Ouderen zijn wéér het haasje: groot tekort aan seniorenwoningen door rampbeleid nachtmerriekabinet

Is het een wonder dat 50Plus zo snel groeit in de peilingen?

Natuurlijk niet. Ouderen hebben het de afgelopen jaren immers steeds slechter gekregen, wat voor een groot deel door het wanbeleid van het kabinet Rutte-Asscher komt. PvdA én VVD hebben er vier jaar lang een enorme puinhoop van gemaakt. Bejaarden vallen van de regen in de drup. Steeds hopen ze dat ze nu een keer een meevaller krijgen, maar nee hoor, elke keer weer zijn zij het (oude) kind van de rekening. En Rutte maar glimlachen.

Vandaag werd bekend dat Nederlandse ouderen er wéér een probleem bij hebben:

Er is een groot tekort aan seniorenwoningen in de sociale huursector. Door nieuwe toewijzingsregels voor woningcorporaties is voor minimaal een kwart van de woningzoekende ouderen niets beschikbaar. Dat blijkt uit een uitzending van De Monitor (KRO-NCRV) zondagavond.

Je zou denken dat de regering — en zeker minister van Sociale Zaken Stef Blok (VVD natuurlijk) — zou ingrijpen om hier iets aan te doen. Welnu, niets is minder waar. Blok laat namelijk heel hautain weten aan De Monitor dat hij niet van plan is om de regels te versoepelen. Nu niet, nooit niet. Want die oudjes, ach, wie maakt zich nou druk om hen?

In principe zijn die regels trouwens helemaal niet zo gek, maar in de praktijk wél. En ja, als regering moet je rekening houden met die praktijk. We leven immers niet in een fantasie, maar in de echte wereld. Kort gezegd komt het erop neer dat mensen met lage inkomens nu alleen nog maar mogen inschrijven op relatief goedkope woningen, wat inhoudt tot 586 euro huur per maand. Dat klinkt hartstikke leuk. Helaas is er één probleempje: er komen jaarlijks maar 11.000 van dat soort woningen vrij, terwijl de vraag tussen de tussen de 15.000 en 20.000 is.

Met andere woorden, door haar ongelooflijke bemoeizucht verstoort de staat de markt eerst, en vervolgens zorgt de Haagse kaasstolp ervoor dat mensen niet aan de verstikkende werking van die verstoorde markt kunnen ontsnappen.

Zo rolt de overheid in Nederland anno 2016. ‘Dankzij’ PvdA en VVD.

Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik voel me hier nu toch toe gedwongen: ik ga langzamerhand hopen dat 50Plus in maart écht flink groeit, en dat natuurlijk ten koste van de mainstream partijen die er nu al jaren — en eigenlijk decennialang! — een puinhoop van maken, niet alleen voor ouderen, maar ook voor alle andere Nederlanders.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ni28

  De VVD samen met de zelfbenoemde sociale PvdA hebben de ouderen tot de rand van afgrond gebracht gezien de maatstaven voor een ontwikkelde rijke land. Deze twee partijen mogen niet meer macht krijgen in Nederland. De echte enige redding voor de ouderen lijkt 50+ te zijn. De enige partij die het voor de ouderen neemt. Het is helaas een soort PvdA light maar meer keuze is er niet. Voor de andere partijen is hun huidige gehuil over de ouderen maar verkiezingsretoriek. Hoe dichter de verkiezingen komen hoe meer vrees ik dat wij van de regen in de drup komen of zelf andersom. Gezien de vier jaren oppositie is er weinig licht in de lange tunnel waar wij ons bevinden.

 2. Sniper666

  50++PVV?

  1. Wim

   50+is gek op de EU en instroom Dat daardoor steeds minder voor huizen beschikbaar komen voor de ouderen hebben ze lak aan.
   Het is en schijnheilige partij die langs gaat aan de feiten die deze chaos veroorzaken. Trouwens ook jongeren kunne 12 jaren wachten op een betaalbare sociale woning de import heeft voorrang waar deze partij zo gek op is.

 3. Sarko

  Die M v/d G ook altijd.
  De vraag is vermoedelijk tussen ….
  Neem je het laagste cijfer dan is er geen probleem.
  Man de oudere heeft het in principe goed.
  Velen hebben een eigen woning en meestal geen of weinig hypotheek.
  Alleen AOW of klein pensioen, de overheid geeft subsidie.

  Misschien morgen ff een stukkie over die ouderen van nu die de pensioenen straks op vreten.

  1. toetssteen

   @Sarko
   Huiswerk gaan doen, pensioen is uitgesteld loon. U verwart het met de AOW.

   1. Sarko

    AOW en nog een klein pensioentje erbij -zo goed ?

  2. umhnz

   Nee Sarko, ouderen hebben het slecht.
   Vroeger waren er geen wachtlijsten voor bejaardenwoningen of bejaardentehuizen.
   Je had er meestal binnen 14 dagen een plek.
   In mijn huidige penthouse heb ik geen wijnkelder meer, over inleveren gesproken.
   In mijn 2 onder een kap moet ik het dak delen met de buren.
   Zelfs de tuinafscheiding moet ik delen met de buren. Palmen gelukkig niet.
   OT
   De hier hoofdzakelijk verzamelde klagers hebben natuurlijk soortgelijke ouders.
   Ook mensen die niets van hun leven gemaakt hebben.
   Klagen over belastingdruk, klagen over een te grote overheid en klagen dat de staat niets voor ze regelt.( Oh, dat is een tegenstelling)
   Maar gelukkig, de PVV l*lt links en stemt rechts.
   Maar dat zijn feiten en die zijn hier niet gewenst.

   1. toetssteen

    @umhzn
    Ga naar Joop met uw fact free geleuter op niets af. Sarko zwatelt. Punt.
    Bij de pensioenfondsen kabbelen de miljarden tegen de plinten op, wat in de weg zit is de rekenrente. Maar ja factfree ins blauwe hinein leuteren doet het op de Joop zo goed. Pech, hier niet.

    1. Wachteres

     Simon is hier aan het woord, Toets.

     Hij ratelt welk vaker dat ouderen, die nu in hun 24 uur luiers liggen, ‘niets van hun leven hebben gemaakt’.

     Dat is de goedkope oplossing van politiekcorrect. Waarmee ze menen het excuus hebben om nog meer Afrikanen binnen te halen, die ECHT niets van hun leven en hun land hebben gemaakt, wel al jaren biljarden uit het Westen hebben ontvangen, wat een paar corrupte lapzwanzen in hun zakken stoppen en dan hier komen om de boel verder op te maken.

     ’t Is diepe treurnis dat het politiekcorrecte tuig zich op die manier nog mag uiten.

 4. marjo012

  Misschien iets voor de partij respect.Want het respect voor die generatie die dit land hebben opgebouwd is verdwenen dankzij partijen zoals de pvda vvd d66.

  1. Sarko

   Oja Marjo, je moet niet alles geloven.
   We hebben het hier nog heel erg goed.
   Tuurlijk hebben we wat problemen, maar als je dit Blog ( en Geert )mag geloven is het kommer en kwel.
   Ik zie alleen maar volle karren in de Super enz enz.

   1. marjo012

    Niet zo dom praten sarko ik weet wel beter heb zelf nog een moeder van 83 en weet hoe de zaken er voor staan dus ophouden met het linkse gutmenschen gelaver, en open je ogen eens of doe dat roze brilletje nu eens eindelijk af.Meer wil er niet van zeggen nu.

    1. Sarko

     Je wilt dus zeggen dat ik maar wat klets.
     En hoe staan de zaken ervoor met betrekking tot je moeder..
     Zit je moeder nu net in het verkeerde verzorgingstehuis en moet jij rondkomen met behulp van de voedselbank.
     Jouw wereldje is niet de gehele wereld 🙂

     1. marjo012

      Geen van beide ik moet hard werken om die ongewenste import hier in dit land aan het vreten te houden,en dat ben ik inmiddels spuugzat ben die hele niet Nederlandse rotzooi die hier zit inmiddels zat die hier niets te zoeken hebben, en alleen maar komen profiteren, en als je al over voedselbanken praat triest toch dat de Nederlander in de rij staat bij de voedselbank terwijl die import in de rij staan bij een volledig buffet ieder dag.Dit alles is mij inmiddels een doorn in het oog hoe het hier gaat in dit land en moet stoppen op naar maart zou ik zeggen.

   2. Wim

    Sarko zou daarom de SP in elkaar klappen als een plumpudding ,hun strijd was toch tegen de armoede. Nu iedereen het goed heeft volgens jou is die partij overbodig zou je zeggen
    Op een paar na dan die het halve salaris in moeten leveren.

   3. zomaar

    en achter die karren lopen hoofddoeken !!, die hebben immers een grote kinderschare !.

    de oudjes hebben na ruim 40 á 45 jaar gewerkt te hebben niet zoveel weelde meer .

  1. zomaar

   het is te gek voor woorden dat iemand 40 uur per week betaald werk doet , en nog onder de armoede grens zit , of gelijk daaraan .

   en dat onder ruim 4 decennia links socialisten , die voor elke verkiezing van de kansel afroepen tegen het kapitaal te zijn , toch na de verkiezingen de werkman/vrouw verder uitkleden en de staatschuld torenhoog opdrijven , dit alleen voor hun maakbare samenleving vol van onwillend woestijnvolk !.

 5. MareJane

  Dit hautaine gedrag gaat hopelijk flink afgestraft worden. Eerste hulp in ziekenhuizen klagen staan en been over ouderen die daar binnen komen maar door alle bezuinigen en sluitingen van de voorzieningen ook nergens terecht kunnen. De meeste ouderen hebben het slecht in Nederland en daaraan kun je zien hoe het land eraan toe is. Het zijn trouwens niet alleen de ouderen waar geen woning voor is. Maak eens een rondje Nederland en iedereen ziet dat de gemeentes oh zo trots zijn dat ze opgelegde quotum van het huisvesten van de handophouders gelukt is. Dat er tig-Nederlanders daardoor weer jaren mogen wachten zal ze allemaal een worst zijn. En als daar geen eind aan komt wordt het alleen maar erger. Want aan die toestroom wordt noet gedaan nl.

  1. MareJane

   Noet is dus niets

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.