Radicale moslims gaan door met genocide op christenen: 25 kopten vermoord in kerk

Geen categoriedec 11 2016, 19:00
En wéér zijn koptische christenen het slachtoffer van de haatideologie van de radicale islam.
Minstens 25 mensen zijn vandaag omgekomen bij een bomaanslag in een koptische kathedraal in Cairo, de hoofdstad van Egypte. De bom ging af in de belangrijkste kathedraal van de kopten, de St. Markus' kathedraal, waar de koptische paus Tawadros II kantoor houdt.
De bom van 12 kilo ging af aan de kant waar de vrouwen waren. Dat gebeurde kort nadat de priester tot het gebed had opgeroepen. Daardoor is het meerendeel van de slachtoffers vrouw.
Meteen na de vreselijke aanslag verzamelde er zich een menigte voor de kathedraal die scandeerde: 'Zeg het de priester, zeg het de sjeik, Egyptisch bloed komt niet goedkoop.'
Klinkt natuurlijk fantastisch, alleen klopt het helaas voor geen meter. Christelijk Egyptisch bloed wordt namelijk wél heel goedkoop verspilt. Kopten worden met de dag meer vervolgd, niet zo zeer door de overheid, maar wel door radicaal-islamitische groepen. Je zou denken dat president/dictator Al-Sisi daar iets aan zou doen, maar niets is minder waar. Zolang islamitische terreurgroepen hém met rust laten beschouwt hij het blijkbaar niet als een prioriteit om ze aan te pakken, nee, ook niet als ze een genocide op christenen proberen te plegen. Wie weet, misschien is Al-Sisi daar stiekem nog wel blij mee ook; het is immers veel gemakkelijker om een homogene bevolking te onderdrukken dan een heterogene samenleving met verschillende geloven en subculturen.
Het trieste is dat het Westen hier niets aan wil doen. Al-Sisi wordt namelijk gezien als één van de weinige relatieve bondgenoten in de regio. Europa en Amerika hebben het dan wel dagelijks over het belang van mensenrechten en dergelijke, maar als puntje bij paaltje komt staan hun eigen directe belangen voorop. Als dat betekent dat ze een halve óf hele genocide door de vingers moeten zien, ach, het zij zo. Die arme christenen in Eygpte hebben toch geen macht.
Triest, maar zo rollen Europa en Amerika helaas al decennia. Geen wonder dat we er vaak van beschuldigd worden hypocrieten pur sang te zijn. Óf je staat garant voor mensenrechten en je verdedigt die overal, óf je hebt er lak aan en geeft eerlijk toe dat je een behoorlijk Machiavellians buitenlands beleid hebt. Maar je kunt je taartje niet voor later bewaren en 't tegelijkertijd opeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten