Forum voor Democratie komt met fantastische campagnevideo: ‘Partijkartel moet kapot, uit de EU, bindende referenda!’

Forum voor Democratie heeft de campagne officieel gelanceerd met een geweldige campagnevideo. De mainstream partijen, die alleen maar oersaaie filmpjes produceren, kunnen daar nog wat van leren. Laten we hopen dat ze dat vooral niet doen. Hoe eerder zij kapot worden gemaakt, hoe beter.

Het bijzonder professioneel gemaakte filmpje opent met een zeilboot die op de zee vaart. “Nederland anno 2017,” komt er vervolgens een beeld, gevolgd door een schitterend plaatje van een molen, “geregeerd door het partijkartel.” Dan verandert er iets subtiels in de achtergrondmuziek. “Maar er gaat iets veranderen.” In beeld zie je het Tweede Kamergebouw met daarboven het logo van Forum, bekend van de Batmanfilms.

Het decor is klaar: Forum opent de aanval op het partijkartel en dus op het establishment dat zich zo ver boven ons verheven waant dat het onze mening — of we die nou in referenda tot uiting brengen, in peilingen of zelfs bij verkiezingen — stelselmatig naast zich neerlegt. Thierry Baudet, Theo Hiddema, Henk Otten en al die andere leden van het Forum gaan daar iets aan doen.

Vervolgens komen verschillende aanhangers (en kandidaten) van Forum in beeld die uitleggen waarom zij zich inzetten voor de partij. Journalist Carola Dieudonné (schitterende naam, overigens) opent het spervuur. “Het wordt tijd dat we bindende referenda invoeren,” zegt ze, “zodat onze politici eindelijk naar ons luisteren.” Het is misschien wel het belangrijkste plan van Forum dat vrijwel zeker direct voor bijzonder grote veranderingen zal zorgen in ons land. Bindende referenda kunnen de macht in één klap teruggeven aan het volk; de mensen die de macht ook in handen behóren te hebben.

Maar als mensen denken dat Forum een één-onderwerppartij is hebben ze het mis. Ja, Forum is voor directe democratie, maar er zijn nog veel agendapunten waarmee Forum het partijkartel wil afbreken. Susan Teunissen, kapitein bij de Landmacht, legt bijvoorbeeld uit dat zij Forum steunt omdat ze staat “voor een Nederland dat trots is op onze verworvenheden, onze prestaties en onze cultuur – en een sterke krijgsmacht om dat te beschermen.”

Over dat laatste wordt niet zo heel veel gesproken in de traditionele media, maar dat betekent niet dat het geen belangrijk punt is. Sterker nog, het is een teken dat het juist van vitaal belang is voor ons land. Zij zijn immers doordrongen met het weg-met-ons-geluid van D66 en de PvdA. De krijgsmacht is de afgelopen decennia helemaal afgebroken door de politiek. Er is bijna niets meer van over. Dat is bijzonder vervelend voor militairen zelf — die bij oefeningen nu ‘pieuw pieuw’ moeten roepen omdat ze geen kogels hebben — maar het is levensgevaarlijk voor onze samenleving. Een land dat zichzelf en zijn belangen niet kan verdedigen is namelijk ten dode opgeschreven. Helaas zijn er niet veel partijen die daar iets aan willen doen; alleen VNL en Forum maken het tot kernpunten van hun beleidsplannen.

Na deze twee sterke vrouwen komt Henk Otten in beeld, de ondernemer die achter de schermen een belangrijke rol speelt bij Forum. Hij legt uit dat Forum voor Democratie de belastingen wil vereenvoudigen en werk weer lonend wil maken. Nou roept de VVD elke vier jaar natuurlijk hetzelfde, maar we hebben tijdens de afgelopen kabinetsperiode gezien dat de nepliberalen dat soort beloftes onmiddellijk in de prullenbak gooien als de verkiezingen erop zitten. Forum is dus vele malen betrouwbaarder.

Hoogleraar Paul Frentrop legt vervolgens rustig uit dat één van de grootste problemen van ons land uit de bestuurderselite bestaat; de leden van het partijkartel die ons sinds jaar en dag besturen, maar die daar een enorme puinhoop van maken. Geheel terecht stelt hij vast dat de kartelleden ons gewoon niet goed kúnnen besturen. Of niet omdat ze het niet willen of omdat ze incompetent zijn, wie het weet mag het zeggen, maar duidelijk is dat deze lieden in een positie zitten waarin ze nooit terecht hadden mogen komen. De tijd is gekomen om ze eruit te zetten, zeggen de Forum-leden keer op keer, en ze te vervangen met mensen die wél weten hoe je dingen voor elkaar krijgt.

Tenslotte komt Thierry Baudet zelf langs. Zoals we onderhand van hem gewend zijn zet hij de partij-elite in een paar zinnen te kakken:

“Het is tijd voor vernieuwing. De mensen die al decennia ronddraaien in de baantjescarousel van het partijkartel moeten maar eens plaatsmaken voor nieuwe gezichten uit de praktijk; mensen uit de zorg; mensen uit het onderwijs; ondernemers; mensen die op 15 maart voor Forum voor Democratie de noodzakelijke veranderingen in Nederland gaan realiseren.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Wachteres

  http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/spanish-police-seize-12000-illegal-9629386

  Spanish police seize 12,000 illegal weapons in £9m terrorist arms ring amidst fears of summer holiday terror attack
  There are fears the huge £9m weapons cache would have ended up in the hands of terrorists planning an attack in Spain, France or Belgium this summer

  Spanish police said: “These are the 12,000 weapons, some capable of bringing down aircraft, intervened to organized crime. Your price: €10 mill in black market.”

  The police operation is being supported by EUROPOL, which has provided specialists to the team working in this area.

  Welnee mensen, er is niets om je zorgen over te maken. Volgens politiekcorrect is er NIETS aan de hand, toch???

  1. Wachteres

   Uit de EU. zodat we ons eigen land weer veilig kunnen maken

 2. jennifer

  Ben ik helemaal met hem eens, baas in eigen land weer, zodat Rutte zijn plannen die hij met de EU en Merkel heeft gemaakt niet af kan maken.

 3. Kees

  Prachtig! En een heerlijk vooruitzicht dat die plaatsen in de kamer, waar nu die arrogante socialisten zitten, dat daar binnenkort echte mensen, realisten, zullen plaatsnemen!

 4. Gustaafff

  Campagnefilmpjes zijn tegenwoordig in. VVD, PVV, DENK FvD, allemaal kruipen ze achter Windows Movie Maker. De filmpjes van DENK zijn om te kotsen, de filmpjes van Wilders en Rutte te saai, maar FVD gaat helemaal over the top. Goed dat ze hun standpunten willen uitdragen, maar om dat nou met batman te doen – ik weet het niet, hoor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.