Geert Wilders haalt keihard uit naar anti-Israëlische Obama: "Jordanië is Palestina!"

Geen categoriedec 29 2016, 17:07
Wilders kan niet wachten tot Obama het veld moet ruimen voor Trump.
Dat Geert Wilders geen fan is van de zittende elite, is algemeen bekend. Zo krijgt Mark Rutte het regelmatig te verduren van de PVV-voorman, die nooit twijfelt om de loze beloftes van de premier vlijmscherp aan de kaak te stellen. Maar niet alleen in Nederland spreekt Wilders zich uit tegen hypocriete establishment-politici, ook op internationaal gebied geeft hij ze ervan langs. Zo heeft hij geen goed woord over voor de Amerikaanse president Obama, zeker niet nadat hij een anti-Israëlische resolutie liet aannemen in de VN-Veiligheidsraad.
Wilders is een grote vriend van Israël en ziet de Joodse staat als bondgenoot tegen internationaal islamitisch terrorisme. Israël heeft al decennia ervaring met het bestrijden van terreur, en Europa kan dus veel van het land leren. Obama meent echter dat Israël Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever (ook wel bekend als Judea en Samaria) illegaal bezet houdt. Zelfs de Klaagmuur, de heiligste plek voor Joden, is bezet gebied volgens Obama en zijn minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. De Amerikaanse president ziet liever dat de Palestijnen het voor het zeggen krijgen in deze gebieden, hoewel de Palestijnse regering terrorisme financieel en met propaganda ondersteunt. Ook het feit dat de radicaal-islamitische Hamas-beweging grote aanhang heeft onder Palestijnen, maakt voor Obama niet uit. Geert Wilders heeft aan dat soort onzin geen en-ke-le boodschap:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/814205593904939008
"Stop bashing Israel," schrijft de PVV-leider. Judea en Samaria horen bij Israel. Er is al een Palestijnse staat, namelijk Jordanië. Hoewel veel mensen het niet met zijn redenering eens zullen zijn, heeft de PVV-leider een punt: tweederde van de bevolking van Jordanïë omschrijft zichzelf als Palestijns, waardoor je zou kunnen zeggen dat dit land in feite al een Palestijnse staat is. Toch is de Israëlische regering bereid om in de Westelijke Jordaanoever een Palestijnse staat te vestigen - maar niet als die staat een terroristische staat wordt die een bedreiging vormt voor Israël.
Wilders laat met zijn tweet zien dat hij een stuk realistischer is dan Barack Obama. Op dit moment heeft een Palestijnse staat op de Westelijke Jordaanoever geen enkele kans - zo'n staat zal binnen de kortste keren veranderen in een terreurstaat. Dat is niet de schuld van Israël, maar van de Palestijnse regering en de terroristische bewegingen in het gebied. Obama snapt dat misschien niet, maar Wilders begrijpt als geen ander hoe gevaarlijk radicaal-islamitische terreur is en steunt daarom Israël.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten