Nederland is doelwit: ISIS-jihadist opgepakt in Rotterdam wegens voorbereiden aanslag

De jihadist had een kalasjnikov en munitie in zijn bezit. 

Schokkend nieuws: in Rotterdam is woensdag een ISIS-aanhanger gearresteerd door een anti-terreureenheid van de politie. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. De wannabe-terrorist had een kalasjnikov-geweer thuisliggen met de bijbehorende munitie. Ook stonden er vier grote dozen met zeer explosief illegaal vuurwerk in de woning. Bovendien nam de politie een schilderij van een ISIS-vlag in beslag, en een geldbedrag van 1600 euro.

foto: Politie Rotterdam
foto: Politie Rotterdam

De politie Rotterdam gaf de bovenstaande foto vrij van het wapen dat werd gevonden bij de jihadist. Dit soort wapens zijn ten strengste verboden in Nederland, maar toch had de terrorist er één weten te bemachtigen. Het toont aan dat de Nederlandse wapenwetgeving verre van waterdicht is. Op de foto is het wapen te zien zonder magazijn, maar de terrorist had twee volle magazijnen in zijn bezit.

Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als deze ISIS-aanhanger een aanslag had kunnen plegen. Met zo’n wapen kunnen ongelooflijk veel mensen worden vermoord binnen korte tijd, zeker als de terrorist een ervaren schutter is. Volgens de politie staat de aanhouding van deze man los van eerdere terreurdreigingen in Rotterdam, zoals die bij Rotterdam The Hague Airport op 17 november. Toegangswegen naar het vliegveld werden toen streng gecontroleerd door de Koninklijke Marechaussee.

De rechter-commissaris heeft bepaald dat de verdachte tenminste twee weken moest vastzitten. Hopelijk blijft het niet bij die twee weken maar verdwijnt deze ISIS-malloot voor lange tijd achter de tralies. We zijn als Nederland in oorlog met ISIS, zoveel is duidelijk. We kunnen dan niet het risico nemen dat zo’n figuur alsnog een aanslag gaat plannen: achter de tralies dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. zomaar

  tja wij mogen het biet meer benoemen , toch ik denk dat hier over een Nederlander het gaat met twee paspoorten !.

  een Nederlands en een uit een woestijn landje , tja wij mogen niet zeggen wat wij vinden , dus lullen wij de linkse media en politiek maar na !.

  bang dat wij zijn moeten om door de Gestapo van je bed gelicht te worden , omdat je Internationaal Sociaal genoeg denkt.

 2. Sniper666

  Het komt wel erg dichtbij nu…

  1. zomaar

   het aantal groeit , en is groeiende .

   en links schroomt niet om dit aan te wakkeren , jongeren worden met ons geld , bijgebracht niet moslims te haten , en te zien als derderangsburgers !.

   volgens links is en blijft de islam een en al liefde uitstralen , vandaar de ruim twee en een halve ton die Amsterdam uitgeeft per jaar , voor koran lessen aan de moslim kinderen .

 3. marjo012

  Moet eerlijk zeggen hoop dat de eerste aanslag plaats vind bij die gasten die verantwoordelijk zijn dat deze terroristen überhaupt in Nederland kunnen zijn en noem het maar gerust bij naam want dit is weer een marokkaan.Straks gaat hij nog klagen dat hij gediscrimineerd word door de polirie Rotterdam voor zijn aanhouding.De uitspraak van de rechtbank tegen wilders word met de dag meer een lachertje en het gaat er steeds meer op lijken dat rechters in dit land de Marokkanen in bescherming nemen inplaats van ze aan te pakken zoals alle Ned dit willen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.