Huichelachtige Rutte komt met onzinverhaal: ‘Moest uitslag referendum negeren vanwege internationale implicaties!’

Onze premier maakte er vandaag weer eens een enorme puinhoop van bij Buitenhof.

Zoals wij eerder al berichtten kwam Mark Rutte vandaag langs bij het tv-programma Buitenhof. Eén van de meest opmerkelijke uitspraken die hij daar deed was dat de VVD onder zijn leiderschap nooit en te nimmer in een kabinet gaat zitten met de PVV. Onze eigen Tim Engelbart heeft hem wat dat punt betreft al schitterend (en hard) aangepakt.

Maar dat was niet de enige vervelende uitspraak van de premier. Er was ook nog iets anders. Hij beweerde namelijk dat hij gedwongen was om de uitslag van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne, en de politieke consequenties ervan, naast zich neer te leggen vanwege de “internationale implicaties.” Zoals het Forum voor Democratie terecht stelt op Twitter is dat de grootst mogelijke onzin:

Rutte mag dit soort flauwekulverhalen wel voor zich houden. Als hij ook maar een beetje democratisch ingesteld was had hij de uitslag van het referendum gerespecteerd door het verdrag af te schieten. En als hij dat niet wilde had hij gewoon moeten aftreden. Zoals het Forum terecht stelt deden Cameron en Renzi dat wél. Wat maakte Rutte zo bijzonder dat ons land hoegenaamd niet zonder hem kan, maar Italië wel zonder Renzi en het VK wel zonder Cameron?

Meneer de premier mag best een beetje minder hard van de toren blazen. Nederland kan het heel goed zonder hem overleven, en er is nooit een excuus om een referendumuitslag te negeren en lekker je eigen wil te doen (zonder consequenties te verbinden aan het verschil in opvattingen).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Peter Selie

  Goh was dit artikel waarin de schijnheilige huichelaar Rutte een rol in speelde niet meer dan goed voor vandaag.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/01/premier-rutte-laat-weer-zien-hekel-aan-democratie-te-hebben-kans-dat-vvd-gaat-samenwerken-met-pvv-is-nul/

 2. werkloze generaal

  Rutte wordt met de minuut irrelevanter. Als de VVD straks van 41 naar pakweg 25-26 zetels zakt pakt hij zijn biezen en vertrekt , houdt hij de eer aan zichzelf. Dit scenario heeft men allang binnenskamers doorgesproken.

  Hennis of Zijlstra neemt het dan over , waarbij ik Hennis meer kansen geef omdat deze meer aanspreekt. En niemand heeft het meer over Markje. En zo gaat men toch met de PVV om de tafel.

  Je moet door alle boze woorden heen kijken van het mannetje dat fors gaat verliezen.

 3. Wim

  Als dat journalisten zijn bij dat programma ben ik de Paus.
  Schandalige vertoning en dan zeiken over Rusland

 4. Ni28

  Het was weer een buitengewone Buitenhof vol leugens, holle frases en borstklopperij. Sinds de WO2 het kabinet die de grootste veranderingen heeft tot stand laten komen. Hij zegt niet bij dat de burger de slachtoffer daarvan geworden is. Kwaliteit holt achteruit en polarisatie is toegenomen. In de ergste tijd zijn daarbij duizenden migranten erbij gekomen die alle aandacht kregen ten koste van eigen burgers. De ellende van de islam wordt verzwegen over de moslims geen slechte woord. Nee, heer Rutte, voor eigen burgers heeft u niets goeds gedaan!

 5. jennifer

  Je moet als premier wel een behoorlijk dikke plank voor de kop hebben, om na dit wat hij geflikt heeft nog mee te willen doen aan de volgende verkiezingen. Hij heeft hiermee toch wel voor 100% bewezen hoe onbetrouwbaar hij nog is, en dan met zulke verhalen te komen als excuus. Gelogen is het als hij zegt dat Oekraiene niet bij de EU komt, natuurlijk wel. Het land ligt voor Europa strategisch tegenover Rusland, ook daar liegt hij over tegenover de burgers, en de burgers trappen er weer in. Hij liegt wel over meer dingen tegen over de Nederlandse bevolking. Ook erover dat hij al heel lang op de hoogte ervan is, wat de plannen voor Europa zijn. Die islamitisering komt er en dat weet hij, maar blijft er over liegen, zou dit niet het geval geweest zijn had hij er al lang voor gezorgd dat er geen terroristische club als denk plaats had in de tweede kamer, want dat wil je als een democratisch land niet hebben toch, Rutte wel zou hij het verbieden gaat hij tegen de gemaakte afspraken van Brussel in en van Merkel. Ik zal mijn stem dan zeker wel uitbrengen ook al weet ik dat het allemaal te laat is om de gemaakte ellende van de linkse nog te keren. Ik vraag mij dan ook echt af blijven de mensen nu zo blind en doof over wie het werkelijke gevaar voor dit land is, denk het wel ja

  1. Leonidas

   en ach , een land met 168 miljoen inwoners
   inruilen voor het meest corrupte land op 3 na TER WERELD
   VOLLEDIG BANKRUPT, EN FINANACIEEL GEHEEL NAAR DE KLOTEN !

   Onze Oom Vladimir boos maakte , en nog een keer, en nog een keer

   dus 20.000 werkelozen aleen al in nederland, en 1 miljard omzet pleite

   wordt geschat in 2017 op 2 miljard en 40.000 werkelozen

   ik zou zeg goed gedaan Pinokkio

   EN NOG NIET KLAAR !! VANDAAG WAREN WE OP DE RT TV

   waar moijn oom Vladimir , rustig uitlegde , welke steden in welke tijd van de aardbodem zouden verdwijnen

   AMSTERDAM STAAT OP DE LIJST ( MET VEEL EUROPESE STEDEN )

   DUS ALS DE STRONT WERKELIJK ZO DOOR GAAT HEEFT U !!!!!!!!!!!

   6 MINUUT EN 31.6 SECONDEN OM BLIKKEN BRUINE BONEN TE KOMEN

   EN ???? 70 JAAR WEG TE KRUIPEN !!

   WHAHAHAHAHA, AMSTERDAM 6 MINUUT 31.6 SEC .

   ja, u heeft de verkeerde beer wakker gemaakt ,

   de andere steden incl, de tijd die ze hebben ,,, heb ik ook hoor !!

   DEZE KAN DUS WEL OP JE LIJSTJE HR. VAN DER GALIEN , whahahaha

   die zijn reageerders waar hij van vreet aanspreekt met ;

   De enigen die hierdoor verbaasd zullen zijn moeten wel ??

   PRO RUSSISCHE DEBIELEN ZIJN !!

   WAT DACHT JE VAN JEZELF , NU LULLO ?????????????

 6. Guppie

  Had veel meer respect gehad voor Rutte als hij gewoon direct gezegd had de uitslag van het referendum naast zich neer te leggen.
  In de basis ben ik een VVD stemmer, dit keer sla ik deze partij in ieder geval over.

  1. Leonidas

   whahahah guppie

   heeft het 17 jaar geduurd ?/ voordat je wakker werd ??

   dat is nog eens een winterslaap whahaha

 7. Anna

  Minister president Mark Rutte die via Buitenhof PVV en kiezers buitensluit. Hij vindt de kiezers van PVV wel “fatsoenlijk” mensen maar wil er niks mee te maken hebben. Wat een aantasting van de Democratie en maar schreeuwen dat de PVV “ondemocratisch” zou zijn.
  Mark Rutte wil zoveel als mogelijk werkloosheid, woningtekort, overbevolking, zorg, veiligheid,islam,jaarlijkse kosten asiel en allochtonen,islamisering, immigratie van moslim, jong, man en toekomstige hele families en toekomst Nederland over x jaren vermijden.
  Dat gaan we allemaal vragen aan Wilders/PVV. Die hebben duidelijke antwoorden die VVDers zoals Mark Rutte allemaal uit lafheid missen.

 8. poldi

  Plagiaat
  ———
  Wat een onvoorstelbare smerige leugenaar is het toch. Slechts twee voorbeelden:

  – Wilders heeft het Catshuisoverleg opgeblazen en is weggelopen.
  Nee “Pinocchio Rutte”, Verhagen van de partij van de grifo’s heeft het Catshuisoverleg opgeblazen omdat hij zijn beloften aan de PVV niet wenste waar te maken waarop Wilders niet anders kon dan opstappen.

  – Dank zij “ZIJN overeenkomst met de Turken” met hulp van Angela Merkel is in 1916 het aantal vluchtelingen zo drastisch teruggelopen.
  Nee “Pinocchio Rutte”, De “overeenkomst met Turkije werkt niet en heeft helemaal nog niet gewerkt.
  Over de enorme stroom landverhuizers die nu weer op gang komt vanuit Libië houdt Pinocchio Rutte natuurlijk wijselijk zijn mond.
  Het is met name aan het door de EU dictators geschoffeerde Hongarije te danken die de grens afsloot met een hek dat de stroom via de Balkan grotendeels onder controle is. Daarbij zijn natuurlijk de verschrikkelijke omstandigheden in Griekenland van de vele landverhuizers die daar vast zitten ook geen reclame voor anderen om het ook nog eens via de Balkanroute te proberen.

  “Pinocchio Rutte”, u bent een van de meest afzichtelijke demagogen die er bestaan.

 9. poldi

  Vond het wel grappig in de uitzending vanmorgen, iemand die rond het gebouw briefjes bij grote keien had neergelegd met de tekst: “Meneer Rutte, is dit de onderste steen?’

 10. Wim

  1. Ambtenaren apparaat ingekrompen zoals beloofd? NEE.
  2. Hypotheekrenteaftrek onaangetast gelaten zoals beloofd? NEE.
  3. Gezorgd voor lastenverlichting zoals beloofd? NEE.
  4. Afdracht aan de Europese Unie verminderd zoals beloofd? NEE.
  5. Volkert van der Graaf, moordenaar van Pim Fortuyn, achter de tralies zoals beloofd? NEE.
  6. Steunpakket voor Griekenland tegenhouden zoals beloofd? NEE.
  7. Alle hardwerkende Nederlanders 1.000 euro geven zoals beloofd? NEE.
  8. Onderste steen boven gehaald van de MH17 aanslag zoals beloofd? NEE.
  9. Geen Europese bemoeienis met Nederlandse pensioenen zoals beloofd? NEE.
  10. Uitslag van het Oekraïne referendum gerespecteerd zoals beloofd? NEE.

  1. jennifer

   Nou dat zijn er al tien, over de rest nog maar niet gesproken dan.

 11. Ruud562

  Wim, met negen van de tien door jou opgevoerde punten ben ik het grondig eens!
  Maar totaal niet ten aanzien van jouw punt 1, minder ambtenaren!
  Want de brandweer, politie én Defensie zijn dusdanig uitgekleed dat men nu mensen tekort komt om alles hier veilig te houden! En kijk naar de marktwerking in de zorg! Dus minder ambtenaren, minder overheid maar wél meer ellende en leugens: ja, dat heeft dit kabinet goed voor elkaar gekregen!
  Maar als pleister op de wonde mogen we nu veelal met 130 km per uur over de snelweg, o o k met alle gevolgen van dien! Maar ja, VVD-beleid is vooruitzien hé, ook al is dat maar maximaal tot de dichtstbijzijnde hoek van de straat!!

  Ach, ambtenaren heb je nodig voor onze veiligheid en welzijn! Dus minder overheid bekt lekker, maar ondertussen…. !
  Echter, op Ontwikkelingssamenwerking zou wél veel kunnen worden gesneden, maar ja, ….

  1. glazenbol

   Denk niet dat Wim doelt op de uitvoerende ambtenarren maar de zogenaamde (wan)beleidsmakers waar er ten eerste veel te veel van zijn en ten tweede daar teveel domheid zit, tijd om om te schakelen van een kwantitatieve naar een kwalitatieve overheid waar niet alleen diploma’s tellen maar ook ervaring, boerenvrstand en pragmatisme de overhand krijgt

 12. Bes Tolen

  Dit land kan alleen maar gezond worden als de belangrijke problemen worden opgelost in het voordeel van de eigen bevolking. Dat moet ook in andere aanverwante landen gebeuren, trouwens. Veel uitgaven van de overheid kunnen worden geschrapt en hiermee kan de trend van de laatste vijfendertig jaar en in het bijzonder de laatste vijfentwintig jaar al worden doorbroken. De laatste vijfendertig jaar betreft de achterstelling van het eigen volk, nota bene. Rechtens bekrachtigd, dat wel. De laatste vijfentwintig jaar gaat over de snelle uitverkoop van Nederland en de achteruitgang van individuele inkomens en vermogens waardoor de overgang naar derderangs land is ingezet. De uitverkoop betreft ook de gang van zaken wat de EU betreft. Dat naast het teloor gaan van Nederlandse concerns (om te noemen: de helft van de grote aandelenbeursconcerns verdween zo uit de AEX terwijl andere werden gedecimeerd waaronder de grote banken voor zover die al in oude vorm bleven voortbestaan). Het deerde en deert allemaal niet, globalisme is de norm, niet het volk.
  Laat u zich niets wijs maken. Wat particuliere vermogens betreft staat Nederland zelfs laag op de West Europese ranglijst. Belastinggegevens, prognose: voor 2017 zijn er 3,3 miljoen belastingplichtigen (elke fiscaal partner telt apart mee) betalen box 3 belasting. De drempel, het vrijgestelde bedrag hiervoor is slechts € 30.000 (elke fiscaal partner telt apart mee). Het betekent dat het overgrote deel van de volwassenen dus minder heeft. De laagste categorie belaste vermogens, dat is tot € 100.000 telt zeventig procent van de betalers. De hoogste vermogens vallen in aantal ook al zwaar tegen. Slechts 2200 met meer dan € 5.000.000. In dat opzicht is er weinig geld voor nodige investeringen door particulieren beschikbaar. Ongetwijfeld komt dat weinige beschikbare particuliere kapitaal ook omdat de langste tijd na de oorlog ondernemingsvermogen fors werd belast. Dit konden de binnenlandse eigenaren (alleen die vielen onder de vermogens belasting) nooit opbrengen. Dat is gelukkig veranderd (met dank aan Vermeend) maar de gevolgen zijn er voor grote landsdelen nog steeds. Het is een belangrijke reden waarom we nu zo afhankelijk zijn van investeringen uit het buitenland.
  De hele belastingpolitiek (waaronder ook sinds jaren box 3 heeft mee de grote krimp aan vermogens oplevert. Dat heeft Vermeend en ik weet tot zijn verontrusting nu, niet voorzien), en de hieraan gekoppelde weinig toegestane zelfredzaamheid, heeft naast culturele factoren waaronder zeker ook minzame godsdienstige, geleid tot een nogal timide bevolking dat aan overheidsaanbidding doet. Dat valt onder politiek correct. Dat is al jaren rampzalig en nu gezien de massa immigratie nog meer onterecht dan vroeger.
  De Nederlandse vermogens zijn nog meer in korte tijd gedecimeerd door internationale factoren. Hieronder de Kredietcrisis. Dat zijn vaak buitenlands politiek gesteunde. Daar is tot heden hier geen politiek voorkomen of verweer tegen. Dat moet veranderen.
  Verandering kan alleen maar komen van populistische partijen en niet van de momenteel heersende oude globalistische dogmatische partijen. Het zal er wel niet van komen, dat de populisten de macht krijgen. Anders kunnen ze dadelijk de immigratie stop zetten, vrachten asielzoekers, illegalen en hun helpers aanpakken en bepaalde uitgaven beperken dan wel helemaal tot nihil terugbrengen. Er komen dan miljarden euro’s beschikbaar voor een beter beleid.
  Verhoging van de netto inkomens lijkt een eerste (met name de inkomens vanaf lagere midden tot en met de hogere zijn grotendeels achteruitgegaan), belastingwetten daartoe ook wijzigen.
  Strafwetgeving, vreemdelingenrecht, en zo meer op wetgeving en uitvoering wijzigen om de toekomst veiliger te stellen. Niet al te moeilijk doen over wat internationale organisaties willen, anders (veel) lidmaatschappen en verdragen opzeggen.
  Terugbrengen dan wel afschaffen van lastenverhogingen, die er voor de burger zijn bij gekomen. Het eerst die van de regering Rutte. Die zijn zelfs krenkend zoals die voor ouderen. Studenten zouden ook maar eens meer de consequenties trekken.
  Veel moet weer onder rechtmatige discipline worden gebracht. Hier hoort onder wat aan organisaties uit collectieve middelen wordt betaald. Iedereen moet weten dat bijvoorbeeld universiteiten bolwerken zijn van linkse onverdraagzaamheid tot onbenul toe. Niet iedereen weet dat allerlei organisaties tot aan bejaardenzorg toe zich illegaal inlaten met werk voor uitgewezen asielzoekers e.d. Aan zoiets moet binnen de kortste tijd een einde komen. Rechtsvervolging zal in bepaalde gevallen moeten.
  Heel veel infrastructuur juist buiten de randstad en in verbinding met in het bijzonder Duitsland moet verbeterd worden. Grotere projecten ontbreekt het daar in de regio aan. Veel kleinere steden en dorpen hebben bijvoorbeeld ondertussen haveloze centra en veel (stiekeme) leegstand. Dat kan eindelijk verholpen worden. Terwijl nu wel in zo’n kleine stad of dorp miljoenen euro’s per jaar worden uitgegeven aan asielzoekers. Aan sluiten van overheids en gesubsidieerde migranten organisaties, zeker als het om vrijetijdsbesteding gaat, godsdienst, activisme e.d., moet ook geacht worden. Trouwens hetzelfde is mogelijk van toepassing op bepaalde ”(mede) autochtonen” organisaties. Denkelijk vooral als het om organisaties gaat, die specifiek zijn voor het zuilentijdperk.
  Enzovoort wellicht.
  En vooral meer kwaliteit beter onderwijs, opleidingen, (wetenschappelijke) onderzoeken, beter rationeler gedragsontplooiing en inzicht verwerven. Opruimen van een heleboel ballast zonder toegevoegde waarde.

 13. nienke

  Inderdaad@Jennifer.

  Hij heeft een hele dikke plank voor z’n kop, hoe durf je na al die leugens die je het Ned. volk hebt voorgeschoteld nu opnieuw Minister-President te willen worden.
  En ook nog het lef te hebben om ronduit te zeggen dat je de PVV. uitsluit.
  Waarschijnlijk geen kaas gevreten wat DEMOCRATIE betekent Rutte.

 14. Pjotter

  Magt wellust, arrogantie van de magt, leugen en bedrog en evenals het CDA een absolute tegenstander van referenda, met de dag groeit mijn weerzin tegen deze persoon, geen zin om de bekende rij van leugens en luchtkastelen weer op te sommen.

 15. Mart

  Het is en blijft een vies geniepig kereltje….maar tja jullie blinden blijven hem maar kiezen.

 16. LieverKipsLeverworst

  Een gluiperd. Dat is ‘ie. Weet hij eigenlijk wat DEMOCRATIE is?
  Hoe is dit stuk vullis ooit MP geworden. Onbegrijpelijk…!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.