Frankrijk feliciteert Rutte: ‘Gefeliciteerd met het stoppen van extreemrechts, gaan we nu Europa sterker maken!’

De eurofiele aap komt nu al uit de mouw.

Het duurde welgeteld een uur ofzo voor dat de eurofiele aap uit de mouw kwam. Kort nadat bekend werd wat de waarschijnlijke uitslag van de verkiezingen waren liet de Franse minister van Buitenlandse Zaken namelijk weten bij-zon-der tevreden te zijn.

Jean-Marc Ayrault feliciteerde Nederlanders “met het stuiten van de opmars van extreemrechts,” waarmee hij natuurlijk eerst en vooral op de PVV doelde. Want ja, Wilders wordt zo weggezet door de idioten in de rest van Europa. De man heeft kritiek op de massa-immigratie en dus is hij “extreem-rechts.” Ze zouden dat soort termen nooit gebruiken voor moslimextremisten, maar hé, die willen mensen alleen maar doodmaken. Wat geeft dat nou?

Knettertriest natuurlijk, maar Ayrault was nog niet klaar. Hij ging namelijk verder door te stellen dat hij en Rutte er nu voor kunnen zorgen dat Europa nog “sterker” wordt dan voorheen. Daar bedoelt hij natuurlijk mee: dat de Europese Unie nog meer een federale staat wordt dan zij nu al is. Jawel, Frankrijk wil meer, meer, meer Europa en is ervan overtuigd dat Rutte die agenda deelt.

Ook de Franse president Francois Hollande deed een duit in het haatzakje. Volgens hem is Rutte’s ‘winst’ namelijk ook een “duidelijke overwinning op het extremisme.” Jawel, het opkomende nazisme (huh, wat, kun je dat even uitleggen aan die miljoenen hardwerkende Nederlanders die de PVV en Forum voor Democratie een warm hart toedragen?) is de kop ingedrukt. Feest jongens, op naar een megalomane federale EU waarin de soevereiniteit van de lidstaten niet meer bestaat. Joehoe!

Natuurlijk is de vraag nu wel: heeft Nederland daar eigenlijk wel voor gestemd? Het antwoord is natuurlijk: neen. Eurofiel links is op een haar na dood. De PvdA is weggevaagd. De VVD pretendeerde tijdens de campagne weer eens eurosceptisch te zijn. Het CDA, al jaren eurokritisch, boekte een behoorlijke winst, en dé anti-EU partij van Nederland, de PVV, is nu de tweede partij van het land geworden.

Maar ja dat soort feiten maken natuurlijk totaal geen indruk op Hollande en Ayrault. Zij weten dat Rutte achter de schermen minstens net zo eurofiel is als zij zijn dus bijzonder tevreden.

Zullen we maar alvast een bankrekening openen om geld te sparen dat we linea recta naar de zuid-Europese staten kunnen overmaken? Scheelt weer wat tijd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. HW

  Hollande heeft Nederland weer in de tang.
  Straks gaat ons geld weer de verkeerde kant op, maar ja, Nederland heeft democratisch gestemd en nu wordt het dan ook tijd dat de afdrachten aan de EU in de vorm van een speciale EU belasting door alle werkenden wordt opgebracht, want zij denken daar de grote voordelen uit te kunnen halen.
  De ouderen in laten leveren om de toekomst van de werkenden zeker te stellen is de omgekeerde wereld. De ouderen hebben in hun tijd voor zichzelf en de generaties voor hen gewerkt.
  Van de huidige werkers wordt alleen gevraagd voor zichzelf te werken en niet meer op de zak van hun ouders te leven.

  1. HW

   Ik vergat er nog bij schrijven, dat ook het bedrijfsleven vooral van de EU profiteert en dat een EU belasting voor bedrijven van 10 % van de winst helemaal niet verkeerd zou zijn.

 2. Pjotter

  Ja ze zullen Europa sterker gaan maken;

  U koos voor RUTTE, maak dan Uw borst maar bloot; “betalen” “wie ?” tot de laatste cent terug met rente.!
  Greece: A Democracy in Crisis

  by Maria Polizoidou • March 16, 2017 at 4:00 am

  ◾The Greek people have just about reached the limits of their strength. The economic situation is tragic. Illegal immigration is out of control, criminality increases day by day. The political system is steeped in corruption and the media have stopped being the communication channel between citizens and the political system. The Greek media are functioning as the praetorian guard of the euro; they favor the massive admission of Muslim populations into Greece and they fiercely attack every voice that disagrees with them.

  ◾Bishop Ambrossios is urging people to revolt. He characterizes the illegal Muslim immigrants entering the country as conquerors. He also says that Christianity is under attack in Greece, while Islam is being daily reinforced. He says that Greek Orthodox churches are being desecrated, robbed and burned by Muslim immigrants while the state just sits by and looks on.

  ◾Prime Minister Alexis Tsipras does not fully control his political party; his biggest problem is his cabinet.

  One possible scenario is that the Germans will force Greek Prime Minister Alexis Tsipras to resign and go to elections. Pictured: German Chancellor Angela Merkel meets with Tsipras, on December 16, 2016. (Image source: phoenix vor Ort video screenshot)

  When a political system is corrupt, when the media only put out propaganda and not information, when oligarchs control public life, when the political system seems repeatedly directed against the interests of its own people, when a political system ignores the constitution and the will of the majority but draws its legitimacy once every four years through elections, then, although it may be called “democratic”, it is a democracy of junk. It is not the people’s democracy anymore; instead, it belongs to the elites.

  If Greeks do not take back their homeland, wrote journalist Makis Andronopoulos on January 3, 2017, the guns may well have the last word. Andronopoulos wrote that he came to this conclusion after polls showed the detachment of the political system from the Greek people and their tragic way of life.

  1. swetsnek

   Tja jong het gaat hier druk worden .
   Maar om je de waarheid te zeggen het gaat mij niet meer aan.
   Laat het linkse gepeupel er lekker mee zitten ik heb hier thuis wel een ak verdedig mij zelf wel dan ?

 3. Ritter

  Wat heeft kritiek op de negatieve gevolgen van massa immigratie en kritiek op de islam te maken met “extreem rechts”? Kritiek op deze punten heeft te maken met gezond verstand.

  Maar zo word door de politieke elite en hun vriendjes in de media gedemoniseerd.

  Toch typisch. De ene keer word de PVV extreem links genoemd; de andere keer extreem rechts door de politieke elite en hun vriendjes in de media. Net zoals het uitkomt en zolang het demoniseert.

  1. jennifer

   Precies zoals je zegt, hoe het in het straatje past. Maar Frankrijk moet maar niet te vroeg juigen, want per slot van rekening heeft Rutte zijn gewin om als eerste te eindigen met zijn opgezet spelletje van Turkije crisis gehaald, en niet omdat hij zo competent is zeker niet. Het smerige politieke spel wat Rutte speelt zal hem vroeg of laat toch eens opbreken gaan. En zeker als straks uit gaat komen wat voor geheime deal hij met Merkel gesloten heeft, om straks iedere maand 250.000 nep vluchtelingen Europa binnen te halen. Als de bevolking dan nog niet in opstand gaat komen tegen Rutte dan weet ik het niet meer hoe dom en makke schapen het zijn in dit land.En voor Frankrijk geld het zelfde kandidaten die allemaal smeer aan hun hangen hebben en onderzocht gaan worden, kunnen in mijn ogen geen goede landsbestuurders zijn.En het betaalde marionetten mannetje Macron wat ze nu ineens in gaan zetten komt al helemaal niet geloofwaardig over, gezien hij een betaalde kracht van Soros is.

 4. Ni28

  Hollande wilt EU sterker maken maar tijdens zijn regering is Frankrijk alleen maar zwakker geworden.

 5. albertino w

  Grote Fraude in diverse stem lokalen in het land!
  Er komen diverse klachten binnen, dat er op grote schaal is gefraudeerd in diverse stemlokalen door het hele land!
  Waar dozen vol stem biljetten in containers via de achter deur verdwijnen!
  Kontrole van deze dozen en containers werd pertinent geweigerd!
  Er zijn ook stapels biljetten waar PVV op was gestemd gevonden in huisvuil containers, voor oud papier van enkele gemeentes Rotterdam ,Eindhoven, Utrecht,Amsterdam,Arnhem ,Nijmegen,Den Haag , zijn de grootste boosdoeners!
  De grote overwinning, was all bekend voordat er ook maar 1 stem bekend werd gemaakt, door een exitpoll om 21.00 uur.
  De toespraken van de overwinning van VVD,D66,CDA,EN groen links werden al o TV gebracht, voor dat de werkelijke uitslagen bekent waren!
  Dit zet meerdere mensen op het verkeerde been, en bekrachtigd de verdachting van massale Fraude op de stem lokalen in ons land!
  Dit dient tot op de bodem te worden onderzocht, en tevens een hertelling van alle stemmen in alle stem lokalen, door het aantal stempassen te vergelijken met het aantal stem biljetten die bewaard moeten worden!
  Dan zal de grote aap waarschijnlek wel uit de mouw komen, dat er gigant is gefraudeerd om de PVV buiten spel te zetten en te houden!!!!!

  1. jennifer

   Dat bericht kreeg ik ook binnen dat er behoorlijk gefraudeerd is in dit land. Waarom wordt het nergens bekent gemaakt op TV vraag je je af. Dat snapte ik zowiezo niet de stemlokalen waren nog niet gesloten maar de winnaar was al bekent, Dit hele gedoe stinkt behoorlijk. Krijgt Erdogan straks toch gelijk dat Nederland in een bananenrepubliek veranderd is?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.