Anti-democratisch Europees Parlement verklaart Marine Le Pen de oorlog

Komt er dan nooit een einde aan de vechtlust van de politiekcorrecte, antidemocratische elite? Nee. Nooit. Niet tot we ze compleet en totaal verpulverd hebben tenminste.

De Brusselse elite is doodsbang voor de opkomst van de zogenaamd populistische partijen. UKIP, PVV, FPÖ, Alternative für Deutschland en natuurlijk het Front National. Stuk voor stuk moeten ze het ontgelden als Brussel daar éven een mogelijkheid toe ziet.

Dit keer is Le Pen, de leidster van het Front National en één van de favoriete voor de Franse presidentsverkiezingen, het haasje. Zij wordt nu namelijk gedwongen om maandelijks minimaal 8500 euro aan salariskosten en onkostenvergoeding (welke trouwens belachelijk is) af te staan aan het Parlement. Ze wordt er namelijk van beschuldigd dat ze onterecht 200.000 euro had gekregen voor een medewerkster die, aldus het EP, eigenlijk op het hoofdkantoor van het Front National in Frankrijk werkte en dus niet op het EU-parlement.

Linkse media als het Algemeen Dagblad vinden dat natuurlijk ge-wel-dig. Ja, ja, ze besteden er een enorm groot artikel aan, alles om haar — en daarmee Nederlandse populisten — in diskrediet te brengen.

Nu de deadline is verstreken, houdt het parlement voorlopig de helft van haar bruto maandsalaris (8484 euro) in, de volledige maandvergoeding voor kantoor (4320 euro) en de helft van haar dagvergoedingen. Dat is 306 euro voor elke dag dat ze in het parlement aanwezig is. Volgens bronnen in het parlement heeft de accountant haar woensdagmorgen schriftelijk van de ‘administratieve maatregel’ op de hoogte gesteld. Haar loon wordt meteen deze maand gehalveerd, de kantoorvergoeding kan pas in maart worden ingetrokken.

Vervolgens voegt de linkse krant daar aan toe dat het Europees Parlement “ook nog wacht” op 41.554 euro die ze hoegenaamd onterecht in rekening had gebracht voor een lijfwacht. Volgens het EP mocht dat geld alleen uitgegeven worden aan een ‘echte’ medewerker. Wat boeit het Brussel dat mevrouw Le Pen dagelijks bedreigd wordt en dus niet zeker van haar leven is. Jammer dan, Marine! Je hoort ze bijna denken: ‘Met een beetje mazzel komt er een Volkertje langs.’

Het artikel gaat maar door en door en door. Er wordt alleen maar aandacht besteed aan de beschuldigingen van het Brusselse establishment. Als je niet beter wist zou je zweren dat ze veroordeeld is door een rechter en dat ze een enorme lijst aan misdrijven op haar kerfstok heeft.

Maar dan komt een heel korte laatste paragraaf. Lees die even rustig door:

Le Pen doet de zaak af als ,,politieke manipulatie” en zegt een rechtszaak aan te spannen. Maar die heeft geen opschortende werking, meent het parlement.

Wat? Er is dus geen rechter aan te pas gekomen en Le Pen zegt zélf dat ze een zaak aanspant omdat het onterecht is? Kwam het niet bij onze vrienden van het mediakartel op om dat eerder — zeg ergens in de eerste paragraaf — te vermelden? Natuurlijk niet. Het doel is immers om haar te beschadigen. Net als elke andere redactie weet de redactie van het AD dat de meeste lezers de laatste paragraaf links laten liggen. Ze skimmen het nieuws en lezen maar al te vaak alleen de titel en de eerste paragraaf of twee. Ze lezen dus alleen maar dat het EP zegt dat ze misbruik heeft gemaakt van de regels en dat ze geld terug moet betalen. Le Pen is onbetrouwbaar en een uitvreter, zal de gemiddelde lezer concluderen, puur en alleen omdat haar verweer alleen even kort vermeld wordt in de laatste paragraaf.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Sarko

  “Net als elke andere redactie weet de redactie van het AD dat de meeste lezers de laatste paragraaf links laten liggen. Ze skimmen het nieuws en lezen maar al te vaak alleen de titel en de eerste paragraaf of twee. Ze lezen dus alleen maar dat het EP zegt dat ze misbruik heeft gemaakt van de regels en dat ze geld terug moet betalen.

  Le Pen is onbetrouwbaar en een uitvreter, zal de gemiddelde lezer concluderen, puur en alleen omdat haar verweer alleen even kort vermeld wordt in de laatste paragraaf.

  Tja de gemiddelde PVV stemmerT.

  Trouwens die mevrouw heeft nog helegaar geen verweer tegen de beschudigen.
  Ze krijst wilderiaans..

  1. cmsuijkerbuijk

   Omdat Le Pen (nog) geen verweer openbaar heeft gemaakt, wil nog niet zeggen, dat ze die niet heeft. Waarschijnlijk houdt ze haar kruit droog voor een proces!
   Je roept weer eens véél te vroeg! En krijsen doen ze overigens slechts op links!

   1. Sarko

    Ja dat linkse PVV gekrijs toch.
    Economisch en sociaal is de PVV nog linkser als de SP.

    Van Klaveren:
    Tijdens fractievergaderingen kwam het ter sprake. Dat enkelen het te veel naar links vonden opschuiven. Daar was discussie over. Het glijden naar links werd afgedaan als iets tijdelijks. Op termijn, zei Wilders, zou de PVV wel weer rechts worden. Ik slikte veel in de hoop dat dat zou gebeuren. IJdele hoop, bleek later.

  2. Timo

   Een van de opper sukkels hier trekt zijn stinkende linkse muil weer eens open.

   1. Sarko

    Een PVV tokkie reaguurT.
    Vermoedelijk niet eens wetende wat rechts/links inhoud.

 2. Gustaafff

  Ze verdient toch zat.

 3. jennifer

  Ja net als ze bij Wilders deden en nog doen, doen ze het bij haar ook. Iedereen die tegen het Brussels establishment is wordt door hun in een hoek gedreven. En dat terwijl iedereen toch wel weet dat de hoogste koppen in Brussel zo corrupt als de pest zijn. Wordt tijd dat daar eens iets mee gedaan wordt en niet tegen iemand die juist een einde wil maken aan dit soort praktijken van de EU kopstukken.

 4. HaZ

  De echte criminelen zitten toch echt in het europees parlement…..
  https://www.youtube.com/watch?v=nJtuPDBuACQ

 5. nassigny

  zoals immer, de angst om zelf de riante vergoedingen en “salarissen” mis te lopen, indien deze politici aan de macht komen en de hen beroven ‘terecht’ van hun, door het kartel, positie in de roversbende van de op macht en dominantie gebaseerde corrupte EU,

 6. Anna

  Ach, de Verhofstadtjes voor EEN GROOT EU en miljardenverslindend EU-Parlement laten zich weer eens horen.

  1. Kodi

   Vrezen ze afkalving van het draagvlak voor hun ongebreidelde subsidiestromen? Misschien heeft Foppe de Haan wel wat adviezen. Bij de PvdA geeft hij ook al advies inzake paniekvoetbal.

 7. rujoleki

  15 maart is de dag van de bevrijding. Stem op de PVV. De PVV is tegen de islam. De PVV is tegen de zielige opfreters genaamd vluchtelingen
  Die gaan er allemaal uit als u dat wilt. 15 maart PVV

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.