BREKEND: terrorist met machete en rugzak steekt in op soldaat bij Louvre, riep ‘allahu akbar’

In Parijs is zojuist waarschijnlijk een aanslag voorkomen door de oplettendheid van een Franse soldaat. De terrorist zou een machete, meerdere messen en een tas met onbekende inhoud bij zich hebben gehad en “allahu akbar” geschreeuwd hebben.

Rond 10 uur vanmorgen is geheel Parijs voor de zoveelste keer in opperste staat van paraadheid geplaatst door een “ernstig veiligheidsincident” dat plaatsvond bij het Louvre. Een man zou daar, gewapend met een mes en in het bezit van een tas met nog onbekende inhoud, geprobeerd hebben om een winkel in het winkelcentrum bij het museum binnen te dringen. Toen een soldaat het niet vertrouwde is dat alles uiteindelijk uitgelopen op het neerschieten van de man:

Ook het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt van een ernstig incident:

Het lijkt er dus op dat hij niet heeft kunnen doen wat hij wilde, wat dat ook geweest mag zijn. Als deze man inderdaad van plan was om een bloedbad aan te richten – en dat lijkt aan de hand van het gevonden mes nogal waarschijnlijk – dan is de soldaat die hem gestopt heeft een held die waarschijnlijk een vreselijke terreurdaad heeft voorkomen. Vooralsnog ligt alles natuurlijk stil rondom het museum en is de omgeving hermetisch afgegrendeld, zoals deze beelden die kort na de verijdelde daad verschenen tonen:

Inmiddels is duidelijk geworden dat hij maar liefst meerdere steekwapens, waaronder een machete en messen, bij zich had. Hij zou zijn neergeschoten toen hij probeerde een soldaat te steken terwijl hij – helaas totaal niet verrassend – “allahu akbar” schreeuwde. De soldaat die hij probeerde te doden is lichtgewond geraakt, maar lijkt het er gelukkig dus levend vanaf te brengen:

Gedurende de dag zullen er ongetwijfeld meer details naar buiten komen over wat hier zich precies heeft afgespeeld: vooral de inhoud van de koffer en de identiteit van de dader, alsmede zijn evenuele links met terreurgroep, zullen terecht centraal staan. Zodra daar betrouwbare berichten over zijn zullen wij die hier op De Dagelijkse Standaard natuurlijk plaatsen. Laten we voor nu echter vooral hopen dat dit écht een geïsoleerd incident is wat met een sisser is afgelopen, en dat het niet een voorbode is van nog meer bloedvergieten in een land dat al zoveel heeft moeten lijden onder de terreur van een extremistische minderheid.

UPDATE:

Inmiddels is duidelijk dat er geen explosieven in de rugzak zaten. Wat er dan wél in zat is niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat hij tot de tanden toe bewapend was, en van plan was om een bloedbad aan te richten. Een andere man die zich ‘verdacht gedroeg’ is opgepakt, maar er nog niet duidelijk of hij ook daadwerkelijk wat met deze aanslag te maken had.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Dat is pas optreden.

  1. Kodi

   Om erger te voorkomen.

 2. jennifer

  (Het lijkt erop dat hij niet heeft kunnen doen wat hij wilde, wat dat ook geweest mogen zijn) Misschien wilde hij boodschappen doen in die winkel toch PFFF. We weten toch inmiddels wat moslims van plan zijn allemaal te doen hier in Europa. Snap eigenlijk niet waarom ze nog altijd hier zijn, dit soort dingen moeten ze onder hun ideologie genoten maar gaan uitvechten, maar ze moeten stoppen met het aanvallen van Europese burgers, want straks gaan die Europese burgers genadeloos terug slaan als het niet ophoud, en dan hebben alle moslims het nakijken, ook die waarvan links nog altijd zegt dat het goeie zijn. Omdat die ook niets tegen dit soort crime van hun ideologie genoten doen, en altijd weg kijken en doen alsof ze geschokt zijn. Wie gelooft een moslim nog .

 3. Wim

  Verwarde man.

  1. Kodi

   Muzelman?

 4. Seneca

  Misschien iets voor Kuzu en GL ter overweging?

  1. jennifer

   Nee dat is niet belangrijk voor hun, dan kijken ze liever weg, het moet iets zijn om anderen neer te trappen anders hoor je ze niet. Of dacht je dat ze hiertoe stelling nemen. DENK heeft nog nooit gezegd dat ze de misdaad wat de Islam overal pleegt veroordelen dit juichen hun juist toe.

 5. Wim

  Opgejuind door links om een daad te stellen tegen Trump.

 6. hans-e-pans

  Echt de MSM, totaal niets over de achtergrond van de dader. De schutter die in Canada tijdens een gebedsdienst mensen doodschoot in een Moskee, een blanke Canadees, daarvan kwamen zowat tot de derde graad binnen kortste tijd alle persoonlijke gegevens naar buiten.

 7. nogmaals

  Als dit in Nederland was gebeurd, was die soldaat al van moord beschuldigd, want hij had meer dan 1 keer geschoten, en ook niet eerst in de lucht, en daarna op de benen gericht. En als zoiets vaker zou voorkomen, worden de soldaten in dit soort situaties voortaan met een geweer met losse flodders op pad gestuurd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.