Belachelijke Paul de Leeuw verspreidt nepnieuws over kabinet Trump: "allemaal witte mannen!"

Belachelijke Paul de Leeuw verspreidt nepnieuws over kabinet Trump: "allemaal witte mannen!"

De Vara-presentator tweet een zogenaamde foto van "Trumps kabinet", maar het kabinet van Trump staat helemaal niet op de foto.

Links Nederland heeft er een nieuwe obsessie bij: Donald Trump. Jarenlang ging de linkse kerk compleet over de zeik bij het horen van de naam "Geert Wilders", maar Donald Trump roept nóg bozere reacties op. Vara-presentator Paul de Leeuw is natuurlijk geen uitzondering: zes jaar geleden trok hij al de walgelijke vergelijking tussen Adolf Hitler en Geert Wilders, en nu moet Donald Trump het ontgelden.

[caption id="attachment_159844" align="aligncenter" width="1199"]screenshot NPO screenshot NPO[/caption]

Op Twitter doet Paul de Leeuw zijn beklag over de samenstelling van het kabinet van president Trump. Dat zou véél te veel witte mannen bevatten, en slechts één vrouw.

Hopelijk komt er een olifant met een lange snuit om de regering van Trump uit te blazen, fantaseert Paul de Leeuw. Dat is echter niet het enige dat aan zijn fantasie ontsproten is: de foto die hij plaatst is namelijk niet van Trumps kabinet, maar van een ontmoeting met zakenlui. Het kabinet van Trump is namelijk wel degelijk zeer divers. Zo is Elaine Chao de minister van transport:

Ben Carson is minister van wonen en stedelijke ontwikkeling:

Het zou overigens niet moeten uitmaken wat voor afkomst iemand heeft: de meest geschikte persoon moet de baan krijgen, huidskleur dient daarbij geen rol te spelen. Maar het is buitengewoon kwalijk dat Paul de Leeuw het kabinet van Trump wegzet als een verzameling blanke mannen, terwijl er wel degelijk minderheden op prominente posities in de Amerikaanse regering zitten.

Paul de Leeuw moet zich lekker gaan bezighouden met andere zaken en zich verre houden van politiek. Daar heeft deze uitgerangeerde Vara-komiek namelijk geen snars van begrepen, blijkt uit zijn oliedomme bericht op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties