Henk Krol ontmaskerd: 50Plus offert toekomstige ouderen op voor een paar rotzetels nu

Het is een grof schandaal: als Henk Krol zijn zin krijgt krijgen ouderen in de toekomst maar €453 per maand tot €529 per maand. En dat noemt zich dan ‘leider’ van ‘de ouderenpartij’ van Nederland.

Henk Krol van 50Plus is het spoor helemaal bijster. Als zijn plannen om de AOW-leeftijd terug te brengen naar 65 jaar geïmplementeerd worden zullen ouderen van de toekomst fors moeten inleveren. De hoogte van hún uitkering is dan maar de helft van wat huidige ouderen krijgen.

Op de website van 50Plus staat hun plan voor de AOW. Leuk natuurlijk, die transparantie. Let daarbij met name even op Tabel 3, waarin gemeld wordt dat er in 2060 4,69 miljoen ouderen zijn. Dat is de CBS-schatting en die zal er vrijwel zeker niet ver naast zitten.

Screen Shot 2017-02-23 at 14.07.31

50Plus wil de AOW-leeftijd verlagen naar 65 jaar. Dit zou betaald worden door “historische indexatie,”  wat ook wel “inflatiecorrectie” wordt genoemd. Daarbij gaat de zogenaamde ouderenpartij uit van onrealistische groeiverwachtingen en laat het de eigen roep om een welvaartsvaste AOW (gekoppeld aan de lonen) dus los. Een kind zal nog begrijpen dat zo’n plan economische groei zal kosten.

Natuurlijk kan dat een keuze zijn die je wilt maken. Maar de vraag is dan: wat voor effect heeft dit op de hoogte van de AOW voor toekomstige generaties? Nou, als je de cijfers van de partij zelf bekijkt zijn die schokkend te noemen. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft de rekensom gemaakt en concludeert:

Als je 29,8 miljard uittrekt voor 4,69 miljoen AOW’ers dan is de AOW €6354 per jaar ofwel €529 per maand (in euro’s van 2017)

Als je 25,5 miljard uittrekt voor 4,69 miljoen AOW’ers dan is de AOW €5437 per jaar ofwel €453 per maand (in euro’s van 2017)

Let wel, op dit moment krijgen alleenstaande AOW’ers €1153 bruto per maand (netto: €1091). Gehuwden krijgen €795 (netto: €752). Zeg gemiddeld €900 euro per maand over gehuwden (daar zijn er nu eenmaal meer van) en ongehuwden/weduwen.

Volgens Krol valt dat allemaal wel mee. 50Plus wil namelijk geld vrijmaken om de gemiddelde AOW van de toekomst flink omhoog te duwen. Natuurlijk vraag je je dan af: oh ja, welke maatregelen dan? Nou, die blijken dus boterzacht te zijn:

Krol en 50Plus gooien de berekeningen hierboven dus overboord (niet zo gek, want 50Plus gaat daardoor af als een gieter) en komen vervolgens met een blanco cheque. Zoals iedereen die ook maar iets van de politiek afweet beseft worden dat soort blanco cheques uiteindelijk weer ingetrokken. Dit betekent dat het plan van 50Plus toekomstige ouderen zal ruïneren. En dat terwijl bejaarden het nú al financieel lastig hebben.

Dit plan van Krol is dus niets minder dan een fiasco waiting to happen. De leider van 50Plus is bereid om toekomstige generaties op te offeren om zijn huidige achterban te plezieren. Dat mijn generatie (geboren: 1984) daardoor in de toekomst financieel om zeep wordt geholpen zal hem worst wezen. Hij wil nú immers een paar rotzeteltjes binnenslepen, als dat ons onze toekomst kost, het zij zo.

Het is klaar, afgelopen, en uit. Henk Krol is ontmaskerd. De man is niet slechts “een populist voor ouderen,” maar een armoedige graaier die jongere generaties wil bestelen om zijn eigen kiezers gratis geld te geven. Een grof schandaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ni28

  De polarisatie tussen jong en oud is alarmerend.

 2. HW

  Er zou voor een andere oplossing gekozen moeten worden, namelijk de AOW inkomensafhankelijk te maken.
  Daardoor wordt aan de elite, ambtenaren, wetenschappers en managers, die altijd goed voor zichzelf gezorgd hebben, eindelijk de rekening van een lange studie en een tekort arbeidsverleden gepresenteerd.
  Deze mensen hebben door de bank een zeer goed pensioen opgebouwd en hebben steun van de overheid niet nodig. Ambtenaren die met pensioen zijn of binnenkort met pensioen gaan hebben jarenlang überhaupt zelf geen bijdrage geleverd aan de AOW.
  De overheid betaalde dit jarenlang voor hen, terwijl elke andere Nederlander dit bedrag uit zijn eigen inkomen op moest brengen.
  Op deze manier worden de gepensioneerden aan de onderkant beschermd tegen de ideeën van de hoger opgeleiden, want ze schijten zich eerst zelf in de zak.

 3. HaZ

  Henkie’s batterijtjes beginnen een beetje op te raken, denk ik. Als Henk nou gewoon had gezegd het geld voor zijn plannen weg te halen bij ontwikkelingshulp en EU bijdrages, was het goed geweest, Maar ja, van die buitencategorie die dat durven stellen zijn er maar weinigen.

 4. zomaar

  als elke partij , nieuw of oud , nu eens geen miljarden meer rondstrooit naar ontwikkelingshulp , opvang van zogezegde vluchtelingen , minder aan Brussel geeft , (wij hoeven de zuidelijke landen niet boven water te houden , kan de AOW gewoon op 65 jaar ingaan , (wat weer banen schept voor de jeugd ), en zou de AOW uitkering zelfs omhoog kunnen .

  alleen bijna alle partijleiders lopen als ganzen achterelkaar aan te roepen , dat je ontwikkelingshulp moet blijven geven , dat je gelukszoekers moet blijven opnemen en pamperen , en dat je via Brussel de zuidelijke landen uit de stront houden moet .

  elke jaar opnieuw komt die optocht weer langs met het zelfde verhaal , weer lopen zij in ganzenpas achterelkaar te roepen en te kwaken.

  en ö die enkeling die niet in de pas loopt !, en anders snatert dan zij , is een racist , bruinhemd en meer van dit alles .

  ik ben en blijf benieuwd hoe deze oetlullen hun gezin runnen !, moeder de vrouw en kinderen in lompen gekleed , en die van de werkschuwe buurman in bontjassen .

  1. jennifer

   Deze klopt maar niet zoals hij het brengt,vraag mij wel af waarom wil hij niet op die punten bezuinigen wat iedere Nederlander een doorn in het oog is inmiddels. Dat zijn punten war de regering al veel langer op had kunnen bezuinigen maar dat doen de zitten linkse nooit. Daar moet alles naar toe volgens hun en dat gat zeker ten kosten van eigen burgers.

 5. Lieftinck

  Henk Krol is een krabbelaar. Een overzicht
  – De voormalige directie is veroordeeld en moet tonnen ophoesten, maar wonderbaarlijk heeft Krol ervoor gezorgd dat hem geen blaam treft
  – Het geld voor pensioenen van zijn werknemers is verdwenen, volgens Krol is dat de schuld van de secretaresse die alles in een la voor hem verborg
  – Hij kreeg tonnen aan subsidie voor homo emancipatie waarmee hij zijn sekswinkeltje financierde
  – Hij sjoemelde met de prive kilometers van zijn auto, waarvoor hij later is veroordeeld tot het betalen van een boete

  Voor de rest zeggen degene die hem kennen dat hij geen diepgang heeft, wel heel charmant is, maar voor het overige bestaat uit opgeblazen lucht. Toch heeft hij nog het aureool van knuffelbeer, en de media vergeeft hem alles. Hoe anders zou dat zijn als een politicus dit doet die minder aaibaar is.
  De waarheid is dat Nederland op termijn 100 miljard aan pensioengeld verliest door het beleid van ECB om de Euro en Zuid Europa te redden. Maar veel kiezers hebben dat niet door.

 6. Peter Selie

  Henk Krol handelt net zoals de schijnheiligen van de CU die hun hun ideologie verraden voor dertig zilverlingen om een stapeltje schoolboeken

  ‘Ouders krijgen schoolboeken hoe dan ook vergoed’

  Als de verstrekking van gratis schoolboeken via scholen voor voortgezet onderwijs niet in 2008 kan worden ingevoerd, wil de ChristenUnie dat ouders in ieder geval compensatie krijgen van de overheid. ‘Er is 308 euro gereserveerd per leerling, dus ik ga er vanuit dat dit bedrag linksom dan wel rechtsom bij de ouders terecht komt’, zei fractievoorzitter Arie Slob donderdagavond. >>> https://denhaag.christenunie.nl/k/n11246/news/view/192861/345646/ouders-krijgen-schoolboeken-hoe-dan-ook-vergoed.html

 7. Gustaafff

  Handige Henkie wist aan de lange arm der wet te ontsnappen, maar wordt geveld door de klauw van de kiezer. De 50+-er is definitief van zijn sokkel gevallen.

 8. Lieftinck

  Nieuwe onthulling, anders dan Krol beweerde zat hij zelf achter de CV leugen:
  “Henk Krol gaf CV-informatie zelf aan Tweede Kamer
  50Plus-lijsttrekker Henk Krol leverde zelf de informatie voor zijn onjuiste CV op website van de Tweede Kamer. Hierin stond dat hij het gymnasium had gedaan, terwijl hij in werkelijkheid op DE HBS zat.
  Eerder deze week stelde Krol ‘geen flauw idee’ te hebben waar de foute informatie op de website vandaan kwam. Een persvoorlichter van 50Plus zegt ‘geen commentaar’ te hebben op deze nieuwe feiten.”

  Die kenmerken, valsheid in geschriften, sjoemelen met geld, uiterst charmant voorkomen, pakt je in etc. waar heb ik dat eerder gelezen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.