Ontketende Geert Wilders haalt hard uit naar Barack Obama: ‘Hij was slecht voor de wereld én voor Amerika’

Nog maar een dag of zes en Amerika heeft officieel een nieuwe president. Geert Wilders is daar buitengewoon blij mee.

De PVV-leider werd door de redactie van het meest linkse vod van Nederland — ik heb het dus over NRC Handelsblad — gevraagd om een reactie te geven op het aankomende afscheid van Barack Obama als president van Amerika. Zoals we gewend zijn van Wilders doet hij op heerlijke directe wijze. Hij laat werkelijk geen spaan heel van de meest linkse president die Amerika ooit gehad heeft — en terecht.

“Barack Hussein Obama [red.: oeh, oeh, gaat links weer huilen dat het racistisch is dat Wilders Obama’s volledige naam gebruikt? Dat mag immers niet! Sssst, zachtjes jongens, vooral niet hardop zeggen dat zijn vader een moslim was!] was de president die meer voor het buitenland zorgde dan voor zijn eigen mensen,” aldus Wilders. Obama is, gaat Wilders verder, “de president die met zijn kumbaya-beleid [red.: oeh, mogelijk weer racistisch! Kumbaya is volgens mij Afrikaans, toch, toch? Nou dan!] de wereld alleen maar onveiliger heeft gemaakt.”

Natuurlijk kan niemand daar echt iets tegen in brengen. Obama is een vreselijke faal-president geweest. Bijna alle problemen die in 2008 bestonden zijn onder zijn ‘leiderschap’ alleen maar groter geworden, wat zéker geldt voor de dreiging en het gevaar van de radicale islam. In 2008 bestond ISIS niet eens, maar door Obama’s vreselijke wanbeleid zijn de radicale slachters van die groepering erin geslaagd om hele gebieden in Syrië en Irak te bezetten, waar ze vervolgens de vreselijkste genocides gepleegd hebben op christenen en yazidi’s. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele aanslagen die ISIS heeft gepleegd in het Midden-Oosten, Europa en, jawel, zelfs in Amerika.

Zonder Obama was ISIS niet eens ontstaan.

Dat is allemaal al erg genoeg, maar is natuurlijk nog veel meer aan te merken op het wanbeleid van de 44e president van de Verenigde Staten. Wilders weet dat ook. En dus gaat hij nog even heerlijk verder:

“Hij hield ronkende speeches, maar weigerde te erkennen dat islamitisch terrorisme voortkomt uit de islam. Hij won de Nobelprijs, maar zijn naïviteit zette de wereldvrede op het spel. Met zijn Midden-Oosten politiek ondermijnde hij Israël, de enige democratie in de regio, en met zijn Irandeal kan hij de moellahs zomaar een atoombom in de handen spelen.”

Terechte kritiek, maar ik zou het nóg harder verwoorden. Obama weigerde niet alleen te erkennen dat islamitisch terrorisme overduidelijk iets te maken heeft met de islam, maar hij gaf inlichtingendiensten en leden van zijn kabinet óók nog eens de opdracht om die relatie te negeren. Nee, dat is géén grap:

the Department of Justice [which] put out guidelines that restricted the FBI and other law enforcement agencies from using religious factors in identifying threats, national security threats to the United States in the homeland. 

 

Met andere woorden, het ministerie van Justitie vertelde de FBI en vergelijkbare diensten dat zij ‘religieuze factoren’ niet mochten gebruiken om dreigingen (van terrorisme) te identificeren. Dan ben je dus echt helemaal van het padje en zet je de levens van je burgers bewust op het spel, alleen maar omdat je politiekcorrecte zieltje het niet kan verkroppen dat moslims mogelijk bekritiseerd worden.

Wilders concludeert dan ook geheel terecht in zijn gesprek met de NRC dat “Obama slecht voor de wereld én slecht voor Amerika” was. Er valt zeker het één en ander aan te merken aan een deel van de plannen van zijn opvolger, Donlad Trump, maar al met al mogen we God op onze blote knietjes danken dat het vanaf 20 januari afgelopen is met Obama. De wereld heeft zijn presidentschap ternauwernood overleefd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Wim

  Geen speld tussen te krijgen.

 2. Gustaafff

  Obama werd tot twee keer toe verkozen; hij werd door de Amerikanen op handen gedragen. Dat is meer dan dat je van van Trump kan zeggen. Obamacare, zijn pogingen de wapenlobby aan banden te leggen, het zorgen voor goede buitenlandse betrekkingen met Cuba, de deal met Iran, de opkrabbelende economie de leiding over de coalitie jegens IS, zijn jacht op op Osama bin Laden; zijn integriteit en transparantie, de zorgvuldig afgewogen beslissingen, maakte hem tot een groots staatsman. Dat Wilders – die in 2012 nog afging als een gieter en zelf een strafblad heeft – meent zo hoog van de toren te blazen, is stuitend.

  1. Leonidas

   hij werd niet door de amerikanen op handen gedragen
   Obamacare , alleen als je het kunt betalen , net als in nederland haast
   de wapenlobby aan banden leggen ??, whahahahahahahaha
   export 642 miljard , whahahaha ja aardig aan banden gelegd
   de buitenlandse betrekkingen met Cuba, whahahahahahahahahahaha
   die leunen nog steeds op mijn oom vladimir,
   de deal met iran ?? welek deal , whahahahaha vriend van oom vladimir
   de leider van ISIs zal je bedoelen, gesteund, bewapend en getraind
   ook de “”gematigde islam rebellen , de soldaten die je koopt, en naar de tegenstander over lopen als die meer betaald
   en die allen tussen 12.00 en 16.00 moorden
   zijn jacht op Osama Bin laden ??? whahaahah die werkte gewoon voor de CIA
   de zorgvuldig afgewogen beslissingen om de islan de USA in te gooien
   MAAKTE HEM TOT EEN GROOT STAATSMAN

   hE RUKKENDE KLOOTZAK , JE WEET ECHT HELEMAAL NIKS HE

   DOOEI
   ARTIKEL 31, EN KOOP EEN SCHEERAPPARAAT VOOR DE DOCHTERS VAN ADRIAAN , DIE BENEN ZIEN ER NIET UIT

  2. Noodluik

   Je kan het niet laten he, trol. Hussein werd alleen door Wall Street op handen gedragen, Obamacare wordt alweer ontmanteld want te duur en ondoordacht, de deal met Iran is de misfits van de eeuw en wordt door politieke commentatoren als ‘naief* geklassificeerd, de goede betrekkingen met Cuba kwamen pas nadat Fidel in een verpleeghuis zat, zijn jacht op Bin Laden was een schertsvertoning en van A tot Z geensceneerd en Wilders heeft nog helemaal geen strafblad want hoger beroep. De moslim Hussein Obama was de slechtste president ooit die de USA in chaos en praktisch failliet heeft achtergelaten.

   Er is maar een ding stuitend: en dat is dat zeldzaam slappe gelul en die kontkruiperij van jou, betaalde trol.

   1. Gustaafff

    @Noodluik, in 2012 – weet je wel, toen de PVV door de gootsteen ging – behaalde Obama 51% van de stemmen en 332 kiesmannen. Obama was wel degelijk populair bij de kiezers. De deal met Iran – zo vertelde CIA-baas Brennan al – was een mogelijkheid de nucleaire capaciteit van Iran onder controle te houden. De betrekkingen met Cuba werden verbeterd, nadat Obama de stokoude sancties ophief. Obama – die christelijk is – stond bij de jacht op Bin Laden voor een duivels dilemma. Het zou te ver voeren dat hier op te tekenen, dus lees De Jacht op Osama Bin Laden van Peter L. Bergen maar eens. En in vredesnaam, wat mankeert jou? Je kunt geen comment plaatsen zonder “trol”, “nitwit”, “klootzak”, en valse insinuaties als “betaalde trol met opdracht”. Misschien moet je maar eens goed bij jezelf te rade gaan of je wel in staat bent een discussie te voeren zonder voor de verandering eens niet je zelfbeheersing te verliezen.

    1. Noodluik

     Grrrristelijke kwezel- alleen bij jou voel ik altijd kotsneigingen. Dat komt omdat je als BETAALDE TROL altijd tegendraads bent om het tegendraadse. Omdat je de boel hier altijd loopt te verzieken en te versjteren. Met jou is geen enkele discussie mogelijk, omdat je constant vragen ontwijkt en alles recht lult wat krom is.

     Dat is je goed recht hoor. Maar het is mijn goed recht om je verrot te schelden als je weer eens uit je hol komt met een absurde opmerking.

     1. Gustaafff

      @Noodluik, eerlijk gezegd vind ik jou ook geen sympathieke man, maar ik scheld je ook niet aan alle kanten kapot. Als jij niet in staat bent fatsoenlijk met een ander in gesprek te gaan, ligt de bal in jouw kamp. Dan houdt het echt op.

    2. toetssteen

     @Gust
     Huiswerk gaan doen of een paar boeken lezen! Ongelooflijk uw stupide comments! Begint u maar met James Risen.

  3. jennifer

   Guustaaf lees het rapport van de VN Veiligheid resolutie 2334 maar eens , dan zou je dit soort onzin wat je hier weer neerplant wel laten. Obama heeft helemaal zelf niets goeds gedaan voor Amerika, onder zijn regiem zijn zaken gebeurd die het daglicht niet eens kunnen verdragen. Hij is er mede schuldig aan als islamiet dat de Islam en terrorisme machtiger geworden zijn op de hele wereld. Dat is het enige wat hij voor zijn ras en zich zelf goed gedaan heeft, met alle bedoelingen voor de toekomst.

   1. ErTussenIn

    @Jennifer

    In Amerika ging men een onderzoek doen, 30% van de Amerikaanse bevolking denkt dat Obama Islamitisch is, 70% weet dus wel beter.
    Dat kwam in het nieuws omdat dit opvallend was, dat 30% op één of andere manier denkt dat Obama, Islamitisch zou zijn… “zijn de mensen dan zo slecht op de hoogte van de president?”.
    Het onderzoek kwam niet uit het niets, want dit onderzoek werd gedaan, omdat in het verleden, de oma van Obama dit onhandig naar buiten heeft gebracht.

    Dat bepaalde media aan de haal is gegaan met het weglaten van die 30%, heeft ook elders in de wereld een verkeerd beeld onder bepaalde groepen neergezet.

    Obama heeft op volwassen leeftijd ervoor gekozen, Christelijk te worden.

 3. Mar

  Michael, First Amendment. U weet als Amerika deskundige toch echt wel wat deze inhoudt.

  Daarom heeft George W. Bush ook nooit gesproken over een oorlog tegen islam.

  Bush heeft de Amerikanen op het hart gebonden moslims niet de schuld te geven van de terreuraanslagen. Nadat vorige week tientallen moslims waren belaagd en in twee gevallen misschien zelfs vermoord, heeft de president maandag een islamitisch centrum bezocht, waar hij verklaarde dat de islam niets met terreur te maken heeft. „De islam is vrede.”

 4. bommetje

  Obama was een maskerend president. Vanaf de eerste dag heeft hij zich gedragen alsof hij in een musical terecht was gekomen. Hij ging zich met zijn afgebonden roots-ballen gedragen als een ideaal wit gezinnetje. Een van de eerste dingen die hij deed was een hondje kopen voor zijn kinderen. Michelle ging zich gedragen als het leuke sloffenvrouwtje dat manlief dagelijks verwend. Achter dit masker van het ideale gezinnetje ging Amerika als een gek tekeer in de wereld. Het midden oosten werd in de fik gezet waardoor er een ongekende asielstroom op gang werd gebracht en moslims niet naar islamitische landen gingen maar naar het westen met het doel de islam verder te verspreiden. De koude oorlog werd nieuw leven in geblazen om mensen schrik aan te jagen en mensen te manipuleren en om het Europese project, onder leiding van dictators te laten slagen. Het lijkt erop alsof ze het liefst Rusland en vervolgens China willen gaan aanvallen. Ben overigens bang dat Amerika wat dat laatste betreft wel eens van een koude kermis thuis zou kunnen komen. De Chinezen zijn al eeuwen de slimste mensen ter wereld. Ze zouden wel eens een enorm wapen arsenaal kunnen hebben opgebouwd waarmee Amerika, als ware het een video-spelletje, in één klap van de wereld wordt gevaagd. Op 20-01-2017 wordt het Obama masker afgezet en zal de uitstraling van Trump Amerika beheersen. Een uitstraling die past bij het feitelijke Amerika, vies, smerig en onbetrouwbaar en enorm agressief. Het zal de wereld wakker schudden en van doordringen dat het met de geo-politiek echt de andere kant op moet.

  1. ErTussenIn

   Polen is anders erg blij met de steun van Amerika, eindelijk na lange tijd in angst te hebben gezeten voor schurk Oom Poetin, voelen ze zich nu een stuk veiliger 😉

   1. Leonidas

    zo in je nest gezeken klootzak
    ja als je islam kontkruipertje naar de shoarma zaak moet he

    dus dan begin je aar vroeg met zuigen , whahahahahahaha
    schele sser

    1. ErTussenIn

     @Leonidas

     Zo met die kouwe dagen, de verwarming doet het goed met een beetje extra druk op schurk Oom Poetin.

   2. bommetje

    Dom eigenlijk dat je je door dat afgeleverde schroot veiliger gaat voelen. Die tanks stellen nauwelijks wat voor. Het gaat er het westen uiteindelijk om om het vijandbeeld te versterken.

 5. Mart

  Volgens mij is Obama daar neergeplant door de muslin brotherhood,en het was de bedoeling dat Killery Clinton volledig financieel gesteund door de muslims hun invasie plannen voor Amerika daar aan mee ging helpen…valt ff tegen nu.

  1. Gustaafff

   Ja, en Trump is er neergezet door Poetin, teneinde het Westen te destabiliseren, alsook de buitenlandse betrekkingen ernstig te schaden en de VS de afgrond in te storten. Marin Le Pen, Thiery Baudet wn Jan Roos zijn allen geheime FSB-agenten die de Europese eenheid moeten verstoren.

   Complottheorieën zijn hier aan de orde van de dag.

 6. Wim

  Het zou de meest transparante regering worden ooit, zo beloofde hij in zijn verkiezingscampagne in 2008. Anno 2015 is exact het tegendeel gebleken: nog nooit misleidde, manipuleerde en loog een president zo vaak als Barack Hussein Obama. Kort nadat de gevierde onderzoeksjournalist Seymour Hersh onthulde dat Obama had gelogen over de dood van Osama bin Laden, komt de onafhankelijke ‘waakhond’ Judicial Watch met een vernietigend rapport over de president en zijn toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, die meerdere malen glashard blijken te hebben gelogen over de terreuraanslag op het consulaat in Libië in 2012.

  Judicial Watch had met beroep op de Amerikaanse versie van de Wet van Openbaarheid Bestuur de officiële documenten opgevraagd over de aanslag op het consulaat in Benghazi op 11 september 2012. Daar moest de organisatie twee jaar op wachten, maar onlangs werden ze eindelijk vrijgegeven.

  Wat blijkt: de regering Obama wist al van meet af aan dat de aanslag het werk was van Al-Qaeda terroristen. Toentertijd weigerde Obama wekenlang zelfs maar van een terreuraanslag te spreken, en hielden hij en Clinton vol vooraf geen enkele waarschuwing van een op handen zijnde aanval te hebben gekregen.

  Drie enorme leugens

  Twee grote leugens, want het Witte Huis ‘wist uren van tevoren dat aan Al-Qaeda verbonden terroristen al dagenlang de aanslag in Benghazi wilden plegen, om zoveel mogelijk Amerikanen te vermoorden’, aldus Judicial Watch. Bovendien werd het hoofdkwartier opgezet en bewapend met behulp van de Moslim Broederschap, de islamistische terreurorganisatie die toen openlijk door Obama werd gesteund.

  Leugen nummer 3 kwam eveneens aan het daglicht: hoewel hij het ontkende, bleek Obama heel goed op de hoogte van de Libische wapens –waaronder honderden houwitser-raketten- die vanuit Libië naar Syrië werden verscheept. Die wapens werden aan de islamistische rebellen gegeven om te vechten tegen het regeringsleger van president Assad.

  ‘Obama geen president meer als Amerikanen deze leugens wisten’

  ‘Deze documenten zijn verbijsterend,’ gaf Judicial Watch president Tom Fitton als commentaar. ‘Geen wonder dat we nog meer rechtszaken moesten aanspannen en er meer dan 2 jaar op moesten wachten. Als het Amerikaanse volk de waarheid had geweten, namelijk dat Barack Obama, Hillary Clinton en andere topofficials van de regering meteen wisten dat de aanval in Benghazi een Al-Qaeda terreuraanslag was, en dat ze hier over logen en dit in de doofpot stopten, dan zou Mitt Romney nu wel eens president geweest kunnen zijn.’

  ‘Waarom bleef Obama Moslim Broederschap steunen?’

  ‘En waarom bleef de regering Obama de Moslim Broederschap steunen, zelfs nadat men wist dat deze groep was verbonden met de terreuraanslag in Benghazi en met Al-Qaeda? Deze documenten wijzen ook op een connectie tussen de instorting van Libië en de oorlog van ISIS, en bevestigen dat de VS opmerkelijke details wist over het transport van wapens van Benghazi naar de Syrische jihadisten.’

  ‘Doofpot Benghazi schandaal jarenlang voortgezet’

  ‘Deze documenten laten zien dat de Benghazi-doofpot jarenlang is voortgezet, en nu enkel wordt onthuld door onze onafhankelijke rechtszaken. Het Benghazi schandaal is zojuist veel erger geworden voor Barack Obama en Hillary Clinton.’

  De Wall Street Journal schreef vandaag dat Hillary’s medewerkers openlijk de vrijgave van de documenten hebben geblokkeerd, terwijl ze wettelijk verplicht waren om deze te openbaren. Desondanks is Hillary Clinton nog steeds de gedoodverfde favoriet om eind volgend jaar Barack Obama op te volgen als president van de VS. En kan Obama in het goedgelovige Europa nog steeds geen vlieg kwaad doen, zeker niet bij de media, die deze onthullingen tot nu toe totaal negeren.

 7. toetssteen

  Best ‘leuk’ artikel. Ik zou erbij aan willen tekenen omdat ik elke dag met de neus dicht, ook op Joop lees en daar struikel over de meest bizarre constructies: Bush en generaal Petraeus waren voor een sterke opbouw in Irak. Obama ging tegen alle adviezen in en zo ontstond IS.
  De basis voor deze relie-waanzin= macht. Dat is nog helemaal nooit anders geweest; ik snap dan ook werkelijk niet dat sommigen er zo blind voor zijn.
  En indien u de goedwillende moslim echt een hart onder de riem wilt steken, zie dat dan!!!! Zet die verdomde oogkleppen af en zie die salafistische gruwel voor wat het is; een gruwel! De bloedbank van het katholicisme! De Inquisitie in volle glorie!

 8. Ome Ga

  En WAT is er van Trumps plannen aan te merken? Huh? Nou? Man en paard, wees s eerlijk, alsof jij het beter zou weten dan deze superslimmerd, die dat allang bewézen heeft ook; en niet met dit soort praatjes!

  ‘…vooral niet hardop zeggen dat zijn vader een moslim was!”
  Nou nog sterker; hardop zeggen dat Hussein O. een moslim IS!”
  (hij heeft ook een kleine moskee in het Witte Huis enz.)

  ‘Kumbaya’ zingen vele Christenen maar weten niet dat het blijkbaar een soort Afrikaanse vloek is.

  1. ErTussenIn

   @Ome Ga

   Maar jij vindt het dus prima dat een ander land de verkiezingen in een ander land d.m.v. hacken aan het beinvloeden is?

   In dit geval was het maar een kleine winst voor Trump, dus beinvloeding was dan ook maar een beetje nodig om Trump in het zadel te krijgen.

   Gevaarlijke ontwikkeling, dat Oom Poetin dus eigenlijk de baas nu wordt van Amerika of in iedergeval grote eigen belangen kan mee laten spelen.

   Dit kun je toch wel aanmerken als een regelrechte bedreiging van de wereld.

   1. Leonidas

    nee ,we zullen de wereld aan trollen als Simon SS en Flater overlaten
    met als spreekstalmeester
    onze DDS leider , de putin vriend van der GALIEN
    wat een zooitje hersenloze losssserrssssssssssssss bij elkaar

    wanneer komt dat volgepleurde A=4tje eraan
    beste hersenlozen ??

    1991 tot heden , de wreedheden en grensoverschrijdingen
    van DE VERSCHRIKKELIJKE Oom vladimir

    het hele verhaal na 120 uur ZOEKEN EN BLADEREN , whahahahaah
    hele wikipedia, google RT en alles van de NOS , dag en nacht waren ze bezig !

    je moet toch wel hele grote minkukels en klootzakken zijn wil je dit zomaar lezen hier, en je kop houden

    WANT JE KON NIKS VINDEN ??? NICHTS MEINE HERREN ???

    door Dhr. van der Galien SS=simon en de beuk

    DE MAN DIE 30 MAANDEN GELEDEN RIEP MET ZIJN lIVENSTRO BAAS MEELOEREND OVER ZIJN SCHOUDER

    PUTIN DID IT, HET WAS EEN BUKRAKET . WHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    LUL MET VINGERS KOMT ER INEENS OP NU WHAHAHAHA

    1. ErTussenIn

     @Leonidas

     Misschien dat jij niets hebt kunnen vinden in het land van je Oom Poetin, veel Rusische journalisten werden/worden opgeruimt.

     1. Leonidas

      MIJN OOM HEEFT HET NET OP tv UITGELEGD !!

      WAAR DE EERSTE RAKETTEN NAAR TOE GAAN
      EN WELKE STEDEN IN EUROPA
      TOTAAL VAN DE AARDBODEM ZULLEN VERDWIJNEN

      AMSTERDAM EN OMSTREKEN , is eer 1 van

      NA 6 MINUUT 31.6 SECONDEN

      dus ik zou maar gauw mijn stinkende Shoarma SS muil houden

      dank zij jou je baas en je holmaat

      om met NIGEL FATAGE TE SPREKEN

      als je een beer blijft zieken met een stok
      moet je het niet gek vinden

      ALS HIJ BOOS WORDT

      ONZE GROOTSTE VRIEND , die Syrie even ISLAM VRIJ MAAKTE IN 9 MAANDEN
      OMDAT ASSAD HET AAN ZIJN VRIEND VROEG

      43 X SS SIMON 43 X en blijf maar zuigen, en rukken, en zeuren

      incl, die islam baas van je in Turkije

      whahahahahaa

     2. Leonidas

      heee klootzak

      dat kan je er op je A-4 briefie mooi bijschrijven

      whahahahahahahahaha

      welke allemaal, deingenomen landen zijn als volgt ?????????

      de grensoverschrijdingen waren in ????????????????

      de vermoordde journalisten waren : van der Galien ????????

      whahahahahahaahah

      dat briefje komt nu snel zeker

      typhus lul

 9. Ni28

  Met de verkiezing van Trump kregen wij nieuwe hoop op iets beters want met Clinton als winnares zou alle bij het oude blijven met alle gevolgen van dien. Het is nu aan Trump om alles weer eens goed te doen en dat hopen wij van harte.

 10. Ni28

  Kumbaya is een christelijke lied die vooral bij de kampvuur werd gezongen. Zoals hier bedoeld wordt mee op watjes gedrag gewezen.

 11. DickTesla

  Kleine correctie:

  Obama Sr. was een uitgesproken atheist.

  En de claim dat ISIS zonder Obama nooit had bestaan is natuurlijk lachwekkend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.