Belachelijk! Leider grootste partij (Wilders) moet het in NOS-debat opnemen tegen irrelevante Asscher (PvdA)

Geen categoriefeb 02 2017, 14:00
Dit slaat echt helemaal nergens op.
Onzinniger dan dit wordt het niet. De NOS heeft vandaag bekendgemaakt welke lijsttrekkers het tegen elkaar moeten opnemen bij het laatste lijsttrekkersdebat voor de verkiezingen van 15 maart. Je zou denken: zet Wilders tegenover Rutte en Pechtold. Of Rutte en Buma.
Maar nee, Wilders moet het opnemen tegen... Lodewijk Asscher, de voorman van de volstrekte irrelevante PvdA.

PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher en ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers nemen het in het laatste televisiedebat van de verkiezingscampagne op tegen PVV-leider Geert Wilders. Premier en VVD-lijsttrekker Mark Rutte debatteert ook met Segers en kruist verder de degens met Jesse Klaver (GroenLinks).

Nou zal Wilders daar natuurlijk totaal niet van onder de indruk zijn -- het wordt gewoon lachwekkend, hij zal werkelijk op epische wijze de vloer aanvegen met Asscher --maar dit is natuurlijk helemaal niet in het belang van de Nederlandse kiezer. Die staat op dat moment namelijk vrijwel zeker voor de keuze: wie moet er premier worden, Rutte of Wilders? Het is dan wel handig als je die twee tegenover elkaar zet en ze het samen laat uitknokken. Dan wordt immers pas duidelijk wat de onderlinge verschillen precies zijn en zal het dus gemakkelijker zijn voor de twijfelende kiezer om een keuze te maken.
Maar nee. In plaats van het gezonde verstand te gebruiken bij de samenstelling van de debatten houdt de NOS een loting waardoor de meest onnozele combinatie eruit naar voren rolt. Nederland heeft hier helemaal niets aan, maar hé, de NOS kan ongetwijfeld een kijkcijferhit scoren. En dat is blijkbaar het enige wat telt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten