Betuttelende PvdA wil dat werkgevers werknemers niet meer mailen of sms’en. Want werkdruk

De knettergekke dames en heren van de PvdA hebben een nieuw plan: werknemers zouden het “recht” moeten krijgen om “niet bereikbaar” te zijn. Je zou denken dat het een grap is, maar nee, de bloedrode socialisten menen het serieus. Je zou immers maar moeten werken voor je geld en je werkgever een handje helpen. Dát kan niet!

De socialisten van de PvdA hebben het tegenwoordig maar lastig. De integratie van immigranten is volledig mislukt, terrorisme neemt toe, en het megalomane EU-project is verschrikkelijk impopulair. Kortom, elk debat dat de PvdA’ers tegenwoordig aangaan hebben ze eigenlijk bij voorbaat al verloren.

En dus moet de partij iets. Lodewijk Asscher heeft blijkbaar even nagedacht over deze problematiek en is tot de conclusie gekomen dat de tijd rijp is om de klassenstrijd tussen werkgever en werknemer maar weer eens een heerlijke boost te geven. Hij wil namelijk dat werknemers het “recht” krijgen om onbereikbaar te zijn na kantooruren. Asscher:

“Mensen moeten het recht te krijgen om thuis onbereikbaar te zijn. Na een lange dag hard werken is het fijn om ‘quality time’ door te brengen met het gezin of vrienden. Dat gaat lastig als er voortdurend een baas of collega in je hoofd fluistert dat je nog een mailtje moet bekijken of berichtjes ontvangt.”

Dit idee is afgekeken van Frankrijk waar het letterlijk illegaal is voor werkgevers om werknemers buiten werktijd een sms’je of een email te sturen. Knettergek natuurlijk, maar ja, als die achterlijke Fransen hun economie willen opblazen moeten ze dat helemaal zelf weten. Wat écht zorgelijk is, is dat Asscher hetzelfde met ónze economie wil doen.

Hilarisch genoeg laat hij daarbij blijken ongelooflijk arrogant en badinerend te zijn:

“Mijn telefoon mag en kan eigenlijk nooit uit. Een sms’je versturen terwijl ik langs de lijn van het voetbalveld van mijn zoon sta gebeurt wel eens maar dat is niet erg en ik kies er zelf voor.”

Oh wacht, Asscher kiest daar dus zelf impliciet voor omdat hij het ministerschap heeft geaccepteerd? Waarom geldt dat dan niet voor, zeg, managers in het bedrijfsleven? Worden die dan gedwongen om hun die baan te accepteren? Want laten we wel zijn, de kans dat een callcentermederwerker een ‘dringend’ berichtje krijgt van zijn baas is nagenoeg nihil. Het gaat (vrijwel) altijd om mensen in hoge posities. Het zal meneer Asscher verbazen, maar deze mensen kiezen daar óók voor en hebben helemaal geen betuttelende overheid nodig die hen een nieuw bedacht ‘recht’ geven.

Dat is allemaal al erg genoeg, maar wat dit verhaal nog erger maakt is dat het plan natuurlijk helemaal niet eens kan. Een productieve, betrokken werknemer gaat dat “recht” echt niet opeisen. Ten eerste wil hij carriere maken, en ten tweede wil hij er niet slecht op wil komen te staan. En terecht. Voor hem een ander. De enige conclusie is dan ook dat dit voorstel uiteindelijk uitmondt in een algeheel verbod, net als in Frankrijk, waardoor veel Nederlandse bedrijven een serieus probleem hebben.

Kortom, dit is de zoveelste nutteloze of mogelijk zelfs contraproductieve campagnestunt van de PvdA. Ze hebben daar écht geen ideeën meer en spelen het politieke spel alleen nog maar voor de macht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Wim

  De PVDA is wanhopig.

  1. Analist

   Na 15 maart graag een dag plannen voor de ASSCHER-VERSTROOIING !

 2. Jan

  De grens tussen werk en privé vervaagt. Mensen zitten ook in kantoortijd op Facebook of sturen privé berichten. Andersom krijg je in je privétijd ook je werkberichten binnen. Veel banen hebben geen 9 tot 5 karakter meer. Het is achterhaald om dat af te willen dwingen.

 3. Analist

  Wan een geweldig i.d. van de PVDA. Ze hebben echt het licht gezien. Iedereen gelooft weer in ze. Gaat ze minstens 40 zetels opleveren. (Pinoccio lacht zich weer te pletter om die onbenullen).

  1. Gustaafff

   “Pinoccio lacht zich weer te pletter om die onbenullen.”

   Een juiste analyse. Rutte ligt in het Torentje slap van het lachen nu zijn coalitiepartner langzamerhand verdampt.

 4. Peter Selie

  Mbo’ers ontmaskeren Asscher als Beroepsleugenaar en ‘Ras-Kapitalist’.

  (van onze PvdA Untergang redactie)

  AMSTERDAM-NOIR-De PvdA gaan absoluut weer niet verkiezingsbeloftes waarmaken en blijken wederom een stel Leugenachtige ascherVolksverlakkers.
  Lijsttrekker ‘Lood om Oud IJzer Asscher’ heeft dat maandag bekend tijdens een campagnebezoek aan een mbo-klas in Den Haag. De Asociaaldemocraat ging naar het ROC Mondriaan voor het maken van het televisieprogramma ’De Klas Kiest’ van EditieNL. De opnames waren live te zien via Facebook. De klas vol nieuwsgierige mbo’ers die nu zonder studie toelage zitten dankzij de ‘PvdA Hysterica Bussemaker ‘(Video )wilde onder andere van Asscher weten wat er met alle PvdA verkoop praatjes gebeurt als de verkiezingen straks weer achter de rug zijn. „Er wordt zoveel beloofd, gaat u het ook waarmaken?” Asscher in een ding kan ik eerlijk zijn: “Ik heb mij al die jaren als een Vis in het (Misdaadcentrum)-Binnenhof gevoeld en vraag mij niet naar mijn Overgrootvader Asscher die zijn Joodse broeders met kinderen en al aan de Nazi’s uitleverde(Video) zoals ik dat nu die aan de VVD”:

 5. Adriaan

  Hebben wij niet het recht op een ‘Asscherloos’ Nederland? Nog gezien in het debat met Wilders? Wilders geeft hem terecht de schuld van de vele IS-sympathisanten die Nederland zijn binnen gereisd met de vluchtingen, Wilders geeft hem terecht de schuld dat de integratie volkomen is mislukt en Achterlijke Asscher ontkent dat. Die man stond gewoon keihard te liegen, want hij weet dat hij daar (mede-) schuldig aan is. Walgelijk, onsympatiek persoon. 15 maart!

 6. MagnificentEd

  Ik vind het zo’n gek idee nog niet.

  Ook de Duitse giganten Daimler-Benz, Deutsche Telecom en Volkswagen doen pogingen. Zo worden bij het laatstgenoemde bedrijf een half uur voor het einde van de werkdag alle servers geblokkeerd zodat je geen mails meer kunt ontvangen tot vlak voor je volgende dienst. En in België verbiedt supermarktketen Colruyt zijn werknemers om mails buiten werktijd te lezen, uit ‘respect voor de werknemer’.

  Frankrijk, Duitsland en België!

  Dit schreeuwerige stukje slaat de plank mis.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.