Het begint! Trump geeft milieuministerie opdracht webpagina over klimaatwaanzin te verwijderen

Dat we dit nog mogen meemaken: Donald Trump heeft helemaal niets met de klimaatwaanzin en heeft de EPA (Environmental Protection Agency, een soort van ministerie van Milieu zeg maar) opdracht gegeven op de pagina op diens website over dit onderwerp te verwijderen.

Vaste lezers van De Dagelijkse Standaard weten dat ik geen groot fan van ben Donald Trump, niet omdat ik hem ‘te rechts’ vind, maar omdat hij in mijn ogen juist niet klassiek-liberaal en conservatief genoeg is (en zich daarnaast te vaak op een ronduit asociale manier uitlaat over anderen, waaronder bijzonder goede conservatieve politici). Zo zie ik helemaal niets in zjin plannen om enorme bedragen te ‘investeren’ in infrastructuur (dat is altijd weggegooid geld), om nog maar te zwijgen over zijn ideeeën om importtarieven in te voeren. Dat zijn simpelweg bijzonder slechte plannen waar Amerika eerst en vooral onder gaat lijden, maar die ook een negatieve impact zullen hebben op de rest van de wereld, en dus ook op Nederland.

Gelukkig zitten er ook enkele heel goede kanten aan het presidentschap van Donald Trump. Case in point: de nieuwe president heeft helemaal niets met de klimaatwaanzin.

Volgens bronnen bij het Environmental Protection Agency (ministerie van Milieu) heeft de nieuwe president het agentschap opdracht gegeven om diens website grondig te veranderen. De belangrijkste maatregel is dat de websitepagina over ‘klimaatverandering’ verwijderd dient te worden. Die pagina werd door de regering-Obama gebruikt om klimaatpropaganda te verspreiden. Zo werd er onder meer gelinkt naar zogenaamd wetenschappelijke onderzoeken waarin gesteld werd dat klimaatverandering écht was (en veroorzaakt wordt door de mens), maar werden kritische onderzoeken juist geweerd.

Natuurlijk is links Amerika hier vreselijk door van slag — één EPA-medewerker klaagt dat het verwijderen van de pagina jaren werk in één klap irrelevant maakt. Ja, dat is de bedoeling ook jongen! — maar voor het weldenkende, rationele deel van dat land is dit natuurlijk een bijzonder welkome verandering. Jarenlang werd de klimaatpropaganda aan iedereen opgedrongen. Door Trump komt daar ein-de-lijk een einde aan. Geen onzinverhalen meer over het ‘einde van de wereld!!11111!’, maar gewoon rustig kijken naar de feiten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Wim

  Volgens een peiling is 72% Amerikanen het eens met Trumps uitspraak dat de politiek in Washington jarenlang enkel aan zichzelf gedacht heeft, terwijl ze de gewone man de lasten hebben laten dragen (wat ook de Nederlanders bekend in de oren klinken).

  Na zijn besluit om de door Obama stilgelegde Keystone geplande pijpleiding van Canada naar Texas nieuw leven in te blazen –wat zo’n 42.000 banen zal opleveren- staat president Trump op het punt een andere ‘executive order’ te ondertekenen, waarmee de immigratie uit zeven moslimlanden, te weten Iran, Irak, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen, aan banden wordt gelegd.
  Tevens overweegt het ministerie van Homeland Security om het Syrische vluchtelingenprogramma compleet te beëindigen, en visums voor mensen uit landen met een moslimmeerderheid op te schorten

  1. Ritter

   @Wim

   Trump treed zeer doortastend op wat gewaardeerd word door het Amerikaanse volk. Trump’s populariteit is de laatste dagen dan ook snel gestegen in de peilingen.

   Verwacht deze week nog veel meer beslissingen van Trump.

   TRUMP TO UNLEASH IMMIGRATION DIRECTIVES
   CONSTRUCTION ORDER FOR WALL
   http://drudgereport.com/

   1. Jan

    In welke peilingen is Trump gestegen? Bij de alom gerespecteerde Gallup poll, scoort hij een all-time low:http://www.gallup.com/poll/202811/trump-sets-new-low-point-inaugural-approval-rating.aspx?g_source=Politics&g_medium=newsfeed&g_campaign=tiles

    1. Ritter

     @Jan

     In de meest recente Rasmussen poll is Trump gestegen sinds zijn aantreden.

     Rasmussen: President Trump’s Approval Index Booms Up Since Inauguration
     http://www.breitbart.com/big-government/2017/01/24/rasmussen-president-trumps-approval-index-booms-since-inauguration/

     1. Jan

      Hij gaat inderdaad de goede kant op. Overigens zit hij nog onder het niveau waar Obama op eindigde en steeg Obama de eerste week na zijn inauguratie meer dan Trump nu (maar de week is nog niet voorbij natuurlijk).

     2. Ritter

      @Jan

      Obama heeft zijn grootste supporters in de media en Hollywood.

      Trump heeft zijn grootste vijanden in de media en Hollywood.

      Deze Trump hatende media (en Trump hatende Hollywood) heeft invloed op de publieke opinie. Ondanks de media aanvallen op Trump stijgt zijn populariteit.

      Trump is geen gladde prater zoals Obama maar Trump handelt doeltreffend en consequent en komt ( tot nu toe) zijn beloften na. Dat zal zeker bijdragen tot een stijgende populariteit van Trump.

     3. robmdw

      U noemt Rasmussen als polling bureau en Breibart als bron. Beste Ritter, doe aub enig onderzoek over de betrouwbaarheid van de onderzoeken van Rasmussen. Niet heel erg betrouwbaar!

     4. Gustaafff

      En Breitbart is de promotiebus van Trump c.s.. De oud-CEO is nota bene de nieuwe topadviseur.

 2. Ritter

  Obama heeft nog snel wat illegalen uit het Midden-Oosten de VS binnengelaten. Een dag voor zijn aftreden.

  Bureaucrats Bring 500 Refugees Into Country One Day Before Trump’s Expected Ban
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/01/24/bureaucrats-bring-500-refugees-into-country-one-day-before-trumps-expected-ban/

 3. Gustaafff

  De alom gewaardeerde hoogste militair van ons land, Tom Middendorp, ziet klimaatverandering als een groot probleem (http://www.ad.nl/nieuws/klimaat-is-geen-onderwerp-om-te-negeren~a2751fdd/). En mijns inziens heeft hij daar gelijk in. Vorig jaar beweerde Trump nog dat klimaatverandering een complot was van de chinezen. Hij zou er goed aan doen het onderwerp “klimaatverandering”, hoog op de agenda te zetten.

  1. Wim

   Dat er tekorten komen heeft niets met klimaat te maken maar met overbevolking. Mensen bouwen en verbouwen steeds meer op plaatsen die niet geschikt zijn om aan de behoeft te voldoen. Ook dit landje stampen we vol.

   1. Gustaafff

    Middendorp zegt dit:

    “Nederlands hoogste militair Tom Middendorp ziet klimaatverandering als een belangrijke oorzaak van oorlog, voedingsbodem van terrorisme en aanstichter van migratiestromen. (…) met het idee dat bezorgdheid om het klimaat een linkse hobby is. ,,Trump moet dat ook horen. Dit is geen onderwerp wat je kunt negeren.””

    Middendorp geeft hiermee duidelijk aan dat klimaatverandering een rëeel probleem is. Als de hoogste commandant van onze krijgsmacht de noodklok luidt, doet hij dat niet voor de grap.

    1. cmsuijkerbuijk

     Middendorp moet zich bemoeien met de dingen waar hij verstand van heeft (of behoort te hebben) en dat is niét het “klimaat”!

     1. Gustaafff

      Middendorp heeft verstand van het klimaat, @suikerbuik. Maar zo rolt het bij jullie. Iedereen die het niet met Trump eens is, is de “elite” of een nitwit. Als de hoogste commandant van het Nederlandse leger klimaatverandering een risico voor de wereldvrede acht, is dat ook zo.

     2. cmsuijkerbuijk

      Waar zou uit blijken, dat deze generaal kaas gegeten heeft van de klimaatwetenschap? En omdat hij de opperbevelhebber is, heeft hij gelijk? Wát een onzin. De man slaat de plank mis. Wat? Er is niet eens een plank!
      Aanrader: http://www.elsevier.nl/opinie/opinie/2016/12/middendorp-heeft-ongelijk-6-argumenten-tegen-klimaatbeweringen-413176/

    2. poldi

     Middendorp is de trekpop van dit kabinet.

     1. Gustaafff

      Flauwe kul, @poldi. Middendorp uit zelfs geregeld ernstige kritiek op het bezuinigingsbeleid van Rutte II.

      Zo gaat het weer, nietwaar? Iedere criticus is fake en NSB.

  2. jennifer

   Dat zal wel gebeuren guustaaf, maar dat hij een streep haalt door al die geld verslinderende milieu clubjes is een goede zet van hem.

  3. jennifer

   Hopelijk heeft hij meer verstand van het militair zijn dan.

 4. jennifer

  Hij komt in ieder geval zijn belofte aan de burgers na, en zorgt dat er banen komen, natuurlijk hopen ze op links overal ter wereld dat hij de fout in gaat maar zo fout als links overal er wereld gaat zal hij niet in kunnen halen.

 5. Rheagys

  Hahaha waanzin zegt die michael ( hij is blijkbaar geo en klimaatwetenschapper) niet te vergeten nederlands taaldeskundige (moet het eerste artikel zonder typo of spelfout nog tegenkomen) en dat voor een journalistje.. milieuproblematiek is zeer reël en heeft helemaal geen drol met links of rechts te maken.. zwak artikel zwak geestje

  1. nogmaals

   Rheagys is een klimaatpaniekerige “wetenschapper” die ondanks zijn (ingebeelde?) grote kennis van zaken alleen maar op de man speelt.

 6. nogmaals

  Een zekere guustaaf ligt hier (tot 2 x toe zelfs !) helemaal in zwijm voor de klimaat-uitspraken van Middendorp, en deze guustaaf doet dat kennelijk uitsluitend omdat Middendorp de hoogste militair van Nederland is. Hoe dom kun je zijn. ??

  1. Gustaafff

   Nogmaals ligt in zwijm voor de man die klimaatverandering eens een chinees complot noemde.

   1. Noodluik

    Guusje, nergens is in de woorden van Nogmaals te lezen dat hij in zwijm ligt voor Trump. Hij maakt wel de zeer terechte opmerking dat JIJ in zwijm ligt voor een soldaat die meent alles te weten van klimaatverandering. Op Nogmaal’s vraag: “Hoe dom kun je wezen?” komt zoals gebruikelijk geen antwoord, doch slechts een omtrekkende beweging. Dat heeft Guus geleerd op zijn NSB-opleiding.

 7. nogmaals

  Jammer dat V.d. Galien zich kennelijk nooit heeft verdiept in het nut van investeren in de infrastructuur van een land. Als er goed geïnvesteerd (met name landelijk) wordt, is het een van de betere manieren om belastinggeld uit te geven. En in de US is er enorm veel achterstand op gebied van bruggen, viaducten, dijken enz. Beslist geen weggegooid geld om daar het nodige aan te doen.

  1. Wim

   Inderdaad vreemde opmerking van Michael die denkt dat je een economie kan opbouwen op zandwegen.

 8. maarjuna

  Hij is druk bezig met het bouwen van een kaarten huis van ‘alternatieve feiten’ wat blijkt neer te komen op zelf elke fantasie te mogen pobliceren en de in dit geval ondrrbouwde visie van anderen te verbieden. Het kan haast niet anders, dat dit de opmaak is naar een zeer vroege afzettingsprocedure (die hij ziet aankomen). Dan kan je je tot die tijd wel een poosje misdragen.

  1. Noodluik

   Ha, Ha, ha, die Maarten Kuijper! Ook dit linkse gedrocht wentelt zich panisch in het rond, weet niet hoe hij het verlies moet verwerken en vertelt zichzelf maar sprookjes om overeind te blijven. Donald Trump is een blijvertje, wen daar maar aan. En hij schudt niet alleen Amerika op, maar de hele wereld. Eindelijk is de tijd van vies links voorbij!

 9. robmdw

  Toch wel erg geestig dit artikel. Juist nu het toch wel extreem duidelijk wordt dat de gehele wetenschappelijke wereld inmiddels overtuigd is van de menselijke bijdrage aan global warming. Juist nu wordt duidelijk hoeveel ‘fake-news’ er in omloop is om deze menselijke bijdrage te ontkennen en welke manipulatieve technieken er gebruikt worden in het brengen van dit ‘fake-news’. Het ‘fake-news’ over dit ontkennen is juist nu onderwerp van onderzoek naar het verschijnsel van ‘fake-news’.
  Neen, gezegd zou moeten worden dat Trump zo tegen de ‘klimaatwaanzin’ is, omdat het niet in zijn ‘interest’ is en dat hij daarom niet ‘gelooft’ in milieu bescherming. En zijn ‘geloof’ is nu eenmaal leading voor een ‘alternatieve waarheid’ .

  1. Noodluik

   Nee Rob, niet de gehele wetenschappelijk wereld is overtuigd van de (oorzaken van) global warming. De LINKSE wetenschappelijke wereld is dat. En jij bent hun boodschapper.

   1. robmdw

    Als u het nieuws volgt had u kunnen lezen dat dit nu precies de onzin is. Dit gaat voorbij politiek. De lijstjes van die enkele wetenschappers die de menselijke bijdragen in twijfel brengen hebben een zeer hoog ‘fake’ gehalte.
    O.a.http://onlinelibrary.wiley.com/wol1/doi/10.1002/gch2.201600008/full

   2. robmdw

    En het grootste gevaar van de ‘ alternatieve feiten’ is dat alles politiek gemaakt wordt. Rechters en wetenschappers zijn niet meer neutraal of objectief, maar links of rechts…. Alsof er een linkse en rechtse wetenschappelijke waarheid zou kunnen bestaan, dit is perverse flauwekul.

    1. Noodluik

     Dat is geen ‘perverse flauwekul’: ook de wetenschappelijk wereld plooit zich graag naar zijn geldschieters, naar vooraf gewenste belangen en uitkomsten en naar doordrammende lobbyisten. Voorts speelt hun eigen politieke spectrum een beinvloedende rol. Wetenschappers zijn geen heiligen of een bovenklasse van mensen: ze hebben dezelfde eigenschappen, begeerten en tekortkomingen als alle anderen.

     1. robmdw

      Net zoals iedereen, klopt. Maar hun professionele kwaliteit om eigen bias te kennen en objectief deze te kunnen ontstijgen bepaalt of ze goede of slechte wetenschappers zijn, d.w.z. ‘Ondanks’ zichzelf. In goede wetenschap worden enorme controlesystemen ingebouwd om juist de gevolgen van bias te onderzoeken en te neutraliseren. Ik hoef hier geen voorbeelden van te geven omdat dit juist tot de voorwaarden voor goed wetenschappelijk onderzoeken horen.

     2. Noodluik

      Er zijn anders talloze wetenschappers die betrapt zijn op het vervalsen van hun wetenschappelijke uitkomsten. Of benedenmaats onderzoekwerk hebben verricht. Of met spectaculaire ‘resultaten’ komen die niet falsifieerbaar zijn. Zoals bijvoorbeeld de oorzaken van klimaatverandering.

     3. robmdw

      Natuurlijk,ze vallen dus door de interne schoonmaakdiensten vd wetenschap door de mand, goed zo. Natuurlijk ook bij de klimaatwetenschappen, voor of tegen dus. Overal zijn charlatans, maar gelukkig zijn zij niet de meerderheid. Het massale onderzoek naar de menselijke invloeden op climate-change indiceert nogal indrukwekkend die correlatie en ondanks de charlatens.

  2. Donald Troef

   Ja, dit is de nieuwe lijn: niet de wetenschappelijke feiten bepalen het beleid maar het beleid bepaalt weke wetenschappelijke feiten toelaatbaar zijn. Als de wetenschappelijke feiten niet overeenstemmen met de populistsiche waanideeën kan dat slechts vervelend zijn voor de wetenschappelijke feiten.

   Dit is populisme in zijn meest domme en kwaadaardigste vorm.

   1. Noodluik

    Ach, Troefje is uit zijn winterslaap ontwaakt. Veel goed heeft het hem blijkbaar niet gedaan, want hij komt weer met precies hetzelfde riedeltje als hij al tientallen keren eerder heeft uitgekotst.

    1. Floris

     Troef heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Het is INDERDAAD zo dat bepaalde wetenschappers het niet zo nauw nemen met de feiten omdat ze (links) activistisch zijn. De klimaathysterici zijn daar een goed voorbeeld van. Sommige wetenschappen, zoals de humanoria, zijn ontspoord en verworden tot schaamteloos politiek pamflettisme. In het verziekte linkse klimaat op veel universiteiten kon een charlatan als Diederik Stapel jarenlang z’n frauduleuze gang gaan.

     Zo liggen de kaarten. Leugenachtig links (hier oa vertegenwoordigd door Troef en deze Rob) probeert de boel om te draaien. De omkering is de oudste en smerigste truc in discussieland.

     1. Donald Troef

      Dat Floris de wetenschap niet zo hoog heeft zitten was bekend: een wetenschappelijke uitkomst is ook maar een mening, en als hij niet bevalt een linkse mening.

 10. ErTussenIn

  Grappig om te denken dat wij klimaatveranderingen kunnen sturen, het universum heeft er natuurlijk niets mee te maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.