Huh? Verdachte Istanbul-aanslag ontkent alle betrokkenheid: “Ik was niet eens in Turkije!”

Het wordt steeds raadselachtiger rondom de aanslag in Istanbul van 1 januari.

Eerder deze dag leken de opsporingsdiensten van Turkije nog dichtbij het oplossen van de dodelijke aanslag in nachtclub Reina in Istanbul te zijn, maar als de berichten van eind deze middag kloppen zijn ze wellicht wel verder weg dan ooit. De verdachte dader – een uit Kirgizië afkomstige man genaamd Lakhe Mashrapov – ontkent in alle toonaarden de moordlustige jihadist te zijn die het vuur opende op feestvierders in Istanbul, waarbij 40 van hen omkwamen.

Lakhe maakt daarbij een opmerkelijke claim. Als hij die kan hard maken, is hij inderdaad niet de dader van de aanslag:

“Hij was in de nacht van 31 december op 1 januari niet in Istanboel en heeft naar eigen zeggen niks met de aanslag te maken heeft. In een video van het Kirgizische nieuwsmedium AKIpress laat de 28-jarige Kirgies stempels in zijn paspoort zien die aantonen dat hij op het moment van de schietpartij niet in Istanboel kon zijn.

,,Ik heb geen idee wie de verdachte is of hoe er een foto van mijn paspoort op sociale media terecht is gekomen. Ik kom uit Kara-Suu en handel daar op de Kara-Suu markt sinds 2011. Toen de terroristische aanslag plaatsvond, was ik in Kirgizië. Ik bezoek Istanboel sinds 2011 voor zaken’’, zegt Mashrapov tegen persbureau Turmush. “

Laten we voor Lakhe’s familie en vrienden hopen dat wat hij zegt inderdaad waar is.

En wat betreft de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in de Reina-club: laten we hopen dat de werkelijke dader van deze gruwelijke aanslag snel gepakt kan worden. Of het nu Lakhe is of niet, deze daad is zo gruwelijk en zo onrechtvaardig dat het niet kan betekenen dat niemand hiervoor achter de tralies verdwijnt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. van Urk

    Ik zie ook weinig vergelijking met de foto,s van de vorige artikel. Maar het is duidelijk dat het weer om een van de raadselachtige raadsels zijn wat er allemaal plaatsvind in Turkije en het midden oosten. Ik bedoel: Het lijkt erop dat er door de geheime diensten of in opdracht vanuit de hoogste regionen veel ingezette dubbelgangers rondlopen die allemaal voordoen of zij DE terroristenleider of dader zijn van die en die terreurbeweging . Is dat fake gedoe en al dat plak en knipwerk aan foto,s en filmpjes (Sadam Hoessein,Osama Bin Laden, Simon Elliot vs Abu Bakr al-Baghdadi) nou eigenlijk bedoelt om het publiek te misleiden om oorlogen voort te kunnen gaan zetten? Of gaat het om wat anders?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.