Kuikentje favoriet om nieuwe lijsttrekker PvdA te worden, maar ook Wilders-hater Marcouch heeft ‘belangstelling’

Het wordt een spannende strijd tussen Kuiken en Marcouch.

Nu hoor ik de gemiddelde lezer denken: Kuiken? Denken ze erover om een baby-kip fractievoorzitter te maken nu Diederik Samsom ermee is opgehouden? Nou nee, het gaat om ene Attja Kuiken, PvdA-woordvoerder asiel en immigratie. Volgens ‘ingewijden‘ is zij de grote favoriet om het stokje over te nemen van Didi.

Om 14:00 uur neemt de fractie daadwerkelijk afscheid van Samsom (‘dahaaag, Didi, don’t let the door hit you on your way out!’). Hilarisch genoeg is het nog lang niet zeker dat hij zelf aanwezig zal zijn bij zijn afscheid.

Dat is nou weer typisch PvdA, natuurlijk. Wel heel blij aandacht opeisen als je wint, maar als je eruit wordt gewerkt laat je het allemaal aan je voorbijgaan en stel je zelfs je collega’s niet eens in staat om je een prettige toekomst te wensen. Triest.

Hoe dan ook, het is niemand duidelijk waarom Kuiken beschouwd wordt als dé favoriet om Samsom tijden op te volgen als fractieleider. Nou ja, behalve dan dat ze vrouw is. Want de PvdA wil nu natuurlijk een charme-offensief lanceren voor de vrouwelijke stem. Dat mag ook wel; geen van de kandidaten voor het lijsttrekkersschap was vrouw. Vrouwelijke kiezers konden daardoor weleens het beeld krijgen dat ze niet genoeg gewaardeerd worden door de sociaaldemocraten. Om dat te voorkomen wil de PvdA-leiding Kuiken ongetwijfeld even naar voren schuiven, waarna ze na de komende verkiezingen weer stilletjes kan verdwijnen.

Vandaar dus dat zij de favoriet is. Maar ook Marcouch heeft natuurlijk wel degelijk kans. Ahmed is al jaren dé knuffelmarokkaan van de PvdA, ook al is hij eigenlijk gewoon een Wilders-hatende dictator-in-spé. En ja, bij de PvdA hebben ze er nu natuurlijk enorm veel behoefte aan om de islamitische achterban toch maar een presentje te geven. Doen ze dat niet, dan loopt een groot deel van de Turkse en Marokkaanse achterban ongetwijfeld over naar DENK. Voor de PvdA zou dat werkelijk desastreus zijn (wat mij dan bijna zo ver krijgt dat ik DENK een beetje begin aan te moedigen).

Hoe dan ook, uiteindelijk maakt het allemaal natuurlijk maar weinig verschil. De PvdA is tegenwoordig een marginaal partijtje.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Donald Troef

  Kuiken is Voice-fractievoorzitter. Het zou ongebruikelijk zijn, zeker in deze fase, om haar niet fractievoorzitter te maken.

 2. Donald Troef

  Kuiken is Vice-fractievoorzitter. Het zou ongebruikelijk zijn, zeker in deze fase, om haar niet fractievoorzitter te maken.

  1. Viertel

   Zal wel even wennen zijn. De intelligente Samsom vervangen door het domme Kuiken.
   http://www.twenteactueel.nl/index.php?rubriek=politiek&artikel_ID=9343

 3. Peter Selie

  Ahmed Marcouch met een klont boter op z’n kop zo groot als de Brienenoordbrug moet jij wat zeggen over Dhr. Wilders je zou je landgenoten eens moeten toespreken over hoe ze zich onbeschoft en crimineel gedragen t.o.v. de autochtone bevolking. Islamist Marcouch daar ben je té schijterig voor en ten tweede help je mee met je duistere politieke ambities om Nederland verder te islamiseren. En ach die PvdA hupelkut van Kuiken nuf said.

 4. RS

  Dat dat KUUK’N maar gauw een heel groot windei mag leggen……………

 5. J.C.

  Dus de keuze is: een Kuiken of een islamiet, die praat als een kip zonder kop…….

 6. Sniper666

  Het zou verstandig zijn van de PvdAllah om voor vrouw Kuiken te gaan. Maarrrr, zoals we weten zijn ze daar totaal van het padje, dus zal het heer Marcouch worden. Ook om te voorkomen dat er nog meer islamieten uit de kruiwagen springen richting DENKfout.

  Toch lijkt mij de keuze voor heer Marcouch naar de normale buitenwereld toe, totaal onverantwoord. Het geeft aan dat de PvdAllah nu letterlijk een allochtonen partij is geworden die van binnenuit opgevroten gaat worden door islam lovers. Daar heeft de normale Nederlander niets mee, dus groot zetelverlies zal het lot zijn van deze partij.

 7. marjo012

  Ben geen PVDA mens maar laat svp geen marokkaan die Nederlanders openlijk beledigd dit worden.Hebben ze binnen de PVDA hun les nou nog niet geleerd om al die import in de partij binnen te laten die zich straks tegen hun keren.Of is dit de opzet van de PVDA

 8. Ali Yas

  Het lijkt erop dat de PvdA hier een toneelstukje opvoert: Kuiken is te onbekend om tegen Marcouch een kans te maken. De bedoeling is blijkbaar het nog bruiner te bakken dan DENK.

  1. marjo012

   Dat zal snel genoeg duidelijk zijn of dit zo is, alleen dan al kan men als Nederlander alleen nog maar hopen dat ze op 0zetels uitkomen in maart,want dan kan je deze partij ook onder gevaarlijke partij voor Nederland zetten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.