Hoera: de nieuwe Tweede Kamer, inclusief rechtse helden Baudet en Hiddema, is nu echt beëdigd!

We moesten er na de uitslag nog even een weekje op wachten, maar vanaf deze donderdagmiddag kan niemand er meer omheen: we hebben officieel een nieuwe Tweede Kamer, en Thierry Baudet en Theo Hiddema van Forum voor Democratie maken daar deel van uit.

Het is altijd een komen en gaan in ons parlement na verkiezingen, maar deze keer was het een heuze volksverhuizing te noemen: niet minder dan 71 leden – waarvan maar liefst 29 PvdA-leden – moesten hun biezen pakken nadat de kiezer het vertrouwen in hen definitief had opgezegd. Ik ben hier echter niet om die salonsocialisten nog een flinke trap na te geven – al geef ik toe dat het natuurlijk wel érg leuk is om dat te kunnen doen – maar om naar de toekomst te kijken. En dat lijkt Thierry hier zeker te doen tijdens zijn beëdiging vandaag:

Bron foto: Maurits Oussoren
Bron foto: Maurits Oussoren

Die toekomst ziet er namelijk zonnig uit, en niet zozeer vanwege de linkse uittocht die ik daarnet al kort noemde. Nee, het gaat mij hier niet zozeer om wat er vertrekt, maar om wat we ervoor terugkrijgen. En dat is niet mis: twee rechtse helden die zich bewezen hebben als mensen die niet enkel de zorgen van Nederland te zien, maar ook oplossingen hebben die ons aanspreken. En aanspreken heeft het zeker gedaan: twee zetels voor een splinternieuwe partij is gewoon hartstikke mooi, en getuigt van een stevige snak naar een nieuwe rechtse wind in Den Haag. Dat alles heeft tot dit historische moment geleid, waarbij vooral Baudet zichtbaar trots was op het vertrouwen dat Nederland hem en Hiddema heeft geschonken:

En met de woorden “Dat verklaar en beloof ik” was het officieel: deze twee heren mogen zich als volksvertegenwoordigers gaan inzetten voor het democratiseren van Nederland. Want ja, hun partijnaam slaat zowaar ergens op: het moge duidelijk zijn dat het aanpakken van het partijkartel alleen succesvol kan zijn indien daar échte democratie voor terugkomt. We moeten ons geen illusie maken dat die doelen al in deze Kamertermijn aangepakt zullen worden – partijen als de VVD zullen zich immers met man en macht hiertegen verzetten – maar ik ben ervan overtuigd dat de inspanningen van dit duo op termijn hun vruchten zullen afwerpen.

Op deze mooie, heldere dag zou ik dan ook willen afsluiten met deze woorden: op een zonnige toekomst!

Bron foto: Maurits Oussoren
Bron foto: Maurits Oussoren
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Mees

  Twee helden?
  Ze hebben tot nu nog niets gepresteerd.

  Zie eerst maar eens de “normale” PVV’r naar te lokken.
  Met Geert aan het roer wordt het toch nooit meer wat.
  Oh en laat dat hautaine maar achterwege want dat schrikt af.

  1. Floris

   Trol Alert!!!

  2. Ni28

   Kunt je vliegen, Mees? Maak gebruik van, niemand neemt jou serieus.

   1. cmsuijkerbuijk

    Ligt eraan waar je de nadruk legt!

  3. jennifer

   Wat een modder reacties spuw jij hier toch steeds neer, je moet wel behoorlijk ziek in je bovenkamer zijn met zo n rotzooi te plaatsen steeds.

  4. DutchDropveter

   en wederom een hoop luchtfietserij van onze linkse space kees mees.
   Gaat heen en steriliseer u! in de naam van de vader, zoon en de heilige Geert amen.

 2. Wim

  Deze helden benoemen is naturlijk absurd en een belediging voor echte helden.Deze liggen vaak op het kerkhof.

 3. Gustaafff

  Op termijn wordt FvD hoogstwaarschijnlijk de grootste populistische partij in het parlement. Baudet heeft intellect, stijl en ambitie. De twee zetels met welke hij het parlement instormde, zijn indrukwekkend.

  1. zomaar

   @Gus nogmaals wat is er mis met populisme ,als de bevolking daartoe gedwongen wordt?, zonder dwang vanuit de overheid heeft populisme geen kans ,de kop op te steken.
   Toch blijkt dat na de verkiezing er toch 1,5miljoen mensen er zijn die de regenstroming steunen ,mogelijk nog meer!, als je leest en hoort dat er exremen linkse figuren de stembureaus bemand hebben ,en dat er bij deze bureaus stembiljetten te kort waren .

   Nogmaals jou geestelijke leider christus was ook een populist !!!!

   1. Gustaafff

    Ik stel het populisme niet ter discussie, @zomaar. Wel wordt Baudet de volgende in rij: boer Koekoek, Janmaat, Pim Fortuyn, Geert Wilders… en toen hadden we Thiery Baudet.

    1. zomaar

     @Gus weet jij zelf wel ,wat jou vrouw hier neer plempt onder jou naam?.

     Zij stelt en stelde wel degelijk het populisme ter discussie, leg haar aan bande doe als een goed christenen of moslim sluit haar op !,laat zien dat jij een man bent

     1. Wim

      Een extreme vorm van populisme treffen we aan in landen als Rusland, Turkije en De Filippijnen. Deze bewegingen worden groot als ze democratie uithollen.

      Wat dacht je van Venezuela.

     2. Gustaafff

      Welke vrouw, @zomaar? Het gaat mij niet om het populisme, maar om FvD.

    2. Borrelnootje

     Het populisme is een stroming met een grote toekomst. Vooral omdat het zich op velerlei manieren en in verschillende bewegingen kan openbaren, waardoor zeer uiteenlopende doelgroepen aangesproken worden. Mensen worden wakker waardoor alles wat zich nu ‘progressief, alternatief en globalistisch’ noemt geen toekomst meer heeft en op termijn uitsterft.

     1. A. Deijksterhuis

      Een extreme vorm van populisme treffen we aan in landen als Rusland, Turkije en De Filippijnen. Deze bewegingen worden groot als ze democratie uithollen.

   2. Wim

    Het hele geloof is populisme.

  2. A. Deijksterhuis

   De PVV oogt inderdaad vermoeid en over de datum. Bovendien is de kans op afsplitsingen tamelijk groot.
   Het FvD heeft goede kansen in dat electorale gat te duiken.

   1. Borrelnootje

    Simon, ik ben het zowaar met je eens. De PVV heeft het momentum gemist en zal dat niet meer kunnen pakken. Her FvD rammelt aan de poorten, waardoor andere ‘avonturiers’ hun kans schoon zullen zien met versplintering als gevolg. Nee, ik ben niet erg blij met het optreden van de PVV en Geert Wilders in de afgelopen verkiezingscampagne. Hij had zijn kans en pakte die niet.

    1. zomaar

     Hoe zouden wij ons voelen ,als er 10 jaar op je ingebeukt wordt?, fit ik denk verre van dat .

     Net op het nieuws volgens de media is het vrij logies dat er gesprekken komen met de vier grootste partijen ,resp groen links ,VVD , CDA en d66 ,geen nieuwslezer zal zeggen dat tot de vier grootste partijen de PVV behoort , vvd ,PVV, CDA, d66.

     Wie wordt dan niet vermoeid?

     1. zomaar

      Zoals @Wim al schreef ,zijn het gewoon de reële standpunten van wilders ,die zij genuanceerder uit dragen .

      Niks nieuws dus ,dat deden rustte en Buma ook voor de verkiezing , en de verkiezing in 2012, sta ndpunten van wilders overnemen om te scoren .

     2. Borrelnootje

      Ja Zomaar, ik denk dat je gelijk hebt: na zoveel inbeuken en negeren wordt een mens inderdaad moe.

      Dat neemt niet weg dat Wilders donders goed wist dat het nu erop of eronder zou zijn. Wat naar mijn idee betekent dat je zoveel mogelijk zichtbaar moet zijn op alle mogelijke plaatsen -en zelfs in de programma’s van je ‘vijanden’- om je boodschap uit te dragen en verdedigen. Reuring veroorzaken, boute uitspraken doen, conflicten niet mijden, de publiciteit zoeken, overal aanwezig zijn, zorgen dat je in elk journaal genoemd wordt, op elke voorpagina zichtbaar zijn.

      Dat heeft Geert nagelaten. Ik begrijp zijn redenen en argumentatie wel. Maar ik keur ze niet goed. Hij heeft zijn kans niet gecreeerd en niet gepakt. Erg jammer.

    2. Gustaafff

     Ik sluit me graag bij A.Deijksterhuis en Borrelnoot (!) aan. Forum voor Democratie is een nieuwe beweging met frisse ideeën, in de toekomst zal deze partij vele rechtse stemmen trekken.

     1. Wim

      Het zijn voor 95% de ideeën van Wilders.

     2. Gustaafff

      @wim, dat is nu juist het populisme. Beide partijen zijn bereid de problemen te benoemen, maar Forum voor Democratie, biedt concrete en rëele oplossingen. Daarom zullen er steeds meer rechtse kiezers overstappen naar FvD.

     3. Wim

      Dat doet Wilders ook.

     4. Gustaafff

      Neen, @wim.

     5. Wim

      @Guus
      Ja

     6. jennifer

      Niet helemaal kloppend wat je zegt, de meeste ideen van FvD zijn al jaren door de PVV benoemd in de tweede kamer, maar steeds naar de prulleba verwezen.Dus wat voor concrete oplossingen heeft FvD dan? Hiddema zelf heeft gezegd dat de ideeen van hun zowat het zelfde zijn als van de PVV.Je houd je hier zelf voor de gek met dit soort uitspraken,Men zal eerst een moeten zien wat ze uberhaupr erdoor gaan krijgen, of dat het ook voor hun straks een gevulde prullebak gaat worden.

  3. jennifer

   Je hebt links en je hebt rechts populisme.Dus een woord wat men uitgevonden heeft weer voor alle kanten.

 4. Titatovenaar

  Waarom is het voor bepaalde personen zo moeilijk om gewoon te zeggen “ik wens deze mannen veel succes” is dit echt uit pure angst? Bang dat deze realistische heren na deze 4 jaar eindelijk weer iets voor ons kikkerlandje kunnen betekenen?

 5. Ome Ga

  BREEKEND NIEUWS!!!!!

  Trump wordt nu helegaar gerechtvaardigd, gezuiverd en alles wordt lang-za-mer-hand (vanwege links globalistisch gajes) RECHTGEZET!!!!!!

  De mianstream leugenpers CNN, NYTime, WashCompost, BBC, NRC! enz. zal nog wel even moeten wennen en met hun ogen knipperen van het felle licht als ze onder die demonische donkere steen vandaan komen… het vergt wat tijd… maar als Obama niet demmacht overneemt met zijn machtigenSorossen en miljardairs… dan gaar de USA een heel mooie tijd tegemoet!!

  Met eindelijk KiLIARy en Pedopdesta en Epstein c.s. opgesloten!!!
  Liefts boef, muslim, leugenaar Hussein O. er nog bij ook!!

  https://youtu.be/ZSvsOIvJ788

  1. HaZ

   Koefnoen TV

   1. Freud

    Rustig maar ome Ga, de dokter komt zo. En ik raad iedereen aan : gewoon meepraten en gelijkgeven, dan wordt hij niet gevaarlijk.
    Aan zijn taalgebruik en zijn krankzinnige stijlfouten kun je merken dat hij het moeilijk heeft en nog in een ontkenningsproces zit. Laat hem lekker achter zijn leptopje zitten.

  2. Nog1

   @ Ome GA

   Dat klopt niet wat je schrijft. Trump beweerde tijdens de campagne (dus voor de verkiezing) zelf afgeluisterd te worden. Wat bekend geworden is, is dat na de verkiezing zijn medewerkers zijn gaan onderhandelen met mensen die al afgeluisterd werden. (De VS luisteren alle in hun land werkende diplomaten af)

   Trump werd dus nog steeds niet afgeluisterd, en het gebeurde ná de verkiezing als bijvangst bij een andere afluisteractie.

 6. Ome Ga

  Sorry, snel (ENTHOUSIAST) typen met grote vingers… maar nog net leesbaar lijkt me

 7. dapperedodo

  Het echte werk moet nog beginnen hoor!. Ik hoop dat ze niet teveel besmet raken met het gezever van veel leden van de Tweede Kamer. Ik houd ze nauwlettend in de gaten.

  Ik zie altijd heel best of mensen echt proberen dingen te veranderen. En zoals ieder mens zullen ze af en toe ook wel eens een fout maken. We gaan het zien.

 8. Beukman

  Obama kreeg al de Nobelprijs voor de Vrede vóór hij ook maar één schot had kunnen lossen, Baudet en Hiddema worden tot “rechtse helden” gebombardeerd terwijl ze nog helemaal NIETS hebben gepresteerd.

  Ik vind het allemaal erg voorbarig.

 9. Ni28

  Populisme is een scheldwoord geworden. Eigenlijk wordt dus het volk uitgescholden en dat vindt men niet erg.

  1. Beukman

   @N
   Nee hoor. Ik zou bijna zeggen: in tegendeel.

   “Populisten zeggen in naam van het volk te spreken. Het slaat op een politieke stijl, eerder dan op een ideologie als een discours dat het volk centraal stelt. Als communicatiestijl is het populisme door eender welke ideologie te gebruiken. Het gaat uit van de onderdrukking van de bevolking door een elite en streeft naar een samenleving waar het volk de staat beheert. Hierbij refereert het aan de economische en sociale status van de “gewone man”. Gevestigde politieke partijen bestempelen soms nieuwkomers als populistisch. Gewoonlijk begonnen die partijen ook als “een stem” uit “het volk”.”

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Populisme

   1. zomaar

    tja @beuk jij als frequente aanhanger van het sociaal , communisme , kan dit weten ooit heeft het socialisme hier dezelfde techniek gebruikt via de onvrede binnen de samenleving , gebruik maken van het populisme om de heersende machten te weerstaan en te overwinnen ,afin wij alle hebben meegemaakt dat populisme als het gesteund word door de onderdrukte bevolking overwint !!.

    vandaar dat de huidige machten en aanhang als de dood zijn !!, voor het opkomende populisme .

    links en de socialisten waren al die decennia zo gewend geraakt , dat zij en zij alleen konden bepalen wat goed was voor het gepeupel !.

    tot zij te ver zijn gegaan en de islam binnenhaalde !, en het gepeupel dwongen om deze barbaren te omhelzen als hun meerderen.

    niets in het leven is zeker @Beuk zelfs het sociaal communisme niet !!.

 10. AH overkleeft

  En nou maar hopen dat ze gaan oogsten ik wens ze veel succes laat Rutte Een poepie ruiken mannen

 11. Rechtsstaat

  Gustaafff – Populisme is geen holle frase, het rijtje van zogenaamde populisten die jij op noemt met daarbij Thiery Baudet is geen goede verglijking. Het FVD heeft zeer veel goede en onderbouwde politiek punten die als het vlok dit hoort erg goed kan aanslaan, en dan met name de rechte flank van de VVD die met deze Rutte heel veel tekort komen. Het is juist jammer dat VNL niet in de kamer is gekomen, nog meer rechts populistisch geluid. De komende 4 jaar moeten de PVV en FVD elkaar juist versterken. De heren Baudet/Fennema zijn toch van een zeer groot kaliber en scherp van de tong zonder te schofferen of grof te worden, ik kan niet wachten om deze heren in debat te zien met de gevestigde orde heerlijk heerlijk!!
  Wat betreft MEES@ gewoon een cordon sanitair om hem heen zoals zijn partij dat ook doet, opgelost!!

  1. Gustaafff

   Rechtsstaat, Thiery Baudet is toch ook een populist? Het is waar dat hij realistische oplossingen biedt voor problemen.

 12. RS

  Tja, FvD , zit niet voor niks achter de PVV in de bankjes…………….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.