Geert Wilders: Japan nam vorig jaar 28 asielzoekers op, zo moet het!

Geen categoriefeb 09 2017, 15:00
De PVV-leider vindt dat Nederland een voorbeeld kan nemen aan Japan.
De campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart is in volle gang. De PVV gaf deze week al een voorproefje met een gloednieuwe campagnespot waarin Geert Wilders uitlegt waarom Nederland zich niet nóg een kabinet Rutte kan veroorloven. Geert Wilders laat duidelijk weten dat hij een heel andere koers voor Nederland in gedachten heeft. De grenzen zijn praktisch opgeheven, meent de PVV-leider, en de sluizen staan wagenwijd open voor immigranten.
Dat moet volgens Wilders onmiddellijk anders: de grenzen moeten dicht. Wat dat betreft kan Nederland een voorbeeld nemen aan Japan, zo meldt hij op Twitter:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/829648655078588417
"Zo moet het!" schrijft hij bij een nieuwsbericht over het feit dat Japan vorig jaar slechts 28 asielzoekers opnam. Het Aziatische land is traditioneel zeer streng als het gaat om immigratie. Het is bijna onmogelijk om naar Japan te emigreren, en van de weinige migranten die in het land wonen, wordt verwacht dat zij de Japanse taal en tradities tot in de puntjes beheersen.
28 vluchtelingen kregen in 2016 asiel in Japan, precies één meer dan in 2015. En dat terwijl maar liefst 10.901 mensen asiel aanvroegen in het land. Japan heeft dus slechts een kwart van een procent van die aanvragen goedgekeurd. En dat terwijl het Aziatische land maar liefst 126 miljoen inwoners heeft – veel meer dan Nederland! Wat Wilders betreft, treedt ons land in de voetsporen van Japan. Het is genoeg geweest.
Als Wilders de Nederlandse grenzen echt wil sluiten, is het wel eerst nodig dat Nederland eerst vertrekt uit de Europese Unie – zo'n streng asielbeleid druist namelijk in tegen de regels van Brussel. Dat vindt de PVV-leider geen enkel probleem, vertelde hij vandaag in een interview met CBN News. "Met mij als premier stapt Nederland uit de EU" zei hij tegen de Amerikaanse zender. Of hij dat zal kunnen waarmaken, moet blijken op 15 maart.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten