Zo kan het ook! Moslims slaan kilo's voedsel in om weg te geven aan daklozen -- voor kerst!

Geen categoriedec 19 2016, 5:56
Is er dan alleen maar slecht nieuws in Europa? Zeker niet. Er zijn namelijk mensen die zelf héél mooie projecten opzetten en de samenleving daar een geweldige dienst mee doen.
Wellicht het beste voorbeeld hiervan? Een groep Britse moslims heeft hun krachten gebundeld om iets geweldig moois voor kerst te doen. Het gebeurde allemaal in Londen, waar letterlijk honderden moslims vele tonnen aan voedsel hebben verzameld. 90 procent van dat eten zal naar niet-moslims gaan die rond of tijdens de kerst weinig te eten hebben.

De inzamelactie werd dit weekend georganiseerd door de organisatie 'Muslim Aid'. Honderden moslims hielpen bij de hartverwarmende actie die plaatsvond aan de moskee in Oost-Londen. Ook scholen en lokale bedrijven deden een bijdrage.

Het resultaat is indrukwekkend. Er werd zo'n tien ton voedsel ingezameld: voornamelijk rijst, pasta, ontbijtgranen en conservenblikken.

Het voedsel is verzameld voor het goede doel 'Crisis,' dat zich inzet voor dakloze Britten. Daklozen hebben het natuurlijk altijd zwaar -- het is niet makkelijk om zonder dak boven je hoofd te leven -- maar dat is zeker zo bij kerst, als niet-daklozen lekker met zijn allen voor de open haard zitten en gezellig met de hele familie eten.
[caption id="attachment_154808" align="aligncenter" width="821"]Muslim Aid (bron: Facebook) Muslim Aid (bron: Facebook)[/caption]
Omdat ze dat zo ontzettend sneu vonden besloten deze moslims om samen in actie te komen voor deze mensen. Priester Gary Bradley roemt het initiatief terecht als een geweldige actie van mensen verschillende religies om meer menselijkheid te kweken; om de banden tussen mensen van andere religies aan te halen en te versterken.
Geweldig om te zien, natuurlijk, en een belangrijke boodschap in deze tijden: zo kan het dus ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten