Geert Wilders haalt hard uit naar slappe Halbe Zijlstra: "met de VVD islamiseert ons land verder"

Geen categoriefeb 09 2017, 21:00
Wilders geeft Zijlstra ervan langs nadat de VVD-fractievoorzitter afstand nam van zijn eigen VVD-collega Ybeltje Berckmoes.
Vandaag liet VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zijn ware gezicht zien. De politicus werd beschouwd als een "rechtse" VVD'er, maar heeft zijn masker laten vallen. Hij nam namelijk op een buitengewoon nare manier afstand van zijn mede-VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes nadat zij opmerkte dat de grenzen dicht moeten voor jongemannen uit Afrika en het Midden-Oosten. Volgens Berckmoes mengen de Midden-Oosterse en Afrikaanse culturen "voor geen meter" met de Nederlandse normen en waarden, en moeten we voorkomen dat West-Europa "verandert in Eurabië".
Op zich zegt Berckmoes niets vreemds – een groot deel van het VVD-electoraat zal het met haar eens zijn dat het opengrenzenbeleid van Mark Rutte een drama is. Dat is immers precies de reden dat veel kiezers die in 2012 nog op de VVD stemden, nu op de PVV gaan stemmen. Ze zijn klaar met de loze beloften van Rutte en willen dat de grenzen worden gesloten voor de alsmaar groeiende stroom asielzoekers.
Maar Halbe Zijlstra moet daar niets van weten. Hij haalde keihard uit naar Berckmoes en zei dat haar uitspraken "een goede verklaring zijn waarom ze niet meer op de VVD-lijst staat". Geert Wilders moet niets hebben van de hypocriete praat van Zijlstra en gaf hem er keihard van langs op Twitter:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/829732655902158848
Wilders laat zien dat hij staat voor zijn principes. Met hem krijg je wat hij belooft, in tegenstelling tot Zijlstra. Die doet net alsof hij rechts is, maar schiet compleet uit zijn slof wanneer een VVD-Kamerlid zegt dat de grenzen dicht moeten. Zijlstra is volledig losgezongen van de gemiddelde rechtse kiezer – die vindt namelijk óók dat de grenzen dicht moeten. Die kiezers weten nu dat ze bij de VVD van Rutte en Zijlstra niet aan het goede adres zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten