Libanese terroristenleider bedreigt Israël: onze raketten kunnen jullie kerncentrale raken!

Geen categoriefeb 17 2017, 16:30
Terreurbeweging Hezbollah (letterlijk: 'Partij van Allah') is vastbesloten om Israël te vernietigen en zal daarbij zelfs niet aarzelen om een kerncentrale aan te vallen.
Hassan Nasrallah, de leider van de Libanese sji'itische terroristische organisatie Hezbollah, heeft een nieuwe bedreiging geuit aan het adres van buurland Israël. Volgens de terroristenbaas moet Israël de kerncentrale in de stad Dimona snel sluiten, want anders zal zijn terreurorganisatie de kernreactor raken met haar raketten. Hezbollah is één van de machtigste en gevaarlijkste terreurorganisaties ter wereld: ze beschikt over duizenden raketten die gericht zijn op aartsvijand Israël.
Israël is een welvarend, Westers en democratisch land in een zeer vijandige regio. Hoewel Israël inmiddels al bijna 70 jaar bestaat, kunnen veel van de omringende moslimlanden nog steeds niet accepteren dat er een Joodse staat in het Midden-Oosten is. Verschillende malen hebben Arabische buurlanden daarom geprobeerd om Israël van de kaart te vegen, telkens zonder succes. Helaas zijn er nog altijd trieste figuren die het blijven proberen, waaronder dus terroristenbaas Nasrallah en zijn Hezbollah-beweging.
Nasrallah gaf een speech naar aanleiding van het bezoek van de Israëlische premier Netanyahu aan president Trump:

"Trumps verkiezing maakt ons niet bang, zelfs als de beweringen dat hij Netanyahu groen licht zal geven om oorlog tegen Libanon te voeren, waar blijken te zijn"

Er is geen enkel bewijs dat Israël of Trump van plan is om een oorlog tegen Libanon te beginnen – Nasrallah verkondigt dus pure propaganda, bedoeld om Libanezen bang te maken en zo steun te verwerven voor zijn terreurplannen. Hij uitte ook een specifieke bedreiging tegen de nucleaire reactor van Israël in Dimona, en beweert dat de raketten van Hezbollah deze reactor zullen raken:

"Het Israëlische kernwapen is een bedreiging voor de hele regio, maar wij zullen er een dreiging voor Israël zelf van maken!"

Israël lijkt niet erg onder de indruk van de bedreigingen. Inlichtingenminister Yisrael Katz stelt dat Israël "heel Libanon" onder vuur zal nemen, inclusief infrastructuur, als Hezbollah het waagt om Israëlische burgers onder vuur te nemen. Bovendien riep hij op tot sancties tegen Iran, dat Hezbollah met wapens en geld ondersteunt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten