Een boze Henk Krol legt het nog één keer uit: AOW’ers krijgen NIET minder geld als het teruggaat naar 65

Henk Krol wordt er een beetje moe van dat het partijkartel kiezers continu vertelt dat de AOW-leeftijd alleen teruggebracht kan worden naar 65 jaar als pensionado’s akkoord gaan met een forse korting op hun inkomen.

In gesprek met Zoomin.tv (waarmee wij vanaf vandaag officieel samenwerken!) heeft er genoeg van dat het mediakartel maar blijft roepen dat de AOW-leeftijd alleen teruggebracht kan worden naar 65 jaar als ouderen flink gekort worden op hun inkomen. Volgens hem is dat je reinste onzin: hij heeft zijn voorstel laten doorberekenen en kan daarmee aantonen dat de AOW wel degelijk terug kan naar 65 jaar terwijl het inkomen van ouderen gelijk blijft.

Op de vraag of hij ouderen dan wil korten op hun uitkering zegt Krol:

“Natuurlijk niet, dat zou te gek voor woorden zijn. Wij willen juist dat de AOW-uitkering welvaartsvast wordt. En dat kan ook, en dat hebben we laten narekenen.”

Onze Zoomin.tv-journalist zegt daarop dat daar “aan getwijfeld wordt” door het partijkartel. Krol geïrriteerd:

Ja er wordt aan alles wat wij zeggen getwijfeld, maar het is heel simpel: wij kiezen ervoor dat de ouderen weer gewoon dezelfde ontwikkelingen krijgen die werkenden ook hebben.”

Natuurlijk roepen de leden van het partijkartel nu al dat dit onmogelijk kan, maar dat hoeft per definitie helemaal niet zo te zijn. Het ligt er maar net aan waar je dat geld vandaan wilt halen. Ik noem maar wat: door uit de EU te stappen kan Nederland miljarden bezuinigen. Wij hoeven dan immers niet meer krom te liggen voor onverantwoordelijke zuid-Europese landen. Ook kan er bezuinigd worden op ontwikkelingssamenwerking (lees: het spekken van buitenlandse dictators) en de opvang van buitenlandse gelukszoekers. Het geld dat je daarmee vrijmaakt kan in principe wel degelijk gebruikt worden voor onze ouderen. Dit betekent niet dat ik dat per definitie een goed idee vind, maar wel dat het in theorie mogelijk is.

Ik kan me dus voorstellen dat Krol zijn buik vol heeft van de kritiek van het partijkartel. Hij heeft het rustig laten doorrekenen. En daaruit concludeert hij dat het gewoon mogelijk is.

Misschien dat de kartelpartijen eerst even rustig moeten wachten op de berekeningen van 50Plus voordat ze nu al helemaal losgaan om 50Plus — ook een outsiderspartij! — in diskrediet te brengen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. zomaar

  klopt , wij kunnen er alleen minder voor kopen , maar dat is al decennia zo .

  1. zomaar

   ik kijk naar mijn eigen situatie , getrouwd met een jongere vrouw , krijg nu 750 euro netto AOW, zonder rechten op toeslagen daar mijn vrouw ook een inkomen heeft van 1000 euro .

   plus mijn pensioen is dus net iets teveel , volgens onze regenten en partijen .

   afin van 750 euro koop je niet veel .

 2. Ome Ga

  Zomaar nee van €750,- die ik krijg (ook getrouwd) koop je niet veel, maar jij hebt dan nog totaal niet te klagen, met duzend extra!?

 3. Sniper666

  Als we al het geld dat verspilt is aan “ontwikkelingshulp”, EU, vluchtelingen en Grieken aan de ouderen zouden besteden kunnen we makkelijk met 60 jaar in de AOW. Is ook mooi maken de ouderen eerder plaats voor de jongeren die dan weer makkelijker aan werk komen.

 4. Bes Tolen

  Tegenstanders van partijen als PVV en 50PLUS proberen de kluit steeds te belazeren. Goed dat Krol snel reageert. Hij heeft al last gehad van een drietal GL’ers met valse beschuldigingen. Dergelijke aantijgingen zijn nationaal en internationaal de gewoonte in de politiek waar ze elke andere grond missen dan hen niet gezinde politiek te willen beschadigen. Soms duren dergelijke beschadigingen jaren en slagen de criminelen. Dat terwijl de grote problemen niet worden opgelost en het bestaan van hele volken ondermijnt. Daar dragen de ongegronde beschuldigingen veelal aan bij. Vaak bewust.

 5. jennifer

  Ik geloof Henk Krol wel dat het kabinet bezig is weer de ene na de andere eugen te verkondigen aan de burgers dat de AOW dan omlaag moet.Laten ze maar eens eerlijk zijn en zeggen waar men in dit land zeker op kan sparen wat dan het gat van die AOW vult. Voorheen was het toch ook geen probleem 65 AOW en nu ineens om dat hun de hobbys van hun anders niet betaald gaan krijgen. Kom op zeg, Ten eerste sparen op Brussel, ten tweede sparen op ongewenste import, ten derde sparen op ontwikkelingsgeld wat toch nooit voor die doelen gebruikt wordt maar in zakken van dictators verdwijnt, en dan alsnog hun burgers richting Europa sturen om d parasiet uit te hangen een leven lang.Denk dat er dan al een heel fijn bedrag gespaard wordt om eigen burgers die het tenminste verdienen dan met 65 gewoon hun AOW kunnen krijgen.

 6. Ria

  Jammer dat Krol er ook niet even bij zegt, dat als we uit de EU stappen onze pensioenpotten dan ook niet door Brussel leeg geroofd kunnen worden.

  1. Raresnuit

   Er zijn geen potten waarin jouw pensioen, AOW in wordt bewaard totdat je er recht op hebt. Dat geld moet opgehoest worden door degene die NU werken. EU heeft er niks mee te maken.

 7. Beukman

  Kartel dit, kartel dat. Wat is dat toch met het woordje “kartel”, dat sinds een week of twee te pas en te onpas wordt gebruikt, terwijl je het daarvoor zelden ergens tegenkwam?

  Enfin. Krol toont schitterend aan dat de term “alternatieve waarheid” een eufemisme is voor leugen. Krol camoufleert zijn leugen door tegen een kritische journalist nog een beetje te mompelen: “Maar ik weet zeker dat de kijker thuis het wél snapt”, en, nog verder in het defensie gedrongen: “We moeten nu eenmaal kiezen uit een aantal kwaden.”

  Krol heeft de cijfers bewust niet laten doorrekenen door het CPB. Gelukkig hebben elf andere partijen dit wél gedaan. Het resultaat heeft Krol zo lang als hij kon onderin zijn onderste bureaula gestopt, maar het lijkt erop dat deze charmante leugenaar nu toch echt met de billen bloot moet.

  Het naadje van de kous wordt prima uitgelegd in weer zo’n sterk stuk uit de MSM:

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/21/50plus-kan-belofte-voor-hogere-aow-niet-nakomen-6872696-a1547075

  1. Gustaafff

   “Kartel dit, kartel dat. Wat is dat toch met het woordje “kartel”, dat sinds een week of twee te pas en te onpas wordt gebruikt, terwijl je het daarvoor zelden ergens tegenkwam?”

   Voordat Thiery Baudet met de benaming “kartel” op de proppen kwam, noemde men het “de elite” of “de MSM”.

   1. Beukman

    @Gustaaf
    Ah, Baudet is er dus mee begonnen. Het klinkt als een nieuwe framing. Let maar op: “kartel” is altijd slecht.

    1. Gustaafff

     Tim schreef eens:

     “Allemaal goed en aardig, maar het is natuurlijk óf het één, óf het ander. Je kan niet hoog van de toren blazen over hoe slecht het lidmatschap van het “partijkartel” is en tegelijkertijd zeggen: ja jongens, allemaal lid worden van onze politieke partij. Dat is gewoon een rare zwabberkoers, en het verraadt vermoedelijk hoeveel Thierry Baudet daadwerkelijk geeft om democratische vernieuwing. Het zijn namelijk allemaal mooie politieke idealen, maar er moeten ook baantjes in de Haagse kaasstolp – pardon ik bedoel zetels in de Tweede Kamer – gescoord worden. Het krijgen van subsidie is daarvoor dan wel handig, en een politieke partij heeft daar recht op wanneer het tenminste 1.000 leden heeft.

     Zo zie je maar: laat je geen rad voor ogen draaien. Als er in Nederland sprake is van een partijkartel, dan doet Thierry Baudets Forum voor Democratie daar in ieder geval volop aan mee.”

     http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/09/thierry-baudet-vindt-leden-politieke-partijen-onderdeel-van-partijkartel-even-later-word-lid-van-onze-partij/

     I say no more.

     1. Beukman

      @Gustaaf
      Tim in topvorm!

     2. Gustaafff

      Volledig mee eens, @Beukman.

 8. poison

  Ben op 15 jarige leeftijd begonnen met werken, moet tot 67jr en 3maanden. Nu ben ik 60 jaar oud en nagenoeg opgebrand, (chronisch ziek) en zal de 67jaren waarschijnlijk niet halen. Als ik mijn pensioen wel haal dan heb ik 51 jaren gewerkt. Weten de heren van Den Haag wel hoe lang dat is? Hebben zij daar een voorstelling van?

  1. Beukman

   @poison
   Ze zouden een rechtvaardig systeem moeten ontwikkelen waarbij kan worden gedifferentieerd op onder andere het soort werk. Iemand die zijn leven lang zwaar lichamelijk werk heeft verricht is vaak versleten, en zou eerder met pensieon moeten kunnen.

   Mensen die veelal zittend werk verrichten en/of vooral met hun hersens bezig zijn, houden het nog wel een paar jaartjes langer uit.

   Daarnaast zou het aantal gewerkte dienstjaren ook een rol moeten spelen.

    1. Beukman

     @Snuit
     “Zitten is het nieuwe roken”, wordt er tegenwoordig wel eens gezegd. 🙂

     1. Peter Selie

      Ja gooi er een smily tegenaan, dan komt het niet zo rot over smeerlap. Heb respect voor deze harde werkers die Nederland groot hebben gemaakt, door deze mensen zoals poison kan jij je verrotte werk voortzetten als een Troll.

     2. Beukman

      Het schuim zit kennelijk helemaal voor je ogen, @Selie. Je hebt duidelijk mijn reactie op #16 niet goed gelezen.

   1. Peter Selie

    @Ruikman

    Ja en jouw vileine muil is versleten, wie heeft er nog interesse in jou smerige stukjes die erop gericht zijn om mede reguurders te framen.

 9. Lieftinck

  Geloven we iemand die geen pensioen afdroeg voor zijn medewerkers, het bestuur van de gay krant moet tonnen betalen, de subsidie waarmee Krol zijn santenkraam met erotisch materiaal gefinancierd heeft en nu weer een boete die hij aan zijn lease maatschappij moet betalen omdat hij gesjoemeld heeft.

  En hij komt overal mee weg, blijkbaar omdat iedereen hem zo lief en sympathiek vindt.

  1. Gustaafff

   Henk Krol is de knuffelbeer van het electoraat: licht populistisch, lief voor de ouderen en veel grijze haren. De man is echter corrupt tot op het bot.

 10. Bes Tolen

  Lieftinck. Betreffende Krol. De onderwerpen, die u noemt, zijn onderzocht door de FIOD, het Openbaar Ministerie en de rechter heeft geoordeeld. Ook bij 50PLUS is men niet over één nacht ijs gegaan. Hun conclusies waren dat er niets mis is gegaan en dat de verdenkingen onterecht zijn.

  1. Gustaafff

   Bestolen, om die Krol heeft altijd een walm van schimmigheid gehangen en waar rook is, is vuur.

 11. Bes Tolen

  Gustaaf, het is niet aan mij om u wegens uw foute uitlatingen aan te pakken. Maar als Krol of 50PLUS dat zouden doen dan kan ik dat begrijpen. Van Krol is aan alle betrokken controlerende overheidsinstanties gebleken, dat er niet loos is wat u beweert.

  1. Gustaafff

   http://www.ad.nl/binnenland/henk-krol-sjoemelde-met-leaseauto~a2c8e2a7/

   Welke foute uitlatingen? Er heeft voortdurend een zweem van misdaad om de 50PLUS-kopman gehangen. In het jongste artikel schijnt Krol weer te hebben gesjoemeld met zijn lease-auto. Ik kan het niet mooier maken.

 12. poison

  Peter Selie en Beukman. Dank voor jullie medeleven.

  1. Beukman

   @Poison
   You’re welcome. Ik hoop dat je gauw de mogelijkheid krijgt om te gaan genieten van je welverdiende pensioen. Tot het zover is, zeg ik: hou je taai!

   1. poison

    Dank je. Helaas is mijn pensioen zo klein dat ik een krantenwijk er bij moet nemen als het zover is. Schrale troost, ik ben niet de enige dan. Dit is het Nederland van tegenwoordig.

 13. Eminem2

  Het allermooiste van het hele onbetaalbaarheidsverhaal dat is opgehangen over de AOW weer naar 65 brengen, is dat dit “op termijn” 12 miljard per jaar kost. Over welke termijn gaat het dan? Nou, om de termijn die begint in *2060*! Serieus, geen grapje. De grote afbouwers van de AOW doen dat door maar liefst 43 jaar vooruit te kijken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.