Ach gossie: Duitse minister van financiën Wolfgang Schäuble ‘moest huilen bij de Brexit’

Het is duidelijk de dag van wonden die nog niet helemaal geheeld zijn: zelfs na 7 maanden moeten sommige mensen nog steeds duidelijk maken hoe erg ze de Brexit wel niet vonden – en vinden.

Vergeven en vergeten blijkt nog steeds een lastig concept in sommige delen van de politiek, en dan heb ik het nog niets een over acceptatie. Vele maanden zijn er verstreken sinds duidelijk werd dat de Brexit er dan toch echt zou komen, maar dat betekent niet dat het al tijd is om eindelijk eens op te houden met zeuren over die “vreselijke, ondemocratische en rampzalige beslissing”.

Sterker nog: de Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, vindt het wel gepast om nog eventjes het verhaal over zijn ‘Brexitervaring’ te delen. Dat is letterlijk en figuurlijk een tranentrekkend verhaal, aangezien deze volwassen man het niet voor elkaar kreeg om het droog te houden toen het nieuws hem bereikte. “Mijn eerste reactie op de Brexit was: ik huilde”, aldus de CDU-politicus.

Wat je met zo’n uitspraak moet? Vrij weinig, behalve je afvragen waarom zo’n man verantwoordelijk is voor de schatkist van één van de machtigste landen ter wereld. Is dit niet een man die juist moet snappen dat het leven doorgaat, ook na zo’n relatief ingrijpend besluit? Het leven gaat immers door. Maar nee, kennelijk niet.

Mijn advies is dan ook: hou gewoon op, accepteer het en hou je liever bezig met de gevolgen ervan: dat heeft veel meer nut dan steeds maar te blijven terugkijken naar een verleden dat toch niet veranderd kan worden. Nee, ik sprong ook geen gat in de lucht toen ik hoorde dat er een Brexit zou komen, maar dan nog: so what? Al vind je het de vreselijkste zaak van de wereld, dan nog kun je minstens wat respect opbrengen voor de democratische beslissing van een volk, dat uiteindelijk toch gesproken heeft.

Is dat nou echt zó moeilijk in plaatsen als Den Haag en Berlijn?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Wim

  De economische bezetting door Duitsland van Engeland is mislukt.

  1. toetssteen

   @Wim
   Zo simpel. Wil er wel een opmerking bij maken: de stuurlui zitten in de US.

   http://beurs.com/2015/06/01/een-atlantische-broedermoord

   Voor de trolle: dit is een vertaling van een artikel van der Spiegel!

 2. jennifer

  Nou ja hij had moeten huilen omdat wat zijn partijgenoot Merkel gepresteerd heeft dat is om te huilen, wat zij alle burgers in Europa aangedaan heeft. Engeland is het verstandigste land wat er is in Europa, buiten die landen die al van te voren bedankte om bij de maffiaclub wat zich EU noemt te komen. Ze hebben hem toen niet voor niets rolstoel rijp geschoten.

  1. Adriaan

   @Jennifer, “Engeland is het verstandigste land wat er is in Europa” correctie: Zwitserland, dat heeft zich nooit wat aangetrokken van dat EU-tuig in Brussel.

   1. jennifer

    Ik zeg toch buiten die landen die van te voren al bedankt hebben.

 3. Gustaafff

  Ik sloeg denet mijn hoofd tegen de muur toen Trump bëedigd werd. En ik ben er zeker van dat de anti-europa-elite in woede was uitgebarsten als de Brexit niet was doorgegaan.

  1. jennifer

   Zal toch geen pijn hebben gedaan die stoot tegen de muur lijkt mij, want dan heb je hersens nodig om pijn te kunnen voelen toch.

   1. Gustaafff

    Touché, @jennifer.

    1. jennifer

     Hi Hi

   2. glazenbol

    Kan inderdaad geen enkel negatieve gevolgen geven, of haar een beetje in de war maar dat lijkt mij niets ernstigs

  2. Wim

   Volgens mij ben je gezien je reacties al heel vaak met de kop tegen de muur aan gelopen.
   Mooie dag vandaag ,jou medestanders plunderen nu de winkels in de USA Pechtholt voelt zich beroert en dat is helemaal fantastisch. De NPO krijgt zowat een beroerte en kraamt een golf van nep nieuws
   Kom op Guusje, ik neem aan dat je toch gebeden hebt dat Trump het niet werd.
   Ik zou als ik jou was als de tijd komt dat je door de pijp de lucht in geblazen wordt toch maar even vragen daarboven of ze zitten te slapen. Ik denk dat je direct door gaat naar de hel met je bidden voor een WOIII wens.

   1. Gustaafff

    @wim, ik heb noch voor Clinton gebeden, noch voor Trump.

    1. jennifer

     Goed zo jij zal wel voor Erdogan gebeden hebben dan.

     1. Gustaafff

      Ik bedoelde: niet voor hun overwinning.

 4. falermaker

  Jullie van de DSS zijn toch tégen de Nexit? Waarom hebben jullie dan nog steeds sympathie voor Wilders?

  1. Gustaafff

   Nee, ze zijn vóór, @FM. DDS had vroeger nog weleens kritiek op de PVV-baas, maar dat is de afgelopen maanden verstomd.

 5. Ome Ga

  @ Jenifer, Wim, dat headbangen van onze guussimon trol noemt hij zelf heel bekakt ‘touché’!? Nou. Nou. Wat een oetl.l, wat een linksdraaikonterige theemuts, weer een kreukel in zijn nog overgebleven harses, laat die barsten ook! En wegblijven in 2017 AD.
  Dit jaar kan niet meer stuk maar toch, jullie met ons allen dan nog een gelukkiger jaar toegewenst!

  1. Gustaafff

   Jij ook een gelukkig nieuwjaar, ome ga. Dat er nog maar veel scheldkannonades uit je toetsenbord mogen volgen en hysterische reacties op aliassen die ik zou hanteren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.