Radicale moslims gaan door met genocide op christenen: 25 kopten vermoord in kerk

En wéér zijn koptische christenen het slachtoffer van de haatideologie van de radicale islam.

Minstens 25 mensen zijn vandaag omgekomen bij een bomaanslag in een koptische kathedraal in Cairo, de hoofdstad van Egypte. De bom ging af in de belangrijkste kathedraal van de kopten, de St. Markus’ kathedraal, waar de koptische paus Tawadros II kantoor houdt.

De bom van 12 kilo ging af aan de kant waar de vrouwen waren. Dat gebeurde kort nadat de priester tot het gebed had opgeroepen. Daardoor is het meerendeel van de slachtoffers vrouw.

Meteen na de vreselijke aanslag verzamelde er zich een menigte voor de kathedraal die scandeerde: ‘Zeg het de priester, zeg het de sjeik, Egyptisch bloed komt niet goedkoop.’

Klinkt natuurlijk fantastisch, alleen klopt het helaas voor geen meter. Christelijk Egyptisch bloed wordt namelijk wél heel goedkoop verspilt. Kopten worden met de dag meer vervolgd, niet zo zeer door de overheid, maar wel door radicaal-islamitische groepen. Je zou denken dat president/dictator Al-Sisi daar iets aan zou doen, maar niets is minder waar. Zolang islamitische terreurgroepen hém met rust laten beschouwt hij het blijkbaar niet als een prioriteit om ze aan te pakken, nee, ook niet als ze een genocide op christenen proberen te plegen. Wie weet, misschien is Al-Sisi daar stiekem nog wel blij mee ook; het is immers veel gemakkelijker om een homogene bevolking te onderdrukken dan een heterogene samenleving met verschillende geloven en subculturen.

Het trieste is dat het Westen hier niets aan wil doen. Al-Sisi wordt namelijk gezien als één van de weinige relatieve bondgenoten in de regio. Europa en Amerika hebben het dan wel dagelijks over het belang van mensenrechten en dergelijke, maar als puntje bij paaltje komt staan hun eigen directe belangen voorop. Als dat betekent dat ze een halve óf hele genocide door de vingers moeten zien, ach, het zij zo. Die arme christenen in Eygpte hebben toch geen macht.

Triest, maar zo rollen Europa en Amerika helaas al decennia. Geen wonder dat we er vaak van beschuldigd worden hypocrieten pur sang te zijn. Óf je staat garant voor mensenrechten en je verdedigt die overal, óf je hebt er lak aan en geeft eerlijk toe dat je een behoorlijk Machiavellians buitenlands beleid hebt. Maar je kunt je taartje niet voor later bewaren en ’t tegelijkertijd opeten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

  1. Sniper666

   @ Wim

   Was dit een soort demonstratie? Waarvoor/tegen? Van wie?

   1. Wim

    Zo te lezen iets van een Islam club. Ik miste trouwens wel Harry van Bommel in de optocht.

    1. Wim

     Al dacht ook eerst aan supporters van ADO die aan protesteren waren gezien de kleuren van de vlaggen.

 1. marjo012

  En dat terwijl wij christenen ze wel hier de gelegenheid hebben gegeven hun haathutten in Europa en elders op de wereld te bouwen.Het word met de dag erger overal met die moslims,word de hoogste tijd dat ze zelf eens de genade klap gaan krijgen voor dat het te laat is overal in de wereld.

  1. Sarko

   Hahaha klink erg christelijk.
   Man man wat heb ik een hekel aan dat christelijke en moslim gedoe

   1. marjo012

    Helemaal niet maar ben dat moslimras inmiddels zo spuugzat overal

  2. Sarko

   off-topic
   Zeg Michael, dat bidden voor die christen-hond van de EO heeft wel geholpen.
   Hij kan weer verder met het verspreiden van het kwaad.

 2. Sniper666

  Als gristen-hond ben je e leven niet zeker in islam landen. Dat moet andersom ook zo, anders snappen ze er niks van…

 3. Anna

  Daders komen straks allemaal als zielige vluchteling naar Europa. Ze worden hier door de christenen met liefde opgevangen. Hoe zal Europa eruit zien over x jaren? In islamitische landen worden alle christenen uitgemoord. Europa loopt vol met moslimmannen en hele families die allemaal hetzelfde lesboek hanteren.

 4. nick

  Ziet men dan niet dat er een uitroeiingsoorlog gaande in de wereld. Er zijn door de islam al 10 tot 15 miljoen christenen vermoord!

  In 1948 leefden er naar schatting ruim 22 miljoen christenen in het Midden Oosten! Dankzij de islamitische uitroeiingsoorlog werd de helft tot twee derde –zo’n 10 tot 15 miljoen- verjaagd of vermoord. In de oorspronkelijke Bijbelse thuislanden (buiten Israël) zouden zelfs nog maar 500.000 christenen zijn overgebleven. Ook in de Palestijnse gebieden is het christendom vrijwel verdwenen.

  Veel Westerse christenen bagatelliseren wat er met miljoenen van hun geloofsbroeders en zusters gebeurd omdat ze om onbegrijpelijke redenen moslims niet willen kwetsen. Dit onzinnige standpunt wordt ook uitgedragen door de heersende elites, zie ons eigen politieke proces tegen politicus Wilders die graag minder ruimte aan deze afschuwelijke ideologie wil geven.

  1. Sarko

   Tis wat…
   Er is een oplossing.
   Niet realistisch maar klinkt leuk.
   Laat die moslims en christelijken elkaar maar uitroeien.
   Zij zijn samen verantwoordelijk voor deze ellende.

   1. Wim

    Nou,nou Sarko die rode aanhangers hebben er toch ook heel wat uitgemoord in de geschiedenis.

    1. Ali Yas

     100 miljoen in de vorige eeuw, Hitler niet meegerekend.

   2. marjo012

    Hoop dat we dan hier in het land ons heel snel van al die moslims gaan bevrijden en het land weer terug geven aan eigen bevolking, als je dat al meent wat je zegt.Voor iedere moslim punten of geld hoe wil je het hebben sarko?

   3. toetssteen

    @Sarko
    ‘elkaar’ schrijft u. Heeft u laatstelijk e.e.a. gemist?

    1. marjo012

     Zeker niet zou wensen dat we als Nederlanders ook een vrijbrief kregen van de regering zoals jullie hier krijgen geloof dan maar dat de burgers genadeloos terug zulle slaan.

   4. zomaar

    wat ben je toch een rode lul de behanger !!, tot op heden zijn binnen de islamitische landen christenen afgeslacht en vervolgd door moslims!!, en jij beweerd nu met droge ogen laat hen elkaar maar afslachten , samen zijn zij verantwoordelijk.

    pias!!, jou rode partij wil meer en meer moslims hier toelaten zelfs halen , moslims die eenmaal in een azc zitten daar christenen bedreigen ,vrouwen homo’s , ect bedreigen omdat dit niet bij de islam hoort .

    walgelijke vent !.

 5. zomaar

  en onze en EU regenten (charlatans) willen dit moslim tuig met miljoenen importeren , als een aanwinst voor onze samenleving !.

  ik hoor Segers hier niets over zeggen ?, zou hij in het geheim een bekeerling zijn en de islam aanhangen , hij maakt zich nogal druk als de mensen of Wilders negatief over de islam (moslims) spreekt .

  ik denk dat hij nu zwijgt !, en zijn partijleden straks naar de islamitische slachtbank begeleid .

  1. Sniper666

   @ zomaar

   Segers woont niet in de Schilderswijk? Alhoewel toch niet ver van het Binnenhof..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.