Frankrijk feliciteert Rutte: 'Gefeliciteerd met het stoppen van extreemrechts, gaan we nu Europa sterker maken!'

Geen categoriemrt 16 2017, 13:00
De eurofiele aap komt nu al uit de mouw.
Het duurde welgeteld een uur ofzo voor dat de eurofiele aap uit de mouw kwam. Kort nadat bekend werd wat de waarschijnlijke uitslag van de verkiezingen waren liet de Franse minister van Buitenlandse Zaken namelijk weten bij-zon-der tevreden te zijn.
Jean-Marc Ayrault feliciteerde Nederlanders "met het stuiten van de opmars van extreemrechts," waarmee hij natuurlijk eerst en vooral op de PVV doelde. Want ja, Wilders wordt zo weggezet door de idioten in de rest van Europa. De man heeft kritiek op de massa-immigratie en dus is hij "extreem-rechts." Ze zouden dat soort termen nooit gebruiken voor moslimextremisten, maar hé, die willen mensen alleen maar doodmaken. Wat geeft dat nou?
Knettertriest natuurlijk, maar Ayrault was nog niet klaar. Hij ging namelijk verder door te stellen dat hij en Rutte er nu voor kunnen zorgen dat Europa nog "sterker" wordt dan voorheen. Daar bedoelt hij natuurlijk mee: dat de Europese Unie nog meer een federale staat wordt dan zij nu al is. Jawel, Frankrijk wil meer, meer, meer Europa en is ervan overtuigd dat Rutte die agenda deelt.
Ook de Franse president Francois Hollande deed een duit in het haatzakje. Volgens hem is Rutte's 'winst' namelijk ook een "duidelijke overwinning op het extremisme." Jawel, het opkomende nazisme (huh, wat, kun je dat even uitleggen aan die miljoenen hardwerkende Nederlanders die de PVV en Forum voor Democratie een warm hart toedragen?) is de kop ingedrukt. Feest jongens, op naar een megalomane federale EU waarin de soevereiniteit van de lidstaten niet meer bestaat. Joehoe!
Natuurlijk is de vraag nu wel: heeft Nederland daar eigenlijk wel voor gestemd? Het antwoord is natuurlijk: neen. Eurofiel links is op een haar na dood. De PvdA is weggevaagd. De VVD pretendeerde tijdens de campagne weer eens eurosceptisch te zijn. Het CDA, al jaren eurokritisch, boekte een behoorlijke winst, en dé anti-EU partij van Nederland, de PVV, is nu de tweede partij van het land geworden.
Maar ja dat soort feiten maken natuurlijk totaal geen indruk op Hollande en Ayrault. Zij weten dat Rutte achter de schermen minstens net zo eurofiel is als zij zijn dus bijzonder tevreden.
Zullen we maar alvast een bankrekening openen om geld te sparen dat we linea recta naar de zuid-Europese staten kunnen overmaken? Scheelt weer wat tijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten