Voor wie nog iets zoekt om te binge-watchen tijdens Kerstmis: de vijf beste tv-series van 2016!

Wie zich verveelt en nog een goede serie zoekt om deze koude dagen rond Kerstmis mee door te komen: look no further. Dit zijn namelijk de vijf beste tv-series die het afgelopen jaar op de buis zijn geweest!

5. Galavant

Een grappige riddelvertelling van de Amerikaanse zender ABC, in musicalvorm gegoten. Met liedjes gecomponeerd door Disney-grootmeester Alan Menken en hilarisch acteerwerk van Joshua Sasse, Karen David en zelfs nog eventjes onze eigen Rutger Hauer.

Begin dit jaar was het tweede seizoen op televisie, maar wegens slechte kijkcijfers zit een derde seizoen er niet meer in. Jammer, want we zouden maar wát graag zien hoe het afloopt met ‘Tad Cooper’ de draak.. of is het een hagedis?

4. Better Call Saul

Ook aan het begin van het jaar werd door AMC de serie Better Call Saul uitgezonden, eveneens in diens tweede seizoen. We zien hoe beginnend advocaat Jimmy McGill z’n uiterste best doet om op het rechte pad te blijven, of in ieder geval zo lang hij dat kan. Jimmy vindt een machtige tegenstander in de persoon van z’n eigen broer, maar de jonge advocaat heeft zelf gelukkig ook eental trucjes paraat.

En voor wie dit bekend voorkomt: ja, Jimmy McGill wordt later Saul Goodman: de legendarische strafpleiter uit het eveneens welhaast mythische Breaking Bad.

3. The Walking Dead

Behoeft deze serie nog een introductie? Samen met de volgende entry op de lijst is The Walking Dead één van dé bekende series van dit moment. De beslommeringen van Rick Grimes en zijn vrienden en sympathisanten die proberen te overleven in een door zombies overgenomen wereld is verrassend menselijk en emotioneel. Inmiddels zitten we alweer in het zevende seizoen, dus wie iets zoekt om te kijken waarmee hij wel even zoet is, zit met The Walking Dead precies aan het goede adres!

2. Game of Thrones

Tum-dum, dum-dum-dum-dum. Wie heeft er niet gehoord van Westeros, waar draken, ridders en één dwerg elkaar bevechten om de macht – de felbegeerde Iron Throne.

Afgelopen lente zond HBO het zesde seizoen uit, het eerste waarin de tv-serie voorliep op de boeken. Het was voor iedereen dus spannend wat er ging gebeuren, maar oh boy: dat maakte het alleen maar beter. Plotwendingen, tijdparadoxen, epische gevechten en een langgekoesterde wens van Daenerys Targaryen die in vervulling ging: gegarandeerd kijkplezier!

1. Westworld

Westworld is de enige nieuwe serie op de lijst: eerder deze maand kwam met een tiende aflevering een einde aan het eerste seizoen, maar vrees niet: begin 2018 is deze dystopische robotshow weer terug!

Dat is mooi, want Westworld is een pareltje. Alhoewel de serie goeddeels draait om robots die bijna menselijk zijn, staat toch het menselijk gedrag centraal in deze geweldige serie waarin je nooit weet wat er over vijf minuten gaat gebeuren. Dit is simpelweg het beste wat televisie momenteel te bieden heeft!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.