Verraad! Jaap de Hoop Scheffer (oud-CDA) vertelt kabinet: negeer uitslag referendum, ratificeer het verdrag gewoon!

Geen categoriedec 08 2016, 9:00
'Het volk' moet opflikkeren. Ga maar lekker buitenspelen jongens. De boven-ons-gestelden weten het beter en doen hun zin; wat jij en ik ervan vinden is volstrekt irrelevant.
Dat vindt de Adviesraad Internationale Vraagstukken tenminste. Nu hoor ik lezers denken: "De wat? Daar heb ik nog nooit van gehoord!" Dat klopt ongetwijfeld. Zo'n clubje is immers alleen maar bekend in Den Haag zelf. Helaas heeft het daar wél heel veel invloed. De AIV adviseert de regering namelijk over het buitenlands beleid. Jaap de Hoop Scheffer (CDA) is voorzitter van de raad.
Deze christen-democraat zegt nu dat Rutte de uitslag van het referendum lekker aan zijn laars moet lappen. Het associatieverdrag is namelijk een wapen in de strijd tegen het Rusland van Vladimir Poetin. En dat betekent dat we onze eigen ideeën en belangen opzij moeten zetten, puur en alleen om hem even dwars te zitten:

"Als Nederland het verdrag verwerpt, dan wordt dit door de Russische president Poetin gezien als zwakte van Europa en dat kan hem aanmoedigen om de destabilisatie van Oekraïne te intensiveren."

Hij gaat verder:

"We moeten zelf voor stabiliteit in onze Europese regio zorgen. Als we dit verdrag verwerpen, zijn we binnen de EU geen betrouwbare verdragspartner meer."

Kortom, heb lak aan de mening van de kiezer, premier Rutte! Doe gewoon wat je zelf wilt! Voor de volledigheid benadrukt hij nog maar eens dat het referendum niet bindend is. Het domme klootjesvolk mocht zijn mening even geven, maar voor de rest moet de elite gewoon bepalen wat er gebeurt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten