Nieuwe campagnespot PVV is een schitterende, patriottische ode aan Nederland

Vanavond om 17:55 wordt het nieuwe campagnespotje van de PVV uitgezonden op NPO 1. Gelukkig hoeven onze lezers daar niet op te wachten. Hier is het filmpje!

De PVV heeft een mooie nieuwe campagnespot gemaakt en op YouTube gezet. Vandaag om 17:55 is het verkiezingsfilmpje te bewonderen op NPO1, maar aangezien wij van DDS niet zoveel met het mediakartel hebben dachten wij: hop, laten we hem hier ook online zetten. Het filmpje is uw tijd namelijk méér dan waard. Het is werkelijk een schitterende ode aan Nederland… en aan het Nederlandse volk.

De video begint met opnames gemaakt in een trein. Je kijkt uit het raam, over de enkele van de groene weilanden die ons land rijk is. Dan hoor je Wilders spreken: “Nederland… Een schitterend land.” Op het moment dat Wilders dat laatste zegt verplaatst het beeld zich naar een fantastisch mooie shot van windmolens die ergens in het land staan – onder een heldere blauwe hemel en aan een vaart.

Wilders gaat verder:

“Het land van onze voorouders. Het land van generaties die een moeras opbouwden tot een wonder. Het enige land dat we hebben. Ons enige vaderland.”

Vervolgens komt de schitterende Nederlandse driekleur in beeld.

Screen Shot 2017-02-07 at 22.32.29

Wilders legt uit:

“Een vlag die staat voor vrijheid. Het symbool van onze onafhankelijkheid. Een vlag die zegt: ‘wij zijn de baas over onze eigen toekomst’.”

De toon is voor Nederlandse begrippen ongelooflijk patriottisch, maar als je Amerikaanse verkiezingen volgt komt het je natuurlijk hartstikke bekend voor. Wilders heeft zich duidelijk laten inspireren door Republikeinse verkiezingscampagnes, en dan met name door die van Donald Trump en, wat dit filmpje betreft vooral, Ronald Reagan.

De positieve introductie wordt gevolgd door een heldere oorlogsverklaring aan het establishment, maar hij doet dat op voor hem buitengewoon ingehouden wijze. De boodschap moge duidelijk zijn: dit is een positieve verkiezingsspot.

“De elites zijn helemaal in zichzelf gekeerd. Het is tijd voor verandering.”

Screen Shot 2017-02-07 at 22.35.48

Daarna kijkt Wilders terug op gebeurtenissen in de rest van de wereld. “De Britten deden het,” zegt hij. “De Amerikanen deden het. En wij? Wij gaan het ook doen.”

Deze hoopvolle uitspraak wordt gevolgd door beelden van Wilders op campagne en dan:

“Onze tradities zijn ons dierbaar. Ze maken ons uniek – tot wie we zijn. Ze gaan eeuwen terug. En we gaan er met niemand over onderhandelen.

Daarbij wordt er geheel terecht een foto getoond van Sinterklaas en Zwarte Piet, van een kerstboom, en van paaseieren. Met andere woorden, van drie fantastisch mooie feesten die politiekcorrect links ons wil afpakken.

Dan legt Wilders de vinger op de zere plek: hoe lang kunnen we nog op deze manier blijven leven als er niet onmiddellijk iets gedaan wordt en de elites (of “het partijkartel”) afgeserveerd worden door de kiezer?

“Hoe lang nog?” vraagt Wilders. “Hoe lang zijn we nog baas in eigen huis?” Vervolgens komen nieuwsitems in beeld over de verschrikkelijke ISIS-aanslag in Berlijn en over het feit dat er rond opvanglocaties van asielzoekers “veel meer geweld” is. Wilders gaat verder:

“De sluizen staan helemaal open. Onze grenzen zijn totaal opgeheven.”

Hij gaat verder: “Dit kabinet Rutte boekt immigratierecord na record: meer dan 100.000 mensen uit moslimlanden.” Het gaat maar door en door en door, aldus Wilders.

En ja, dat is de schuld van de man wiens naam dit kabinet draagt: Mark Rutte. Of Markiemark zoals ik hem pleeg te noemen.

“We zijn de leugens van Rutte meer dan zat.”

“1000 euro, referendum, Griekenland. En het houdt maar niet op,” zegt Wilders terecht over al de beloftes die Rutte in de prullenbak gegooid heeft. “En Nederlandse burgers betalen de prijs.”

We zijn nu twee minuten in de spot, er zijn nog een stuk of 50 seconden te gaan. Op dat moment komt Wilders weer in beeld. Hij haalt wederom uit naar Rutte, maar legt ook uit wat hij van plan is om te doen:

“Mark Rutte moet weg. En we moeten onze grenzen sluiten, want eind van deze eeuw verviervoudigt de bevolking van Afrika: van één naar vier miljard mensen. En velen daarvan komen hier naartoe.”

Links zal wel weer huilen dat dit racistisch is, maar Wilders’ statistieken zijn volledig correct. De bevolking van Afrika gaat inderdaad exploderen en, jawel, heel veel Afrikanen zullen vrijwel zeker naar Europa willen komen. Misschien dat GroenLinks en D66 dat een geweldig idee vinden, maar op de één of andere manier vermoed ik dat de gemiddelde kiezer daar toch net een beetje anders over denkt.

Screen Shot 2017-02-07 at 22.51.57

Tot slot richt Wilders zich direct op de kiezer — naar Henk en Ingrid. Oftewel, de mensen die de verkiezingsuitslag op 15 maart gaan bepalen:

“Het allerbelangrijkste is daarom dat u dit keer niet thuis blijft maar écht naar de stembus gaat. Want alleen dan blijft Nederland, Nederland.”

Voor de duidelijkheid worden die uitspraken gevolgd door deze oproep:

Screen Shot 2017-02-07 at 22.54.25

Natuurlijk hoeven we er geen moment aan te twijfelen dat politiekcorrect links deze video zal wegzetten als “nationalistisch,” maar er is natuurlijk wel degelijk een verschil tussen “nationalisme” en “patriottisme” of “vaderlandsliefde.” Wilders’ uitspraken in deze campagnespot vallen wat mij betreft duidelijk in de tweede categorie, niet in de eerste. En juist daarom zal het meer mensen aanspreken dan links zou willen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Jan

  Betaald Geert ook voor alle reclame hier op DDS, of is die gewoon gratis?

  1. HaZ

   Met het verkeerde been uit bed gestapt, azijnpisser.
   Geert, prima verkiezingsspot !

   1. loritta

    Geweldige reactie!

  2. Michael van der Galien

   Dat vind ik zo’n geweldige vraag Jan dat we je meteen bannen. Kusje!

   1. jennifer

    Goed zo werd er langzaam al moe van die commentaren van die zeikerd hier.

    1. Mr. Charles

     @Mevrouw Jennifer Types als Gustavo zitten op alle internetnieuwssites. Hij is gewoon een provocateur, soms amusant, meestal vervelend en zeikerig. Daarom mijn advies: bespaar U de vermoeidheid en lees dat gelul gewoon niet. In ieder geval: reageer er niet op. Een keer per week verzamelen we de onderkruipers als de “Vijfde Colonne” en meer aandacht verdienen ze niet. Sterkte met alles!

 2. Wim

  Prachtige spot. Dat is wat anders dan mede te staan protesteren met linkse fascisten en Hamas terroristen(die Israël en de Joden willen vernietigen) en communisten.
  Notabene tegen de man die zijn land veilig wil maken en de meest vervolgde groep de Joden wil beschermen. Is Nederland al zo bedorven? Heeft de Media en NPO dit land zo rot gemaakt.

  1. jennifer

   Ik vind als Nederlander de spot ook goed, zeker een ode aan alle echte Nederlanders. goed gedaan.

 3. Robert Leiden

  Eerlijk is eerlijk, na de eerdere VMBO-nivo-filmpjes van de PVV in het verleden ziet dit er behoorlijk ‘gelikt’uit.
  Maar de boodschap is de inmiddels grijs gedraaide plaat van anti-EU en anti-immigratie.
  En dat is een heel beperkte boodschap.
  Geen woord over de sociale huurwoningen, extra politie, ouderenzorg en gezondheidszorg.
  Op zich niet vreemd.
  Googelend op PVV stemgedrag blijkt de PVV bij deze dossiers voor flinke bezuinigingen gestemd te hebben.
  Het filmpje van de mooie weilanden doet dan ook denken aan de zuivel industrie die oa veel boter produceert.
  Boter die royaal van de PVV hoofden afdruipt.

  1. thaithai

   jammer is dat de grijs gedraaide plaat nog steeds broodnodig is……..

  2. Gustaafff

   Eens met Robert Leiden. Een voorbeeld: Rutte wordt er veelal van beschuldigd Defensie te hebben gesloopt, maar het is juist de PVV die fors heeft bezuinigd op onze krijgsmacht (http://www.militairespectator.nl/thema/artikel/een-strijd-om-de-defensiebegroting, kopje: “Oorzaken trendbreuk”). De PVV ging in 2010 nog akkoord met een bezuiniging van 300 miljoen. De PVV neemt een loopje met ons Defensie-apparaat en dat is een kwalijke zaak.

   1. zomaar

    wie O, wie heeft die bezuiniging voorgesteld ?, kwam dit voorstel uit de lucht vallen ?, of is het ingediend door anderen ?.

    ik weet het niet , wel weet ik dat hier weer de focus op Wilders gelegd wordt door @Gus , om zo de PVV onderuit te halen .

    1. Gustaafff

     @zomaar, Wilders was in 2010 in de ideale positie om wat aan Defensie te doen. Het artikel beschrijft hoe de PVV sinds haar bestaan aan één stuk door vóór de plundering van de Defensie-kas hebben gestemd. Ik zou dus weleens willen weten wat de PVV gaat doen aan Defensie als zij in een kabinet gaan.

     1. Beukman

      @Gustaaf
      Volgens de PVV kan defensie zo’n beetje worden afgeschaft: Europa dondert straks uit elkaar tot onafhankelijke staatjes die vreedzaam handel met elkaar beginnen te drijven, Putin is de aardige oom in het oosten bij wie premier Geert maandelijks thee komt drinken, met Trump sluiten we de ene deal na de andere, en de verkrachtende muzelman is teruggedrongen naar Afrika, waar omheen een muur is gebouwd, betaald door diezelfde muzelmannen.
      Sinds Gebroken Geweertje is er zelden zo veel naief pacifisme getoond.

     2. Gustaafff

      Een juiste analyse, @Beukman.

    2. jennifer

     Guustaaf doet niets liever als schoppen trappen en neerhalen van de PVV ,spreekt anderen na die ook niet beter weten en weet volgens mij barstens goed dat zijn commentaar op een leugen gebaseerd is. Hij zegt het gewoon ook al is het een feit dat het niet de waarheid is wat hij beweert.

     1. Gustaafff

      @jennifer, mijn commentaar is niet op een leugen gebaseerd. De PVV is voortdurend (zie ook de link) akkoord gegaan met bezuinigingen op Defensie. De vraag is wat de PVV gaat doen met ons Defensie-apparaat als ze eenmaal de macht hebben. Als ze op de huidige manier doorgaan, kunnen we volgend jaar het leger wel naar huis sturen.

   2. jennifer

    Guustaaf je bent weer behoorlijk callimero aan het spelen hier door die domme robert na te praten, de PVV heeft zeker niet Defensie afgebroken dit zijn de partijen die regeren en de rest meetrekken in hun bezuiniging plannen. Omdat alle linkse partijen vonden steeds dat het niet meer nodig was om Defensie uit te breiden werd daar door links link op bezuinig steeds.

    1. Gustaafff

     @jennifer, lees het artikel van Spectator. Met name het tabelletje (onder het kopje trendbreuk) is interessant. Sinds haar bestaan is de PVV altijd akkoord gegaan met de afbraak van onze Defensie.

     1. jennifer

      Heb jij zeker net alleen dat stukje gelezen wat je lezen wou en de rest van het hele verhaal heb je maar achterwege gelaten om hier je modder te kunnen uitkotsen wat op een leugen van jou en Robert gebouwd is.Nogmaals guustaaf het is niet waar wat je zegt, lees maar eens op het internet we de werkelijke daders van de bezuinigingen zijn en dat is zeker niet de PVV.

  3. zomaar

   @Robert , je kan je van de domme houden, ja kan zelfs veinzen dat je doof en blind bent , toch schat ik jou anders in !, en wel een echte linkse mol hier !.

   immers middels een stop op het binnen trekken van de zogenoemde vluchteling , komen er sociale huurwoning plenty vrij !!, die iedere Nederlander betrekken kan als aanloop naar een mogelijk koopwoning , dus geeft de PVV zeker wel aandacht aan de sociale huurwoning sector !!, het zijn juist de andere partijen die dwars liggen hierin.

   al van meet af aan is Fleur , in de tweede kamer (en daar buiten), bezig om de wantoestanden in de zorg onder de aandacht te brengen !, en weer ligt de tweede kamer dwars (van. Rein (VVD) , die zelfs een van zijn ouders (naar buiten gebracht door zijn eigen fam ) laat verkommeren), dus ook hier van jou uit een waardeloos verwijd richting de PVV .

   en met dit verwijd onderschrijf jij het falen van alle partijen in de regering en oppositie , dat het zover gekomen is met de afbraak van ons stelsel , door het geld op het verkeerde paard te verwedden met namen de islam , promoveren hier in ins land .

   dus kom als je iets verwijten wil richting de PVV , denk eerst na wat er te verwijten valt.

   zo sla je een flater !!!.

  4. jennifer

   Als je dan eens verder zou lezen op internet zou je wel degelijk de door jou genoemde punten vinden die je zegt dat die er niet zijn, en zeker de ouderen zorg daar maakt fleur zich al jaren sterk voor, maar heeft steeds tegen de afwijzingen in de tweede kamer aan moeten botsen. Ze wordt niet gehoord door die egoisten daar die nu de ouderen zorg ineens belangrijk vinden zo voor de verkiezingen. Denk eerder dat de boter langs jou hoofd druipt met zo n onnozel commentaar.

  5. Wim

   Ik las dat de niet afgemaakte VMBO leerling in het witte hemdje het ook wel aardig doet.
   Gepromoot door met name de NPO, ja want PVDA is uitgepoept, SP die moeten ook niet helemaal dan maar de Obama imitator.in zijn witte hemdje.
   Ze stonden wel alle drie hand in hand met de Hamas terroristen te demonstreren.
   Ja dat is een ander beeld dan van Wilders. je zou maar met je land het beste voor willen hebben,

  6. Kodi

   Even een geheugensteuntje ten behoeve van de werkelijke feiten, welke de MeningsSturende Media ons onthouden:

   Mag ik de lezers even herinneren aan dat kontneuqakkoord uit 2012 tussen VVD, D’66, Groen Links en het prijskaartje daarvan?
   https://pbs.twimg.com/media/C4jGXtbWEAAyy10.jpg
   – Versnelde verhoging AOW-leeftijd
   – 1,6 miljard bezuinigingen op de gezondheidszorg
   – Verhoging van het BTW-tarief van 19 naar 21 procent
   – Extra huurverhoging
   – Verhoging werkgeverslasten
   – Beperking hypotheekrenteaftrek
   – Verhoging eigen bijdrage in de zorg naar € 350
   – Verdere beperkingen AWBZ

   Het kostte wat, maar dan mocht je ook in Uruzgan meespelen en dan konden er miljarden aan ontwikkelingshulp worden weggesmeten blijven worden, alsmede dat de massaïmmigratiestromen ongehinderd doorgang verleend konden worden verkregen, nietwaar? En vergeet natuurlijk meer macht en bevoegdheden en schatplichtigheid aan Brussel niet! De verliezer: Nederland. Heeft er ook maar één iemand om geld wegsmijten aan deze flauwekul gevraagd? Niemand, want er is geen enkele maatschappelijke behoefte aan in en het sorteert ook geen enkel maatschappelijk rendement voor onze Nederlandse samenleving.

   En voor wie nog gelooft dat het de PVV was welke in 2012 wegliep voor regeringsverantwoordelijkheid: Een ieder weet dat het “klappen” van het Catshuisakkoord onder Rutte I de resultante was van systematisch traineren, frustreren en saboteren door die Judassen van het CDA.

   Niet Wilders was verantwoordelijk voor de val van Rutte-1, maar Verhagen

   Sinds de onderhandelingen in het Catshuis tussen CDA, VVD en PVV mislukte krijgt Wilders de schuld. Uit een reconstructie door De Volkskrant blijkt dat dat niet eerlijk is. Het was CDA-onderhandelaar Maxime Verhagen die een fatale fout maakte.

   Hij beloofde Wilders de ontwikkelingshulp met 2 miljard te verlagen en kon dat niet waarmaken. Dat kwam omdat hij de staatssecretaris die ging over ontwikkelingssamenwerking, Ben Knapen, verkeerd had begrepen. Hij dacht dat die zijn budget met nog wel 2 miljard wilde verlagen. Maar toen Verhagen dat aan Wilders had aangeboden bleek dat Knapen zou aftreden als het werkelijk gebeurde. Verhagen en Rutte reageren verbijsterd, maar Knapen heeft de steun van zijn partijgenoten in het kabinet. Die hebben zich niet lang daarvoor gezamenlijk voorgenomen dat zij zich feller teweer moeten gaan stellen tegen Wilders. Ze hebben er genoeg van steeds voor hem te moeten buigen, de grens is bereikt.

   Verhagen vreest dan ook dat het toch al gespleten CDA uiteenvalt als hij Knapen laat gaan. Verhagen moest het aanbod dus intrekken en Wilders stapte toen boos op.

   http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/281187/niet-wilders-was-de-oorzaak-van-de-val-van-rutte-1-maar-verhagen.html

 4. thaithai

  beste Jan…..betaalt is met een t

 5. Beukman

  Als ik het filmpje even kort mag samenvatten:
  “Nederlanders, laat jullie de komende jaren niet naaien door Rutte maar door mij. Want ik naai jullie beter.”
  Het is waarschijnlijk nog waar ook.

 6. ikweetwatikwil

  Een mooi filmpje . Doet me denken aan Geert en Fleur in het roeibootje
  Bedankt Michael Ik vind DDS één van de eerlijkste site’s

 7. cmsuijkerbuijk

  @Michael
  En ja hoor, het gehuil van links begint al! (Jan, Guustaafff, Beukman, Robert Leiden) Het is dus een prima boodschap van Wilders!

  1. Michael van der Galien

   Het is echt opmerkelijk dat ze helemaal gek worden als iemand zegt “ik hou van Nederland.” Dat kunnen ze helemaal niet hebben.

   1. Robert Leiden

    @Michael
    Het is echt opmerkelijk dat ze helemaal gek worden als iemand zegt “ik ben het niet eens met de PVV.” Dat kunnen ze helemaal niet hebben.

    1. jennifer

     Robert dat denk jij dat dat zo is, kan je zeggen ben het zeker niet met alle punten eens van de PVV, maar kan mij niet voorstellen dat jij als linkse het met alle punten van links eens bent, mocht het wel zo zijn heb je niet alleen n pakje boter op je hoofd maar kilo s boter. Een bril zo groot als een wc bril en schijnbaar een baard die je meeslepen moet inmiddels. Kan mij zelfs voorstellen dat je zandbakjurk ook een beetje te groot is voor jou.

   2. Beukman

    Ik hou ook van Nederland, @Michael, ik woon er zelfs. Maar als iemand zegt dat ie van Nederland houdt en op de achtergrond zie ik draaiende molentjes, koek & zopies en een opgetuigde kerstboom in een Canadees winterlandschap, krijg ik nu eenmaal onweerstaanbaar de slappe lach.
    Meer dan geslaagde spot!

    1. jennifer

     Verslik er je maar niet in , zou toch zonde zijn op zo n manier iemand te verliezen die zegt Nederlander te zijn.kuchhh

    2. Anna

     Beukman. Omdat jij daar kennelijk helemaal niks mee hebt en er niks van kan en wil begrijpen. We hebben Nederland opgebouwd, ontwikkeld met cultuur en religie. Wij kregen allemaal de tranen in onze ogen bij het geweldige spotje van de PVV.

     1. Beukman

      Ik heb er ook de tranen van in mijn ogen, @Anna. Deze vond ik ook al zo meesterlijk:

      https://www.youtube.com/watch?v=nXQAYlCoYDE

 8. Lex

  Geert Wilders ik noem hem vader des vaderland.

  Hij die zijn eigen vrijheid opgaf voor de vrijheid van de nederlanders.

  —————————————————————————————————
  De per ongeluk getoonde tussentijdse stemadvies van Stemwijzer ziet er hoopvol uit.

  Vandaag nog precies 5 weken te gaan. Ik leef helemaal toe naar 15 maart. Ik zie Rutte graag keihard op zijn bek gaan de huichelaar, de jokkebrok.

 9. ikweetwatikwil

  Ik denk Zomaar, dat mensen als Guustaaff onmiddellijk gaan googelen bij voorstellen en vragen in de 2de kamer. Ze pikken er uit wat hen goed uitkomt.
  Fleur kan nog zo haar best doen voor de ouderen zorg, daar wordt geen aandacht aan besteed.

  1. Gustaafff

   @ikweetwatikwil, onzin. Tot tweemaal toe heb ik mijn waardering uitgesproken voor de houding van Fleur Agema ten opzichte van de Bejaarden Opruimen-pil. Ik heb zelfs een door Fleur Agema aangemaakt artikel geprezen, waarin zij stelde dat de PVV (nog) geen besluit had gemaakt met betrekking tot het legaliseren van de Moord… eh, zelfmoordpil.

   1. zomaar

    tja en verder ben je niet gekomen , omdat jou ideologie zelfmoord verwerpt .

    en het frappante vindt ik , dat jij het schrijven van @Robert onder steunde toen hij dit beweerde .

    ” Geen woord over de sociale huurwoningen, extra politie, ouderenzorg en gezondheidszorg.”.

    punten waartegen de PVV al jaren strijd levert!, toch tegen gewerkt worden door de anderen partijen , zelfs door de SP !!, die volgens eigen zeggen en schrijven opkomen voor de minima en sociaal zwakkeren , dat staat in hun rode vaandel .

    1. Gustaafff

     Niet in het filmpje en ook amper in het verkiezingsprogramma, @zomaar. Er is bijna niets te vinden over sociale huurwoningen, extra politie, ouderenzorg, gezondheidszorg – en… Defensie. Daarom sprokkel ik alle informatie bij die er wel is: waaronder de spreekteksten in debatten.

     1. zomaar

      vreemd @Gus , dat ,dat voor de tegenstanders van de PVV ,telkens herhaald moet worden , ik denk dat mede en tegenstander echt wel weet welke standpunten en voorkeuren de PVV heeft .

      hierin verschild de PVV met de andere partijen , vlak voor de verkiezingen hoeven zij niets te bedenken , iedereen weet welke standpunten de PVV heeft .

      hoe anders is het bij de overige partijen !, zij nemen standpunten van de PVV over ,en doen beloftes om stemmen te winnen!.

      voornemens (gejat van de PVV) en beloftes !, die zij na de verkiezingen weer vergeten zijn .

     2. van Urk

      Defensie en zorg waren allang ter dood veroordeeld voordat de PVV in trede kwam. Defensie was al eeuwen een doorn in het oog van linkse partijen met name van SP en Groen Links. Afschaffing van de dienstplicht was de eerste stap van verademing voor dit soort partijen. Zolang er hier door maar meer geld overblijft voor hun linkse hobby,s.

     3. rhinestone66

      @gustaaf dus als ik je reacties zo lees ben je wel pro-PVV?

  2. Robert Leiden

   Doet Fleur haar best voor de ouderen?
   Blijkt niet uit het PVV stem gedrag:
   De PVV beloofde dat de zorg beter en betaalbaar zou worden en ouderen meer rechten en voorzieningen zouden krijgen.
   In werkelijkheid stemde de fractie in de Tweede Kamer
   – voor hogere eigen bijdragen
   – voor bezuiniging op het persoonsgebonden budget
   – voor bezuinigingen op de begeleiding van ouderen in de dagopvang met een IQ boven de 70

   De PVV zegt tegen de marktwerking in de zorg te zijn, maar stemde
   – voor particuliere investeringen in ziekenhuizen
   – voor winstuitkeringen in ziekenhuizen
   – voor betaalde voorrangszorg via SOS-artsen
   – tegen een meer inkomensafhankelijke premie
   – tegen maatregelen om wachtlijsten in de jeugdzorg te verminderen
   – tegen het in stand houden van het wettelijk recht op jeugdzorg
   – tegen een passende indicatiestelling voor AWBZ-verzekerden, waardoor meervoudig gehandicapten en mensen met een intensieve zorgvraag nu geen gebruik kunnen maken van een pgb.

   1. Lex

    Ga ook even een lijstje maken van de andere partijen.

    Heel veel van deze punten daarvoor is de PVV uiteindelijk weggelopen uit het katshuis “Kabinet Rutte1”.

    Ga ook even een lijstje maken van de andere partijen.

    1. jennifer

     Dat kan hij niet hij zo gefixeerd op de PVV dat hij alleen daar zoekt naar iets waar hij denkt de PVV mee onderuit te kunnen halen, en ondertussen laat ie zich naaien door de hem gut menschen van de linkse kliek. Sommige mensen leren niets van de gemaakte ellende door links, blijven blind e doof voor de waarheid.

 10. m2013

  Wat ik nog steeds niet snap is dat het Partij voor de Vrijheid heet, maar dat ze grenzen willen sluiten. Waar is dan die vrijheid nog?

  1. Lex

   De grenzen sluiten om de gelukzoekers tegen te houden, om het radicaal islamisering tegen te houden.

   En ja meer vrijheid voor de echte nederlanders of immigranten die zich gedragen als nederlander of hun best doen.

   Niet voor mensen die hier hun geluk komen beproeven en hier komen voor gratis geld, onderdak en gezondheidzorg.

   Nogmaals Geert Wilders is de man die zijn eigen vrijheid opgaf voor de vrijheid van de nederlanders.

  2. jennifer

   Zodat wij onze vrijheid behouden kunnen, zonder steeds overvallen te worden door de moslim import in dit land. Als wij plaats kunnen maken voor die import kan je van vrijheid niet meer spreken want die kent de islam niet. Dus met het sluiten van de grenzen ben ik het wel eens, omdat de EU het vertikt om ons burgers te beschermen door de buitengrenzen niet te sluiten, dan heb je geen andere keuze meer met al die geimporteerde aanslagen die hier gepleegd worden.

   1. m2013

    Maar als je jezelf die vrijheid gunt, gun je het een ander toch automatisch ook?

    1. van Urk

     Vrijheid kan ook misbruikt worden. Dankzij onze vrijheid komen hier ook mensen naar ons land toe die de vrijheid van anderen niet eens gunnen maar onze vrijheid wel willen gebruiken om hun mening door te drukken in onze samenleving. Je kan hierover zeggen wat je wilt maar het filmpje van Wilders is als gehele plaatje treffend en kloppend en verteld de situatie van het verhaal precies aan waar wij op dit moment nu al begeven. Gaat dit zo door met dank aan onze naieve leiders dan verloederen wij onze toekomst aan buitenstaanders die onze onafhankelijkheid en vrijheid willen gaan vernietigen waar onze voorouders notabene tachtig jaar lang voor gevochten hebben op de Spanjaarden.

     1. m2013

      Ik herken Nederland anders totaal niet in dat filmpje. Nederland is voor mij een vrij land waarin mensen de vrijheid hebben om zichzelf te zijn. De PVV wil die vrijheid behoorlijk inperken.

    2. Michel69

     En wat nu als die ander ons die vrijheid niet gunt…….toch maar binnenlaten en je eigen vrijheid daarmee op het spel zetten?

     1. m2013

      De PVV is al binnen, dus er zijn hier al mensen die een ander de vrijheid niet gunnen.

    3. Wim

     Komt bij mij de vraag op waarom doe jij je deuren dicht en op slot en mag er pas iemand in als die gebeld heeft en goed bevonden is.

     1. van Urk

      Precies Wim. De heer of mevrouw m2013 beseft niet eens dat onze vrijheid van gelijkheid in de toekomst juist in het geding komt als je de deur gewoon openlaat voor buitenstaanders die onze vorm van gelijkheid niet eens willen erkennen. Hoe meer van dat soort volk hier naar toe komen hoe meer “dreigende” hokjes er ontstaan in ons veilige hokjesland.

  3. Mr. Charles

   Op Uw lacune in begripskennis van de PVV heb ik uitvoerig geantwoord in een recenter artikel van de hoofdredacteur over Wilders en de islamisering van Nederland. Dus zoekt U dat even op, minder dan uur geleden. Veel leesgenot en inzicht vooral!

  4. ReinSteen

   Ik sta een beetje te stuiteren van je, m2013. En daarom vieren we iedere jaar 5 mei bevrijdingsdag, iets wat nu ook al weer wordt uitgehold. Wat is jouw definitie van vrijheid eigenlijk? Kijk eens films zoals Soldaat van Oranje of Schindler’s List en leer wat vrijheid betekent.
   Ik stam nog uit een tijdperk dat we gewoon grenscontroles hadden. Ik kan je zeggen dat wij in die tijd méér vrijheid dan nu.

 11. ikweetwatikwil

  m2013    3 uur ago   
  De PVV is al binnen, dus er zijn hier al mensen die een ander de vrijheid niet gunnen.

  Voor als u het nog niet wist, PVVers zijn Nederlanders die voor hun land opkomen. Nu komen er buitenlanders (islam) die de Nederlanders hun vrijheid misgunnen. Is dat duidelijk? Op een enkeling na, laat een Nederlander zich door NIEMAND zijn vrijheid afpakken.

  Nog een vraag, waarom zitten er alleen maar mannen bij islamitische bijeenkomsten. Mogen die alleen maar beslissen? Als we het hebben over vrijheid, waar zijn de vrouwen.

   1. ReinSteen

    Moslimkinderen van 9 / 10 jaar die extreme ideeën aanhangen, het is dus erger dan ik dacht!

    Onze ouders hebben er in de jaren 70 al voor gewaarschuwd dat de Moslims hun ideeën zullen gaan uitbreiden als ze er de kans voor krijgen. Dat komt namelijk overeen met hun ideologie.

    Overigens besef ik steeds meer dat linkse partijen ook een ideologie kennen – die van wereldverbeteraars. Op zich een nobel streven, maar waar ‘linkse’ mensen mijns inziens een linkse vlek voor hebben is dat de ideologie van de moslims (een theocratische regering, waarbij vrijheden worden ingeperkt) en die van linkse partijen (uitbreiden van vrijheden) elkaar conflicteren.

 12. FreddyGanglbau1

  Geert for president hoeft geen uitleg meer

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.