Kansenparelknuffelend Canada ontspoort totaal: wil tegenstanders van islamisering opsluiten

Je angst uiten dat je land door de toenemende islamisering over 20 jaar niet meer terug te herkennen valt? Dan ben je een vuile racist en moet je bestraft worden, als het aan de zogenaamde liberalen in Canada ligt.

De vrijheid van meningsuiting is gestorven. Tenminste, daartoe is alvast een aanzetje gegeven in Canada dat waarschijnlijk een motie zal aannemen waarin zogenaamde ‘islamofobie’ strafbaar gesteld wordt. Jawel: angst ergens voor (want dat is toch de kern van een fobie) gaat strafbaar worden.

Knettergek natuurlijk, en om al aan te geven hoe knettergek dit allemaal is, stel ik hier eens een vraag: wat is islamofobie nu precies? Als het een angst is, hoe kun je die dan verboden maken? Hoe wil de Canadese overheid ontdekken wat mensen eng vinden, en hoe eng moet je moslims dan wel niet vinden om strafbaar te zijn? Niemand heeft enig idee, en daar begint het gevaar van deze motie al, met de nadruk op “begint”.

Het is namelijk volstrekt onduidelijk waar de lijn getrokken zou moeten worden. Het moge duidelijk zijn dat een daad als de aanval op een moskee in Quebec van eerder deze maand absoluut strafbaar is: daar zal niemand aan twijfelen. Maar vraag je dit eens af: is dat een walgelijke daad omdat het van islamofobische aard was, of gewoon omdat het moord is? Was dit minder afgrijselijk geweest als de slachtoffers atheïsten, christenen of hindoes waren geweest? Natuurlijk niet, al is de waarheid dat men het dan waarschijnlijk allemaal niet zo erg had gevonden in Canada, al helemaal als dit in plaats van een moskee een synagoge was geweest.

Om maar meteen de brug te maken: anti-semitisme is een veel ernstiger probleem in dat land – en de rest van de wereld – dan deze zogenaamde islamofobie, die eigenlijk alles kan zijn. Hierbij is de precieze verwoording ook belangrijk: bij islamofobie gaat het in essentie om een angst (voor iets dat aardig reëel is, maar dat terzijde) terwijl het bij anti-semitisme echt gaat om anti-joodse sentimenten en daden. En ja, tussen angst en daden zit toch echt nog een wereld van verschil: raar genoeg hoor ik eigenlijk nooit wat over moslimjongetjes die door christelijke klasgenoten in elkaar worden geslagen vanwege hun geloof, terwijl datzelfde bij joodse kinderen op veel te veel plekken aan de orde van de dag is. Maar goed, een motie die anti-semitisme duidelijk veroordeelt is natuurlijk teveel gevraagd.

Hoe dan ook schept dit een gevaarlijk precedent, juist omdat islamofobie zo’n gekunsteld, vaag begrip is dat ongetwijfeld zwaar misbruikt zal worden. Waarschuwen voor de gevaren van islamisering zal al snel als islamofobie bestempeld worden. Het protesteren tegen een nieuwe moskee in je buurt? Islamofobie, en dus strafbaar! Je ongenoegen uiten over het feit dat je het gezicht van de vrouw tegenover je niet kunt zien? Jawel, je raadt het al: je reinste islamofobie!

Het is de bedoeling dat dit als uitbreiding van de bestaande ‘hate speech laws’ gaat dienen, die nu al verschillende straffen, waaronder opsluiting, bieden. Je kunt je echter afvragen wat deze aanvulling dan nog echt toevoegt: dingen die daadwerkelijk niet door de beugel kunnen – het oproepen tot het in brand steken van moskeeën bijvoorbeeld – worden immers allang door de bestaande wet gedekt, om welke geloof het ook gaat. Heeft het ook maar enige zin om hierbij de Islam expliciet te gaan zitten noemen?

Natuurlijk kon dit wanvoorstel enkel uit de koker komen van de partij van premier Justin Trudeau, de Liberal Party of Canada. Precies: dit is de man die keer op keer oproept dat nepvluchtelingen die in Amerika en Europa niét welkom zijn bij ome Trudeau wel uitgenodigd zijn. Ieder mens met verstand snapt dat dat niet goed kan gaan, maar hijzelf lijkt nog niet uit zijn droom te zijn ontwaakt.

Zorgwekkend is dat zijn partij een comfortabele meerderheid in het Canadese parlement heeft, waardoor de kans dat deze motie het haalt zeer reëel is. Jammer: ooit was Canada een degelijk land, maar onder de huidige regering schiet het razendsnel naar links. Drie keer raden wie daar uiteindelijk de pineut van zal zijn? Een hint: het zal Trudeau zelf niet zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ome Ga

  Wat je niet mag noemen, wat wordt verzwegen, wat wordt weggekeken door de laffe linkse hap, moet zien want zeer herkenbaar voor alle (eens) ‘westerse’ landen:

  http://www.foxnews.com/politics/2017/02/16/trump-to-leakers-will-be-caught.html

 2. Lex

  islamofobie’ strafbaar stellen

  Ik ken wel enkele partijen die hier ook wel Sympathie hebben voor hebben Groenlinks Denk, SP.

  Vooral dit met met knipoog naar Geert Wilders die ze graag de mond willen snoeren.

  Gestoord zou ik zeggen.

 3. jennifer

  Dan wordt het hoog tijd dat ook canada een premier met verstand gaat krijgen toch. Denk niet dat hij bij de volgende verkiezingen nog gekozen zal worden door de mensen uit canada zelf dan, Die denken toch een beetje anders als de Europese bevolking..

  1. zomaar

   Reken daar niet op, de gemiddelde Canadees is best wel gecharmeerd voor de moslims .

   1. jennifer

    Had gedacht dat die canadezen wel slimmer waren en hun land niet zouden overleveren aan die parasieten Islam.

  2. Renep17

   Ja Justin Trudeau lijkt wel de tweelingbroer van Jesse.

   1. Syntha

    Hihihi, dat viel mij ook al op..;-)

  3. Floris

   Canada lijkt politiek echt wel op Europa, veel meer dan de USA. Het is een links-liberaal land.

   Jammer, maar het is niet anders.

 4. Adriaan

  De wereld is volkomen de weg kwijt. De moslimratten lachen zich kapot. Er wordt zo’n enorme tweedracht gezaaid, dat we elkaar in de haren vliegen. En dat is precies wat ze willen.

 5. Ni28

  De Canadese Klavertje maakt een dictatoriale puinhoopbende in Canada. Ik ben benieuwd hoe lang de niet opstandige Canadezen het zullen pikken.

 6. zomaar

  Het moet niet gekker worden , als ergens angst voor hebben strafbaar gesteld word ,de angst voor de islam heeft de islam zelf gezaaid .

  De linkse ruiter wil dit maar niet begrijpen ,of behappen dit laat zien hoe bang zij zelf zijn voor de islam , bang dat de door hen binnen gehaalde islamieten door radicalen opstellingen , de westerse samenleving vernietigen ,proberen zij met pamperen en knuffelen dit uit te stellen in de hoop dat de binnen gehaalde islamiet zijn geloofsstandpunten wil herzien .

  De angst regeert !!!,alleen weten die linkse hufters het nog niet .

  1. Floris

   […]in de hoop dat de binnen gehaalde islamiet zijn geloofsstandpunten wil herzien.[…]
   ——————————————————
   De geschiedenis herhaalt zich steeds, maar net even een beetje anders.

   Door Hitler op punten z’n zin te geven (Oostenrijk, Tsjecho-Slowakije) hoopte men dat hij zou bedaren.

   Wie Hitler begreep kon weten dat dit niet zou werken en wie de islam begrijpt weet dat dit gepamper niet zal werken.

   Wat Hitler gemeen had met de islam is dat elke toegeving als een teken van zwakte wordt gezien en dat daar nieuwe eisen op zullen volgen.

   Het westen wilde niet tegen Hitler vechten en nu willen ze niet tegen de islam vechten. Uiteindelijk zullen ze echter wel moeten, net als in 1939.

   1. van Urk

    Canada is dan ook niet voor niets het suffe broertje van de VS, overdreven beleefd en uitermate politiek correct.

   2. van Urk

    Moslimlanden en voornamelijk S.A. of Iran lijken mij teveel op nazi-Duitsland op de manier hoe het daar bestuurt wordt. Geen prettige landen dus en vooral niet voor andersgelovigen. Maar toch moeten wij (verplicht) aardig zijn tegen deze mensen.

    1. jennifer

     Dat is ook zo, maar moet verzwegen worden door de linkse politiek overal.Het wordt steeds duidelijker dat de linkse politiek overal op de wereld, waar het nu nog vrede is door hun dubieuze plannen overal oorlog gaan brengen.

 7. redfox

  Ze hebben daar al jaren echte sharia rechtbanken kan je voorstellen?!

 8. Sniper666

  Waarom faciliteert Trudeau de islam? Dat is de hamvraag.

 9. EvG

  Het is eigenlijk heel simpel. Ik ben ANTI islam! Waarom? Islam is anti mij. Ik ben niet anti moslim, er zijn voldoende, keurige en weldenkende mensen onder hen.

 10. Lazy Kid

  Ze zijn echt gevaarlijk aan het worden hè, die linkse idioten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.