Nederland is doelwit: ISIS-jihadist opgepakt in Rotterdam wegens voorbereiden aanslag

Geen categoriedec 09 2016, 18:00
De jihadist had een kalasjnikov en munitie in zijn bezit.
Schokkend nieuws: in Rotterdam is woensdag een ISIS-aanhanger gearresteerd door een anti-terreureenheid van de politie. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. De wannabe-terrorist had een kalasjnikov-geweer thuisliggen met de bijbehorende munitie. Ook stonden er vier grote dozen met zeer explosief illegaal vuurwerk in de woning. Bovendien nam de politie een schilderij van een ISIS-vlag in beslag, en een geldbedrag van 1600 euro.
[caption id="attachment_153894" align="aligncenter" width="694"]foto: Politie Rotterdam foto: Politie Rotterdam[/caption]
De politie Rotterdam gaf de bovenstaande foto vrij van het wapen dat werd gevonden bij de jihadist. Dit soort wapens zijn ten strengste verboden in Nederland, maar toch had de terrorist er één weten te bemachtigen. Het toont aan dat de Nederlandse wapenwetgeving verre van waterdicht is. Op de foto is het wapen te zien zonder magazijn, maar de terrorist had twee volle magazijnen in zijn bezit.
Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als deze ISIS-aanhanger een aanslag had kunnen plegen. Met zo'n wapen kunnen ongelooflijk veel mensen worden vermoord binnen korte tijd, zeker als de terrorist een ervaren schutter is. Volgens de politie staat de aanhouding van deze man los van eerdere terreurdreigingen in Rotterdam, zoals die bij Rotterdam The Hague Airport op 17 november. Toegangswegen naar het vliegveld werden toen streng gecontroleerd door de Koninklijke Marechaussee.
De rechter-commissaris heeft bepaald dat de verdachte tenminste twee weken moest vastzitten. Hopelijk blijft het niet bij die twee weken maar verdwijnt deze ISIS-malloot voor lange tijd achter de tralies. We zijn als Nederland in oorlog met ISIS, zoveel is duidelijk. We kunnen dan niet het risico nemen dat zo'n figuur alsnog een aanslag gaat plannen: achter de tralies dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten