Eurofiele Dijsselbloem staat nog net niet te huilen bij de PvdA-uitslag: “We leggen ons er niet bij neer!”

Elke verkiezing kent winnaars en verliezers, maar Jeroen Dijsselbloem zou wellicht weleens de grootste verliezer van allemaal kunnen zijn. En dat kon hij niet bepaald makkelijk verbergen.

Ja, we hebben al eerder geschreven dat de PvdA aardige klappen heeft gekregen. Maar laten we eerlijk zijn: die klappen zijn zó zwaar – de partij is bijna vier keer zo klein geworden! – dat je daar best wat langer bij mag stilstaan, toch? Jeroen Dijsselbloem deed dat in ieder geval wel alvast, toen hij de moed had om zijn zwaar teleurgestelde aanhang te woord te staan bij de partijbijeenkomst van de socialisten.

En hoe: het verdriet was van zijn gezicht af te lezen. Natuurlijk had elke willekeurige Nederlander met een minimaal politiek besef wel kunnen aanvoelen dat de PvdA na jaren wanbeleid flink afgestraft zou worden, maar dat het zó erg zou worden had vrijwel niemand verwacht. 9 zetels! Au, dat doet pijn, en zeker bij Dijsselbloem, die zijn ministerspost nu definitief kan afschrijven. Toch sprak hij het groepje PvdA’ers dat nog wél genoeg hoop had om te komen toe met een vurige speech: “We leggen ons er niet bij neer!”, was de kernboodschap. Nou: ik waardeer zijn doorzettingsvermogen – vooral om zijn eigen hachje te redden waarschijnlijk – maar dat gaat hem echt niet worden. Sorry Jeroen: ik zou maar snel sollicitatiebrieven gaan schrijven richting één van de vele financiële instellingen waar je vast al een voet tussen de deur hebt. Tot ziens!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Christian Wouters

  En de hoop dat Volgevreten subsidie varken Dijksma en de heks met polio beide zich zullen ophangen vannacht.

  Wie verdriet veroorzaakt krijgt het terug. En daarnaast het socialisme verraden aan de islam is helemaal guillotine gerechtigt.

  Waar is het hoofd van Marie Antoinette? Bestaat er een politiek museum. De polio-bezemsteel en de visagisterekening kunnen daar dan in.

  1. jennifer

   Ha ha zo terecht wat je hier zegt, lig bijna in een deuk.

 2. Christian Wouters

  En de hoop dat volgevreten subsidie varken Dijksma en de heks met polio beide zich zullen ophangen vannacht.

  Wie verdriet veroorzaakt krijgt het terug. En daarnaast het socialisme verraden aan de islam is helemaal guillotine gerechtigd.

  Waar is het hoofd van Marie Antoinette? Bestaat er een politiek museum. De polio-bezemsteel en de visagisterekening kunnen daar dan in.

  Ja, heerlijk, veertig jaar frustratie komen er uit. Nu natrappen. Tot het lijk stijf geworden is.

  Dijsseldief. Van onze toekomst. Dat zijn kinderen sterven aan de burgeroorlog met de misdadige volksverhuizers.

  1. Pollewop

   Foei, foei, Christiaan. Je bent kennelijk niet blij met de uitslag maar dit kinderlijke gespuug is zielig.

   1. Christian Wouters

    Ik vind het juist leuk. Zo zielig is het niet. Lelijk is vaak links en dat impliceert dat links geen politieke keuze is maar een machtsvehikel voor minderwaardigen.

    Wedden dat jij geen beta bent? Zo werkt het.

    Ik vind dit trouwens een verwachte uitslag. Trump was voor ons veel belangrijker. Dat was echt bevrijding. Wilders is niet meer dan signaal.

    Als zijn agenda overgenomen wordt dan wint toch het populisme. Dat is hier een kant van de zaak.

   2. jennifer

    Och dit is nog om te lachen, jou reacties hier die zijn pas zielig.

 3. hans-e-pans

  Wat een taalgebruik “de partij is bijna vier keer zo klein geworden!” Volgens mij kan je beter stellen dat er nog maar een kwart van de PvdA is overgebleven. Klink ook beter.

  1. jennifer

   Zo ongeveer toch had eigenlijk 0 moeten zijn , was ik helemaal niet meer bij gekomen van het lachen.

 4. Wim

  En nu de VARA opheffen.

 5. poison

  PvdA: Zo, en nu is er Prozak.

 6. Verlazques

  Er blijkt bij de PVDA politici zeer weinig zelfkennis aanwezig te zijn, deze nederlaag was reeds lang voorzien. Van een arbeiderspartij is het een ondernemerspartij geworden.
  Deze partij heeft geen bestaansrecht meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.