Wereldvreemde Asha ten Broeke zeurt over Zwarte Piet: “kan echt niet meer op een ruimdenkende school!”

Snapt de columniste nu écht niet dat de overgrote meerderheid van Nederland nu eenmaal dol is op Zwarte Piet? 

Asha ten Broeke is de meest wereldvreemde columniste van Nederland. Werkelijk alles wat ze ziet, ervaart ze als onderdrukking en discriminatie. Deze speelgoedfolder van Bart Smit bijvoorbeeld: seksisme! En Zwarte Piet: racisme! Waar Asha ook gaat of staat, continu krijgt ze te maken met nare racistische en seksistische Nederlanders die haar het leven zuur willen maken – althans, zo ervaart ze het zelf. In werkelijkheid is het nu eenmaal zo dat Asha’s standpunten mijlenver afstaan van wat de overgrote meerderheid van Nederland denkt.

Asha ten Broeke (bron: Facebook)
Asha ten Broeke (bron: Facebook)

Aanstellerige Asha is werkelijk stomverbaasd dat op de school van haar dochtertje nog Zwarte Pieten zullen zijn:

 

schermafbeelding-2016-11-25-om-11-39-02

Sjonge jonge! Ongelooflijk zeg, dat op een Nederlandse school Zwarte Pieten langskomen! Dat kan écht niet meer! Asha, ben je nu werkelijk zo wereldvreemd? De overgrote meerderheid van Nederland heeft he-le-maal geen problemen met Zwarte Piet. Het is dus allesbehalve vreemd dat de Pieterbaas op een school te zien is: hij is immers een echte kinderheld. Je moet wel ongelooflijk vastzitten in je eigen denkbeelden om daar verbaasd over te zijn, toch?

Waar ík namelijk verbaasd over ben, is dat er op die school kennelijk niet alleen Zwarte Pieten maar ook “andere Pieten” zullen komen. Wat nou “andere Pieten”? Zwarte Piet is gewoon zwart, en niet paars of groen of geel. En ik ben heus niet de enige die dat vindt, het leeuwendeel van de Nederlanders moet ook niets hebben van al die rare nep-Pieten. Als er dus íéts verbazingwekkend is, is het wel dat er Pieten op die school komen die níét zwart zijn.

Maar goed, Asha doet natuurlijk een beroep op “kinderrechten”. Kennelijk is dat iets nieuws, want ik wist niet dat er een kinderrechtenverdrag was tegen Zwarte Piet. Wat mij betreft is het eerder een schending van de kinderrechten dat types zoals Asha ten Broeke, die kennelijk niets beters te doen hebben, een kinderfeest willen verpesten. Asha is een aansteller die, als ze haar zin niet krijgt, gaat janken op Facebook. Ik mag hopen dat de school daar niet voor buigt, en dat er gewoon Zwarte Pieten zullen langskomen om de kinderen een prachtig Sinterklaasfeest te bezorgen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ni28

  Wat een gelul! De mooiste wereld is zeker alleen van achter een boerka te zien in onderdrukking van mannen met baarden gesterkt door middeleeuwse tijden en geloof. Wel gebruik maken van alle gemakken van civilisatie. Hypocriete tante deze onnozele kind.

 2. Gustaafff

  Flauwe kul. Een meerdrheid van de Nederlandse kindertjes – ook van een andere komaf – staat nog steeds te juichen bij de intocht van sinterklaas en zwarte piet. Ze doen die kinderen juist buitengewoon veel onrecht aan met dit soort ongein.

  Wie het ovet het kinderrechtenverdrag heeft, heeft het niet goed begrepen.

 3. zomaar

  als je alleen al in die schijnheilige ogen kijkt van haar , dan weet je dat er iets kortsluiting maakt in haar bovenkamertje .

  echt rijp voor een zielenknijper !!.

 4. Vabis

  Je maakt mij toch niet wijs dat die kuttekop kinderen heeft, dan moet je toch wel ver van het pad af zijn om daar je leuter in te stoppen, wat een misbaksel!

  1. Verlazques

   Al was het de laatste vrouw op de aarde, ik zou spontaan homoseksueel worden.

   1. Gustaafff

    Vabis en verlazques zijn weer eens seksistisch.

    1. Verlazques

     Heerlijk

    2. Vabis

     Ja, en jij bent een lul…

 5. Verlazques

  Ten Broeke studeerde psychologie en communicatiewetenschappen aan de Universiteit Twente. Welnu, ze laat merken dat haar studies (op kosten van de gemeenschap) weggegooid geld zijn. Ze begrijpt dus niets van psychologie en communiceren gaat haar ook moeilijk af, tenzij het monologen zijn. Misschien mogen we ook niet meer zeggen dat Marsmannetjes groen zijn, ai, weer een gediscrimineerde bevolkingsgroep.

 6. Pedrito

  Als zwarte Piet nou een boerka aantrekt, is dan het probleem opgelost ?

 7. Sniper666

  Ascha ten Broeke is een gekkie. Punt.

 8. Wachteres

  Ik vermoed dat Asha – gezien haar mafketelige linkse opvattingen – zich meer thuis zal voelen in Zweden.

  Ik raad haar daarom dringend aan naar dat land te emigreren.

 9. denktenk

  Ten Broeke is eigenlijk een waardige opvolger voor Simons.
  Kan al net zo lekker feiten verdraaien als Kuzu.
  Als je “kinderrechten” zo misbruikt, hoor je hier niet thuis, maar in een gesloten inrichting.

 10. Wachteres

  Wat bedoelt die trut met ‘kinderrechten’ in dit verband.

  Dat alle kinderen geen zwarte piet meer willen en dus het recht hebben op een andere piet?

  Arm dochtertje met zo’n onnozele moeder. Je zou er als kind maar mee opgescheept zitten.

 11. hitje89

  De Volkskrant heb ik al meerdere malen evenals deze juf te kennen gegeven dat zij zeer vooringenomen is. Wat heeft dit met objectief verslaggeven van doen ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.