Kijkcijfers! NPO maakt Sinterklaasjournaal kapot met neppieten: niemand kijkt

In 2015 keken meer dan 700.000 mensen naar de laatste uitzending van het Sinterklaasjournaal. In 2016 waren dat er nog maar 360.000. Dat is dus de helft minder. 

Wij Nederlanders stemmen tegenwoordig met onze afstandsbediening. Als we een programma leuk en vermakelijk vinden kijken we. Vinden we dat niet dan schakelen we meteen over op een ander kanaal. Gelukkig dat dit kan, nu beter dan ooit. We hebben immers meer zenders en dus meer keuzes. Als één zender ons tegenvalt laten we die gewoon achter; succes ermee!

Die keuzevrijheid betekent ook dat programma’s die ooit heel populair waren uiteindelijk heel diep kunnen vallen als ze er een puinhoop van maken. Case in point: het Sinterklaasjournaal. Dit jaar keken 1.075.000 mensen naar de eerste aflevering. Tot hun grote schrik zag iedereen dat de NPO de oorlog had verklaard aan Zwarte Piet. Ja, er zijn weliswaar nog steeds echte Pieten, maar een groot deel van de Pieten was hartstikke nep. Van Witte Pieten tot Idioot-Gekleurde-Pieten; er had blijkbaar een revolutie plaatsgevonden.

Screenshot NPO via Geenstijl.nl
Screenshot NPO via Geenstijl.nl

Maar dan wel een revolutie die niet gesteund wordt door het Nederlandse volk.

Hoe ik dat weet? Nou, kijk maar naar de kijkcijfers van het Sinterklaasjournaal van dit jaar, en dan met name naar de cijfers van de laatste paar afleveringen:

zondag 27 november: 498.000 (bam, onder de 500k)
maandag 28 november: 542.000
dinsdag 29 november: 546.000
woensdag 30 november: 548.000
donderdag 1 december: 577.000
vrijdag 2 december: 560.000
zaterdag 3 december: 457.000
zondag 4 december: 382.000
maandag 5 december: 360.000 (heerlijk avondje)

Ter vergelijking, in 2015 keken 701.000 mensen naar de laatste uitzending. We hebben het dus over een halvering. Hoe dat komt? Nou, kijk maar gewoon naar de foto boven dit artikel en het screenshot in het artikel: de NPO is het Sinterklaasjournaal zelf om zeep aan het helpen door professionele racismeroepers hun zin te geven en Zwarte Piet er (langzaam) uit te werken ten faveure van een paar volstrekt idiote Pieten die werkelijk niets te maken hebben met onze mooie Sinterklaastraditie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. zomaar

  voor alle racisten roepers , die Marokkaan zie foto boven kan echt niet !!!, dus hebben jullie volgend jaar weer een stok om mee te slaan .

  ook deze foto is een vorm van racisme !, in Marokko lopen (uiteindelijk binnen elke samenleving) witte (blanken) mensen rond voorzien van zwart krulhaar !!.

  en hierbij verklaar ik dat mensen met zwart krulhaar een ras vormen !.

 2. Ni28

  De staatsmedia hebben verloren. Volkstradities veranderen niet via regeringen en hun media en een stel gesjeesde activisten maar door het volk zelf.

 3. umhnz

  Zou het er misschien wat mee te maken kunnen hebben dat Sinterklaas door 75% van de bevolking op zondag gevierd is en dus het laatste Sinterklaasjournaal te laat was voor deze kinderen?
  Maar natuurlijk heeft DDS een hele andere kijk op de kijkcijfers.

  1. nick

   Kijk naar de kijkcijfers van alle dagen!! Gehalveerd, Het gaat niet alleen over zondag en maandag, zo’n stommme reactie dit!

   Klopt verder precies, men wenst niet te kijken naar die onzin, ouders voeden hun kinderen op en wensen ze dus niet te confronteren met dit soort krankzinnige troep. Want kinderen beslissen denkelijk niet zelf dat ze niet naar het Sint journaal te kijken!

   Erg jammer van een mooie Nederlandse traditie. De kop omgedraaid door en stelletje misselijkmakende miezers! Maar ik geef de hoop niet op, wellicht keert het tij, men is het steeds meer zat!

 4. Gustaafff

  Pffffffttttt… witte pieten. Weg ermee.

 5. Dam

  Het wordt aan onze bevolking overgelaten en dat was een juist keuze van Rutte. Dat de TV zenders en Denk vanuit multimiljardair SOMOS in Amerika gedirigeerd worden hiermee te stoppen, moeten de TV zenders weten. Er wordt niet meer naar gekeken dan, hetgeen ten koste van de kijkcijfers is. Wij maken helemaal zelf uit wat wij als Nederlanders doen met onze Zwarte Piet. Sylvana heeft via tengels van Somos en Turkije, deze discussie verloren. En ze doet er wijs aan, nu eens met haar hoofd op TV te komen uitdragen wat haar politieke motieven zijn. Bijvoorbeeld, wat deze dame van plan is met de werkeloosheidwet, de Zorg, de Pensioenen, de Belastingen, de Aanschaf van Starfighters, de Exit, de Coup van Turkije, haar mening betreft meer dan 150.000 ontslagen mensen in Turkije, de kindbruiden, het aantal criminelen in Nederland, enz enz enz enz. Daar heeft deze dame geen kaas van vergeten om over deze onderwerpen te praten. En waarom ze niet in Afrika en elders gaat strijden voor de slaven, welke daar nog zijn, i.p.v in Nederland waar deze niet meer zijn. Deze bovenstaande tekst is bij Denk en sites Sylvana geblokkeerd. Ik dacht dat zij openbare sites hadden?Ziet iemand van de Nederlanders haar daar in de Kamer een discussie over voeren? Kom op zeg. Ze is ingezet tot opruien en opstoken. En ik ben bang dat als zij daar weer mee begint dat er inderdaad beveiliging voor haar nodig is, want er zijn nu eenmaal mensen die op een gegeven ogenblik hun geduld verliezen, en dan heb ik geen meelij met haar. En voor 2017 lijkt het mij het beste deze opruiende roeptoeter geheel dood te zwijgen. Ze is gevaarlijk, zet haat en tolerantie tegenover elkaar. Ze is een beschamend object voor Nederland.

  1. Efra

   Dam als ik je duimpjes omhoog kon geven kreeg je er 1000 van me

  2. marjo012

   Dam goed verwoord en geheel naar waarheid, geen diploma s ergens van en toch in de politiek willen gaan dat kan Nederland alleen maar de das omdoen een afgeserveerde kapster verder bracht ze het niet en dan nu in de tweede kamer willen een lachertje toch.

 6. Donald Troef

  De kijkcijfers voor het Sinterklaasjournaal lijken me geen argument voor de discussie over de noodzakelijke afschaffing van het racistische symbool Zwarte Piet.

  1. Anna

   Donald Troef. Niemand zal je tegenhouden als je gaat immigreren naar een land zonder onze geliefde Zwarte Piet. Doei.

  2. Sniper666

   @ Donald Droef

   Norma, ben jij het?

  3. zwartepiet112

   donald de -t + d droeftoeter

 7. Anna

  Diewertje Blok en haar linkse VARA man die samen werkte met Francisco van Jole dan weet je meer dan genoeg. Zij is de presentatrice van het Nep Sinterklaas journaal en was een van de eerste die er voor zorgde dat onze cultuur met zwarte Piet moest verdwijnen. Wat verdient zij eigenlijk. Waar bemoeide dat mens zich mee.

 8. marjo012

  Het gaat niet alleen om dit journaal,als 80% van de Nederlanders voor zwarte piet stemmen kunnen ze bij NPO toch niet verwachten dat ze hun niet Nederlands programma gaan bekijken.Of leven we in n dictatuur waar minderheden alles voor t eggen hebben.Eigen schuld dikke bult,als jullie je als landveraders tegenover eigen bevolking opstellen mogen ze ook niet verwonderd zijn dat 80%jullie misselijkmakend programma geboycot heeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.