Verrassing! Asielzoekers veel lager opgeleid dan verwacht, slechts 1 op de 10 krijgt baan

Onderzoek van een denktank bevestigt wat eigenlijk iedereen al wist: de vluchtelingen zijn geen artsen en advocaten, maar bestaan voor een groot deel uit analfabeten zonder enige opleiding.

Het wordt zeer lastig om vluchtelingen te integreren op de arbeidsmarkt. Dat stelt Marc de Vos, directeur van de Vlaamse denktank Itinera. Als er niet snel wordt ingegrepen, dreigt straks een heuse integratiecrisis. Hoe dat komt? Veel asielzoekers hebben nauwelijks een opleiding genoten in het land van herkomst, en spreken bovendien de taal niet. Het wordt dus extreem lastig voor hen om aan het werk te gaan.

“Er werd tijdens de vluchtelingencrisis in 2015 aangekondigd dat het om hoogopgeleide mensen ging, die gemakkelijk inzetbaar zouden zijn”, legt de directeur van Itinera uit. “Dat blijkt niet te kloppen. De groep blijkt erg moeilijk te integreren in de economie.”

De oplossing voor dit probleem? De Vos weet wel wat er moet gebeuren: we moeten asielzoekers gewoon nóg meer pamperen! Volgens de Vlaming moeten werkgevers een inspanning leveren om asielzoekers aan een baan te raken, om te voorkomen dat deze mensen uit het zicht verdwijnen en werkloos thuis gaan zitten. Dat is namelijk voor een grote groep nu al het geval. Het is zelfs zó ernstig dat er wordt gesproken van “een noodsituatie”.

De directeur van de Vlaamse werkgeversorganisatie Unizo bevestigt dat het moeilijk is voor asielzoekers om zich nuttig te maken op de arbeidsmarkt:

“Het is effectief veel moeilijker gebleken om die groep aan het werk te krijgen”, reageert hij in “De ochtend”. “We hebben moeten vaststellen dat er onder de vluchtelingen veel meer ongeschoolden en ongeletterden zitten dan gedacht.”

Op dit moment heeft minder dan tien procent van de vluchtelingen een baan. Het is natuurlijk bijzonder sneu dat onze Zuiderburen zo verbaasd reageren op het feit dat deze asielzoekers nauwelijks geschikt zijn voor de arbeidsmarkt. Rechtse mensen hadden dit allang voorspeld, maar volgens linkse partijen zouden de vluchtelingen een enorme oppepper geven in de economie. Nu blijkt in Vlaanderen dat dat absoluut niet het geval is: het kost juist extra geld om de laaggeschoolde asielzoekers aan een baan te helpen.

In Nederland is het natuurlijk niet anders. De opvang en integratie van vluchtelingen kost bakken met geld, terwijl het toekomstperspectief voor deze mensen allerminst rooskleurig is: ze spreken de taal niet, zijn laagopgeleid, en komen dus nauwelijks aan een baan. Het is nu tijd om per direct te stoppen met de massa-immigratie van kansloze asielzoekers. Grenzen dicht, voordat dit probleem nog groter wordt dan het al is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. C.oitus

  Ach het is maar een mening van iemand. Ik doe maar even een vooringenomen rechter na.

 2. Gustaafff

  “Het is nu tijd om per direct te stoppen met de massa-immigratie van kansloze asielzoekers. Grenzen dicht, voordat dit probleem nog groter wordt dan het al is.”

  Nee, de Simons’ en Kuzu’s weg, samen met de tuigvloggers. Laat de vluchtelingen die ruimte maar innemen.

  1. Wim

   Maar waar moet jij dan heen Gustaaaff.

   1. Gustaafff

    Ik ben geen racismeroeper, @Wim.

    1. Wim

     Dat zeg ik ook toch niet. Nou als je blank bent ben je alzo een racist daar kom jij niet onderuit. Dat is een algemeen gegeven.

 3. poldi

  Volgens cijfers vam het CBS op 31-8-2016 krijgen dit jaar aleen al
  197.000 autochtonen,
  55.000 westerse allochtonen en
  315.000 niet-westerse allochtonen een bijstanduitkering.
  M.a.w. bijna twee op de drie bijstanduitkeringen gaan naar allochtonen.
  En dan na familiehereniging nog generaties lang in de bijstand voor al deze “hooggeschoolden”.
  M.a.g. een grote druk op alle voorzieningen.
  En dat hebben wij allemaal te danken aan dit “beste” kabinet aller tijden met hun kom-maar-binnen-gelukzoekers beleid.

 4. Wachteres

  De ‘vluchtelingen’ zijn niet alleen laag opgeleid, maar daarbij – en dat is veel erger – ook nog geïnfiltreerd met voormiddeleeuwse achterlijke opvattingen. Het ergste is dat zij ervan uitgaan dat hun opvattingen superieur zijn aan de opvattingen die hun beschermheren in het Westen erop na houden.

  Het gevolg zal zijn dat zij zich zo weinig mogelijk met de ‘ongelovigen’ zullen bemoeien, in hun eigen leefwereldje zullen blijven en nooit en te nimmer zullen integreren in de westerse samenleving.

  Daar komt bij dat de EU – en de landelijke regeringen – het blijkbaar prima vinden dat haatdragende, gewelddadige imams hen leren hoe zij onze samenleving nog meer moeten verafschuwen..

  En ondertussen gaat de EU halsstarrig door met het binnenhalen van honderdduizenden ‘zieluge mensen’. Nu is Afrika aan de beurt.

  Dat werelddeel is – om wat voor redenen dan ook – altijd een probleemgebied gebleven, ondanks de biljarden aan geld die er door het Westen in zijn gestopt.

  Afrika gaat nu leeg lopen en vooral jonge mannen – de toekomst van een land – mogen hun heil in het Westen zoeken.

  Hoe dit afloopt kan een kind u vertellen: Europa wordt Afrika.

  Heel veel geweld en grote armoede zal ons deel worden.

  Onze arme kinderen en kleinkinderen zullen niet weten wat hen overkomt.

  Je zal voor zoveel ellende maar verantwoordelijk zijn!

  We MOETEN wel blijven waarschuwen. In het belang van ons nageslacht.

 5. zomaar

  in Duitsland (Ludwigshafen) maken ze het nog bonter , 7000 euro netto voor asielzoekgezinnen , en dan te weten uit het nieuws dat ook daar oude Duitsers na een leven van werken , niet meer rond komen kunnen .

  waar mij dit aan doet denken ?, aan de vooravond van WII , waar de Duitse gezinnen niet te vreten meer hadden , omdat de overwinaars van WI vast hielden aan hun overwinningsgelden .

  en zie toen kwam er de klad in de vrede , nu heeft de gemiddelde arbeider en ouderen bijkans niet meer te vreten !, en de troeteltjes van links riant !.

  tja en dan komt er de klad in de wereldvrede .

  1. zomaar

   was ik vergeten

   https://www.youtube.com/watch?v=RBZUkyZG3E4

   feiten bij te sluiten voor onze landverraders , wat in Duitsland gaande is , gebeurt hier ook !!.

   duizenden euro’s krijgt dat tuig!!, netto per maand van links ,om wanorde te scheppen binnen onze samenleving !.

 6. H.Vaes

  Ik ben compleet totaal tot op het bot overrompeld met dit bericht……
  Dit is het laatste wat ik er van gedacht zou hebben…
  Hoe kan dit?????
  Zijn we dan bedrogen?
  Het kabinet heeft toch altijd gezegd dat we een verrijking krijgen door de toestroom van gelukszoekers????
  Allemaal hoog opgeleide die de EU er bovenop gaan helpen……
  Dit had ik nooit verwacht…
  Tjonge jonge wat heb ik me beet laten nemen……
  En als ik me beet laat nemen…dan laat heel Nederland zich beet nemen.

 7. Peter Selie

  Ach dit is gedateerd nieuws, vorig jaar wisten veel alternatieve media dit vermaledijde nieuws naar buiten te brengen, slaap maar rustig verder de democratisch gekozen regering waakt over u en uw eigendommen..

  Duitslands Verkrachtingscrisis door Migranten: Waar Blijft de Publieke Ophef?

  Ondanks de stijgende prijs die met mensenlevens wordt betaald, wordt het merendeel van de misdrijven gebagatelliseerd door de Duitse autoriteiten en de media, blijkbaar om de verspreiding van anti-immigratiesentiment te tegen te gaan.

  “De politie is niet geïnteresseerd in stigmatiseren. De voorkeur gaat uit naar kennis bieden aan het volk. De indruk dat wij ons mengen in censuur verwoest het vertrouwen naar de politie van het volk. Het uitgeven van informatie over verdachten is ook belangrijk voor het ontwikkelen van preventiestrategieën. We moeten de kans hebben om openlijk te praten over de problemen in dit land.” – Arnold Plickert, directeur van de GdP politiebond in Noordrijn-Westfalen.

  “De persraad gelooft dat redactiekantoren in Duitsland hun lezers volledig moeten als kinderen moeten behandelen door hen relevante informatie achter te onthouden. Wij vinden dat dit fout is. Want als de mensen zich beseffen dat er iets verborgen is van ze, reageren ze met wantrouwen. En dit wantrouwen is een risico.” – Tanit Koch, hoofdredacteur van Bild, het meest gelezen nieuwsblad in Duitsland.

  Op 24 october wees een peiling van YouGov uit dat 68% van de Duitsers vindt dat de veiligheid in het land het afgelopen 2 á 3 jaar achteruit is gegaan. Ook zegt 68% van de informanten dat ze bang zijn voor hun leven en bezittingen op Duitse trein- en metrostations, terwijl 63% zich onveilig voelt tijdens grote openbare evenementen. Lees verder >>>> https://nl.gatestoneinstitute.org/9260/verkrachting-migranten-duitsland-ophef

  1. zomaar

   hier nog zo bericht !!,
   http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/11/nieuwe-migranten-veroorzaken-criminaliteitsgolf-394957/

   wat worden wij toch rijk !!, met de komst van dit gajes !.

 8. toetssteen

  Het beroerde is dat maar een klein deel van deze asielzoeker Syriër is, zelfs beaamd door Timmermans.
  En of dat nog niet genoeg is, zitten er onder die Syriërs IS terroristen.

 9. Ni28

  Het Westen wordt rijk aan achterlijkheid die steeds meer terrein aan het winnen is. Zie een werkgever die deze onopgeleide mensen aanneemt, die is binnen de kortste keren failliet. Nog afgezien van de achterlijke cultuureisen die zij stellen. In een land waar je als vakkenvuller al behoorlijke opleiding nodig hebt zijn mensen zonder enige diploma kansloos. Levenslang zullen zij op enkelingen na hangen aan de sociale dienst en dat vinden zij goed. En wij maar de AOW grens maar steeds opschuiven. De elastiek kan niet blijven rekken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.