Kerstcadeautjes kopen: een crime of juist een leuke klus?

Kerstcadeautjes kopen: een crime of juist een leuke klus?

December is een drukke maand en daardoor gaan we soms bijna tegen de feestdagen opzien. Je kent dat wel: Sinterklaas is net achter de rug en dan wordt het alweer tijd om na te denken over het kerstdiner, de boom en natuurlijk de cadeautjes die bij deze dagen horen.

Met name het laatste is waarschijnlijk een tijdrovende klus. Daarnaast vind je het misschien moeilijk om iets leuks voor je familieleden of vrienden te vinden. Want als jij het leuk vindt, wil dat nog niet zeggen dat zij het ook kunnen waarderen. Dit zou echter in onze dagen geen belemmering meer mogen zijn.

Vroeger en nu

Pakweg honderd jaar geleden waren er nog veel minder mogelijkheden. Mensen maakten vaak zelf cadeautjes voor hun geliefden, soms zelfs van restjes die ergens van over waren gebleven. En toch waren de ontvangers daar vaak toch heel erg blij mee. Hoe kan dat toch, vraag je je misschien af? Niet alleen had men destijds een ander begrip van waardevolle zaken, maar er gold ook iets wat nu nog steeds geldt: de intentie van de gever geeft waarde aan het cadeau. Een cadeautje wordt vaak gegeven als blijk van waardering, zeker in de kersttijd. Als je met die insteek op zoek gaat naar cadeaus voor hem of voor haar, dan wordt het er alleen maar mooier op.

Hoe goed ken jij die ander?

Ben je op zoek naar cadeautjes voor je partner, je ouders, je kind of een goede vriendin? Het is altijd een goed idee om iets uit te kiezen wat de ander zeker kan waarderen, maar toch niet verwacht. Als een cadeautje verwacht wordt, dan is de ander er misschien wel blij mee, maar dan geeft het vaak toch minder plezier om te geven. Een onverwacht cadeautje zorgt daarentegen vaak voor de meest spontane reacties en laat jullie nader tot elkaar komen. Kijk tijdens het (online) shoppen eens door de ogen van de ander en probeer je een oordeel te vormen over de artikelen die je ziet. Past dat bij hem of haar? Zeker weten dat de ander erin zal proeven met hoeveel liefde en aandacht je het uitgezocht hebt.

Kerstmis

Het kerstfeest draait niet om veel cadeaus of dure cadeaus, maar het is vooral een feest van vrede en liefde. Heb je al iets moois gevonden? Denk dan ook vast na over het moment waarop je het cadeautje gaat geven. Want ook dat kan bijdragen aan de feestvreugde!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
kerstmis liefde cadeaus vrede geluk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties