Verraad! Jaap de Hoop Scheffer (oud-CDA) vertelt kabinet: negeer uitslag referendum, ratificeer het verdrag gewoon!

‘Het volk’ moet opflikkeren. Ga maar lekker buitenspelen jongens. De boven-ons-gestelden weten het beter en doen hun zin; wat jij en ik ervan vinden is volstrekt irrelevant.

Dat vindt de Adviesraad Internationale Vraagstukken tenminste. Nu hoor ik lezers denken: “De wat? Daar heb ik nog nooit van gehoord!” Dat klopt ongetwijfeld. Zo’n clubje is immers alleen maar bekend in Den Haag zelf. Helaas heeft het daar wél heel veel invloed. De AIV adviseert de regering namelijk over het buitenlands beleid. Jaap de Hoop Scheffer (CDA) is voorzitter van de raad.

Deze christen-democraat zegt nu dat Rutte de uitslag van het referendum lekker aan zijn laars moet lappen. Het associatieverdrag is namelijk een wapen in de strijd tegen het Rusland van Vladimir Poetin. En dat betekent dat we onze eigen ideeën en belangen opzij moeten zetten, puur en alleen om hem even dwars te zitten:

“Als Nederland het verdrag verwerpt, dan wordt dit door de Russische president Poetin gezien als zwakte van Europa en dat kan hem aanmoedigen om de destabilisatie van Oekraïne te intensiveren.”

Hij gaat verder:

“We moeten zelf voor stabiliteit in onze Europese regio zorgen. Als we dit verdrag verwerpen, zijn we binnen de EU geen betrouwbare verdragspartner meer.”

Kortom, heb lak aan de mening van de kiezer, premier Rutte! Doe gewoon wat je zelf wilt! Voor de volledigheid benadrukt hij nog maar eens dat het referendum niet bindend is. Het domme klootjesvolk mocht zijn mening even geven, maar voor de rest moet de elite gewoon bepalen wat er gebeurt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. zomaar

  hier heeft het CDA ervaring mee !!, de uitslag van het gehouden referendum negeerde Balkenende . en de daaropvolgende verkiezing konden zij weer gewoon aanschuiven .

  de volksvertegenwoordiger vertegenwoordigd het volk niet !!.

 2. Gustaafff

  “Het associatieverdrag is namelijk een wapen in de strijd tegen het Rusland van Vladimir Poetin. En dat betekent dat we onze eigen ideeën en belangen opzij moeten zetten, puur en alleen om hem even dwars te zitten:”

  MvdG gaat niet in op de kernargumenten van de commissie – behalve deze foute interpretatie van het commissie-advies dan. In feite concludeert de commissie hetzelfde als wat Tim Engelbart enige maanden geleden al helder en prima optekende:

  “Kortom: dat het verdrag er dus tóch lijkt te komen, is reden voor een feestje, want deze associatie-0vereenkomst is een belangrijk signaal dat Poetin kan etteren, rommelen, vervelend doen en pogen om de Europese landen tegen elkaar op te zetten wat wij wil, maar dat hij het niet zover krijgt dat wij de rode loper voor hem gaan uitrollen. De Russische dictator kan klieren wat hij wil, maar hij zal niet niet voorkomen dat alle voormalige Sovjet-staten die decennialang geleden hebben onder Russische terreur weer terug in de giftige invloedssfeer van Moskou vallen.”

  En daar hebben ze groot gelijk in!

  Vind ik.

  1. Timo

   Hahaha wat een onzin. De enige die etteren, rommelen, vervelend doen etc. is de Navo. Die omsluiten Rusland compleet zijn alleen maar troepen naar de grens aan het brengen. Breiden uit tegen alle afspraken richting Rusland (lees ook EU).
   De bevolking van de Krim wil bij Rusland horen. De Oekraïne is het meest corrupte land van Europa. De miljarden die er tot nu toe ingepompt zijn zitten in de zakken van onder andere Poroshenko.
   Kortom niet tekenen en uit de EU.

   1. Gustaafff

    Gelukkig zijn daar Timo, Wachteres, anna en consorten om met de meest idiote non-argumenten mijn stelling onderuit te halen. Dit zijn de rare conclusies van de BV Wachteres & Anna:

    1)Gustaafff is gehersenspoeld en voorgelogen door de MSM, EU, de elite en het kabinet. Gustaafff is zo dom dat hij hen gelooft.
    2)Gustaafff is politiek-correct links.
    3)De NAVO is een agressief monster dat ons in een oorlog zal storten.
    4)Gustaafff is een linkse randdebiel.

    Het is altijd hetzelfde riedeltje.

   2. Peter Selie

    Mee eens Timo!

  2. Anna

   Gustaafff. Geef eens weer hoe Poetin een “giftige sfeer” veroorzaakt en aan het “etteren,rommelen, klieren” is tegen EU en Europeanen? NAVO/EU zijn met al hun annexaties van oude sovjetstaten een derde wereldoorlog aan het veroorzaken.
   Alle Europese staten handelden op zeer vriendschappelijke wijze met de Russen totdat de Amerikanen daar een grote stok tussen staken. De Russen en Rusland moeten kapot.

   1. Gustaafff

    @anna scheurt uit de bocht: “annexeren van oude sovjetstaten.” Deze staten willen graag horen bij de EU. Annexeren is per definitie een land innemen. Wij hebben geenszins tegen andermans wil een land ingenome. We annexeren Oekraïne ook niet. Nee, die wil juist graag deelnemen aan de EU!

  3. zomaar

   ooit was na de val van de muur , en het ineen schrompelen van de Sovjetunie een verdrag ondertekend door de NAVO landen.

   er zou (let op!!!) geen misbruik gemaakt worden van de aangrenzende landen samenlevingen .

   toch zo het er nu naar uitziet !!, kwartieren de EU (NAVO) alle aangrenzende landen in .

   1. Gustaafff

    @zomaar, de pot verwijt de ketel. De sovjet/Russen hebben zowat ieder verdrag of iedere regel die er bestaat gebroken. Als deze landen zelf bij de EU willen horen, ja, dan laten we ze de EU binnen.

    1. Gustaafff

     EU = NAVO

 3. Gustaafff

  Bovendien roept de commissie helemaal niet op tot het negeren van de kiezer, zoals dhr. Van Galien lijkt te suggereren. De commissie laat zien welk belang Nederland – en Europa – heeft bij het ratificeren van het verdrag. De woorden van de commissie worden in dit artikel dus verdraaid!

 4. CJD

  rioolrat rutte en de elitaire maffiabende weten donders goed dat ze door dit soort dingen de PVV juist in de zadel helpen maar dat maakt hen geen moer uit. Rutte weet heus wel dat hij niet terug zal keuren in de kamer en zal tegen die tijd heus wel een van een hoop wachtgeld leven terwijl hij als een graaiende parasiet op een goed betaalde baan zal wachten in het nedrijfsleven

  Tot zo ver zijn “landsbelang”. Hopelijk zal er ooit een tribunaal plaatsvinden voor dergelijke hooggeplaatste afschuim in de samenleving

 5. Anna

  NAVO eist van EU dat de sancties tegen Rusland worden gecontinueerd. CDAer De Hoop Scheffer als Minister van Buitenlandse Zaken heeft hij beweerd dat Irak massavernietigingswapens bezat.
  CDAer de Hoop Scheffer die na die bewering als Secretaris- Generaal van de NAVO werd aangesteld.
  CDAer de Hoop Scheffer die nu lobbyist is van de oorlogsindustrie.
  CDAer de Hoop Scheffer die vindt dat Oekraïne zich bij d EU moet aansluiten.
  CDAer de Hoop Scheffer die van mening is dat we allen die Tegen waren moeten negeren en meteen dat Verdrag moeten tekenen.
  CDA is een zeer onbetrouwbare partij. Lobbyen voor de oorlogsindustrie en NAVO.

  1. Gustaafff

   Tegenwoordig wordt niet alleen Rutte gedemoniseerd door de populistische elite, maar is ook het CDA het slachtoffer.

  2. Peter Selie

   Mee eens Anna, er is geen speld tussen te krijgen bravo!

 6. Ni28

  Dit zijn de betrouwbare CDA leden. Zij proberen redelijk te klinken maar het volk begrijpt ze niet. De afstand is te groot. Ook geen stem waard. Moet Rutte naar hem luisteren zo vlak voor de verkiezingen? Rutte maakt het zich zelf moeilijk je kunt niet blijven draaikonten.

 7. Ni28

  Wat hebben nu de sancties tegen Rusland gebracht? Geen mallemoer behalve failliete bedrijven in het Westen. Men onderschat de Russen in deze, zij zijn gewend on honger te hebben.

 8. Ome Ga

  Guusje wat zit je nou weer ontzettend trollendom te zwetsen.
  En dan die ‘creatief’ gevonden kretologie ‘populistische elite’ (niemand hier die je gelijk geeft hier, dus geeft t maar op).
  (Waar is trol Simon cs eigenlijk… wel stuk rustiger! ; )

  ‘Populistische elite’. Het eerste deel is correct, het is een geuzenaam geworden, zeker te vernemen uit de mond van link gajes. Want we gaan voor het volk, populus. We houdenvan populaire muziek, maar ook van rock, classiek of orgelmuziek. We houden van foute mensen (hai Guus!), maar haten hun gedemoniseer en foute, afbrekende en vooringenomen opdringerijen.

  ‘Elite’. Nee dus. Weer fout. Populisten hebben geen ‘elite’ zoals de linkse globalisten. Wij volgen ze ook niet klakkeloos na, zoals bij (nationaal) socialisme altijd het geval was en is! Wij zijn zelfstandig, onafhankelijk en nadenkend volluk. Zeer verschillendend van intellect, huidskleur, inkomen, geloof. Diversiteit bevalt ons, zonder manipulerende, machtsbeluste elite-baasjes boven ons! Okay niet meer doen he, ondeugend en fout mannetje?

  ‘Populistische elite’. Kan dus gewoon niet, en bewijst alweer je domheid, onwetendheid, verkeerde vriendjes – of je vergat je medicijnen te nemen.

  1. Gustaafff

   @ome ga, schei uit met dat demoniseringsgedoe. Jou PVV-aanhang demoniseert het kabinet aan de lopende band. En iedereen die het toevallig niet met Wilders eens is.

   1. Peter Selie

    Guus-Pavlov reactie, Ome Ga kan en mag zijn mening net zo goed weergeven hier als een ieder.

 9. Peter Selie

  Nazi Bilderberger Jaap de Hoop Scheffer spreekt zich uit wat US ‘Sactions’ of Amerika hem en zijn Adviesraad Internationale Vraagstukken ingefluisterd heeft. Waarom zou Nederland het associatieverdrag Oekraïne moeten onderteken, wat voor winst kan Nederland verwachten van een totaal bankroet, corrupt en fascistisch land? Het associatieverdrag houdt óók een militaire samenwerking in, met een deplorabel systeem wat een economie heeft zo groot als die van de provincie Noord-Holland. Waarom het associatieverdrag getekend moet worden, opdat alle neuzen van de EU-Lidstaten in dezelfde richting gaan wijzen zodat Amerika en de Noord Atlantische Terrorism Organisation een oorlog kan ontketenen met de Russische Federatie die op EUROPESE bodem uitgevochten wordt. Tja het laatste nieuws is dat de Russen het S-400 raketsysteem in Noord-West Rusland gestationeerd heeft, het beloofd een hete zomer te worden in 2017.

  https://de.sputniknews.com/panorama/20161208313679275-s-400-triumph-in-test-bereitschaft/

 10. Viertel

  Op zich had het kabinet de uitslag kunnen negeren, want het was een raadgevend referendum en niet een bindend. Echter, dan had Rutte cs. dat besluit direct na bekend worden van de uitslag moeten nemen. Na eerst 8 maanden wachten en met de verkiezingen in het zicht, lukt dat niet meer. En wat nog belangrijker is: Een meerderheid in de Kamer heeft vooraf gezegd dat zij de uitslag zullen respecteren. Ziedaar Rutte’s probleem. Jaap de Hoop Schepper keft dus maar wat. Hij kan beter in zijn hok blijven en zich stil houden.

 11. VPeerke

  Japie denkt nog dat hij voor de NAVO werkt. Maar wellicht krijgt hij iedere maand nog wat toegestopt uit Washington.

  1. Gustaafff

   Vpeerke heeft zijn leugenachtige insinuaties weer klaar liggen.

   1. van Urk

    Gustaaff@ Hij zit wel bij de AIV. Wie weet krijgt hij adviezen doorgesluisd uit Washington die hij bij onze regering weer neerlegt. Even een vraag : Vindt u het trouwens wel best dat ons geld in een bodemloze put gegooid wordt terwijl hier in ons land overal een tekort ergens voor is? Doet u dat thuis soms ook? Geld ergens op inleggen waar je nooit meer wat van terug ziet terwijl u zelf zonder gas en licht en voedsel zit?

 12. Sniper666

  Wat een raar clubje, die Adviesraad Internationale Vraagstukken. Ze hebben zelfs een eigen website.

  http://aiv-advies.nl/63t/over-de-aiv

  Maar als ik naar de leden kijk, zie ik allemaal van die ons-kent-ons bestuurders die blijkbaar via dit vergader clubje uit de ruif blijven vreten en invloed uitoefenen. Kijk goed! Het zijn in totaal vijf vergadertijger clubjes met een papierschuifstaf erbij. Walgelijk, meteen opheffen die handel.

  Voorzitter
  Prof.mr. J.G. de Hoop Scheffer

  Vicevoorzitter
  Prof.dr. A. van Staden

  Leden
  Mw. prof.mr. C.P.M. Cleiren
  Mw. prof.dr. J. Gupta
  Prof.dr. E.M.H. Hirsch Ballin
  Mw. prof.dr. M.E.H. van Reisen
  Mw. drs. Sie Dhian Ho
  LGen b.d. M.L.M. Urlings
  Prof.dr.ir. J.J.C. Voorhoeve

  Ereleden
  Prof.mr. F.H.J.J. Andriessen
  Mr. F. Korthals Altes

  Secretaris
  Drs. T.D.J. Oostenbrink

 13. Sniper666

  Conclusie van de brief van vandaag (bron AIV website):

  De AIV komt tot de conclusie dat Nederland alsnog tot ratificatie van de
  Associatieovereenkomst dient over te gaan na in de Europese Raad aanvullende
  verzekeringen, ook op punten zoals de bestrijding van corruptie en versterking van de
  rechtsbescherming van de burgers, te hebben ontvangen. Naast de kansen die de
  overeenkomst biedt om Oekraïne te helpen zich te ontwikkelen in de richting van
  rechtsstaat en economische modernisering, gelden daarvoor steekhoudende
  internationaal-politieke argumenten. De EU wordt bij de uitvoering van haar
  nabuurschapsbeleid ten opzichte van Oekraïne gedwarsboomd door Rusland, dat
  aanspraak maakt op een eigen invloedssfeer in het gebied van de voormalige Sovjetunie.
  Verwerping van de Associatieovereenkomst, die immers ingeval van een Nederlandse
  afwijzing niet in werking kan treden, zou afbreuk doen aan de eensgezindheid onder de
  Europese landen, die een voorwaarde is voor een succesvol EU-beleid en internationale
  stabiliteit. Een dergelijke verwerping zal waarschijnlijk door de Russische president
  Poetin worden gezien als een teken van zwakte van Europa en hem kunnen aanmoedigen
  activiteiten die zijn gericht op destabilisatie van Oekraïne te intensiveren. Het risico van
  een hernieuwde druk van Rusland op dit land is alleen maar groter geworden door de
  onzekerheid over de toekomstige Amerikaanse opstelling na de verkiezing van Donald
  Trump tot president. Onder deze omstandigheden mag Nederland de solidariteit met zijn
  EU-partners niet verbreken.

 14. MareJane

  Ach ons NWO-mannetje en Bilderbergfan. Oekraïne is met het geweld wat ze op de bevolking in de regio Donbass loslaten toch wel zelf aan het destabiliseren. EU is met de NAVO bezig om Rusland uit de tent te lokken. Aan alle aan Rusland grenzende landen staat NAVO en USA-oorlogstuig opgesteld!!! De lullo laat wel zien dat hij niets met democratie te maken heeft!

  1. van Urk

   MareJane@ Op die manier krijgt de vriendelijke Russische bevolking weer net als de koude oorlog een vertekende beeld over het westen exact hetzelfde hoe wij nu op dit moment bang gemaakt worden over Rusland. Veel Russen durven niet eens meer naar Amerika omdat ze daar allemaal met wapens lopen en er veel op straat geschoten wordt. En dat allemaal voor het failliet en corrupte Oekraine waar ik totaal niks mee heb!

 15. Mart

  Japie de HOOPSCHEPPER……wat schept hij SHIT??

 16. Ome Ga

  Breaking News: FACEbook blokkeert reeds nu… de door hen toegedachte ‘fakenews’! We kunnen niet meer ‘PizzaGate’ – het w.s. grootste politieke schandaal ever – posten; melding krijg je dan ‘unsafe’ en je kan pleite.

 17. marjo012

  Grote schande dat een afgedankte ouwe man in een clubje ouwe mannen zit die hier de dienst uit willen maken.Wij burgers moeten deze onzin club ook nog eens aan het eten houden en waarvoor? u ziet wel wat er van komt dan.En weer een CDA rat net als toen met het referendum,toen balkellende er nog zat die had ook maling aan de burger.Dit soort viese politieke spelletjes is het enige waar ze nog een stem in kunnen hebben, en de burgerstem kunnen vernederen.Als Rutte doet wat die landverader de hoop scheffer wil is rutte geen haar beter als hem, en hoop ik dat hem dit stemmen gaat kosten bij de volgende verkiezingen.

 18. Victor83

  Ja, en ik denk dus dat ze dat (navo) monster gaan voeren met onze pensioenfondsen, ik hoop uiteraard dat ik er naast zit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.