Britse conservatieve anti-EU held Daniel Hannan: “Ik wens Forum voor Democratie veel succes bij de verkiezingen!”

Het conservatieve Tory-lid van het Europees Parlement Daniel Hannan wenst Forum voor Democratie van Thierry Baudet opzichtig veel succes bij de verkiezingen van 15 maart.

Daniel Hannan is één van de bekendste eurokritische leden van het Europees Parlement. De man is echt een geweldenaar die in veel opzichten te vergelijken is met Nigel Farage van UKIP, hoewel hij wat meer klassiek-liberaal is. Hannan heeft een broertje dood aan de politieke correctheid en heeft niets met het megalomane Europese project waarvan hij terecht denkt dat het een faalproject is opgezet door op macht beluste individuen die de nationale soevereiniteit van lidstaten willen opheffen om hun eigen, persoonlijke invloed te vergroten.

Hier is een schitterende video waarin Hannan uitlegt wat we van het Brexit-referendum kunnen leren:

Deze man, die bekend is in het Verenigd Koninkrijk én in Amerika, spreekt nu publiekelijk zijn steun uit voor Forum voor Democratie, de nieuwe politieke partij (die het al goed doet in de peilingen!) van Thierry Baudet.

Hannan doet dat met een glasheldere tweet:

https://twitter.com/DanielJHannan/status/833675705137258497

Dit is echt een geweldig mooie steunbetuiging voor Forum voor Democratie — zeker voor mensen die, zoals ik, de Britse eurosceptische beweging op de voet proberen te volgen. Hannan is een geweldige man en een fantastische politicus (het is dan ook geen sinecure dat hij als uitgesproken EU-criticus van de Tories steeds weer herkozen wordt in het Europees Parlement). Hij is eurosceptisch, maar tegelijkertijd een voorstander van échte vrijhandel (wat in het belang van iedereen is). Hij zit al sinds 1999 in het Europees Parlement, maar is democratisch tot op het bot en een groot voorstander van referenda zodat kiezers hun mening direct kunnen geven over de belangrijkste thema’s. En in de aanloop naar het Brexit-referendum schreef hij een boek waarin hij Britse kiezers opriep om voor Brexit te stemmen: “Why Vote Leave.”

In dat boek legt hij uit dat de EU eigenlijk al heeft afgedaan, dat het nutteloos is geworden door voortschrijdende technologische ontwikkelingen, dat het economisch steeds minder relevant wordt, en dat Brussel niet kan of wil hervormen. Met andere woorden: een boek dat geschreven had kunnen worden door Thierry Baudet zelf.

Dat deze man zijn steun nu publiekelijk uitspreek voor de club van Baudet is een teken dat die partij echt serieus wordt genomen, niet alleen in Nederland zelf maar ook al in het buitenland.

Een mooie coup dus voor Baudet! Dit zal zijn partij ongetwijfeld nóg meer momentum bezorgen (en ja, dat heeft Forum al getuige het hoge aantal bezoekers dat wij krijgen als we erover schrijven).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. DutchDropveter

  Thierry Baudet is een goed onderlegd spreker en zou zeker dingen kunnen bereiken in de kamer, echter niet via FvD en al helemaal niet als lijsttrekker.

  Gewoon samen smelten met VNL en desnoods zelfs met de PVV alles om de gevestigde orde buitenspel te zetten.

  1. Gustaafff

   “Gewoon samen smelten met VNL en desnoods zelfs met de PVV alles om de gevestigde orde buitenspel te zetten.”

   Dat zal moeilijk gaan. In de eerste plaats verschillen VNL en PVV fundamenteel van elkaar: de PVV is nationalistisch en socialistisch, terwijl VNL klassiek-liberaal is. VNL weet een breed kader van klassiek-liberalen aan te spreken, die niets van Wilders’ socialisme moeten hebben.

   FvD hecht meer aan de CDA-achtige christelijke identiteit, terwijl VNL seculier is.

   1. DutchDropveter

    Zolang de hoofdpunten door geduwd kunnen worden gaan ze prima door een deur;
    Uit de EU, Eigen munt en geld in het eigen land houden ipv uitdelen waar het enkel word opgevreten.

    (leuk dat we hele jonge ongeboren kinderen kunnen helpen in Afrika maar vervolgens 2 jaar later blijkt er niks te eten te zijn en begint unicef weer om hulp te roepen terwijl je het probleem moet aanpakken bij de wortels, geen grondstoffen, geen bevolkingsgroei..!)

    http://www.nu.nl/buitenland/4484208/unicef-waarschuwt-extreme-kindersterfte-hongersnood.html

    1. DutchDropveter

     In mijn ogen is iedereen die hier nu aan mee werkt schuldig aan leed dat daar over een paar jaar heerst. Er is geen ruimte voor 4 miljard afrikanen laat staan de grondstoffen en benodigdheden. #hypocriet

    2. Gustaafff

     @DD, klassiek-liberalisme gaat niet samen met nationalisme-socialisme. Binnen de kortste keren is er heibel. Beide partijen gaan absoluut niet door één deur.

    3. jennifer

     Er is niks leuks aan dropveter dat ze al bijna 60 jaar van ons belastinggeld onderhouden worden, er moet een geboorte stop komen, geen geld meer ernaar toe maar artsen die hun verplicht steriliseren en castereren daar, zodat er geen kinderen meer geboren worden, de bevolking daar heeft tot 2020 een explosie te verwachten van mensen als er nu niet ingegrepen gaat worden.

  2. jennifer

   VNL niet maar met de PVV zouden ze goed samen kunnen werken. Ik ga niet op ze stemmen, maar hoop wel dat ze genoeg zetels af snoepen van al die linkse partijen. Zo kan men hopen op een evenwicht in de kamer dan.

   1. DutchDropveter

    iets zegt me; dat geenpeil, vnl en forum voor democratie allemaal het zelfde doel hebben en als het puntje bij paaltje komt ze zich gewoon samenvoegen. Dit puur om gevestigde troep de ogen uit te steken, wat jullie kunnen kan het volk ook en nu snel van mn blauwe stoel af 😉

    1. jennifer

     Zit iets in en laten we hopen dat links weggevaagd wordt willen we het land nog van de verdere ondergang redden. Maar dit zal niet de opdracht van Rutte zijn voor dit land, hij zal moeten doen wat de EU, Merkel, en Soros willen, binnen zoveel jaar een islamitisch land maken van Nederland.

 2. Gustaafff

  Een klassiek-liberaal bij de Tory’s? Bijzonder.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.