De slachter van Istanbul heeft een naam: het gaat om Lakhe Mashrapov uit Kirgizië

Geen categoriejan 03 2017, 12:51
Eindelijk weten de Turkse autoriteiten dan wat de naam is van de man die tijdens Nieuwjaarsnacht een club overhoop schoot in Istanbul en er vervolgens vandoor ging. Het gaat om Lakhe Mashrapov die afkomstig is uit Kirgizië.
Eerder vandaag berichtten wij al dat de jihadist een selfievideo had gemaakt zodat iedereen zou weten hoe hij eruit ziet. Blijkbaar wilde hij maar wat graag beroemd en berucht worden. Toen merkten wij al op dat hij overduidelijk een Centraal-Aziatisch uiterlijk had. Dat blijkt nu te kloppen. De psychopaat Lakhe Mashrapov komt namelijk uit Kirgizië.
Volgens de Turkse autoriteiten is deze massaslachter 28 jaar oud. Ook zou hij een vrouw én kinderen in Turkije hebben. Blijkbaar is dit dus de wijze waarop hij Turkije terugbetaalt voor de gastvrijheid. Het is ongelooflijk schokkend, maar helaas hebben we dit soort dingen maar al te vaak gezien in Europa, waar het bijna altijd immigranten zijn die aanslagen (proberen te) plegen.
De jihadist kwam op 20 november via Istanbul Turkije binnen. Aangezien dat bijzonder kort voor de aanslag was (iets meer dan een maand) moet er ernstig rekening gehouden worden met de mogelijkheid dat hij toen al van plan was om een massamoord te plegen. Het kon dus weleens zo zijn dat deze gek bewust naar Turkije reisde met de uitdrukkelijke bedoeling om dit bloedbad aan te richten. Dat maakt het eigenlijk nóg ongelooflijker dat hij door de douane kwam en dus welkom werd geheten in Turkije.
Hoewel Turkije zijn vingerafdrukken heeft, weet hoe hij eruit ziet, en dus zelfs weet wat zijn naam is, is de vunzige jihadist nog steeds niet gearresteerd. Laten we hopen dat dit binnenkort alsnog gebeurt. Deze gek moet zo snel mogelijk van de straat worden gehaald -- en het liefst zelfs van de hele aardbol geveegd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten