Belachelijk! Leider grootste partij (Wilders) moet het in NOS-debat opnemen tegen irrelevante Asscher (PvdA)

Dit slaat echt helemaal nergens op. 

Onzinniger dan dit wordt het niet. De NOS heeft vandaag bekendgemaakt welke lijsttrekkers het tegen elkaar moeten opnemen bij het laatste lijsttrekkersdebat voor de verkiezingen van 15 maart. Je zou denken: zet Wilders tegenover Rutte en Pechtold. Of Rutte en Buma.

Maar nee, Wilders moet het opnemen tegen… Lodewijk Asscher, de voorman van de volstrekte irrelevante PvdA.

PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher en ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers nemen het in het laatste televisiedebat van de verkiezingscampagne op tegen PVV-leider Geert Wilders. Premier en VVD-lijsttrekker Mark Rutte debatteert ook met Segers en kruist verder de degens met Jesse Klaver (GroenLinks).

Nou zal Wilders daar natuurlijk totaal niet van onder de indruk zijn — het wordt gewoon lachwekkend, hij zal werkelijk op epische wijze de vloer aanvegen met Asscher –maar dit is natuurlijk helemaal niet in het belang van de Nederlandse kiezer. Die staat op dat moment namelijk vrijwel zeker voor de keuze: wie moet er premier worden, Rutte of Wilders? Het is dan wel handig als je die twee tegenover elkaar zet en ze het samen laat uitknokken. Dan wordt immers pas duidelijk wat de onderlinge verschillen precies zijn en zal het dus gemakkelijker zijn voor de twijfelende kiezer om een keuze te maken.

Maar nee. In plaats van het gezonde verstand te gebruiken bij de samenstelling van de debatten houdt de NOS een loting waardoor de meest onnozele combinatie eruit naar voren rolt. Nederland heeft hier helemaal niets aan, maar hé, de NOS kan ongetwijfeld een kijkcijferhit scoren. En dat is blijkbaar het enige wat telt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Jan

  Aangezien Wilders met niemand kan samenwerken is hij feitenlijk irrelevanter dan Asscher. De PvdA zou zomaar weer aan de onderhandelingstafel voor een nieuw kabinet kunnen komen

  Bovendien is Wilders al jaren de koning van de peilingen, maar bij de verkiezingen valt het dan weer tegen.

 2. Seneca

  @MvdG
  wat bedoelt u met loting? iets van nummertjes in een hoge hoed gooien en 1, 2, 3 in Godsnaam. Zien wat er uitkomt? Dat gelooft u toch zelf niet? Dit is opgelegd pandoer. Laat dat maar aan dat linkse tuig over.

 3. HaZ

  Vind het op zich niet eens zo vreemd om Rutte met Asscher te laten debatteren. Horen we hopelijk eindelijk eens uit de mond van Asscher waarom hij er 4 jaren lang samen met zijn maatjes van de VVD ( maar nu ff niet meer dan) een puinhoop van heeft gemaakt. En zo niet, zal Wilders het er wel uit peuren. Voor de rest…tsja, bij een loting van de NOS verwacht ik voetbalclubs en/of -landen te zien verschijnen.

  1. HaZ

   Rutte = Wilders

 4. Analist

  Veel mensen in Nederland nemen het graag op voor zielenpoten. Wilders slacht Asscher volledig af in een debat en dat gaat die zielenpoot Asscher dus stemmen opleveren. Hier is dus heel goed over nagedacht door de NPO.

 5. robmdw

  De leider van de grootste partij moet het opnemen tegen de irrelevante Asscher…. volgens de peilingen dus. Schreef MvdG gisteren over de schokkende winst van de PVV en de ineenstorting van de VVD, lees je nu over de schokkende winst van de VVD en de ineenstorting van de PVV bij de laatste peilingen…..

 6. Gustaafff

  Als Lodewijk zijn kiezers allemaal duizend euro belooft, is het publiek zo om.

 7. Josefkuijpers

  Veel verstandiger zou het natuurlijk zijn dat PVV en VVD voor de (linkse) eer bedanken, en straks direct te beginnen met de ontmanteling van de publieke omroep. (Liever OMO-reclame dan linkse leugens aanhoren).

 8. Ni28

  Als maar de verkiezingen niet op deze loting gaan lijken. De loting lijkt zelf zorgvuldig te zijn verlopen om harde toon te voorkomen. Ik voorzie een waardeloze debat.

 9. Ni28

  De Russen hebben de loting beïnvloed, dat is het!

 10. Robert Leiden

  Wilders leider van de grootste partij? Met 12 zetels?

  1. jennifer

   Waar haal jij die 12 zetels vanaf??

   1. HaZ

    Robert is iemand die liever terugkijkt op de afgelopen 4 jaren, dus de 12 huidige zetels voor de PVV.

 11. George Knight

  @Jan
  Mee eens dat Wilders wat coalities betreft irrelevant is omdat hij door zijn gedrag en beleid bijna alle partijen en politici van zich vervreemd heeft. De PvdA zal hoogstwaarschijnlijk een slechter resultaat boeken dan de PVV, maar kan met tussen de 10 en 15 zetels en een opstelling die beter overeenkomt met die van andere partijen toch van belang worden voor het halen van een meerderheid. En van meer belang zijn dan de PVV die zich geïsoleerd heeft.

  En vergeet evenmin dat de PvdA met 8 zetels in de Eerste Kamer essentieel kan zijn voor een meerderheid in die Eerste Kamer. En dus voor de basis van een kabinet dat wetten door beide kamers moet zien te krijgen.

  Het is trouwens nog geen uitgemaakte zaak of de PVV de grootste partij wordt. Dat kan evengoed de VVD zijn. Dus de kop neemt een voorschot op een situatie die zich wellicht nooit voordoet. Dat roept de vraag op waarom de kop niet uitgaat van feiten, maar van alternatieve feiten.

 12. Rots

  In het heetst van de strijd wordt er soms op wat minder op de stijl gelet, maar de score op “op epische wijze” ligt wel erg hoog bij de auteur. Gewoon een aandachtspuntje. Verder helder verhaal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.