Ontketende Geert Wilders haalt hard uit naar Barack Obama: 'Hij was slecht voor de wereld én voor Amerika'

Geen categoriejan 14 2017, 20:00
Nog maar een dag of zes en Amerika heeft officieel een nieuwe president. Geert Wilders is daar buitengewoon blij mee.
De PVV-leider werd door de redactie van het meest linkse vod van Nederland -- ik heb het dus over NRC Handelsblad -- gevraagd om een reactie te geven op het aankomende afscheid van Barack Obama als president van Amerika. Zoals we gewend zijn van Wilders doet hij op heerlijke directe wijze. Hij laat werkelijk geen spaan heel van de meest linkse president die Amerika ooit gehad heeft -- en terecht.
"Barack Hussein Obama [red.: oeh, oeh, gaat links weer huilen dat het racistisch is dat Wilders Obama's volledige naam gebruikt? Dat mag immers niet! Sssst, zachtjes jongens, vooral niet hardop zeggen dat zijn vader een moslim was!] was de president die meer voor het buitenland zorgde dan voor zijn eigen mensen," aldus Wilders. Obama is, gaat Wilders verder, "de president die met zijn kumbaya-beleid [red.: oeh, mogelijk weer racistisch! Kumbaya is volgens mij Afrikaans, toch, toch? Nou dan!] de wereld alleen maar onveiliger heeft gemaakt."
https://twitter.com/pvdmeersch/status/820300180838719488
Natuurlijk kan niemand daar echt iets tegen in brengen. Obama is een vreselijke faal-president geweest. Bijna alle problemen die in 2008 bestonden zijn onder zijn 'leiderschap' alleen maar groter geworden, wat zéker geldt voor de dreiging en het gevaar van de radicale islam. In 2008 bestond ISIS niet eens, maar door Obama's vreselijke wanbeleid zijn de radicale slachters van die groepering erin geslaagd om hele gebieden in Syrië en Irak te bezetten, waar ze vervolgens de vreselijkste genocides gepleegd hebben op christenen en yazidi's. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele aanslagen die ISIS heeft gepleegd in het Midden-Oosten, Europa en, jawel, zelfs in Amerika.
Zonder Obama was ISIS niet eens ontstaan.
Dat is allemaal al erg genoeg, maar is natuurlijk nog veel meer aan te merken op het wanbeleid van de 44e president van de Verenigde Staten. Wilders weet dat ook. En dus gaat hij nog even heerlijk verder:
"Hij hield ronkende speeches, maar weigerde te erkennen dat islamitisch terrorisme voortkomt uit de islam. Hij won de Nobelprijs, maar zijn naïviteit zette de wereldvrede op het spel. Met zijn Midden-Oosten politiek ondermijnde hij Israël, de enige democratie in de regio, en met zijn Irandeal kan hij de moellahs zomaar een atoombom in de handen spelen."
Terechte kritiek, maar ik zou het nóg harder verwoorden. Obama weigerde niet alleen te erkennen dat islamitisch terrorisme overduidelijk iets te maken heeft met de islam, maar hij gaf inlichtingendiensten en leden van zijn kabinet óók nog eens de opdracht om die relatie te negeren. Nee, dat is géén grap:

the Department of Justice [which] put out guidelines that restricted the FBI and other law enforcement agencies from using religious factors in identifying threats, national security threats to the United States in the homeland.

Met andere woorden, het ministerie van Justitie vertelde de FBI en vergelijkbare diensten dat zij 'religieuze factoren' niet mochten gebruiken om dreigingen (van terrorisme) te identificeren. Dan ben je dus echt helemaal van het padje en zet je de levens van je burgers bewust op het spel, alleen maar omdat je politiekcorrecte zieltje het niet kan verkroppen dat moslims mogelijk bekritiseerd worden.
Wilders concludeert dan ook geheel terecht in zijn gesprek met de NRC dat "Obama slecht voor de wereld én slecht voor Amerika" was. Er valt zeker het één en ander aan te merken aan een deel van de plannen van zijn opvolger, Donlad Trump, maar al met al mogen we God op onze blote knietjes danken dat het vanaf 20 januari afgelopen is met Obama. De wereld heeft zijn presidentschap ternauwernood overleefd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten