Zakkenvullende EU-parlementariërs geven 270 miljoen euro belastinggeld aan eigen pensioenfonds

Het pensioenfonds heeft een enorm gat, maar de pensioenen worden niet gekort. In plaats daarvan hebben Europarlementariërs 270 miljoen euro uitgetrokken om het gat te dichten.

Macht corrumpeert, is een oud gezegde. De leden van het Europees Parlement bewijzen dat deze uitspraak nog steeds actueel is: ze hebben deze week 270 miljoen euro opzij gezet om het pensioengat van 1000 voormalige parlementariërs te dichten. Die hadden een eigen pensioenfonds voor hun aanvullende pensioen, maar de dekkingsgraad van dat fonds is slechts 35 procent. Toch worden de pensioenen niet gekort, maar wordt in plaats daarvan extra geld naar het fonds gesluisd.

Ter vergelijking:

In Nederland mogen fondsen met een dekkingsgraad onder de 105 procent de pensioenen niet verhogen. Bij een veel lagere dekkingsgraad worden de pensioenen zelfs gekort. In Brussel zijn de pensioenen vorig jaar – ondanks het tekort – opnieuw verhoogd.

Tja, alle mensen zijn geljik maar sommige mensen zijn nu eenmaal meer gelijk dan anderen.

De regels waaraan wij ons allemaal moeten houden, gelden niet voor de leden van het Europees Parlement. Dus in plaats van de pensioenen te korten, kozen de zakkenvullers ervoor om het pensioengat te dichten met geld van de begroting. Met andere woorden: ons belastinggeld wordt gebruikt om de absurde pensioenregeling van Europarlementariërs te spekken.

Diezelfde Europarlementariërs hebben jarenlang veel te weinig pensioenpremie betaald vergeleken met de gigantische uitkering die ze van het fonds krijgen:

Volgens de Nederlandse pensioendeskundige Theo Kocken hebben de gepensioneerde parlementariërs veel te weinig premie betaald voor het pensioen dat ze krijgen. “Het is een absurde pensioenregeling met veel te veel toezeggingen voor veel te weinig premie.”

Dit is waar de EU voor staat: onbeschaamd zakkenvullen op kosten van ons belastinggeld. Het is geen wonder dat de anti-EU-partij van Thierry Baudet, Forum voor Democratie, zo populair is. Net als de PVV wil deze partij dat Nederland de EU verlaat, liever vandaag dan morgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

  1. Adriaan

   Het wordt meer dan hoog tijd voor een echte opstand. Jammer dat Nederland niet die mentaliteit heeft om de barricaden te beklimmen. Het gaat ons nog steeds te goed af kennelijk.

   1. back2basics

    Volgens mij is die mentaliteit er wel. Het ontbreekt aan de middelen om mensen de barricades op te krijgen. De vakbonden zijn er tegenwoordig voor CAO onderhandelingen en het helpen bij invullen van belastingaangiften. Belangrijk genoeg maar daarna houdt het op.

 1. Ni28

  Brussel is dus echt een corrupte boel. Dat wisten wij al maar de kaalgeplukte bejaarden in Nederland worden nu extra uitgelachen. Nederlandse pensioen fondsen overgeheveld naar Brussel was niet voor niets. Haha, de dikke middenvinger naar de bejaarden hier vanuit Brussel. Stomme bejaarden, wij hebben jullie goed genaaid.

 2. van Urk

  Vandaar dat Juncker met zo,n uitspraak kwam: Europa, zwicht niet voor Trumps NAVO eisen. Het extra budget naar defensie komt natuurlijk niet in zijn zak. Het gaat zelfs ten koste van de EU graaiers.

 3. Adriaan

  Geweldig. Dit bericht komt op het juiste moment. Op die partijen stemmen die de EU een rotschop willen geven. Wat zal dat een verademing zijn. Rutte wil graag in de EU blijven. Nu begrijp ik waarom. Na zijn dictatoriaal bewind, wil hij echt zijn zakken gaan vullen.

 4. Ni28

  Het moest snel geregeld worden want Juncker gaat straks stoppen en wilt van deze diefstal genieten. Met een hoop drank van onze geld. Wat een boevenbende!

 5. PimF

  Hoogste tijd dat het smerige rattenhol uitgerookt wordt.

 6. Pjotter

  Van hoog opgeleid moet je het hebben, kan je nagaan wat er gaat gebeuren met de NL pensioenfondsen die worden uitbesteed aan dit gajes, dat word hevelen geblazen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.