Bam! Woedende politieagent haalt in keiharde Facebook-post uit naar Sylvana Simons en haar collega-racismeroepers

Deze politieagent, die zijn werk al 35 jaar doet, verdient een lintje. Vandaag nog!

Wat mij betreft is Frank de Vetter uit Rijen  Man van het Jaar 2016. Deze agent, die de gemeenschap al 35 jaar lang trots dient, heeft namelijk een epische post gepubliceerd op Facebook waarin hij keihard uithaalt naar figuren als Sylvana Simons (zonder die overigens bij naam te noemen). Met andere woorden: hij pakt de professionele racismeroepers aan die bewust en voortdurende verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar proberen op te zetten.

Ik werk bij de Politie. In de media , op internet wordt vrijwel dagelijks bericht over mij , over ons , want als je…

Geplaatst door Frank de Vetter op Zondag 4 december 2016

“Ik ben een slecht getrainde politieman,” schrijft De Vetter spottend. “Samen met mijn collega’s gebruik ik veel geweld we slaan mensen zomaar in elkaar. Ik leg regelmatig een nekklem aan waarbij volledig onschuldige mensen het loodje leggen.” Hij gaat verder: “Als ik niet bezig ben met zinloze controles zit ik met mijn dikke pens op het buro koffie te drinken en donuts te eten. Ik kan niet autorijden en als ik een boef achtervolg die daarbij gewond raakt is dat mijn schuld, omdat ik hem heb opgejaagd. Als ik hem laat gaan ben ik een sukkel.”

En dan:

Ik ben racistisch en schep er een waar genoegen in zo veel mogelijk gekleurde mensen te sarren. Etnisch profileren is mijn hobby want als ik een licht getinte snotneus met bontkraagje in een auto van een halve ton zie rijden vraag ik me af hoe hij aan die auto komt. Ik overweeg dan de mogelijkheid dat er iets niet klopt maar dat zijn verkeerde conclusies die in mijn beroeps gedeformeerde hersens worden gevormd. Maak ik de domme fout een donkere man staande te houden die BN ‘er blijkt te zijn is dat dagenlang onderwerp van gesprek in talkshows waar de gekleurde BN’er uitgebreid de gelegenheid krijgt te vertellen over het hem aangedane onrecht.

Dat hakt er natuurlijk in, maar hij heeft helemaal gelijk. Dit is inderdaad hoe politieagenten systematisch worden neergezet door de professionele racismeroepers en zelfverklaarde slachtoffers van deze wereld. Net als zijn collega’s probeert De Vetter zijn baan gewoon te doen en de samenleving te beschermen tegen het tuig dat de wet aan zijn laars lapt. Maar wee je gebeentje als blijkt dat één zo’n misdadiger een kleurtje heeft; voor je het weet wordt je als agent weggezet als een vuile racist die met name Marokkanen alleen maar lastigvalt omdat hij een hekel aan mensen met een andere huidkleur heeft.

Een heerlijke Facebook-post, maar het is ook dieptriest dat deze agent zo gefrustreerd is geworden van alle onterechte kritiek dat hij zich gedwongen voelde om zo’n stuk te schrijven. Het is echt ongelooflijk dat wij in Nederland onze dappere mannen en vrouwen in blauw uniform tegenwoordig zo behandelen. Onze ouders en grootouders hadden dat niet eens bijna mogelijk geacht. Zij hadden in ieder geval nog iets van respect voor de politie.

Het is aan ons om ervoor te zorgen dat die tijd terugkomt. Het is een grof schandaal dat politieagenten zich nu zo in de steek gelaten voelen door de rest van de samenleving.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ni28

  35 jaar in dienst. In onze politiek zieke samenleving riskeert hij nu ook nog dat ie de 40 jaar niet haalt. Want velen zullen zijn relaas niet lusten en vooral slecht lezen. Ik hoor ze al, zie je wel hij geeft het gewoon toe!

 2. Gustaafff

  S.S. wordt door deze agent genadeloos ontmaskerd.

 3. ikweetwatikwil

  De politie agent heeft groot gelijk. De roeptoeters worden nu eens eindelijk in hun hemt gezet. Mag wat mij betreft vaker gebeuren.
  Ik hoop dat hij (de agent) geen moeilijkheden krijgt.

 4. Donald Troef

  Wat een onvoorstelbare sukkel. Deze man wordt naar ik hoop subiet geschorst.

  We zien politieagenten graag als professionals. Deze dwaas zie ik liever niet meer in uniform.

  1. nick

   Ga jij eens in de spiegel kijken, droeftoeter! Dan zie je de echte sukkel!

  2. van Urk

   Nou beste droeftoeter, Na 35 jaar lijkt het mij wel een professional en in die 35 jaar heeft hij waarschijnlijk in de gaten gekregen dat de tijden zijn veranderd en de mensen alleen maar mondiger, brutaler en agressiever zijn geworden omdat het gewoon kan en soms mag. De reden hiervan komt gewoon omdat Links met pappen en nathouden het zover heeft laten komen. Vroeger had je gezag voor de politie en wist je wat je te wachten stond als je je misdraagt tegenwoordig mag je als nieuwkomer baldadig in een bus tekeer gaan en je krijgt gratis een buskaartje van onze “politievrienden” om je rustig te houden. Want stel je voor als de politie die asielzoekers bij hun lurven zou gaan grijpen en hen geboeid de bus hadden uitgetrapt (wat ze in Gambia waarschijnlijk ook doen) dan is heel links volledig van de kaart, moeten ze een flinke zoef wiet achterover zuigen en hun gal gaan spuwen op DWDD.

  3. marjo012

   Donald Troef waarom is deze man een sukkel?? omdat hij de waarheid zegt,blijkt wel dat jij daar niet veel mee op hebt dan.Hij heeft gewoon groot gelijk mensen als sylvana ontwrichten onze samenleving zoals die was.Dan nog verwonderd dat men haar uitkots inmiddels echt niet hoor doe ik ook kan die kop niet meer zien op TV en op internet

 5. RS

  Hij beschrijft toch alleen maar de WAARHEID ? Zo ziet het schuim der aarde de Politie…….die man mag van mij een lintje krijgen, voor zijn eerlijkheid, alhoewel ik toch wel een beetje bang ben dat hij bij zijn superieuren op het matje moet komen op straffe van………………ONTSLAG of overplaatsing ???

 6. Mar

  Menigeen zal deze praatjes toch wel herkennen van verjaardagen, in de kroeg of personeelsuitjes:

  “Ik ben een slecht getrainde politieman . Samen met mijn collega’s gebruik ik veel geweld we slaan mensen zomaar in elkaar. Ik leg regelmatig een nekklem aan waarbij volledig onschuldige mensen het loodje leggen. Als ik niet bezig ben met zinloze controles zit ik met mijn dikke pens op het buro koffie te drinken en donuts te eten. Ik kan niet autorijden en als ik een boef achtervolg die daarbij gewond raakt is dat mijn schuld, omdat ik hem heb opgejaagd. Als ik hem laat gaan ben ik een sukkel. Bij een inbraak kom ik steevast te laat. Maar als ik met optische en geluidsignalen rijd of door het rode licht, als ik harder rijdt dan het overige verkeer of over de vluchtstrook denk ik dat ik alles mag en ben ik een slecht voorbeeld . Als er ergens wordt gevochten en ik daarbij mijn bevoegdheid om geweld toe te passen gebruik wordt er door tientallen meestal dronken of doorgesnoven idioten geschreeuwd dat ik een kanker mongool ben. Buurtbewoners vragen me wanneer er nu eindelijk eens wordt opgetreden tegen hardrijders in hun straat. De brave huisvader die ik betrap op 80 km per uur in een woonwijk zegt mij geërgerd dat ik zeker niets beters te doen heb en boeven moet gaan vangen. ”

  Deze meneer zou ook eens verhaal moeten gaan halen bij zijn collega’s, die het voor hem verpesten en zorgen voor het over een kam scheren van alle agenten.

  1. HermanGalle

   Deze meneer haalt verhaal bij de droeftoeters die per definitie de politie zien als een verzameling labbekakken die er aardigheid in hebben ‘goedwillende burgers’ het leven zuur maken en in plaats van boeven te vangen brave huisvaders bekeuren die vijf kilometer te hard rijden. U lijkt me ook zo’n droeftoeter.

  2. van Urk

   Beste Mar, Waarom verhaalt S.S. als “denkbeeldig” politici dat dan niet op die paar collega,s i.p.v. alle agenten over een kam gaan scheren als etnisch provilerend gezag?

   1. Mar

    @van Urk

    Wie bedoelt u?

    1. van Urk

     Kijk dat bedoel ik nou! Wat kunnen ze bij links ongelooflijk onverschillig zijn als je met de waarheid aankomt wapperen.

     1. Mar

      @van Urk

      Wie bedoelt u met S.S?

      Is het teveel gevraagd om iemands naam voluit te schrijven? Of doet u de initialen expres zo? Een naam verhaspelen is ook zo’n ding.

      De waarheid, Van Urk. De agent spreekt iedereen aan met zijn stuk en menigeen herkent zich echt wel in de diverse voorbeelden.

 7. J.C.

  Ik kan de weergave van deze politieman goed begrijpen. Nu maar hopen, dat hij hiermee weet door te dringen tot de juiste personen…………..

 8. Sniper666

  Ohhh agent toch.. Hier krijgt u last mee intern… De waarheid mag niet van uw policor leiding.

 9. Mart

  Laat deze agent als dank voor het aangenaam verpozen op neerlands werkplatform eens een stage lopen bij de politie alhier…liefst de Policia Millitair in Rio.Daar kan hij zijn fustrage goed kwijt met het in elkaar meppen van tuig van de riggel (mooi achter een muurtje uit het oog van het kerkvolk) of wat schiet oefeningen op terugschietende traficanten…dat mag hier nl allemaal nog ,en terrecht.

  1. Sniper666

   @ Mart

   Daar is het die agent niet om te doen. Lees eens wat beter.

 10. stevan55

  jullie doen goed werk ook al wanneer ik jullie bloed kan drinken omdat ik net iets te hard heb gereden en bekeuring van 300 euros op tafel ligt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.