijn; winkels die ze normaal niet ziet in Nederland (of Argentinië).

En dus gaat ze he-le-maal los:

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een winkeltje in het Australische Perth de beste omzet van de week bezorgd. Volgens de krant The West Australian heeft het paar omgerekend ruim 2400 euro uitgegeven aan onder meer badkleding.

Onze hooggeëerde koning keek de hele tijd vanaf een bankje toe terwijl zijn vrouw het ene na het andere kledingstuk paste. Vond hij iets prima dan liet hij dat met een “yeah” weten. “Nah” betekende dat hij het maar niets vond. Volgens De Telegraaf trok Maxima zich niet altijd iets aan van de mening van haar man; zij bepaalde wat wel en niet mooi vond. Uiteindelijk liep ze de winkel uit met meer dan 2400 euro aan kleding: een sarong, een zijden blouche en “Italiaans zwemgoed.”

Je zou denken dat de koninklijke familie het wat rustig aan zou doen nu de kritiek op de (toekomstige) miljoenensubsidie van hun oudste dochter groot is en ouderen letterlijk verpieteren in verpleeghuizen, maar nee hoor, niets is minder waar. Mevrouw de koningin wil lekker van haar luxe leventje kunnen genieten. Altijd, en ongeacht wat wij als belastingbetalers daarvan vinden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. C.oitus

  Fijn hoor, de Nederlander bestaat niet vlgs de Argentijnse junta dochter, maar het geld van den Hollander is wel lekker.

 2. Anna

  Maxima “vanaf hun zesde zakgeld en ze hebben alle drie een bankrekening en daar sparen ze “echt” enorm op.” Zal de oudste wel vreselijk schrikken als daar van de ene op de andere dag 1,5 miljoen euro bijkomt. Zij is het intussen wel gewend dat ze flinke bedragen aan uitkering krijgt bijgestort. Regering PvdA/VVD knijpen onze oudjes helemaal leeg.

 3. Wim

  De soldaten die moeten vechten voor koningin en vaderland krijg een schop onder hun achterste met het AOW gat. En hier loop een dochter van oorlogsmisdadiger de zakken te vullen

 4. Gustaafff

  Dan moet je eerder bij de directie van een verpleeghuis zijn. Die verdienen meestal bakken met geld. Misschien moeten we hen maar eens gaan korten.

  1. Sjonnie

   Helemaal mee eens! Weg met die winstuitkeringen! Gewoon het geld daar naartoe waar het hoort.

 5. Ni28

  Geen seconde heeft Maxima gedacht aan een bejaarde met een vieze luier op als zij groot geld uitgaf voor de mooie gesubsidieerde kleding, daar ben ik zeker van. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat mijn vrouw het ook niet deed toen wij laatst bij de C&A wat afgeprijsde textiel kochten. Het is duidelijk dat zij het broek in deze koninklijke gezin draagt al zien wij haar altijd in een rok. Willempie heeft niets te vertellen hij moet alleen voor het geld instroom zorgen. En de politiek is gul want deze Oranjes moeten wij koesteren. Het is toch prachtig als je als land met een Koninklijke Oranje openlucht theater kunt pronken. En af en toe een glimp van deze paar opvangen dan is je dag echt pas goed. Echt, dat vertellen veel mensen. Waarom ga ik toch nooit…..

 6. Peter Selie

  Quote 500 – Lollige video van Koning Willy en Max aan het shoppen in Dubai
  Plus: Wat zijn de Oranjes waard?

  De rijkste man van Nederland, Randstad-oprichter Frits Goldschmeding, heeft in een jaar tijd een kwart van zijn vermogen zien verdampen, door een kwakkelende beurskoers. Toch staat hij nog steeds onbetwist bovenaan in de Quote 500, de lijst van Nederlandse rijken, met een vermogen van 3,5 miljard euro. Dat heeft het zakenblad donderdag bekendgemaakt.

  Omdat de Quote 500 twintig jaar bestaat, is eenmalig gekozen voor een lijst met duizend rijksten. Op nummer 1000 staat violist André Rieu, met een vermogen van 25 miljoen euro. Dat zit volgens Quote vooral in zijn instrumenten, waaronder een Stradivarius uit 1732. >>>> http://media.tpo.nl/2016/11/03/quote-500-lollige-video-koning-willy-en-max-aan-shoppen-dubai/

 7. umhz

  Elke ambtenaar wordt van belastinggeld betaald.
  Elke politieagent, leraar, straatveger enz wordt van belastinggeld betaald.
  Kunnen we nu ook gaan zeiken als een van de hierbovengenoemde uit eten gaat ipv thuis aardappels en bloemkool zodat ze die welbekende opgeblazen uitzonderingen in verpleegtehuizen kunnen verhelpen.

  1. Sniper666

   @ umhz

   De nep-Oranje’s zijn dus ambtenaren?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.