Peiling: zelfstandige ondernemers kiezen massaal voor de PVV

Geen categoriefeb 09 2017, 17:00
Als het aan ZZP'ers ligt, zou de PVV 40 zetels halen op 15 maart.
Met nog vijf weken te gaan voor de verkiezingen op 15 maart, staat de partij van Geert Wilders nog steeds torenhoog in de peilingen. Een nieuwe peiling onder ZZP'ers bevestigt dat beeld: onder zelfstandige ondernemers is de PVV veruit de populairste partij. Het ZZP Netwerk Nederland voerde een peiling uit onder ZZP'ers, en de resultaten zien er goed uit voor Geert Wilders. Maar liefst 27 procent van de ZZP'ers geeft de voorkeur aan de PVV, wat neerkomt op 40 zetels. VVD en D66 volgen op afstand:

27% – PVV
17% – VVD
15% – D66
10% – CDA
9% – GroenLinks
5% – SP
4% – PvdA
4% – Partij voor de Dieren
3% – Nieuwe Wegen
6% – Andere partijen

De 713 deelnemers aan de peiling konden ook aangeven op welke partij ze bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 hadden gestemd. Uit deze gegevens blijkt dat de VVD keihard in populariteit is gekelderd onder ZZP'ers. Vooral de PVV profiteert hiervan, en ook het CDA wordt door veel ZZP'ers als een betere optie gezien dan de VVD. In het algemeen zijn ZZP'ers overwegend rechts: ze willen immers hun vrijheid om te ondernemen zoveel mogelijk behouden, en niet worden lastiggevallen met allerlei onzinnige regeltjes zoals vooral de linkse partijen willen opleggen.
Wat ook opvalt in de peiling, is dat geen enkele ondervraagde ZZP'er van plan is om op DENK of Artikel 1 te gaan stemmen. Dat is natuurlijk niet heel verbazingwekkend: deze partijen zetten zichzelf en allochtonen neer als zielige slachtoffers. Ondernemers zijn gewend om zelf hun eigen boontjes te doppen in plaats van zielig hun handje op te houden, en laten de partij van Kuzu en Özturk en de partij van Sylvana Simons dus keihard links liggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten