Politiekcorrecte krant draait door: 'De PVV moet verboden worden!'

Geen categoriefeb 14 2017, 11:00
De verkiezingen komen eraan en je weet wat dat betekent: opeens roept de hele linkse goegemeente dat de PVV verboten moet worden.
In een democratie debatteer je met elkaar over belangrijke politieke onderwerpen. In een stelsel als het onze kies je vervolgens volksvertegenwoordigers die jouw denkbeelden steunen. Die volksvertegenwoordigers moeten jouw denkbeelden dan omzetten in beleid. Doen ze dat niet, dan kun je ze de volgende keer bestraffen door op een ander te stemmen.
Je zou denken dat dit democratische principe vrij gemakkelijk te begrijpen is. Helaas denkt politiekcorrect links daar heel anders over. Progressieven hebben namelijk een hekel aan 'de democratie' als er toevallig partijen zijn die zij verachten. In Nederland betekent dit natuurlijk dat de PVV het steeds weer moet ontgelden.
In sommige gevallen doen linkse journalisten hun best om de PVV kapot te schrijven. Wilders wordt als een nazi neergezet. Politieke partijen sluiten samenwerking met de PVV vervolgens uit. Het doel daarvan is om de PVV klein en vooral ook irrelevant te houden.
Maar ja, wat te doen als blijkt dat kiezers zich daar niets van aantrekken en tóch gewoon op de PVV stemmen? Nou, dan verbied je die club gewoon:

Een verbod op de Partij Voor de Vrijheid (PVV), de politieke beweging van Geert Wilders, is nog niet zo gemakkelijk. Het verkiezingsprogramma van Geert Wilders, hoe summier ook, is in strijd met vier artikelen uit de Grondwet en schoffeert daarnaast nog een handvol internationale verdragen. Hoe hij zijn politieke beweging heeft georganiseerd en leidt, is verre van democratisch.

De auteur van dit antidemocratische flutverhaal in De Gooi- en Eemlander kijkt vervolgens naar Duitsland waar er allerlei verboden zijn voor zogenaamd 'fascistische partijen.' Vervolgens verklaart hij dat als die verboden ook in Nederland actief zouden zijn de PVV niet eens mee had mogen doen aan de verkiezingen. En ja, dat is precies wat hij wil:

In zijn partijprogramma maakt Wilders een onwettig onderscheid tussen de islam en andere religies. Acht hij moslims, in woord en gebaar, minderwaardig. En als hij dan wordt veroordeeld voor discriminatie, ondermijnt hij Nederlands belangrijkste democratische fundament: onze rechtsstaat.

In Duitsland zou men zeggen, met artikel 20 in de hand: dit is een ongeoorloofde aanval op onze vrijheden en democratische principes. Konden we dat in Nederland ook maar zeggen.

De fascisten van de toekomst zullen zich anti-fascisten noemen. GoedVolk roept heel hard dat het een hekel aan het fascisme heeft en dat altijd zal bestrijden, maar ondertussen zijn ze zo ver doorgeslagen dat ze zélf fascistisch geworden zijn. Rechtse politici worden vermoord (Fortuyn), rechtse columnisten worden op klaarlichte dag afgeslacht (Van Gogh), en als een politicus zich de mond niet laat snoeren moet zijn partij maar gewoon verboden worden.
En links keek ernaar en zag dat het goed was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten