Sylvana heeft weer wat te lachen: “Nationale Politie moet multicultureler!”, aldus commissaris

Het is weer eens zover: de zoveelste oproep voor quote, diversiteit en andere ongein waar nog nooit iemand beter van is geworden.

Ah, de problemen van dit land zijn allemaal zo klein. Terrorismedreigingen, kappers die in brand worden gestoken: het stelt gelukkig allemaal zo weinig voor. Gelukkig laat ons dat meer tijd om te focussen op het échte grote probleem van Nederland: het schrijnend lage multi-cultigehalte bij onze Nationale Politie.

Tenminste, dat is het als je Sylvana ‘Discriminatie!’ Simons en haar racismeschreeuwende aanhangers van Artikel 1 mag geloven – op dit moment ‘maar liefst’ 4862 (ha!) mensen, als we op de likes voor haar partij op Facebook kunnen afgaan. Iemand die zeer waarschijnlijk bij dat selecte clubje hoort is Max Daniel, politiecommissaris Noord-Holland en algemeen commandant Nationale Staf Grootschalig Bijzonder Onderzoek. Ja, dat is een hele mond vol, maar nog veel uitgebreider is het pleidooi dat hij vrijdagochtend in de Volkskrant houdt voor een ‘diversere politie’. Lees gezellig eventjes mee, zou ik zeggen:

Etnische diversiteit moet een prioriteit worden binnen het korps, vindt hij. De urgentie van het probleem wordt door de organisatie niet voldoende gevoeld. Een gebrek aan een afspiegeling van de samenleving in het korps heeft gevolgen voor het vertrouwen in de politie, aldus Daniel (60). Volgens hem is de denkkracht van ‘biculturele agenten’ nodig om in verbinding te blijven met de samenleving en de kwaliteit van het politiewerk te verbeteren.

Oké: deze commissaris pleit er dus voor dat de politie diverser wordt, zoveel is duidelijk. Maar waarom komt hij met deze lege uitspraak? Dat heeft – hoe kan het ook anders – vooral weer eens te maken met het beruchte etnisch profileren. U weet wel, die controversiële methode waar statistisch ontzettend goede redenen voor zijn, maar waarbij iedereen die bij de statistisch minder fraai gepresenteerde groepen hoort altijd maar weer over valt.

Op zich heeft hij hier best een interessante kijk op zaken: hij lijkt namelijk weinig te hebben tegen het etnisch profileren – als agent weet hij gelukkig dat het gewoon een hartstikke slimme methode is – maar wil het draagvlak onder de bevolking hiervoor vergroten door een etnisch diversere politie te creëren. Wanneer die politie zelf immers zo divers is, kun je ze er nog moeilijk van beschuldigen racistisch bezig te zijn, toch?

Toegegeven: dat is leuk bedacht. Helaas zet het nou niet bepaald zoden aan de dijk, zelfs als het diverser maken van de politie niet al ontzettend onethisch in zichzelf zou zijn. Wat racismeschreeuwers namelijk vaak vergeten, is dat ze mensen vaak nog meer in hokjes stoppen dan dat de mensen die ze van racisme beschuldigen dat zelf doen. En dan houd je twee groepen over: een zij-groep bestaande uit alle roomblanke Nederlanders, en een wij-groep bestaande uit de rest. En juist daar wordt een enorme denkfout gemaakt: die groep ‘met een migratieachtergrond’ is namelijk zó divers dat de politie zelf nooit divers genoeg kan zijn. Dat een Turkse Nederlander een agent die hem beboet – en niet die gast voor hem die twee keer zo hard reed! – als racistisch bestempelt is net zo waarschijnlijk als die agent een Marokkaanse in plaats van een Nederlandse achtergrond heeft. Sterker nog, zelfs als het ook een Turk zou zijn zou je die klachten nog horen: “het zal wel een Koerd uit oost-Turkije zijn’, zul je dan weer horen.

De moraal van dit verhaal: mensen doen altijd hun uiterste best om iets anders dan zichzelf de schuld van hun aanhoudingen te geven. Zelfs als je de politie 100% etnisch-gender- en weet ik veel wat allemaal-neutraal maakt zou er nog gezeik overblijven, want laten we gewoon wel wezen: niemand wil graag aangehouden worden, of dat nou door een agent uit Klazienaveen of Casablanca is. Het bestrijden van dat zogenaamde racisme is pure symptoombestrijding en draagt niets bij aan een veiliger Nederland: focus dus liever op het aannemen van de allerbeste agenten die weten hoe ze met dit soort aantijgingen om moeten gaan, of die nou Maarten of Mohammed heet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. werkloze generaal

  Nog meer zwarten & besneden pikkies bij de politie ? Dan ben je als Nederlander straks nergens meer veilig. Want deze mensen gaan bij de politie ‘ omdat ze nou eenmaal geen fatsoenlijk werk kunnen vinden ‘ .

  En omdat ze als kansloze bij de politie gaan , reageren ze hun frustraties en haat af op het westen / Nederlanders (op de gewone burger dus ) .

  Belachelijke wantoestanden ik ten zeerste verwerp.

  1. jennifer

   Dit ben ik wel met je eens, hoe kan men hersenloze inteelt in gaan zetten om Nederland veilig te houden. Straks kan men de politie helemaal niet meer vertrouwen, en daar hebben ze dan zelf voor gezorgd, door dit soort gasten in te zetten.

   1. werkloze generaal

    Kijk naar de bijdrage die gaat over Real Madrid : de steenrijke sponsor wil dat het kruis weggelaten wordt van het embleem want ‘ aanstootgevend ‘ . Hiermee zegt het Midden – Oosten : wij importeren géén christelijk geloof.

    Andersom , in het westen , zeggen de sukkeltjes : kom maar hierheen ! Wij geven straks kerstmis ook wel weg , in navolging van Sinterklaas. Jullie nemen aanstoot aan kerstmis met Christus , daar moeten we naar luisteren dus schaffen we het maar af.

    Met als resultaat dat over 5 jaar het Suikerfeest wél een feestdag wordt , en de ramadan ingevoerd wordt als nieuwe traditie.

    Tsja zeggen de linkse sukkeltjes dan : “moeten we die mensen dan maar tegen de kop stoten , het zijn ook Nederlanders “

 2. HaZ

  Oh heet dat zo tegenwoordig, etnische diversiteit. In de jaren 90 was er ook zo’n overheidsstroming in Nederland die zoiets had uitgedokterd.”Positieve discriminatie”heette het toen. Laat Sylvana Simons dit maar niet horen…..
  Moslims integreren niet in Nederland en dat zullen ze NOOIT gaan doen ook. Daarom nog maar een keertje de link naar Pat Condell https://www.youtube.com/watch?v=-OpZ4eAwalc

 3. Gustaafff

  Fijn dat we weer lelijke foto’s krijgen van Simons. Met die mooie foto’s – krullen, bril – krijg ik een soort Stockholm-syndroom.

  1. jennifer

   Daar moet je als gezond mens toch bij iedere aanblik van n foto van dit misbaksel last van hebben toch.

   1. Gustaafff

    Dat dacht ik eerst ook.

 4. Wim

  Je moet mensen nemen die geschikt zijn en er zelf helemaal achter staan of ze nu rood, zwart, geel of wit zijn.
  Andere motivaties dienen de burger en de veiligheid niet ,maar alleen de bevrediging van doorgeslagen multiculturele waanzin.

  1. jennifer

   Ja zo is het, het gaat helemaal niet meer om de veiligheid van de burgers. Kwaliteit en hersens tellen schijnbaar niet meer in dit land. Nee die multicultie shit zal en moet er door gedramd gaan worden of het negatieve gevolgen heeft bekommeren ze zich schijnbaar niet om. Kunnen ze straks weer gaan zeggen, ja sorry dat ebben we niet geweten.

 5. frans carel

  Waarom zou de politie “een afspiegeling van de Nederlandse bevolking” moeten zijn? Je ziet tot welke wanverhoudingen deze gedachtegang in bijvoorbeeld de Tweede Kamer heeft geleid. Politie en andere overheidsorganen (douane, beveiliging) moeten gerecruteerd worden op kwaliteit en niet op diversiteit. Het Amsterdamse onderwijsrapport al gelezen, waaruit blijkt dat allochtone leerlingen de macht hebben bij de samenstelling van lesonderwerpen? Moet daaruit de politie voortkomen?

 6. Kodi

  Als een witte agent niet geaccepteerd wordt door het donkere deel van de burgers, dan ligt dat niet aan de witte agent maar aan de donkere burgers.

  1. jennifer

   Klopt en horen die donkere burgers met hun probleem wat ze er mee hebben niet thuis in dit land toch.

 7. henk vintage

  Met een gemiddeld i.q. van 80 heb je bij de politie niks te zoeken.

  1. jennifer

   Ligt het zo hoog bij de import ??? ha ha

 8. HaZ

  Erdogan eist schadevergoeding van Kuzu en Özturk wegens contractbreuk
  ‘Turkse belangen in Nederland ernstig geschaad’

  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan eist een schadevergoeding van Tunahan Kuzu en Selçuk Özturk. Volgens de Turkse leider heeft het gestuntel van beide Kamerleden de Turkse zaak in Nederland ‘op ernstige wijze beschadigd’.
  “We hadden afgesproken dat DENK de Turkse belangen zou behartigen,” laat Erdogan weten. “Nu blijkt dat ze zich maandenlang hebben ingelaten met een antidiscriminatie-activist die de gekste dingen zegt over gelijke rechten. Wie wil er nou weer Zwarte Piet afschaffen? Achterhaalde tradities zijn er om gekoesterd te worden.”
  Erdogan zegt te betreuren dat de zaak in de media is gekomen. Maar, zo zegt hij. “Als Kuzu en Özturk de media fatsoenlijk hadden opgerold was dit nooit gebeurd.”

  Bron: Speld.nl

 9. Analist

  Hopelijk zien we na 12.00 vandaag geen lachende Sylvana meer!

  1. jennifer

   Niemand weet toch of dit eerlijk verkregen handtekeningen zijn bij haar, ze kan dezelfde malloten die ze hier voor gevonden heeft weer onder andere namen laten tekenen toch, wie controleert haar niemand lijkt mij. Ze is niet te vertrouwen dus hier ook niet mee lijkt mij.

 10. Analist

  Gezien sterke loyaliteiten met het land van herkomst en de onderlinge cohesie zit ik er om veiligheidsredenen ook helemaal niet op te wachten dat het politie-apparaat nog verder wordt verzwakt.

 11. Kodi

  Waar bepaalde bevolkingsgroepen bovengemiddeld crimineler zijn of een loyaliteit hebben aan een vijandige ideologie, daar moeten we met deze groepen terughoudender zijn ivm het risico op infiltratie door criminelen of terroristen. Dat er in de praktijk dan minder van deze bevolkingsgroepen geschikt blijken te zijn is het resultaat van hun eigen diskwalificeren. Het gaat om veiligheid, dus we kunnen geen enkel risico nemen.

 12. Ni28

  Dat is weer een bewijs dat multiculturele samenleving niet functioneert. Een blanke politieman kan nooit functioneren in een zwarte of moslimwijk dus moeten er gekleurde agenten komen voor dat doel. Een soort apartheid bij de politie dus al zal de gemixte koppel agenten iets anders suggereren. Een LAT relatie zoals ik vaker zeg.

 13. Kodi

  Zolang er etnisch wordt “geprofiteerd” zal er etnisch geprofileerd moeten worden.

  1. Analist

   Wijsneus, ha, ha, ha !

 14. tq1991

  Nationale politie mag zeker meer diverser. Want als deze mensen blijven etnisch profileren kan dezelfde profilering ook in hun voordeel werken. Mensen die zeggen kijk naar kwaliteiten niet naar kleur staan wel geheel achter etnisch profileren op basis van kleur en ras dus dat is alvast geen argument.

 15. Jroam

  Vroeger op het internaat voor gehandicapten, daar moesten we leren vergaderen.
  Ik heb altijd een uitgesproken mening gehad en zat ik ergens mee,
  dan deed ik er wat mee.
  Bij die vergaderingen zaten er ook die interessant probeerde te zijn,
  ik wil ook wat zeggen.
  Zelf moet ik niet aan atletiek gaan doen, gaat niet kan niet, klaar!
  In zo’n vergadering ging dan iemand die niks zinnigs te zeggen had,
  met haar vinger omhoog zitten, wiebelen en kreeg ze dan de kans, dan stopte het niet.
  Die S.S. is ook zo’n figuur.
  Haar uiterlijk vertoond geen mankementen en zolang te zwijgt,
  zal niemand problemen met haar hebben.
  Maar ook Silvana Simons heeft geen realistisch zelfbeeld.

  Silvana: ik ben spastisch en dan Nederlandse klimaat doe me niet goed.
  Ik wil naar Suriname, of de Antillen, zonder iets van mijn welvaart in te leveren.
  Een beetje informatie over mezelf:
  Ik ben een gezonde vent en intelligent genoeg om respect te hebben voor anderen.
  Men hoeft zich de geen zorgen te maken, zoals westerse dames en meisjes (godverdomme) dat nu wel moeten doen,
  waar jij ondanks je grote smoel, niet druk om lijkt te maken!
  Ik ben zorgafhankelijk en dus heb ik veel ervaring in andere te sturen,
  krijg daarover geen klachten.
  Dus,… misschien kan je nog iets van me leren.

 16. Cultuur_Pessimix

  Politie is politie! Het zijn bewakers van de wet die doen wat ze moeten doen: overtreders inrekenen. Dat heeft m.i. niets te maken met diversiteit. ‘We’ draaien het weer om. Als er in de samenleving groepen zijn die er een puinbak van maken, lees sommige marokkaanjongeren, moeten we leren ze begrijpen??? NEE!! Deze criminele groep moet begrijpen dat ze zich aan de wet dienen te houden net als iedere andere inwoner van Nederland. Begaan ze een overtreding? Dan staat daar straf op ja! (die marokkaanjongeren noemde Daniel terloops). Overigens is het van de gestoorde dat Daniel hintte op niet-westerse allochtonen en zijn eigen achtergrond – Nederlands-Indisch – daarbij rekende. Mensen van Nederlands-Indische afkomst zijn Nederlanders. Om deze groep nu opeens weer apart te stellen is echt weer zoeken naar verschillen…. Het is weer het oude verhaal: niet zeggen waar het op staat: mensen die de islam aanhangen zorgen voor problemen op grote schaal. Niet Nederlands-Indiërs, niet Molukkers, niet Antillianen, niet Joden, niet Surinamers, niet scheldende Tokkies, noem maar op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.