Wereldvreemde Asha ten Broeke zeurt over Zwarte Piet: "kan echt niet meer op een ruimdenkende school!"

Geen categorienov 25 2016, 12:59
Snapt de columniste nu écht niet dat de overgrote meerderheid van Nederland nu eenmaal dol is op Zwarte Piet?
Asha ten Broeke is de meest wereldvreemde columniste van Nederland. Werkelijk alles wat ze ziet, ervaart ze als onderdrukking en discriminatie. Deze speelgoedfolder van Bart Smit bijvoorbeeld: seksisme! En Zwarte Piet: racisme! Waar Asha ook gaat of staat, continu krijgt ze te maken met nare racistische en seksistische Nederlanders die haar het leven zuur willen maken – althans, zo ervaart ze het zelf. In werkelijkheid is het nu eenmaal zo dat Asha's standpunten mijlenver afstaan van wat de overgrote meerderheid van Nederland denkt.
[caption id="attachment_152494" align="aligncenter" width="300"]Asha ten Broeke (bron: Facebook) Asha ten Broeke (bron: Facebook)[/caption]
Aanstellerige Asha is werkelijk stomverbaasd dat op de school van haar dochtertje nog Zwarte Pieten zullen zijn:
schermafbeelding-2016-11-25-om-11-39-02
Sjonge jonge! Ongelooflijk zeg, dat op een Nederlandse school Zwarte Pieten langskomen! Dat kan écht niet meer! Asha, ben je nu werkelijk zo wereldvreemd? De overgrote meerderheid van Nederland heeft he-le-maal geen problemen met Zwarte Piet. Het is dus allesbehalve vreemd dat de Pieterbaas op een school te zien is: hij is immers een echte kinderheld. Je moet wel ongelooflijk vastzitten in je eigen denkbeelden om daar verbaasd over te zijn, toch?
Waar ík namelijk verbaasd over ben, is dat er op die school kennelijk niet alleen Zwarte Pieten maar ook "andere Pieten" zullen komen. Wat nou "andere Pieten"? Zwarte Piet is gewoon zwart, en niet paars of groen of geel. En ik ben heus niet de enige die dat vindt, het leeuwendeel van de Nederlanders moet ook niets hebben van al die rare nep-Pieten. Als er dus íéts verbazingwekkend is, is het wel dat er Pieten op die school komen die níét zwart zijn.
Maar goed, Asha doet natuurlijk een beroep op "kinderrechten". Kennelijk is dat iets nieuws, want ik wist niet dat er een kinderrechtenverdrag was tegen Zwarte Piet. Wat mij betreft is het eerder een schending van de kinderrechten dat types zoals Asha ten Broeke, die kennelijk niets beters te doen hebben, een kinderfeest willen verpesten. Asha is een aansteller die, als ze haar zin niet krijgt, gaat janken op Facebook. Ik mag hopen dat de school daar niet voor buigt, en dat er gewoon Zwarte Pieten zullen langskomen om de kinderen een prachtig Sinterklaasfeest te bezorgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten