Maffe Commissaris van de Koning: migranten moeten Limburg en carnaval gaan redden!

Migranten hebben ons de laatste tijd weinig goeds gebracht, maar de Limburgse Commissaris van de Koning, Theo Bovens, denkt eindelijk een lichtpuntje te hebben gevonden. Denkt.

Denk aan asielzoekers, en je denkt al snel aan wat minder vrolijke nieuwsberichten over aanrandingen, vandalisme, berovingen en andere ‘integratieincidentjes’ die natuurlijk allemaal het gevolg zijn van onze eindeloze intolerantie. Gelukkig blijkt er echter ook nog goed nieuws te zijn, als het aan de Commissaris van de Koning te Limburg – die daar ‘gouverneur’ genoemd wordt – ligt. Theo Bovens heeft al vertegenwoordiger van zijn provincie dagelijks te maken met de problematiek al daar: de bevolking krimpt, werkgelegenheid is ver te zoeken en halfbakken tv-spotjes om mensen te verleiden tot vestiging in de regio hebben ook weinig opgeleverd. En misschien nog wel het grootste probleem van allemaal: de carnavalsverenigingen komen leden tekort!

Gelukkig zijn daar de migranten, die duizenden kilometers hebben afgelegd om zich aan te sluiten bij een jolige carnavalsclubje. Bovens vindt het in ieder geval geweldig als die zich in zijn regio zouden vestigen, want een beetje nieuwe aanwas kan geen kwaad om de vergrijzing te stoppen. Qua bevolking, en qua feesten.

Helaas zal ik de heer Bovens nog voor alle festiviteiten beginnen uit zijn droom moeten halen: het is immers al tig keer aangetoond dat migratie nooit een oplossing kan zijn voor bevolkingskrimp. Toegegeven, het klinkt mooi, op het eerste gezicht dan. Je hebt veel oude mensen die verzorgd moeten worden, en te weinig jonge mensen om die verzorging op zich te nemen. Nou, importeer een hoop jonge mensen en het probleem is opgelost, toch?

Fout. For the sake of simplicity ga ik nu niet eens in op het feit dat die nieuwkomers vaak meer inspanning kosten dan dat ze ons besparen, want zelfs zonder dat – zeer relevante – argument kan al makkelijk duidelijk gemaakt worden dat dit niet werkt. Stel dus dat migranten net zoveel bijdragen aan het onderhouden van onze verzorgingsstaat als autochtonen. Als je mensen tekort komt en dan maar mensen hierheen brengt, heb je het probleem op de korte termijn eventjes verlicht. Tenminste: je hebt een symptoom verlicht. Die mensen worden namelijk ook weer oud, en zullen onderhouden moeten worden. Daarvoor zul je weer nieuwe mensen moeten importeren die ook weer oud worden en zo kan het doorgaan tot er geen mensen meer over zijn om te importeren. Het probleem zit hem namelijk in het feit dat dit geen duurzame manier van bevolkingsaanwas is: alleen geboortes zijn dat. Daar hebben we er op dit moment simpelweg te weinig van, en in andere landen om ons heen is het nog veel erger. Je moet als koppel nu eenmaal 2.1 kinderen op deze wereld zetten om jezelf en je levenspartner te ‘vervangen’ – plus die 0.1 om te compenseren voor dingen als kindersterfte, onvruchtbaarheid etc.

Alleen door dat getal te bereiken houd je op termijn je bevolking op peil en dus niet, zoals deze gouverneur ons graag doet geloven, door maar mensen te blijven uitnodigen. Dat leidt helemaal nergens toe wat betreft het oplossen van de vergrijzing – om nog maar te zwijgen over de andere problemen die het met zich meebrengt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. HaZ

  Dat is het ei van Columbus van die Bovens.!! De oplossing van Nederlandse moslims ligt in handen van deze Bovens.!! Aangezien de Limburgers toch al uit zijn kwijnende provincie zijn vertrokken of dat van plan zijn om op korte termijn te gaan doen, ontstaat er een leegte van heb ik jouw daar in zijn Limland. En door wie laten we die leegte opvullen ? Juist, de moslims uit de rest van Nederland ! Niks het land uit, niks deporteren, we geven ze hun eigen (mos)Limland…….Maar daar staat wel wat tegenover natuurlijk. Vervolgens doen we mos(Limland) van de hand voor een appel en een ei aan Duitsland, jawel! Merkeltje is niet alleen idolaat van die moslims maar krijgt er ook nog eens voor weinig een flink stuk gebiedsuitbreiding bij. Iedereen gelukkig.

 2. Ni28

  De ene soort aap kunt je niet aanvullen door andere soort aap. Alleen vervangen.

 3. Adriaan

  Bovens, heb je ooit een moslim carnaval zien vieren in zijn eigen land? In een kroeg? Met duizenden liters bier? Dat is volgens de islam een doodzonde! Aanslag in Istanbul nog vers in geheugen? Mooi, eerst nadenken voordat je iets doms gaat zeggen.

 4. jennifer

  Als Limburger zeg ik bull shit wat die idioot hier zegt, Limburg loopt helemaal niet leeg, hoe komt die malloot er bij, er komen steeds meer carnavals verenigingen bij en er houden er ook wel eens n paar op, dus leden krijgen ze zowiezo wel weer dan .Wat wij zeker niet nodig hebben hier in Limburg is die criminele import daar hebben we al genoeg mee te kampen hier, en als ze zich met carnaval durven laten te zien die gasten, krijgen ze flink op de flikker van die boeren hier geloof het maar. Het enige waar deze idioot Limburg mee kan helpen is al deze criminele import opnemen in zijn huis, hij woont ja groot genoeg en binnen houden in het vervolg, zodat de Limburgers weer normaal over straat kunnen gaan, zonder beroofd overvallen en verkracht te worden van zijn gasten.

 5. sadeyes

  Oh leuk, ze komen dan met vrachtwagens enzo

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.