Walgelijke Russen maken nu al misbruik van Trump-overwinning: jagen op Nederlandse onderzeeër, bombarderen Aleppo

Geen categorienov 09 2016, 17:00
Trumps presidentschap is nu al een geopolitieke ramp, zo blijkt. Rusland kan doen en laten wat het wil.
Als er één iemand blij is met de overwinning is het natuurlijk de Russische dictator Vladimir Poetin. Niet alleen omdat Trump bereidheid heeft getoond om weg te kijken terwijl Poetin zijn levensgevaarlijke koloniale plannetjes uitvoert in Oekraïne, Georgië en straks wellicht ook de Baltische staten, maar ook omdat de chaos van een Trump-presidentschap perfect is om ongehinderd allerlei onwenselijke militaire manoeuvres uit te voeren, over de hele wereld heen.
En je ziet dat ook direct. Terwijl de wereld verbijsterd toekijkt hoe Trump de volgende president van de Verenigde Staten is geworden, geeft Rusland een nota bene Nederlandse onderzeeër een grote middelvinger:

"Russische schepen hebben op de Middellandse Zee een Nederlandse onderzeeër verjaagd. De onderzeeër zou dicht in de buurt van de schepen „gevaarlijke manoeuvres” hebben gemaakt, meldt het Russische persbureau Interfax."

Voor wie nog niet weet hoe dit geïnterpreteerd moet worden: dit is power play. Rusland die laat zien dat het niet langer de Westerse hegemonie accepteert en gewoon quasi-confrontaties zoekt met de militaire onderdelen van NAVO-landen. In dit geval dus Nederland.
Maar de winst van Trump betekent ook dat Poetin weer verder kan gaan met zijn doel oom de Syrische stad Aleppo letterlijk met de grond gelijk te maken:

"The air group based on Russia’s Admiral Kuznetsov aircraft carrier will strike militant positions in the Aleppo region in the next few days, reports the online newspaper Gazeta.ru, citing a source in the Russian Defense Ministry.

"It is a particular moment and it has not been selected by chance. The aircraft group will strike the ISIS militants around Aleppo in a period of political turbulence in the U.S., when the new president still has not taken office," explained Professor Vadim Kozyulin from the Academy of Military Sciences."

Dit kunnen dus nog eens levensgevaarlijke tijden worden voor de wereld. En dat zien we direct al op de eerste dag van een nieuw en door Donald Trump geleid Amerika.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten