Knettergek: imams komen met islamitisch-verantwoord alternatief voor kinderserie met varkens

Geen categoriedec 08 2016, 16:00
Varkens? Haram! Zó haram zelfs dat alleen al hun rol in een kinderserie kroost op het pad van de duivel kan brengen. Tijd voor een verantwoord alternatief dus.
Ooit zullen alle varkens van deze wereld verdreven worden, inshallah. Maar tot die tijd kunnen we er maar beter voor zorgen dat onze kinderen ze nergens tegen kunnen komen, en al helemaal niet in een tekenfilm. De kinderserie Peppa Pig, ontzettend populair onder kinderen in Australië, zou kinderen volgens een stel imams uit Sydney niet de juiste normen en waarden aanleren. Één van die imams is de omstreden Sheik Al-Sulayman, een beruchte homohater en voorstander van het stenigen van overspeligen. Echt een man met verstand van kinderseries dus! Hoe dan ook heeft hij weinig goeds over voor Peppa Pig: behalve dat het varken Peppa en zijn broer George - eveneens een zwijn - de hoofdrol spelen, laat de serie bijvoorbeeld ook niet zien dat je vijf keer per dag zou moeten bidden. Ontoelaatbaar natuurlijk!
Gelukkig is er nu een alternatief waarmee de kinderzielen alsnog gered kunnen worden: 'Barakah Hills'. Dat klinkt als de naam van een Arabisch dorpje op de Westelijke Jordaanoever, maar is eigenlijk een serie over een - overduidelijk fictief - Australisch dorp waar toevallig alleen maar moslims wonen. Vanzelfsprekend zijn de varkens verdwenen en vervangen door Omar en Laylah, twee zeer keurige en gelovige kindertjes. Hun geloof is zó groot dat Laylah, die eigenlijk nog te jong is om dat te moeten, al vrijwillig een hoofddoekje is gaan dragen, net als al haar andere vrouwelijke klasgenoten. Goh, het valt me eigenlijk nog mee dat er gemengde klassen zijn!
Hoe dan ook zou deze serie kinderen wél moeten leren wat belangrijk is in het leven: een gelovig leven, vijf maal per dag bidden, moskeebezoeken, gehoorzaamheid richting ouders en natuurlijk geen uitdagende kleding. De lijst aan afleveringen die eraan komen spreekt in ieder geval boekdelen:
[caption id="attachment_153663" align="aligncenter" width="700"]Een deel van de lijst aan afleveringen van Barakah Hills. Bron foto: Screenshot one4kids / YouTube Een deel van de lijst aan afleveringen van Barakah Hills. Bron foto: Screenshot one4kids / YouTube[/caption]
Klinkt dat niet allemaal heerlijk verantwoord? Het bouwen van een park voor de moskee, het vrijdaggebed, Arabisch tellen, zelfverdedigingslessen van de imam en zelfs gestolen honing - ongetwijfeld door een 'vuil zionistenkind'. Ja, dat belooft veel! Maar of het veel goeds belooft? Dat betwijfel ik op één of andere manier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten