Geert Wilders haalt keihard uit naar anti-Israëlische Obama: “Jordanië is Palestina!”

Wilders kan niet wachten tot Obama het veld moet ruimen voor Trump. 

Dat Geert Wilders geen fan is van de zittende elite, is algemeen bekend. Zo krijgt Mark Rutte het regelmatig te verduren van de PVV-voorman, die nooit twijfelt om de loze beloftes van de premier vlijmscherp aan de kaak te stellen. Maar niet alleen in Nederland spreekt Wilders zich uit tegen hypocriete establishment-politici, ook op internationaal gebied geeft hij ze ervan langs. Zo heeft hij geen goed woord over voor de Amerikaanse president Obama, zeker niet nadat hij een anti-Israëlische resolutie liet aannemen in de VN-Veiligheidsraad.

Wilders is een grote vriend van Israël en ziet de Joodse staat als bondgenoot tegen internationaal islamitisch terrorisme. Israël heeft al decennia ervaring met het bestrijden van terreur, en Europa kan dus veel van het land leren. Obama meent echter dat Israël Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever (ook wel bekend als Judea en Samaria) illegaal bezet houdt. Zelfs de Klaagmuur, de heiligste plek voor Joden, is bezet gebied volgens Obama en zijn minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. De Amerikaanse president ziet liever dat de Palestijnen het voor het zeggen krijgen in deze gebieden, hoewel de Palestijnse regering terrorisme financieel en met propaganda ondersteunt. Ook het feit dat de radicaal-islamitische Hamas-beweging grote aanhang heeft onder Palestijnen, maakt voor Obama niet uit. Geert Wilders heeft aan dat soort onzin geen en-ke-le boodschap:

“Stop bashing Israel,” schrijft de PVV-leider. Judea en Samaria horen bij Israel. Er is al een Palestijnse staat, namelijk Jordanië. Hoewel veel mensen het niet met zijn redenering eens zullen zijn, heeft de PVV-leider een punt: tweederde van de bevolking van Jordanïë omschrijft zichzelf als Palestijns, waardoor je zou kunnen zeggen dat dit land in feite al een Palestijnse staat is. Toch is de Israëlische regering bereid om in de Westelijke Jordaanoever een Palestijnse staat te vestigen – maar niet als die staat een terroristische staat wordt die een bedreiging vormt voor Israël.

Wilders laat met zijn tweet zien dat hij een stuk realistischer is dan Barack Obama. Op dit moment heeft een Palestijnse staat op de Westelijke Jordaanoever geen enkele kans – zo’n staat zal binnen de kortste keren veranderen in een terreurstaat. Dat is niet de schuld van Israël, maar van de Palestijnse regering en de terroristische bewegingen in het gebied. Obama snapt dat misschien niet, maar Wilders begrijpt als geen ander hoe gevaarlijk radicaal-islamitische terreur is en steunt daarom Israël.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. DutchDropveter

  In maart Geert… nog even geduld! Geen extreem gekke uitspraken meer doen en je haalt de huidige virtuele zetels met twee vingers in je roomblanke neus!

 2. Wim

  Wilders heeft gelijk die Obama moslim slaat helemaal door na het verlies van Clinton.

  Obama plant neue Sanktionen gegen Rusland
  Veröffentlicht: 29.12.16 01:37 Uhr

  US-Präsident Obama will als eine seiner letzten Amtshandlungen neue Sanktionen gegen Russland verhängen. Der Grund: Die Russen sollen für die Niederlage von Hillary Clinton verantwortlich sein.

 3. Sniper666

  Obama is begonnen aan een rondje natrappen. Zeer onelegant.

  1. John Gelens

   OKAY…………..you had your say geert Wilders………….about israel……..”””””NOW BACK TO REALITY””””” You have got a election ahead of you………………Millions of People are counting on you to win the Election in HOLLAND…………………BUT……the rest of this world is with you also…….to defend ourselfs from the radical Islam……..Do not fuck it up please…………………………You can have your say………..after you won the election…….(GOOD LUCK )…………A M E N

 4. Mar

  Het wordt eens tijd dat Israel als ieder ander land wordt behandeld.

  Waar er twee vechten, hebben er twee schuld.

  1. Wim

   Waar er twee vechten, hebben er twee schuld.
   Onzinnige bewering.

  2. cmsuijkerbuijk

   @Mar
   Dat vindt jij dus ook van de Tweede WO? Lekker fris!

   1. Janalb

    Suikerbuik,
    Ja en ook van WW I en de Frans-Duitse oorlog de 10 daagse veldslag,
    En de Punische oorlogen etc.
    Mar drukt zich Niet al te snugger uit maar jij maakt Daar misbruik van met Je Domme opmerking.

  3. jennifer

   Hoe onwetend toch om zo te reageren.

  4. Leonidas

   nou daar zijn ze
   o.a.
   het in ??

   Vietnam
   afghanistan
   irak
   egypte
   lybie
   syrie
   ukraine
   + 220 other countries in 200 year

   tevens de indianen is de USA

   vast niet met je eens !!

  5. toetssteen

   @Mar
   Maar natuurlijk Mar! Wenen had gewoon hun belegeraars uitgenodigd hè? Komp er lekker bij en zo gezellie toch…. en dan gooien ze als ze met de legers voor de poorten leggen om blommen aan te bieden de poorten dicht! En dan die vervloekte Jan van Polen die geen croissant bliefde. Zo’n spelbrekerd die gast!

   Hou op met kolder verkopen Mar! Wat u nu feitelijk zegt is: als Marie door vriend Kees het ziekenhuis in wordt gebeukt, is het ook halfweg haar schuld….

   Dacht ’t niet.

 5. Anna

  Het is de grond van de Joden die woonden daar al lang voor Christus.
  Obama wil nog even wraak nemen op joden in Israël en op de Russen. Hij heeft de sancties nog maar even verlengd. Wraak nemen? Dat is toch iets voor islamieten. Die tonen niet hun andere wang zoals christenen.

  1. Mar

   Amerika dan ook terug geven aan de Indianen, die daar altijd hebben gewoond.

   1. van Urk

    Waarom begint Obama daar dan niet over met het feit dat zij Indiaans gebied bezetten?

  2. jennifer

   Maakt niet uit die landen zullen inmiddels wel weten dat Trump dit straks ongedaan maakt.

  3. Wieb6

   Juist, en geef Amerika terug aan de Indianen.

 6. Ritter

  Veertien leugens over het Palestijns-Israëlisch conflict die de vrede blokkeren
  https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

 7. Likoednl

  Het sluitstuk van een rampzalig Midden-Oosten beleid.

  https://likud.nl/2016/12/de-valse-wraak-van-barack-obama/

 8. Ni28

  Obama laat na de verkiezingen zijn echte kleur zien.

  1. Leonidas

   ja, en dat levert dan weer protesten op
   van die kokosnoten kopster SS elite frau Simons

   met dat schaamhaar op haar harsus, wat een gezeik he ??
   nieuwe sancties ? voor Rusland

   whahahahaha , als Putin de boel gehackt had bij die clinton snol

   dan had hij toch Obama ook nooit 8 jaar laten zitten

   onze dobber – negert

   Manitou by Manitou wat is die neger mij tegengevallen

 9. van Urk

  De West Bank was altijd Joods gebied geweest en viel onder Manasse een van de twaalf Joodse stammen binnen het koninkrijk Israel en Judea. Vergeet niet dat Palestina een creatie was van de Roomse Keizer Hadrianus. In de strijd tegen de Romeinen verloren 580.000 Joden het leven en daar kwamen nog bij, al degenen die omkwamen door honger en ziektes. Talloze anderen werden gedeporteerd of als slaven verkocht, Joodse religieuze leiders werden geexecuteerd. In het jaar 70 woonden er 7 miljoen Joden in Israel en in 135 n. Chr ongeveer drie miljoen. Keizer Hadrianus voerde zijn plannen uit in de overtuiging de Joodse hoop op herstel van eigen staat en tempel, voor altijd uitgeroeid te hebben! Een nieuwe stad, genaamd Aelia Capitolina werd gebouwd op de as van Jeruzalem en bevolkt door vreemdelingen. Joden mochten deze stad niet in! Tenslotte werd het land Israel veranderd in Syria-Palaestina, genoemd naar de Filistijnen, de vroegere erfvijand van Israel, om de Joodse connectie met het Beloofde Land volledig uit te wissen. Alles wat herinnerde aan het Joodse volk werd uitgewist. De eerste holocaust in gang! De naam Palestina raakte al snel in de vergetelheid. Zowel onder de Arabieren, die in de 8e eeuw Israels aloude thuisland in bezit namen, als onder de Kruisvaarders, werd Judea het Heilige Land genoemd. Na de resoluties van San Remo en de Volkerenbond werd het mandaat over het gebied aan de Britten overgedragen, maar die besloten vervolgens volledig in de strijd met de gemaakte afspraken de oude vloek van Keizer Hadrianus te herintroduceren door het land Israel weer Palestina te gaan noemen. Tot op de dag van vandaag geldt dat het woord Palestina door de wereldleiders en hun linkse geitenwollenvolgers wordt gebruikt om de Joodse staat te demoniseren. Om de haat tegen Israel en de Joden nog sterker aan te wakkeren verspreiden de Sovjets honderdduizenden exemplaren van het antisemitische propagandawerkje “De protocollen van de Oudsten van Sion”. Ze zorgden ervoor dat dit smerige en leugenachtige antisemitisch geschrift aller tijden, een Arabische bestseller werd vanwaar het meegenomen werd naar het westen om steeds meer mensen in deze misleidende leugens te gaan geloven. In de hele Arabische wereld is sindsdien een stroom aan antisemitische artikelen en cartoons op gang gekomen. Wat Obama en de rest van de wereld tegenwoordig doet is precies wat Hadrianus deed of wat Adolf Hitler deed of de Sovjets en de Palestijnse leiders: Het uitroeien of demoniseren van Gods uitverkoren volk!

  1. Janalb

   Urk, ik bewonder Je kennis, maar om Obama te vergelijken met Adolf gaat me te ver. Misschien Ben Je te hard met Je hoofd tegen de Wall gestoten?

 10. jennifer

  Ben ook geen fan van Obama,die is mij te vriendelijk tegen al die moslims in deze wereld, die ideologie van dood en verderf overal.

 11. robmdw

  Om Obama’s positie anti-Israël te noemen is gigantisch dom. De speech van Kerry was behoorlijk pro-Israëlisch. Het gaat over de two-state-solution. Netanyahu probeert al veel langer van dit beleid weg te blijven. Hij kan ook niet anders want hij wil de steun van extreem rechts behouden. Wilders’ kreet over Jordanië past ook daar thuis. Velen in Israël hebben geen enkel probleem met de UN resolutie en zijn erg tegen de schimmige politiek die Netanyahu die hier bedrijft.

  1. van Urk

   robmdw@ Zolang terreur blijft in Palestijnse gebieden is het logisch dat Netanyahu voorzichtiger ermee omgaat dan de heren als Kerry die veilig in Washington zitten. Heeft u misschien een ander scenario voor ogen dan? Denkt u nou echt als de Palestijnen hun eigen staat hebben dat de rust dan over is? Kijk maar naar Gaza. De Joodse kolonisten werden daar ontruimd door de staat Israel en de Palestijnen kregen alleenrecht over dat gebied om er wat van te maken. En wat is daar van terecht gekomen? Een terroristisch bolwerk dat van onze geld en zelfs die van Isreal alleen maar dodelijke pijlen afschiet richting Israel. De Palestijnse leiders willen Israel in zijn gehele staat in bezit en niet alleen twee stukjes grond waar nooit geen miljoenen Palestijnen van over de wereld in kunnen gaan passen.

 12. Wim

  Obama wordt steeds gekker en gevaarlijker. Media in Nederland neemt dat natuurlijk blindelings over die onzin.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27332973/__VS_straft_Rusland__.html

  1. Wieb6

   Terreur van de Palestijnen?? Aantal Palestijnse slachtoffers is 70 maal hoger dan die aan Israëlische kant. Lees eens genuanceerde artikelen!

 13. Wim

  Zeer gevaarlijk e krachten aan de gang met behulp van Obama.

  Für Soros sind die folgenden Ereignisse – Brexit, Trump-Sieg und italienisches Referendum – die nächsten logischen Ereignisse, die den Zerfall der EU beschleunigen werden.

  Soros bezeichnet Donald Trump als „Möchtegern-Diktator“, seine neue Regierung bestehe „aus inkompetenten Extremisten und pensionierten Generälen“.

  Soros fürchtet, dass der russische Präsident Wladimir Putin die Herrschaft übernehmen werde. Ohne den geringsten Beleg vorzulegen, behauptet Soros, dass Putin mit Fake News und Propaganda den Sieg Trumps herbeigeführt habe. Das größte Problem sieht Soros in Frankreich: Sowohl der konservative Francois Fillon als auch Marine Le Pen hätten „eine Nähe zu Putin“: „Wenn einer von diesen beiden gewinnt, ist die Dominanz Putins über Europa ein fait accompli“.

  Soros hatte lange mit ukrainischen Staatsanleihen spekuliert. Trotz seines Drängens und der Beschwörung der „russischen Gefahr“ war es ihm nicht gelungen, die EU zu neuen Milliarden-Zahlungen an die Ukraine zu bewegen. Sein Ingrimm auf die EU könnte auch darin begründet liegen, dass Trump als neuer Präsident das US-Engagement in der Ukraine zurückfahren könnte. Dann wäre auch sein Investment in Gefahr, mit dem er auf eine Erweiterung der US-Sphäre in Osteuropa gewettet hatte.

  1. Janalb

   Beste Wim,
   Leuk verhaal maar de pest is dat onze kinderen het verdommen om Duits te leren. Hetgeen jammer is, dat Je Niet kunt communiceren met Je grootste Handelspartner in Hun eigen taal.
   Je kunt zulke verhalen beter vertalen.

   1. Wim

    Jij kunt het toch wel vertalen of heb je voor je kinderen niets over.

    1. Janalb

     Ik heb 30 jaar in DE gewerkt, en mijn zoon spreekt ook perfect Duits, ik wil Je ook Niet aanvallen, maar het is gewoon jammer dat de jeugd hier geen Duits meer willen leren.
     Dat was het eigenlijk want ik denk dat het forum jouw verhaal Niet leest und das ist Schade 😉

 14. Ome Ga

  De koude oorlog is al gestart, en het gaat er errug heet aan toe!
  Obama dreigt, haat, en probeert nu zijn laatste kaarten te trekken, met behulp van nazi Soros (“Dat jaar in nazi-Duitsland was het gelukkigste jaar van mijn leven!”) en multimiljardairs, met een PACT van Google, FB, Microschoft, Twitter en ‘Fact Checker (niet meer dus!) Snoopes!

  Optie 1). Ik zal er niet raar van opkijken als WOIII nog voor de 20e Januari uitbreekt!!!

  Dinosaurus oud establishment (ultra)links msm nieuws met de Clintons en Hussein O. hebben alleen verder nog EEN OPTIE naast een vernietigende oorlog (zie veto Israel Obama!!, ALLE Rusische ambassades weg uit de USA, Soros die Trump voor…. nazi uitmaakt, enz. enz…):

  2). nadat Trump president is geworden, laten ze de hele financiele wereld in elkaar klappen. Die macht hebben ze egwel.

  Wordt vervolgd. Maar houdt u vast wat elke dag nu komen gaat!
  Het beste is je in te schrijven bij infowars.com, blijf je bij met eerlijk, neutraal nieuws. Belangrijk nu!!!

 15. Ome Ga

  Maar Hussein O. mag twee keer nadenken als hij de hele Arabische wereld, zijn mulim broeders tot oorlog aanzet.

  1). Israel heeft een levende God, dat is ook bewezen in de afgelopen totaal oneerlijke oorlogen

  2). Israel heeft 600 nukes, en elke bom tien keer zo groot als ‘Little John’, de Hiroshima bom!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.