Radicaal-islamitische massaslachters ISIS richten bloedbad aan in Al-Bab

Geen categoriedec 26 2016, 12:00
De radicale slachters van ISIS hebben hun zoveelste massamoord gepleegd in Syrië. Dit keer werden er maar liefst 30 onschuldige burgers opgeofferd.
De informatie is afkomstig van het Turkse leger, dat ISIS samen met Syrische rebellen bestrijdt. De Turken en de 'rebellen' hebben de Syrische plaats Al-Bab enige tijd geleden omsingeld. Sindsdien wordt de stad, waar ISIS zich verstopt, continu belegert.
Veel burgers willen Al-Bab graag ontvluchten, maar daar is ISIS niet blij mee. De radicale massamoordenaars willen de gewone bevolking namelijk gebruiken als een levend schild. Dat trucje hebben ze ongetwijfeld afgekeken van Hamas, de Palestijnse terroristische organisatie die al decennia hetzelfde doet met Palestijnse vrouwen en kinderen.
Om burgers ervan te weerhouden te vluchten heeft ISIS nu een vreselijk bloedbad aangericht. Daarbij kwamen tenminste 30 onschuldige burgers om. Het is niet precies bekend hoeveel mensen gewond raakten, maar we weten al wel dat het er behoorlijk veel zijn.
De strijd om Al-Bab wordt steeds harder. Turkije en de rebellen hadden het plaatjse min of meer in handen, maar ISIS vecht keihard terug. Daarbij worden er onder meer zelfmoordterroristen ingezet. Het is zelfs zo erg dat het Turkse leger een beetje teruggedwongen is. Volgens Global Research heeft ISIS daarbij onder andere twee Turkse tanks veroverd. Eén daarvan werd later vernietigd bij een luchtaanval van de anti-ISIS coalitie. Dat is dan nog iets. De andere is helaas nog steeds in handen van de terroristische organisatie.
Is er dan helemaal geen goed nieuws? Nou ja, wel een beetje. De Turkse strijdkrachten hebben de afgelopen dagen namelijk tientallen ISIS-jihadisten naar het hiernamaals geschoten. Dat is dan toch nog iets.
Laten we hopen dat het Turkse leger de komende dagen grote schoonmaak kan houden in Al-Bab en de radicaal-islamitische slachters van ISIS daar helemaal kunnen vernietigen. Dat is niet alleen in het belang van Turkije en Europa, maar ook -- en misschien zelfs vooral -- in het belang van de lokale bevolking.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten