Ouderen zijn wéér het haasje: groot tekort aan seniorenwoningen door rampbeleid nachtmerriekabinet

Ouderen zijn wéér het haasje: groot tekort aan seniorenwoningen door rampbeleid nachtmerriekabinet

Is het een wonder dat 50Plus zo snel groeit in de peilingen?

Natuurlijk niet. Ouderen hebben het de afgelopen jaren immers steeds slechter gekregen, wat voor een groot deel door het wanbeleid van het kabinet Rutte-Asscher komt. PvdA én VVD hebben er vier jaar lang een enorme puinhoop van gemaakt. Bejaarden vallen van de regen in de drup. Steeds hopen ze dat ze nu een keer een meevaller krijgen, maar nee hoor, elke keer weer zijn zij het (oude) kind van de rekening. En Rutte maar glimlachen.

Vandaag werd bekend dat Nederlandse ouderen er wéér een probleem bij hebben:

Er is een groot tekort aan seniorenwoningen in de sociale huursector. Door nieuwe toewijzingsregels voor woningcorporaties is voor minimaal een kwart van de woningzoekende ouderen niets beschikbaar. Dat blijkt uit een uitzending van De Monitor (KRO-NCRV) zondagavond.

Je zou denken dat de regering -- en zeker minister van Sociale Zaken Stef Blok (VVD natuurlijk) -- zou ingrijpen om hier iets aan te doen. Welnu, niets is minder waar. Blok laat namelijk heel hautain weten aan De Monitor dat hij niet van plan is om de regels te versoepelen. Nu niet, nooit niet. Want die oudjes, ach, wie maakt zich nou druk om hen?

In principe zijn die regels trouwens helemaal niet zo gek, maar in de praktijk wél. En ja, als regering moet je rekening houden met die praktijk. We leven immers niet in een fantasie, maar in de echte wereld. Kort gezegd komt het erop neer dat mensen met lage inkomens nu alleen nog maar mogen inschrijven op relatief goedkope woningen, wat inhoudt tot 586 euro huur per maand. Dat klinkt hartstikke leuk. Helaas is er één probleempje: er komen jaarlijks maar 11.000 van dat soort woningen vrij, terwijl de vraag tussen de tussen de 15.000 en 20.000 is.

Met andere woorden, door haar ongelooflijke bemoeizucht verstoort de staat de markt eerst, en vervolgens zorgt de Haagse kaasstolp ervoor dat mensen niet aan de verstikkende werking van die verstoorde markt kunnen ontsnappen.

Zo rolt de overheid in Nederland anno 2016. 'Dankzij' PvdA en VVD.

Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik voel me hier nu toch toe gedwongen: ik ga langzamerhand hopen dat 50Plus in maart écht flink groeit, en dat natuurlijk ten koste van de mainstream partijen die er nu al jaren -- en eigenlijk decennialang! -- een puinhoop van maken, niet alleen voor ouderen, maar ook voor alle andere Nederlanders.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer