Domme Mark Rutte gaat langs bij Pauw & Jinek, wordt vervolgens uitgejouwd door “woedende Groningers”

Mark Rutte denkt dat politiekcorrect links tegenwoordig van hem houdt omdat hij de afgelopen jaren een links kabinet leidde. Dat is een heel grote vergissing.

Toen Mark Rutte gisteren aanschoof bij Pauw & Jinek dacht hij ongetwijfeld dat het een warm bad zou zijn. Ja, Eva Jinek had weliswaar geprobeerd om VNL-lijsttrekker Jan Roos kapot te maken — een poging die op epische wijze faalde en VNL meer leden dan ooit opleverde — maar hij, Rutte, is immers zélf politiekcorrect. Hem zouden ze wel met rust laten, dacht hij.

Nou, de aanvallen van Jinek en Jeroen Pauw vielen inderdaad mee, maar ze lieten het publiek wél helemaal losgaan. Dat publiek bestond voor een groot deel uit Groningers die woedend zijn vanwege de gasboringen in hun provincie. In plaats van in te grijpen lieten de twee nepjournalisten van de NPO het publiek de hele show verpesten. Want tja, Rutte is weliswaar links, maar hij is ook een VVD’er. En alleen daarom al verdient hij het om zo behandeld te worden.

‘De heer Rutte heeft ons zesenhalf jaar leeggezogen. En dat doet hij nog steeds. Hij wordt afgeschilderd als een positief politicus, een optimist. Maar weet je wat een optimist doet? Die lacht alles weg, dus hij lacht ook onze problemen weg’, aldus een boze man in het publiek. Rutte luisterde hoofdschuddend naar het boegeroep en de scheldpartijen: ‘Naaiers’. Een vrouw in het publiek hield een briefje omhoog #notmypremier.

Totaal onacceptabel natuurlijk, maar Pauw en Jinek lieten het bewust gebeuren. Rutte is nominaal rechts — nou ja, zijn partij tenminste — en dus moet hij aangepakt worden. Als dat niet door henzelf kan omdat ze dan te veel kritiek te verduren krijgen laten ze het publiek het vuile werk gewoon opknappen, net zoals ze met Fleur Agema deden.

Het vervelende voor Rutte? Er is werkelijk niemand op rechts die hem zal verdedigen. Hij heeft zich de afgelopen jaren immers eerder gedragen als een PvdA’er dan als een VVD’er. Daar komt bij dat hij zijn best continu doet om ‘lief’ gevonden te worden door de NPO, terwijl wij van rechts de publieke omroep juist als de vijand zien. Daar komt bij dat hij de PVV van tevoren al heeft uitgesloten van regeringsdeelname, wat natuurlijk precies is wat de linkse media willen.

Meneer staat er dus helemaal alleen voor. Zoek het maar uit Mark, je hebt je zo lang misdragen dat je niet op onze hulp hoeft te rekenen. Dahaag!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. poldi

  Plagiaat
  ———
  Voor de uitbarsting van de Groningers bij P&J, was Rutte, zoals gewoonlijk, druk in de weer de toehoorders in te pakken met zijn gebruikelijke mantra’s, met zijn snelle lege praatjes met halve feitjes en betrekkelijke waarheden. Deze man is geen optimist, hij speelt de optimist en is een fantast. Voortdurend, in het parlement en daarbuiten, verzint hij allerlei dingen en presenteert deze in een snelvuur van woorden en vele bijzinnen. Ik verbaas mij erover, dat hij er telkens mee weg komt, hoewel in toenemende mate de mensen in de gaten hebben, dat ze in het ootje worden genomen. Bijvoorbeeld de afhandeling van het Oekraine-referendum en de behandeling van de bonnetjes-affaire zijn adembenemende acts van list en bedrog.
  Om mijn punt te maken: het lukt collega-politici en ook de journalisten doorgaans niet de onophoudelijke bellen-blazerij van Rutte door te prikken. Bij P&J verloor Rutte de grip op het proces, eindelijk eens een keer! De Groningers, onze ernstig gedupeerde mede-burgers, lukte het wel! Kennelijk is hiervoor een ernstig verruwd debat nodig.

  1. Anna

   poldi. Toevoeging: VVD heeft niet alleen de Groningers schandalig behandeld maar ook wat Marike Stellinga uitlegde over de VVD plannen over de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen, bijstand en minimumloon.

   Marike Stellinga tegen Mark Rutte : ” Vanochtend zei u het ook in de verkiezingskrant van de Telegraaf “nu moet iedereen het gaan voelen dat het beter gaat”. Wat mij opviel in de doorberekening van Centraal Planbureau van uw plannen is dat dat niet geldt voor iedereen in Nederland. Niet voor mensen met een uitkering, U gaat arbeidsongeschiktheidsuitkeringen versoberen, U gaat de WW versoberen, U gaat met name de bijstand versoberen, U gaat die loskoppelen van het minimumloon- bevriezen de komende 4 jaar en U gaat de vakantietoeslag ervan af halen -verlagingen van de bijstand van 5%. Ik zag dat en vroeg mij af Waarom?”

   Mark Rutte :”Ik heb dat vreemd gevonden dat er een vakantietoeslag in een bijstandsuitkering zit, Ik heb nooit begrepen dat iemand met een uitkering vakantietoeslag krijgt.”

   KIJK DAT IS MARK RUTTE VAN DE VVD. PvdA de schuldige en VVD vrijuit door de mooie praatjes van Mark Rutte. Daar praat hij niet over. Hij lacht alles weg

   1. Anna

    Een derde van de bevolking leeft in armoede. Deze mensen moeten ook nog de verschrikkingen van asiel en immigratie opkappen. Bij CDA, D66 en GroenLinks zal het niet veel beter zijn dan bij VVD.

  2. Anna

   Overgrote deel van de gasinkomsten zijn vanaf zestiger jaren door CDA,PvdA en VVD verkwanseld. Een hele immigratieindustrie werd ermee opgezet. Zonder gasbaten was dat nooit op deze schandelijke wijze gebeurd. Zeker bijna 300 miljard aan gasinkomsten en een derde van de Nederlandse bevolking leeft in armoede met dank an CDA, PvdA, D66 en VVD. Bij GroenLinks zullen er ook nog de milieubelastingen bovenop komen.

 2. Gustaafff

  Die zielige Groningers hebben in een grijs verleden Tim Engelbart eens met de dood bedreigt, nadat deze een kritisch stuk over de Groningse gasboringen schreef. Die lui zijn niet te vertrouwen.

  Verder kon Rutte zich prima redden. Hij kan de problemen vandaag niet oplossen. Daar is tijd voor nodig.

  1. NederNederlander

   DENK TROLLIE Gustaafff@
   Mooi narcistische antwoord!!
   Negeert de impact, die negatief commentaar op jou heeft en Bekritiseert of kleineert je continu.
   Dat is wat de heer miezerig ventje Gustaafff@ alleen maar kent.
   Hij is een persoon die een ander graag alles afneemt voor zijn eigen gerief!!

   1. Gustaafff

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/02/hondsdolle-groningers-bedreigen-dds-redacteur-met-de-dood/

    De gemoederen in Groningen lopen hoog op, zoals Tim al eens schreef over de gasboringen:

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/02/drill-baby-drill-meer-gas-en-minder-aanstellerige-groningers-graag/

    Premier Rutte gaf aan dat stoppen met boringen betekent dat wij allemaal in de kou zitten. Voorts zijn al de regels voor een schadevergoeding al versoepeld.

    Het kabinet wil op termijn helemaal stoppen met gasboringen.

    En stop eens telkens dezelfde tekst te plakken.

    1. Anna

     Gustaaff. Rutte liegt. Hoezo in de kou zitten? Heel de Nederlandse bodem zit vol met gaspijpen naar alle richtingen die gas exporteren en importeren. Onze goede vriend en handelspartner de Russen stikken van de olie en gas. Waar praat Rutte over. Maar regeringen zitten in grote financiële problemen want nu zijn ze zo ver gedegradeerd dat ze de miljarden gasinkomsten niet meer kunnen missen. Daar werd en wordt grotendeels de “verrijking” van bekostigd.

     1. Gustaafff

      “Onze goede vriend en handelspartner de Russen stikken van de olie en gas”

      De relatie met Rusland is, om maar in de termen te blijven, aardig bekoeld, @anna. We kunnen er niet meer van op aan dat ome Vladimir gas blijft leveren.

   2. Gustaafff

    Aangezien links er niet door komen:

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/02/drill-baby-drill-meer-gas-en-minder-aanstellerige-groningers-graag/

    En wil je alsjeblieft niet elke comment van mij voorzien van hetzelfde commentaar? Dat lijkt me overduidelijk trollen.

  2. Christian Wouters

   Macro-economisch is Rutte goed. Dat hij daarvoor op lange termijn het land in een burgeroorlog stort ( Nederland kan het zich niet permitteren om een andere koers te varen dan Duitsland op nepvluchtelingengebied ) tekent zijn gebrek aan politiek inzicht. De drs. geschiedenis die de revolutie nog niet herkent als die onder zijn ogen plaatsvindt.

   En Groningers zijn slachtoffer-verslaafden. Altijd ruzie en altijd de ander. Ze hadden kunnen weten dat de NAM hun omkocht met domme loze cadeautjes als een Groninger Museum in plaats van hen rechtstreeks te compenseren.

   Toen hoorde je ze niet. Integendeel.

   Groningers hebben hun ongeluk aan hun eigen beperkte grondhouding te danken. Ze zijn verslaafd aan uitbuiting.

   1. Gustaafff

    “Groningers hebben hun ongeluk aan hun eigen beperkte grondhouding te danken. Ze zijn verslaafd aan uitbuiting.”

    Dat ben ik met je eens. Maar pas op, als je wat lelijks zegt, komt de Gasboringen Calimero-vereniging, je op twitter bedreigen.

   2. Anna

    Christiaan Wouters. U bedoelt zeker de PvdA die al decennialang regeert met ijzeren hand in Groningen

  3. Anna

   Gustaaff.VVD Mark Rutte is er voor Een Groot EU, goed boerende Nederlanders en intussen laten ze een derde van de bevolking in grote armoede leven en de bevolking in Groningen stikken. Praktisch alle gasinkomsten hebben regeringen verkwanseld. Ze kunnen per direct meer gas uit Europees Rusland importeren en de Groningse gasbronnen sluiten.
   Maar anno 2017 kunnen ze de miljarden niet meer missen. De permanente, jaarlijkse, levenslange miljarden aan asiel en immigratiekosten moeten worden opgebracht. Ten koste van alles en iedereen. Elsevier “Nederland armer, voller en islamitischer”. In 2060 circa 30 miljoen inwoners en een derde islamitisch. Allemaal kunnen doen met bijna 300 miljard gasinkomsten.

 3. poison

  Het was genieten. Zo moet heel Nederland zijn.

 4. Peter Selie

  Niet alleen de Groningers zijn woedende burgers, óók in de overige provincies steekt het onbehagen de kop op, omdat men zich niet gehoord voelen door welke politieke partij dan ook. Tja verkiezingsretoriek is het enige antwoord die de traditionele lijsttrekkers kunnen bedenken. Nooit van mijn leven kunnen en willen begrijpen dat zó veel volk zich geroepen voelt om hun stem aan z’n zooitje groot graaiers te geven. Denk dat het grotendeels om egoïstische redenen gaat of mooie vergezichten, of misschien ook wel om ergens bij te horen. Een premier die zich ietwat negatief uitlaat in de Tweede Kamer over de EU-beleidsregels en vervolgens bij zijn bazen in Brussel weer mooi weer speelt en de billen van Juncker en zijn henchmen kust, ongelofelijk hoeveel politieke kleuters er in Nederland wonen…

 5. Sniper666

  Pats, daar gaat Rutte neer tegen het gewone volk.

 6. Ni28

  Sinds kort heeft de NPO een nieuwe tactiek ontwikkeld. Zij laten nieuws door die voorheen niet kwam en zij hebben hun toon veranderd. Zij lijken iets redelijker en milder over te komen maar hebben hun vuile werk aan het aanwezige publiek overgedragen. Kijk hoe redelijk wij zijn maar het land(aanwezige publiek)lust jullie niet. Je prikt er zo doorheen. Hoe minachtend voor de kijker is deze goedkope methode, ongelooflijk deze linkse praktijken.

 7. NederNederlander

  Dus als ik het goed begrijp kunnen de Groningse mensen sterven om voor te zorgen dat de rest van Nederland gas heeft!!

 8. poldi

  Overduidelijk een geregisseerd moment.
  Hulde voor Paul Jansen die er doorheen prikte en Pauw vroeg wat het programma ermee wilde bereiken… waarop hij natuurlijk gelijk afgekapt werd door de boze linkse trollebol Eva Jinek.
  En naar zulke stupide programma’s gaan onze belastingcenten.

  Trouwens Eva Jinek begint echt feeksachtige trekjes te vertonen.
  Bij rechtse opponenten een feeks en bij linkse opponenten daarbij denkend aan die linkse luchtbel Jesse Klaver geen spoor van kritiek.

  1. Pjotter

   poldi@ maar ze kon de zaak niet meer in de klauw houden, een misrekening van Rutte en Jinek, totale ontmaskering van de MP met 6 jaar ervaring en leugens, de volgende leugen staat al op stapel, de Turkse campagne in NL zal niet worden gefaciliteerd, in duidelijk Nederlands, dus er zal niets tegen worden ondernomen, een Nederturk die gebruik maakt van Turks stemrecht zijn NL paspoort inleveren.

 9. NoDoubt

  Het is begrijpelijk dat je Nederland niet in de kou zet omdat de Nederlandse huishoudens afhankelijk zijn van de aardolie. Schandaliger is het dat op geen enkele manier de Groningers tegemoet zijn gekomen in hun ellende. In de film ´De stille beving´van 2doc is heel goed te zien hoe Groningers worden belazerd. Op de dag van de uitzending van RTL late night zeggen dat alle schade vergoed wordt en vervolgens na de uitzending deze belofte weer intrekken. Mensen gewoon kapot procederen. De regering had tegemoet moeten komen door een gedeelte van de opbrengst de mensen bij te staan en de kosten bij de NAM in rekening te brengen. Dat had van fatsoen getuigd. Mooie woorden over normen en waarden maar heel veel cultureel erfgoed (Nederlandse geschiedenis) is definitief kapot net zoals in Allepo. Als je goed hebt geluisterd is de heer Rutte deze mensen op geen enkele manier tegemoet gekomen. Wel 2 miljard naar verzorgingstehuizen terwijl de meeste verzorgingstehuizen een bestuurlijk/management probleem hebben. Ze staan niet dicht genoeg bij de mensen om de echte problemen op te lossen of te zien. Ook hier moest eerst Hugo Borst aan te pas komen. Niet het kabinet kwam spontaan. Pas als het probleem op tv wordt uitgespeeld worden hoge heren gevoelig want je komt negatief in het nieuws. Maar wel multinationals een vrije doorgang en geen/amper belasting laten betalen. Nee dat wentelen we af op de burger (de melkkoe). Grenzen dicht, scheelt 7 miljard per jaar. Vluchtelingen hebben het beter dan de Groningers. kost jaarlijks €37000 per asielzoeker (hebben we nakomende families nog niet meegerekend). Krijgen alles gratis en als zij niet als asielzoeker worden bestempeld, kunnen ze niet terug. Steunen we de Grieken met 14 miljard die het geld zelf hebben uitgegeven. Geweldig beleid. Gelukkig is het land nog niet vol, slippen wegen niet dicht, slipt infrastructuur niet dicht, komt er geen rekening rijden. Blijkt gelukkig dat er meer moskeeën zijn in Nederland dan Westerse kerken in Turkije. Overal zie je crowdfunding of zoals nu weer een actie om geld over te maken naar Afrika maar als het om de eigen bevolking gaat is er geen benefit of actie. En Mark Rutte denkt: ´Dat hebben we weer gehad´ op naar één Europa en open de grenzen.

  1. HaZ

   Mee eens No Doubt. Reken maar dat de Groningers gecompenseerd gaan worden voor hun schades en ander leed nav de gasboringen. Dat gaat de Overheid niet vergoeden, dat gaat de NAM niet vergoeden, maar dat gaan wij, de rest van Nederland, vergoeden.
   U mag straks een keuze gaan maken tussen 3 kwaden: Of u betaald mee aan de compensatie voor de Groningers ( het zg. deel het leed principe) of het gas komt uit Noorwegen of Rusland en dat gaat geheid duurder worden dan nu, of optie 3 is geen gas meer gebruiken en terug de kolenmijnen in. Weet wat u stemt 15 maart !

  2. corfo

   NoDoubt.
   Laat u niet wéér bedonderen door de “elite”. NL komt niet in de kou te zitten als de gasboringen in Groningen stoppen. Het gaat precies als met de Brexit : het zou in de EU een vreselijke grote chaos worden als de Britten “ja” zouden zeggen tegen de Brexit. Bovendien zou het licht in de EU uit gaan. Ooit zulke lariekoek gehoord uitgekraamd door “deskundigen” als Rutte, Juncker, Tusk, Timmermans, van Baalen enz. enz. ? Het tegendeel blijkt momenteel de waarheid. Laat u niet bang maken en weest wijs bij de a.s. verkiezingen.

 10. corfo

  Als Rutte nog steeds denkt dat heel NL aan z’n voeten ligt, dan heeft hij ’t finaal mis !! De man liegt en bedriegt bij ’t leven, gelooft in z’n eigen sprookjes. Hielp dapper mee om de Groningers (ongewild) in de narigheid te dompelen, zéér dom van deze Rutte. Maar hij deed meer domme dingen : bij elk probleem kijkt hij lachend de andere kant op, belooft dingen en komt ze niet na. Advies bij de komende verkiezingen : trap niet in de loze praatjes van de huidige “politici” maar kijk achterom naar hetgeen ze u én mij hebben geflikt en bepaal alsdan uw stem.

 11. giel

  hij was net een telefonnist van een of andere helpdesk o wat verschrikkelijk voor u, ja ik begrijp u , ja ik kan mij uw frustratie heel goed be4grijpen, ja ik leef mee geen honderd procent maar wel duizend, had u verder nog vragen of opmerkingen, nee? dan wens ik u een prettige dag

 12. giel

  in de Vijzelstraat te amsterdam verzakte inderdaad de boel en toen was de wereld te klein en moest de bouw direkt stoppen en hersteld(metrobouw)

 13. Wim

  Die Groningers zijn wel te begrijpen, de miljarden van het Gas naar de randstad(o.a. de republiek Amsterdam) en zij zakken de grond in.
  Verder was het weer een misselijk opgezette actie met een selectief uitgenodigde publiek met een slap slachtoffer.

  1. Freud

   Weer een misselijkmakende leugen. Rutte was WEL op de hoogte van de komst van de Groningers was geen willoos slachtoffer en heeft zich goed staande gehouden. Maar hoe kun je je goed staande houden tegen tierende en scheldende mensen die ook nog droevige prive zaken erbij betrekken. En door deze getergde mensen erbij te halen toon je toch meer durf dan b.v. ambtenaren van de Gasunie uit te nodigen. Dat doet dit programma boven ieder ander format uitstijgen.

 14. J.C.

  Mark Rutte reageerde op deze boze bewoners uit Groningen precies hetzelfde als minister Kamp (VVD) bij het Groningendebat in februari 2015 in de Tweede Kamer. Kamp suggereerde in dat debat, dat mw. Klever (PVV), die destijds als een van de weinige Tweede Kamerleden al langer daadwerkelijk opkwam voor de belangen van de betrokken Groningers (bijv. uitkoopregeling), niet zou weten waarover zij sprak en daarnaast kon hij steeds geen beslissingen nemen, want hij was nog in afwachting van bepaalde rapporten. Mark Rutte zei vanavond ook in afwachting te zijn van bepaalde rapporten.

  De betrokken bewoners van Groningen worden nog steeds niet serieus genomen door de elite partijen (D66, GL, CDA, VVD, PvdA, SP, CU en SGP, die nu even tijdens de verkiezingscampagne krokodillentranen huilen over de belangen van de betrokken bewoners van Groningen), maar op 16 maart 2017 gewoon weer keihard doorgaan met hetgeen ze nu al ruim 30 jaar doen). Niks belangen van het gepeupel.

  Vanavond stond er weer zo’n jeugdige “komiek” (die pijnlijk niet leuk stond te wezen, hij prbeerde het wel de stakker, maar zelfs Jinek zag er ongemakkelijk uit), die met zijn rijke kennis van zaken de autoriteit was om een sneer naar de heer Wilders (PVV) te kunnen geven (die clown noemde hij hem) en die te zielig lief stond te doen over Mark Rutte. Hoe diep kun je willen gaan, carrière, carrière, carrière……..

 15. Sheamos

  Hoewel het ronduit beschamend was dat Rutte weer zijn vaste riedeltje afdraaide tegenover de (terecht) boze Groningers, moet ik toch die Paul Jansen volledig gelijk geven met zijn opmerking dat hier duidelijk op aangestuurd was door de kameraden van de VARA. Rutte is tenslotte van een rechtse partij, dus moet die aangepakt worden. Dat zelfgenoegzame lachje van Pauw zei genoeg, en natuurlijk moest juffertje Jinek er weer als een heks bovenop op het moment dat dat benoemd werd.

  En dan die Marijnissen. Nu ach en wee klagen over het Groningse gas, maar mijnheer vergeet wel even dat de door hem zo geprezen en gewenste verzorgingsstaat gefinancierd is met datzelfde Groningse gas.

  Ik vraag me zo langzamerhand af waarom ik nog kijk elke dag… Al was vanavond niet zo erg, dat was alleen maar oersaai.

  1. Freud

   Al die linkse tuig -haters hierboven die dan toch maar naar die ook gehate P & J kijken via die vervloekte publieke omroep. Zouden al die W. aanhangers er voor zorgen dat dit het veruit best bekeken politieke programma is ten koste van de “rechtse” late-nightshow die helemaal is weggezakt. En dan maar kijken naar al die vuile linkse nep-politici. Voer voor psychologen. Maar jullie moeten je wel diep schamen.

 16. DickyDick

  Rutte heeft alle ellende over zichzelf afgeroepen door zijn leugenachtige, huichelachtige kontdraaierij. In de uitzending poneerde hij weer een aantal leugens en de mensen hebben hem daarop terecht afgeserveerd. Zelden zo’n slecht premier gezien, hij verdient het om niet gehoord te worden, want leugens zijn dat waard.
  Hij loog over feitelijkheden en hij loog over het feit dat de Groningers netjes behandeld worden. Het waren lege woorden zonder enige betekenis, net zoals het inlegvelletje bij het Oekraïne-referendum.
  De burgers kunnen Mark Rutte geen ene zier schelen. Geld moet er binnenkomen en hij moet vriendjes blijven zodat hij straks in de EU mee kan blijven draaien in de baantjescarroussel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.